2022-12-25 735 浏览
話說啊鼠同友人都係炸物愛好者,所以肯定唔會放過呢間咁多人介紹既炸豬排店🐖🐖第一次食既時候我同朋友都覺得唔錯,所以半個月後我就帶左自己屋企人去食,結果就令我大失所望🤯秘制豬排配胡椒豬骨湯米線 (3/10)第一次食既時候覺得雖然湯頭比較清淡,但係清爽既黑胡椒加上微微既豬骨香令人食慾大增👾不過唔知係咪因為啊鼠比較大胃,個碗米線既份量少到係筷子一夾就差唔多無曬,好似係和尚頭頂搵頭髮咁🧑🏻‍🦲但豬排的確非常大塊,又香又脆,而且唔會好似一般炸豬排咁韌,肉質細嫩。只可惜第二次再訪湯底味道非常奇怪,完全同第一次唔同🤮雖然第二次我地走左蔥,但係個味道係詭異到唔合符邏輯思維。首先係完全無咸味,然後仲有少少怪味,而更多係好似用滾水煮完米線既個陣米味🫠🫠豬排質素亦都係下降,雖然份量多,但係炸粉厚左,肉亦都無第一次咁嫩。秘制豬排配咖喱汁 撈粗麵 (5/10)個咖喱汁都尚算惹味但係偏油膩,因為聽聞呢個撈麵都唔錯,所以第二次抱住期待一試。撈粗麵非常普通,只有最基本既醬油味,炸蒜亦都懷疑係無炸透或者唔夠火候,唔夠香脆。整體非常一般😵‍💫麻辣炸魚蛋 (4/10)炸魚蛋本身一般,但呢4分已經係俾足面個魚蛋😀因為麻辣醬簡直

秘制豬排配胡椒豬骨湯米線 (3/10)

秘制豬排配咖喱汁 撈粗麵 (5/10)

麻辣炸魚蛋 (4/10)

炸魚蛋本身一般,但呢4分已經係俾足面個魚蛋😀因為麻辣醬簡直鹹到我屋企人攞左黎撈唔夠味既撈麵。

鹵水豬耳 (6/10)

成間鋪我比得最高分但因為最後先上所以唔記得影相既豬耳。味道可以,甜甜既鹵水味。不過豬耳係軟淋淋個種,如果喜歡爽口個種就無需嘗試。

希望我第二次去只係咁岩失準,不過因為舖頭地段其實唔太方便,地方位置亦都淺窄,所以如無意外唔會有下次。

銅鑼灣加路連山道11號

#foodie #hkfoodie #銅鑼灣美食 #香港美食 #hkfood #hkeat #hkcafe #銅鑼灣 #炸豬排 #打卡 #打卡餐廳 #food #香港美食 #hkmouse銅鑼灣
2022-10-27 740 浏览
喺銅鑼灣返工返左一段時間,有日同事帶我去食佢聲稱既「神級豬扒飯」,先知道有間咁好食嘅餐廳。不過可惜嘅係第一次食,亦都係最後一次,因為佢10月31號就結業啦午餐時間排隊大約15分鐘先有位,同事嗌咗個咖喱豬扒飯,而我就order咗豬扒肉燥醬幼麵,佢嘅豬扒係即叫即炸,熱辣辣,而且佢炸到啱啱好熟,唔會流失咗啲肉汁,令到肉質非常嫩一啲都唔un,而個撈麵就不過不失,有啲似雲吞麵舖入面嘅肉醬撈麵,希望將來喺其他地區有機會再食到炊豕店

