2020-04-05 121 浏览
呢間銅鑼灣小店,其實一直都已經聽過好多次,成日經過都見到啲人要排隊先可以入去食一入到間餐廳,見到佢有一塊好大嘅牌,寫住:我們都是吃豬大的🐷🤣🤣🤣咁今次就叫咗一個蔥油豬扒飯同埋豬軟骨飯蔥油豬扒飯塊豬扒好大塊,鋪滿成碗飯,上面嘅蔥油好似坐山咁高😂飯係用珍珠米,豬扒炸到外脆內軟,食落出奇地唔油膩,可以食多幾塊!沖繩豬軟骨飯咁佢係咪沖繩嚟就唔知啦🤣但係個豬軟骨都好香肉味,仲有幾舊蓮藕同蘿蔔,不過覺得豬軟骨可以再炆得淋啲

咁今次就叫咗一個蔥油豬扒飯同埋豬軟骨飯

沖繩豬軟骨飯
2020-04-04 131 浏览
依間豬排飯可以成功逼走原本隔黎鋪既榮式雞當然有佢既原因即炸出黎既豬排熱辣辣 辣親我條脷豬排厚度岩岩好 好有咬感滑蛋雖然要加10蚊但係試過後就知超值超好味肉燥好岩用黎撈飯 肉燥入面既肉 唔會話好多肥膏 岩曬要減肥既人食雖然多飯要加2蚊 不過竟然咁好味 唔知加4蚊可唔可以再要多d飯 ?
依間豬排飯可以成功逼走原本隔黎鋪既榮式雞當然有佢既原因

即炸出黎既豬排熱辣辣 辣親我條脷
豬排厚度岩岩好 好有咬感
滑蛋雖然要加10蚊但係試過後就知超值超好味
豬排滑蛋飯(肉燥)
2020-03-20
豬排滑蛋飯(肉燥)
2020-04-02 113 浏览
由舊舖食到而家,以前外酥內脆的豬扒,啖啖肉之餘又夠香口,而家只剩下一大舊炸粉仲要韌嘅,連搵片豬肉都無,又何來為豬扒,真係太失望好食嘅小店但保持唔到水準免費都唔想食
,連搵片豬肉都無,
又何來為豬扒,真係太失望
好食嘅小店但保持唔到水準免費都唔想食
2020-04-02
10 分钟 (外卖自取)
早前同朋友行完山食,覺得幾好味,麻甩飯堂來講,呢間算高質!.📍泰好味豬扒麵🐷🍜($62)豬扒香脆可口,極之厚身,肉汁滿滿😋!粗麵掛汁能力極高👍🏻,醬汁酸酸辣辣,香軟洋蔥,香脆花生🥜,好正!.📍話梅花雕豬手飯🐷🍚($54)係我食過最好味嘅豬手👍🏻😻,軟林林,調味獨特,好香好入味😋!送飯一流!.📍叉燒粒豆角蔥花滑蛋飯🍳🍚($54)3款入面呢個最普通🤪,質素係中上。炒蛋嫩滑,配合爽脆豆角,好味👍🏻。叉燒冇特別。.📍芝麻雞翼🍗($29/2隻)好香脆,芝麻只係裝飾品🤪,冇咩芝麻味。.📍麻辣炸魚旦🌶($22/5粒)入味的,又唔算好辣,鍾意麻辣嘅朋友仔可以叫來過下口癮👍🏻👍🏻!

早前同朋友行完山食,覺得幾好味,麻甩飯堂來講,呢間算高質!

📍泰好味豬扒麵🐷🍜($62)

📍話梅花雕豬手飯🐷🍚($54)

📍叉燒粒豆角蔥花滑蛋飯🍳🍚($54)

📍芝麻雞翼🍗($29/2隻)
好香脆,芝麻只係裝飾品🤪,冇咩芝麻味。

📍麻辣炸魚旦🌶($22/5粒)
2020-03-23
2020-03-19 277 浏览
之前會成日食佢最出名嘅炸豬扒飯,但係今日食完之後已經知道唔需要再幫襯呢間餐廳。首先就炸豬扒飯上的小棠菜是未熟,豬扒已經唔係之前的後設豬扒,煎炸嘅部份佔體積的70%。試問有人想直接將炸嘅粉當係餸嗎?今次的午餐是58元,大概食咗三份一之後真係無辦法再食落去。主要是吃飯,飯的口感還可以。知道大家生意唔好但係如果炸豬扒飯係這種質素的話,應該直接把店關上因為太難食和太貴。希望食肆可以正視和改進! thank you!

2020-03-19
10 分钟 (外卖自取)
2020-03-18 148 浏览
有名既日式炸豬扒店,豬扒新鮮炸好,脆卜卜夠曬香口,唔會有油膩感,又唔會太咸。配埋煎蛋超正,將未熟既蛋黄撈落啲飯到,好邪惡。唔好睇佢細細碗呀,食完都已經好飽,唔使叫其他野。
  • 蔥油豬扒飯
  • 秘製豬扒飯(肉燥汁)
  • 秘製豬扒飯
  • 煎蛋焗豬扒飯
2020-03-17 296 浏览
平時呢間餐廳一到食飯時候就人山人海,排隊都要排好耐。我之前已經嚟食過兩次,佢啲豬扒真係好出色。見到佢最近有新出品,當然要再嚟試啦!我就特登揀咗下午茶時段嚟,真係唔使排隊就入得去,不過好快就坐滿左。係呢排抗疫時期都坐得滿,就知間餐廳有幾受歡迎。泰好味豬扒飯 ($62):今次出左期間限定既泰式豬扒飯,上面既洋蔥好好食一d都唔腥,撈埋d汁係一流既。不過唔知點解個豬扒好似唔係太吸到個醬汁,所以似食緊原味豬扒(仍然係超好食🤤)。整體黎講,我會推薦佢地個蔥油豬扒飯多d ❤️唐揚炸雞($28):個炸雞好嫩滑,不過個外皮厚左d,比起其他食物較失色越式豬肉春卷($28):個春卷好好食!外皮好薄,炸得好脆,有好濃既豬肉味,係豬扒以外我覺得最好食既野酥炸鳳尾蝦 ($27):真係原隻蝦炸出黎,一樣炸得好脆,同沙律醬都好好食😂整體黎講,佢每一樣食物都係水準之上,而且份量大,價錢平,係真心推薦一試既餐廳!

唐揚炸雞
酥炸鳳尾蝦
2020-03-13
酥炸鳳尾蝦
  • 蔥油豬扒飯
2020-03-15 129 浏览
餐廳裝修設計有點工業風和懷舊感覺,店舖環境不大,座位與座位之間空間感有點不足,但門外太多食客排隊等侯,所以都明白如果再唔整迫啲,就要排隊更加長時間。🐷沖繩豬軟骨飯💲60 (少飯-$1) 有豬軟骨、白蘿蔔、蓮藕片,白蘿蔔煮得好林,蘿蔔好清甜,蓮藕片好爽脆,豬軟骨醃得好入味,肥肉比較多,食落好香口,瘦肉位有啲鞋,不過夾埋一齊食都幾好味,白飯林上好多鹵肉汁,成落成口油香好美味,一啲都唔寡口。.🍳叉燒豆角蔥花炒滑蛋飯💲54 (少飯-$1) 雞蛋份量好多,估計有3隻蛋🤩,蛋落左勁多油去炒,炒得好香口好嫩滑😋,配埋豆角一齊視覺效果好色彩繽紛,就算少飯左都仲係好大碗飯😳。.🥬涼拌大豆芽💲22一整碗芽菜份量好多,裡面仲有少少豆卜,咬落好爽口彈牙👍🏼,但落既白醋多左少少,調味重手左少少。.🐥鹵水雞翼(3隻)💲25雞翼鹵水味非常足夠,肉質有啲實。

🐷沖繩豬軟骨飯💲60 (少飯-$1)
🍳叉燒豆角蔥花炒滑蛋飯💲54 (少飯-$1)
🥬涼拌大豆芽💲22
🐥鹵水雞翼(3隻)💲25
雞翼鹵水味非常足夠,肉質有啲實。

2020-03-14
2020-03-14 87 浏览
我們都是吃豬大的😂我忍唔住影左個侍應姨姨嘅身影。呢間野都係細佬食過中環個間介紹我去食,當初我以為炊豚店個名好日本feel😂點知發現間鋪入面,原來本土懷舊味重啲。最令我意外嘅係,我竟然見返細個係九龍表行見到個個Rolex鐘,超級驚喜!可能係星期六,呢間野都真係幾旺,坐無虛席。至於食物,佢落單好有車仔麵檔感覺~兩個人去食...因為lunch食得太晏又未好餓...所以就叫左以下野食~1. 蔥油豬扒飯 (少飯)+肉燥汁 :蔥油加左芝麻油,唔似平時出去茶記食個隻又油又咸,呢個好香。配個炸豬扒係一流,撈飯一流。豬扒都juicy,不過,我個塊豬有一邊厚粉左,差左少少火喉。至於個肉燥汁,我幾鍾意佢嘅味道,有係台灣食嘅感覺,因為佢好足料,用五花腩炆煮出黎,但你要有心理準備,好食嘅野嘅邪惡嘅😂😂😂米飯,係有米香,但唔係日本米,我個人覺得係似中國米個種香(唔好諗係咪中國野有毒,我有長輩開糧油廠,識食中國米其實好好食)2. 話梅花雕豬手飯 (走飯😂)豬手炆得好入味夠稔,微微酸但食到有酒味,份量唔少,味道唔錯。3. 涼拌大豆芽:呢個有驚喜🤩🤩🤩酸得黎好開胃,豆芽都好新鮮!4. 熱蜂蜜柚子:正常蘋果汁:泰國野,1
我們都是吃豬大的😂