,希望將來喺其他地區有機會再食到炊豕店

2022-10-26 642 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 炊豕店 💥好可惜嘅12年老店🥲2022年10月31日就會結束營業 大隻仔今日係炊豕店 結業之前把握機會回味咁好食嘅炸豬扒飯多謝炊豕店喺香港12年 嘅付出同努力💪💪💪💪💪大隻仔希望多啲朋友見到去幫襯呢間小店香港少有咁高質嘅炸豬扒飯大家快啲去食啦⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥蔥油豬扒飯 $68人氣推介豬扒飯嚟到已經好吸引,炸豬扒超級大件 疊得高高的,打卡、美味兼備。眼睇份量唔多,細細碗的,但其實飯量一啲都唔少,一個男士必定足夠飽,連大隻仔咁大食,都覺得好滿足。再加埋店舖自家蔥油,用嚟撈飯真係冇得輸。🤤🤤🤤🤤🤤炸豬扒一嚟到熱辣辣脆卜卜,肉質唔乾唔柴,又夠厚肉,十分好食。炸豬扒最好食嘅位置就係連骨位肉質帶少少肥油,超級美味。🔥大阪燒豬扒撈幼麵 $68私心推介,大隻仔覺得大阪燒豬扒撈麵俾蔥油豬扒飯更加好食,沙律醬帶輕微酸酸地,食落比較冇咁肥膩,冇咁滯。至於撈麵煮得不會過冧 ,而且醬汁撈得均勻,夠入味而又唔會過分濃烈,味道啱啱好再加埋餐廳提供嘅辣
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥蔥油豬扒飯 $68
人氣推介

豬扒飯嚟到已經好吸引,
炸豬扒超級大件 疊得高高的,
打卡、美味兼備。
眼睇份量唔多,細細碗的,
但其實飯量一啲都唔少,
一個男士必定足夠飽,
連大隻仔咁大食,都覺得好滿足。
再加埋店舖自家蔥油,
用嚟撈飯真係冇得輸。
🤤🤤🤤🤤🤤

炸豬扒一嚟到熱辣辣脆卜卜,
肉質唔乾唔柴,又夠厚肉,十分好食。
炸豬扒最好食嘅位置就係連骨位
肉質帶少少肥油,超級美味。

🔥大阪燒豬扒撈幼麵 $68
私心推介,大隻仔覺得大阪燒豬扒撈麵
俾蔥油豬扒飯更加好食,
沙律醬帶輕微酸酸地,
食落比較冇咁肥膩,冇咁滯。

再加埋餐廳提供嘅辣椒油
將味道提升到去另一個層次。

坊間餐廳好少白飯轉撈麵唔需要加錢
炊豕店可以白飯轉撈粗/幼麵而唔需要加錢,
真心欣賞
識食記住轉撈麵😉😉

大阪燒豬扒撈麵
【厚身平價大大份蔥油炸豬扒🐷】銅鑼灣食嘢貴?唔一定❗️呢一間晏就$70幾,大大份食到勁飽😆我每次唻都食蔥油味嘅炸豬扒飯🍚有得轉粗麵、幼麵底🍜可惜上次經過竟然見要佢話十月尾就結業🥺大家快啲捉緊未結業嘅尾巴😢.🍴蔥油豬扒飯(💰: 68)有巨量蔥油,滿滿蔥油味🥬但就咁食蔥油有啲鹹,撈飯啱啱好🍚份量勁多!炸豬扒勁大塊同厚🐷,唔會得一大層炸粉,勁鬆軟,一啲都唔嚡同靭🙈大推❗️.🍴滷水豬耳(💰: 28)滷水偏鹹,但好爽脆😚-🔖除咗豬扒飯仲有其他嘢食😝例如肉燥飯、咖啡汁都好食🍛.💈環境好懷舊,好可惜佢要結業😭個個一聽到佢要結業都會話可惜因為佢絕對唔係冇生意!.⏰都幾多人,有時都要排隊🥺.💡佢隔離店仲有SHARI SHARI 氷屋🍧食可以一次過食埋😛-💎推介指數: 💎💎💎💎💡性價比:✨✨✨✨ (地段唻講仲食到超飽又好食👍🏻)🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (蔥油世一🍀)-Ig: Munchpig_hk
【厚身平價大大份蔥油炸豬扒🐷】
🍴蔥油豬扒飯(💰: 68)
🍴滷水豬耳(💰: 28)
滷水偏鹹,但好爽脆😚
🔖除咗豬扒飯仲有其他嘢食😝例如肉燥飯、咖啡汁都好食🍛
⏰都幾多人,有時都要排隊🥺
💎推介指數: 💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨ (地段唻講仲食到超飽又好食👍🏻)
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (蔥油世一🍀)
Ig: Munchpig_hk
  • 蔥油豬扒飯
2022-10-18 501 浏览
這間人龍店享負盛名,每次經過銅鑼灣店也見到絡繹不絕的人龍。最近中環點開張終於有機會一嚐它的滋味炸豬扒店不是只有日式的喔~最近就去了一家位於中環的台式炸豬扒店 店面看起來十分簡潔,店內走的則是懷舊感60蚊蔥油豬扒飯炸皮粉醬又薄又脆,肉質鬆軟,蔥油份量很多,連同甜醬油我拌了好大的一碗飯!
這間人龍店享負盛名,每次經過銅鑼灣店也見到絡繹不絕的人龍。
最近中環點開張終於有機會一嚐它的滋味
2022-09-22
  • Fried Pork Chop
2022-10-13 785 浏览
這間食店都是在我想去食的餐廳之一剛巧得知今個月結業難得去香港區,一於試下必食蔥油豬排飯但發現有個胡椒豬骨湯米線都好吸引但一個人食無可能食兩款結果都係食大家推介的蔥油豬排隔離枱要求一個碗因為太多豬排,食唔到飯我都以為份量咁多但我果碗的豬排份量對比係少了唔通佢要求加多塊豬排但張餐單都唔見有加多塊豬排可能佢怕我食唔晒啦!豬排好厚,脆漿簿又脆,果然好味蔥油都不錯,如果可以再多少少蔥油就更加好希望這個月有機會再食多次因為好想試胡椒豬骨湯,仲有個咖哩真係要約埋朋友試多幾款
這間食店都是在我想去食的餐廳之一