我忍唔住影左個侍應姨姨嘅身影。

可能係星期六,呢間野都真係幾旺,坐無虛席。
至於食物,佢落單好有車仔麵檔感覺~

兩個人去食...因為lunch食得太晏又未好餓...
所以就叫左以下野食~
2. 話梅花雕豬手飯 (走飯😂)
4. 熱蜂蜜柚子:正常
蘋果汁:泰國野,100% natural, 加8蚊都抵飲!
整體黎講,呢間係銅鑼灣黎講,性價比合理,可以on list再一戰!
涼伴大豆芽
涼伴大豆芽
2020-03-14 64 浏览
今日去開銅鑼灣 朋友話想食飽肚d 我就諗起係南華會個邊有間飯控最愛的豬扒飯 就決定帶佢去個邊開餐去到的時候剛6點尚早 未駛排隊 店內位置唔多 但係裝修環境都幾有心思 豬扒飯係佢地的特色 有唔同口味供應同朋友叫左一個泰好味豬扒飯 同埋一個叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯 跟餐加$5 叫左杯熱柚子蜜 同埋維他奶 另外再叫左個椒鹽魷魚鬚做小食 雖然話小食 但份量一點都唔少 兩個人每人都有5舊左右 好抵食 主菜的份量都係唔會令你失望 最後兩個女仔都係食唔曬d飯 學識左下次要叫少飯先豬扒鬆軟易入口 同埋泰式醬汁一齊食幾夾配埋個野飲 真係好鬼飽最後埋單每人$82 係銅鑼灣食晚飯黎講 算幾抵

豬扒飯係佢地的特色 有唔同口味供應

豬扒鬆軟易入口 同埋泰式醬汁一齊食幾夾

配埋個野飲 真係好鬼飽

最後埋單每人$82 係銅鑼灣食晚飯黎講 算幾抵
2020-03-11
  • 泰好味豬扒飯
  • 叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯
2020-03-13 67 浏览
最近都好少出街食飯,不過朋友介紹依間餐廳食豬扒正,咁就一齊試下啦,果然無介紹錯!!!餐廳裡面有好多款式,不過我同朋友都好鐘意食豬,當然叫個豬扒飯試下啦!!!我叫左個秘製豬扒飯(肉燥汁),豬扒首先係意想不及咁大塊!!!成個飯碗都係,炸槳做得好好,唔會太厚!!肉質仍然好多汁,唔會炸到好乾!!正!!至於個飯,因為有肉燥,即刻昇華左!!至於朋友就叫左個蔥油豬扒飯,蔥油依家野,真係無法抗拒,配埋豬扒食,正!!大量蔥油!!!最後我地都叫左個椒鹽魷象鬚!好食,新鮮炸出!我地都有加5蚊叫左罐可樂,同8蚊要左枝蘋果汁!!依一餐真係好豐富呀!!!

大量蔥油!!!
最後我地都叫左個椒鹽魷象鬚!好食,新鮮炸出!

我地都有加5蚊叫左罐可樂,同8蚊要左枝蘋果汁!!

依一餐真係好豐富呀!!!
2020-03-10 103 浏览
炊豕店係我係銅鑼灣一間回頭率極高既餐廳,當身處銅鑼灣想食個便飯既時候就一定會諗起炊豕店。炊豕店最出名既除左係佢既豬扒之外就係餐廳入面既懷舊擺設。🐷👅今晚就食左佢地既🥢蔥油豬扒飯🥢鹵水雞翼🥢椒鹽魷魚鬚🥢唐揚炸雞🤩🐷蔥油豬扒飯係我之前黎食都未有既今次就係佢地既招牌炸豬扒飯上面加左一大羹既蔥油,蔥油既果種咸香加上炸豬扒原來係咁夾🤪炊豕店既炸豬扒係薄炸粉既炸法,咬落去舊豬扒度唔會成口粉,外面脆入面就啖啖肉配埋原有既豉汁真係令人唔可以停止咁大啖大啖扒飯今次叫既3款小食🥘🥢鹵水雞翼就非常入味,而且舖頭選用既雞翼係偏大隻既,好O岩食肉獸🌟🥢椒聯魷魚鬚,佢地切成細細舊去炸,一舊一啖,炸到同豬扒一樣都係落薄既炸粉就拎去炸,做到外脆內軟既效果,而且連同炸蒜一齊上碟,可以拎黎撈飯。🥢唐揚炸雞係第一次食,佢同樣做到炸雞外脆而入面係保持住juicy。雖然今次食左好幾樣炸野但係都唔會覺得太熱氣,真係大滿足。❤️👅