剛巧得知今個月結業
難得去香港區,一於試下

必食蔥油豬排飯
但發現有個胡椒豬骨湯米線都好吸引
但一個人食
無可能食兩款
結果都係食大家推介的蔥油豬排

隔離枱要求一個碗
因為太多豬排,食唔到飯

我都以為份量咁多
但我果碗的豬排份量對比係少了
唔通佢要求加多塊豬排
但張餐單都唔見有加多塊豬排
可能佢怕我食唔晒啦!

豬排好厚,脆漿簿又脆,果然好味
蔥油都不錯,如果可以再多少少蔥油就更加好

希望這個月有機會再食多次
因為好想試胡椒豬骨湯,仲有個咖哩
真係要約埋朋友試多幾款
2022-10-12 506 浏览
今日經過銅鑼灣日式餐廳「炊豕店」,點了「大阪燒豬扒飯」😋和「沖繩豬軟骨飯」,性價比十分之高🤩⭐️ 豬扒炸得好香好大塊,🤩唔會覺得肥膩,加上大阪燒的材料,別有一番風味😍每一口咬落都好鬆脆😍⭐️沖繩豬軟骨的肉很入味,🤤豬軟骨的根位較脆口,啱晒鍾意有咬口的朋友。⭐️飯的份量好足料好軟熟,男生也足以夠飽。👍🏻加枝豆漿飲仲正😆不過見到店舖話10月尾將會結業,一定要黎再食多一次。🥰希望可以另覓新店再開
今日經過銅鑼灣日式餐廳「炊豕店」,
點了「大阪燒豬扒飯」😋
和「沖繩豬軟骨飯」,
性價比十分之高🤩

⭐️ 豬扒炸得好香好大塊,🤩
唔會覺得肥膩,
加上大阪燒的材料,
別有一番風味😍
每一口咬落都好鬆脆😍

⭐️沖繩豬軟骨的肉很入味,🤤
豬軟骨的根位較脆口,
啱晒鍾意有咬口的朋友。

⭐️飯的份量好足料好軟熟,
男生也足以夠飽。👍🏻
加枝豆漿飲仲正😆

不過見到店舖話10月尾將會結業,
一定要黎再食多一次。🥰
希望可以另覓新店再開
2022-10-12 306 浏览
同工同啲同事心血來潮突然想食豬扒飯,即刻諗起呢間銅鑼灣人氣豬扒飯店~叫左大蔥豬扒飯~份量都幾足料,豬扒就咁睇個樣都幾大塊下而味道方面,豬扒有輕輕醃過,味道適中,唔會好濃味~而且咬落好冧 仲有汁喺入面,好正!食完之後我個人會都幾鍾意呢間豬扒飯,銅鑼灣人氣豬扒飯店當之無愧!!以價錢同質素嚟講,想喺銅鑼灣平平地食餐好嘅可以選擇呢間炊豕店~但因為餐廳比較細,座位之間距離會比較近,所以如果要去呢間店食飯嘅話,比較適合約1-2人一齊食

叫左大蔥豬扒飯~份量都幾足料,豬扒就咁睇個樣都幾大塊下
2022-09-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-10-11 266 浏览
泥過兩次,本身冇諗過會有第二次,因為人哋最出名係炸豬扒,而我唔係 a fan of 炸嘢第一次就點都要照試嘅厚肉嘅,炸粉又薄又酥脆但係真係好油😅 我搞唔掂對個胡椒豬骨湯好失望,完全冇興趣飲可能我幻想得太過火,覺得會好似胡椒豬肚湯,真係想多了後悔加咗底,個湯一啲feel都冇第二次就試豬軟骨,勁多肉,但係瘦得濟,有啲柴有啲硬粗麵係蛋麵style,唔鍾意,鹼水粗麵先正㗎嘛酥炸鳳尾蝦點個mayonnaise絕配炊豕店秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線 $64加底 $10沖繩豬軟骨撈粗麵 $64酥炸鳳尾蝦 $28📍銅鑼灣
第一次就點都要照試嘅
厚肉嘅,炸粉又薄又酥脆
但係真係好油😅 我搞唔掂
對個胡椒豬骨湯好失望,完全冇興趣飲
可能我幻想得太過火,覺得會好似胡椒豬肚湯,真係想多了
後悔加咗底,個湯一啲feel都冇

第二次就試豬軟骨,勁多肉,但係瘦得濟,有啲柴有啲硬
粗麵係蛋麵style,唔鍾意,鹼水粗麵先正㗎嘛
酥炸鳳尾蝦點個mayonnaise絕配

秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線 $64
加底 $10

沖繩豬軟骨撈粗麵 $64
酥炸鳳尾蝦 $28

📍銅鑼灣
2022-10-10 228 浏览
炊豕店🐷朋友推介一間食豬扒嘅專門店🥹🥹入面嘅櫈係以前小學生坐個d木櫈仔😂好有回憶👀但點知第一次去食...都係最後一次...原來小店31/10就結束營業...🐷🐷🐷🐷蔥油豬扒飯皇牌蔥油豬扒飯,想講塊豬扒勁大塊🤤勁多蔥油😎豬扒屬於厚切,但佢一D都唔鞋,佢係好嫩滑🤤一啖蔥油、一啖豬扒,再加一啖飯。係好滿足😎🦦表示夠飽🙂🐷🐷🐷蔥油豬扒拌麵🐣就叫咗呢個蔥油豬扒拌麵,但發現原來豬扒係有兩種豬扒😂呢款豬扒嘅肉質係偏紅紅地,咬落去唔係冧,有少少彈牙咁,同蔥油豬扒飯相比,豬扒偏白色,咬落去係實肉,較為好味😎咁拌麵可以嘅🙂但因為用蔥油,無太多汁,所以如果習慣好多汁撈麵撈飯,就要留意下。🐷🐷🐷肉燥拌麵 豬軟骨朋友叫咗個肉燥拌麵,肉燥份量多,所以岩哂要撈汁嘅朋友。豬軟骨好入味好軟身,都相對出色。
炊豕店🐷

🐷🐷🐷🐷蔥油豬扒飯

🐷🐷🐷蔥油豬扒拌麵

🐷🐷🐷肉燥拌麵 豬軟骨
2022-10-09 417 浏览
今日經過銅鑼灣附近,就睇吓有乜嘢好食。本身就想食拉麵,但係望一望見到炊豖有一個告別告示,做到月尾就唔再做,咁梗係有得食好食再食返一次啦。當然要叫人起招牌蔥油豬扒飯 $68 加雀巢檸檬另外加$6厚切豬扒即炸,鬆脆可口,加上蔥油真係一絕。我最欣賞佢啲蔥油唔會偏咸,同埋蔥頭都幾新鮮。厚切餐肉煎蛋飯 $60 炸蛋過程都做得啱啱好,蛋漿仲可以流出來,但係蛋白唔會話太生,午餐肉就係炸的厚切餐肉,整體感覺都唔錯,不過d飯未熟🥲另外叫咗小食滷水豬耳 $30 雖然份量有少少細,但係襯底的芽菜加咗白醋有幾開胃。鹽酥雞 $48 呢個就一般,太乾冇乜肉汁,正常急凍雞粒既感覺。堂食都爆滿,要等15分鐘先有得入去,加上位置都幾窄
今日經過銅鑼灣附近,就睇吓有乜嘢好食。