今晚就食左佢地既
🥢蔥油豬扒飯
🥢鹵水雞翼
🥢椒鹽魷魚鬚
🥢唐揚炸雞

🤩🐷蔥油豬扒飯係我之前黎食都未有既

今次叫既3款小食🥘

2020-03-08 112 浏览
炸豬排相信人人都食過🐽🎉但炸得好食份量多價錢親民既又有幾多間!😝炊豕店既炸豬排鼎鼎大名🐷😳上次帶個平時唔太鐘意食太多肉太炸既朋友去試呢度既豬排🐽佢都話鐘意同好味!!🐽😳所以難怪我上次去要排半個鐘先入到!因為真係好受歡迎好多人排隊!!🎉❤😝-🐽 肉燥汁秘製豬排飯 $54:嗱~雖然肉燥汁唔多人叫~但真心都係好好食! 點好食法? 個炸豬排外面炸層好幼薄好酥脆🐽🥰!炸完成塊又唔覺得好油膩~然後豬排既size本來都係大大份!豬排肉質juicy幼嫩軟冧,熱辣辣炸起好香好吸引🐽🥰!上枱個刻真係睇到都流哂口水🤤🤤!難怪真係咁多人排隊咁多人想食喇🎉!但我唯一一樣想佢可以改善既就係,「比多啲肉燥汁呀!唔該侍應!」🤣🤣🤤🤤🥰!當然,整體係好好食!😳🐽❤
炸豬排相信人人都食過🐽🎉
但炸得好食份量多價錢親民既又有幾多間!😝
炊豕店既炸豬排鼎鼎大名🐷😳
上次帶個平時唔太鐘意食太多肉太炸既朋友去試呢度既豬排🐽
佢都話鐘意同好味!!🐽😳
所以難怪我上次去要排半個鐘先入到!
因為真係好受歡迎好多人排隊!!🎉❤😝

🐽 肉燥汁秘製豬排飯 $54:

肉燥汁秘製豬排飯
肉燥汁秘製豬排飯
  • 秘製豬扒飯(肉燥汁)
2020-03-05 695 浏览
今天和朋友到銅鑼灣吃飯,朋友帶了我來試這間好評如潮的豬扒店一坐下來店員立即遞上紙袋給我們袋口罩,十分貼心我和朋友點了兩個主食和一個小食蔥油豬扒飯 - 份量是超多的,豬扒有堆積如山的感覺,而我最愛的蔥油也是鋪滿整個白飯豬扒咬下去是超脆的!滿滿肉汁,肉質軟腍,加上伴著蔥油吃是很惹味,整個白飯也吃光!泰好味豬扒撈粗麵 - 飯可以免費轉撈粗,豬扒份量同樣是超多的。配上泰式酸甜醬,酸酸甜甜十分醒胃撈粗麵沾上醬汁也是吃不停口!越式豬肉春卷 - 春卷是熱辣辣的!咬下去香脆鬆化,味道正常這間餐廳性價比很高,還有一試難忘的脆豬扒,難怪好評如潮

今天和朋友到銅鑼灣吃飯,朋友帶了我來試這間好評如潮的豬扒店

一坐下來店員立即遞上紙袋給我們袋口罩,十分貼心

我和朋友點了兩個主食和一個小食

泰好味豬扒飯

撈粗麵沾上醬汁也是吃不停口!
越式豬肉春卷

越式豬肉春卷 - 春卷是熱辣辣的!咬下去香脆鬆化,味道正常

這間餐廳性價比很高,還有一試難忘的脆豬扒,難怪好評如潮
2020-03-05 77 浏览
疫情如此😣真係少左出街!但吊頸都要抖下氣🥺點都要出去食下啲開心野!呢間小店五六年前幫襯過,印象中唔難食🤣🤣中午行過唔洗等位,加上條佬未食過,一於係到醫肚啦😋我地坐bar枱位置,開放式既廚房,一目了然,睇到佢地煮呀炸呀,更加餓囉😋📍秘制豬扒咖哩汁撈粗$62👍🏻大大塊豬扒,新鮮熱辣炸起,炸粉又薄又鬆脆🤤而且非常juicy😚肉質唔會稔到無晒肉味,相信唔係用鬆肉粉那過豬扒😂😂咖哩汁香濃微辣,夠晒惹味!咖哩汁份量剛好!📍蔥油豬扒撈幼麵$62一人一塊豬扒就唔洗爭喇😚大量炸蒜大量蔥油,勁heavy勁邪惡但勁滿足😂😂😂最欣賞係食落唔會覺得撈麵好鹹好濃味!!!原本唔餓,但食食下就食晒😌😌

📍秘制豬扒咖哩汁撈粗$62

📍蔥油豬扒撈幼麵$62