當然要叫人起招牌
蔥油豬扒飯 $68 加雀巢檸檬另外加$6

厚切餐肉煎蛋飯 $60
滷水豬耳

另外叫咗小食滷水豬耳 $30
雖然份量有少少細,但係襯底的芽菜加咗白醋有幾開胃。
鹽酥雞

鹽酥雞 $48
呢個就一般,太乾冇乜肉汁,正常急凍雞粒既感覺。

堂食都爆滿,要等15分鐘先有得入去,加上位置都幾窄
2022-10-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
滷水豬耳
2022-10-01 307 浏览
《不負責任食評—炊豕店》評分:🌕🌕🌕🌕總評:一間幾乎係專食豬扒嘅小店座位比較逼,食飯時間基本上坐滿晒人價格正常,分量比想像中驚人呢度嘅餐牌配搭主要都係炸豬扒搭配唔同嘅醬汁/主食🐽亦都有啲滷水、小食(無叫到)一上碟比佢塊豬扒嚇親 成個碗咁大先講講佢塊豬扒炸得非常脆但表皮嘅粉漿偏厚冇天婦羅炸漿咁薄,亦冇吉列豬扒嗰種鬆脆咬落去會似係比較硬身嗰種脆口不過豬扒內部好厚肉、好juicy😋所以口感都唔會乾柴,食落又唔會太鹹個人都幾中意佢個豬排🤭叫咗滷肉飯同埋蔥油拌麵做主食肉汁都係用切細粒嘅五花肉煮出嚟,冇乜特別冇乜記憶點🥱反而蔥油拌麵就想講一講因為佢間舖頭係出名蔥油豬扒飯(係有啲鮮蔥油擺上豬扒)餐牌上面就有一欄係寫蔥油拌麵 另一欄就係蔥油豬扒飯轉麵咁我本身以為兩樣係同一樣嘢嚟嘅😂點知原來蔥油拌麵係指乾蔥+豉油+麵,豬扒上面就唔會鮮蔥油但係蔥油豬扒飯轉麵,就係啲麵會預先有調味,再加一pat鮮蔥油喺豬扒上面都幾confusing😵‍💫😵‍💫😵‍💫好彩最後店員都俾咗啲鮮蔥油我哋試個人覺得蔥油拌麵真係完全冇特別本身啲醬汁唔夠鹹,乾蔥油亦都唔係特別香另外個粗麵底亦都唔係見到網上食評咁好食,好普通🥱下次應該會試
《不負責任食評—炊豕店》
評分:🌕🌕🌕🌕
總評:一間幾乎係專食豬扒嘅小店
座位比較逼,食飯時間基本上坐滿晒人
價格正常,分量比想像中驚人
呢度嘅餐牌配搭主要都係炸豬扒搭配唔同嘅醬汁/主食🐽
亦都有啲滷水、小食(無叫到)

一上碟比佢塊豬扒嚇親 成個碗咁大
先講講佢塊豬扒
炸得非常脆但表皮嘅粉漿偏厚
冇天婦羅炸漿咁薄,亦冇吉列豬扒嗰種鬆脆
咬落去會似係比較硬身嗰種脆口

不過豬扒內部好厚肉、好juicy😋
所以口感都唔會乾柴,食落又唔會太鹹
個人都幾中意佢個豬排🤭

叫咗滷肉飯同埋蔥油拌麵做主食
肉汁都係用切細粒嘅五花肉煮出嚟,冇乜特別冇乜記憶點🥱
反而蔥油拌麵就想講一講
因為佢間舖頭係出名蔥油豬扒飯(係有啲鮮蔥油擺上豬扒)
餐牌上面就有一欄係寫蔥油拌麵 另一欄就係蔥油豬扒飯轉麵
咁我本身以為兩樣係同一樣嘢嚟嘅😂
點知原來蔥油拌麵係指乾蔥+豉油+麵,豬扒上面就唔會鮮蔥油
都幾confusing😵‍💫😵‍💫😵‍💫
好彩最後店員都俾咗啲鮮蔥油我哋試

個人覺得蔥油拌麵真係完全冇特別
本身啲醬汁唔夠鹹,乾蔥油亦都唔係特別香
另外個粗麵底亦都唔係見到網上食評咁好食,好普通🥱
下次應該會試佢其他麵底
(可能係因為我個人對粗麵嘅要求比較高,只中意食潮州麵檔好爽彈個啲)
鮮蔥油好食,但未去到好特別

整體價錢唔算貴,服務都OK,味道正常✅
成餐飯我諗最驚艷都係嗰塊炸豬扒
做做吓嘢落嚟食個lunch都幾滿足😆
佢嘅主食份量唔算好多但係如果佢真係多起上嚟會飽死所以我覺得合理
另外就係塊豬扒食完真係好膩,收工個肚都仲係飽飽滯滯🤰🏻
會翻兜不過唔會經常食
🧡🧡🧡炊豕店🧡🧡🧡 本身想食Shari shari 但未到時間,咁梗係食個靚靚dinner 先啦🙈🧡"大阪燒"豬扒飯 $68 🤩8.5/10一上到呢都真係以為係大阪燒😂原來係用豬扒做底 🐖🥓代替咗平時大阪燒嘅菜又係一次過滿足兩個願望🙈配埋啲大阪燒醬真係超級過癮👻🧡沖繩豬軟骨飯 $68 🤩7.5/10豬軟骨超級入味🤪同埋嗰鹵汁💦💦撈飯簡直一流💓蘿蔔喺入面最好食嘅🙈______________________________ 味道😋: 8/10環境👀: 8/10服務👨🏻‍🍳: 8/10抵食💰: 7/10 炊豕店銅鑼灣加路連山道11號地下G/F, 11 Caroline Hill Road, Causeway Bay
🧡🧡🧡炊豕店🧡🧡🧡

抵食💰: 7/10

銅鑼灣加路連山道11號地下
  • "大阪燒"豬扒飯
2022-09-07 593 浏览
成日去食shari shari嘅時候會路過呢間餐廳,今次忍唔住入去試吓🙊⭐️蔥油豬扒飯 ($68) ❤️8.5呢碗豬扒飯性價比十分高!無論係飯定係豬扒嘅份量都十分多,兩個女仔share都十分夠飽🤣 上面有四大件炸得十分酥脆嘅豬扒,好欣賞佢炸衣薄脆,而入面嘅豬扒依然好嫩好易咬開仲要好huicy😍 配埋蔥油撈飯真係冇得輸🤤⭐️滷水牛展 ($38) ❤️8.0牛展十分軟冧入味,而且份量都唔少👍🏻 牛展仲係低脂嘅部位嚟,叫一份同朋友share一啲都唔過份🙊

⭐️蔥油豬扒飯 ($68) ❤️8.5

⭐️滷水牛展 ($38) ❤️8.0
2022-09-02 680 浏览
餐廳主打蔥油豬扒飯,門外需排隊進入,可見人氣十足😉但小店內位置唔多,座位較逼😌🍴 蔥油豬扒飯 $64📝評分: 7/10蔥油豬扒飯係依度嘅人氣推介😙大大塊厚切嘅豬扒炸得酥脆,肉質唔會話炸到好鞋,咬落去仲有油香肉汁,配上蔥油炸蒜等配料,撈飯一流👍🏻唔想食飯嘅朋友仔,可以簡撈麵,不過個人覺得蔥油撈飯先係最夾嘅組合😆🍴 叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯 $58📝評分: 6/10個飯名已說明一切,叉燒粒豆角炒滑蛋,配上甜鼓油撈飯,正常發揮,係大家想像中嘅味道,但就冇咩特別😂兩個飯份量都幾大碗,食完都幾飽肚🤣銅鑼灣地段黎講性價比算高👍🏻有興趣嘅朋友仔可以一試😊

🍴 蔥油豬扒飯 $64
📝評分: 7/10