2006-01-17 4 浏览
之前d人講到火間土有幾靚, 個view有幾好, 從來對於佢d食物無乜特別印象, 原來真有此事...view正已經唔使講, 加埋"幻彩詠香江"真係一流! 可惜要坐到window位先睇到...食物真係無乜好印象, 比較好食都係刺身, 夠新鮮! 其他食物真係不外如是, 同出面普通的日本料理無乜分別~總括來講, 每人百六蚊, 絕對係貴左d囉!

總括來講, 每人百六蚊, 絕對係貴左d囉!
2006-01-15 6 浏览
前幾日係北京道一號食呢間野, 我地一行五位, 無book枱, 前面有兩位等緊, 我地排第三張, 後尾0係門口嗌飛位女人, 問我地依家有枱, 可以俾我地先, 但係要9.15分交枱, (注: 當時係7.45), 咁我地話無問題..正常, 如果佢黎野快d既, 真係無問題架, 可惜, 佢d野黎得好慢, 仲有, 我地五個人, 佢俾四個人坐位我地, 迫到死左!!! 如果佢係門口話我地知, 我地係唔會入去架囉, 最多咪等多陣!! 完全係呃左入去先知係四個人既枱!!!!d野黎得勁慢! 9.00到未黎齊d野, 9點就黎三先黎齊d野, 但係佢吹人交枱又超準時囉! 真係9.15 就叫, 大佬呀, 就黎搭三先黎齊d野, 唔俾時間人食就叫人交枱, 仲話因為我地已經promise左搭三交枱先會俾張枱我地! 根本係佢d野食黎得慢!但係都有讚既地方: 果個甜品紅茶布甸奶, 真係好味!!但係果d咁既服務態度真係唔要得! 唔會再去!

但係都有讚既地方: 果個甜品紅茶布甸奶, 真係好味!!

但係果d咁既服務態度真係唔要得! 唔會再去!
2006-01-08 4 浏览
唉!唉!以前都覺得此日本食店不錯,但今次真是大失所望!軟殼蟹不脆..串燒的肉又差..還有刺身不新鮮!服務態度更是一般!這間店舖實在需要立刻改善!
唉!唉!以前都覺得此日本食店不錯,但今次真是大失所望!

軟殼蟹不脆..串燒的肉又差..還有刺身不新鮮!

服務態度更是一般!這間店舖實在需要立刻改善!
2006-01-05 9 浏览
老細係王子請客食飯自己以前食過唔覺好味所以”竄”來這裡食飯一個人唔可以叫咁多「只是」叫了一客油甘魚sushi,一個三文魚籽海膽飯don,一杯綠茶雪糕!油甘魚上(木台)時,心即時一沈不是最愛的腩,又無光澤但入口很快溶化雖然味道不是很香,但ok啦三文魚籽海膽don,海膽比三文魚籽好吃很多倍海膽味濃兼香魚籽又細粒又唔香綠茶雪糕在menu的賣相是一個酥皮裝著雪糕但事實係只係有隻玻璃茶杯裝著雪糕好彩綠茶味夠濃,唔係會投訴貨不對板
老細係王子請客食飯
自己以前食過唔覺好味
所以”竄”來這裡食飯

一個人唔可以叫咁多
「只是」叫了一客油甘魚sushi,
一個三文魚籽海膽飯don,一杯綠茶雪糕!

油甘魚上(木台)時,心即時一沈
不是最愛的腩,又無光澤
但入口很快溶化
雖然味道不是很香,但ok啦

三文魚籽海膽don,海膽比三文魚籽好吃很多倍
海膽味濃兼香
魚籽又細粒又唔香

綠茶雪糕在menu的賣相是一個酥皮裝著雪糕
但事實係只係有隻玻璃茶杯裝著雪糕
好彩綠茶味夠濃,唔係會投訴貨不對板

2005-12-30 8 浏览
琴晚同同學聚會,點知換來一肚氣既service,waiter擺明唔想同你講o野咁款,十問九唔應,叫佢加茶就淨係加一杯,我知佢出面多人等,想我o地快o的走,但我o地只係坐o左9個字咋,last order 之後直頭完全唔理你,結果求其叫左o的o野食完就走,去第二度飲o野!唯一睇o左「幻彩詠香江」完全版,好似low-end 外星人無限復活咁,哈哈!0

2005-12-20 14 浏览
Actually I've been to this restaurant for several times already, this is the first time that i feel so mad about this place. All of their staff have no smile, the manager is even rude. I went there at around 630 pm, when i get there, i ask them if they still get some window seat or not. At that time, the manager were staying at the receiption, and she said that they can offer me a window table, but i need to leave before 830pm. I think that is fine, so I say "ok, it's good", and then, that la

All of their staff have no smile, the manager is even rude. I went there at around 630 pm, when i get there, i ask them if they still get some window seat or not. At that time, the manager were staying at the receiption, and she said that they can offer me a window table, but i need to leave before 830pm. I think that is fine, so I say "ok, it's good", and then, that lady suddenly say: if you can pay for $400 per person, u can stay in your table until whenever you want!!! I think she is trying to tell me about the minimum charge of that particular table, but her manner at that time is so nasty!!!

i had never saw a manager can provide such a suck customer service.
2005-12-16 8 浏览
在這裡吃過好幾次吞拿魚刺身都是不好吃,有點失望呢。最好吃的是蟹糕。甜品都幾好吃。如果多些人一起夾錢吃就抵食,可以試多幾款。只有一兩人吃就不算經濟了。服務態度一般還可以吧!最近一次跟男朋友吃完晚飯才去當吃宵夜,只叫了一客5款的刺身、一客蟹糕。結帳要$246元。感覺很不值呢...<w<"
在這裡吃過好幾次吞拿魚刺身都是不好吃,有點失望呢。

最好吃的是蟹糕。
甜品都幾好吃。
如果多些人一起夾錢吃就抵食,可以試多幾款。
只有一兩人吃就不算經濟了。

服務態度一般還可以吧!
最近一次跟男朋友吃完晚飯才去當吃宵夜,
只叫了一客5款的刺身、一客蟹糕。
結帳要$246元。感覺很不值呢...<w<"
天使朋友生日過左兩個禮拜先約得齊人慶祝依照佢\既意願去食日本野星期六晚訂左位有房坐第一輪照燒蠔兩串共六隻無咩特別串燒併盆好似有雞翼、腎、蝦、多春魚、豬肉共十串無得揀炸魷魚圈小辣趁熱食都ok既兩條長卷鰻魚同軟殼蟹鰻魚幾好蟹無咩印象棒餃子一般囉蟹炒飯唔知點樣將一隻蟹分成三份就咁放係個炒飯上面有份食蟹既朋友無提到好唔好食喎飯入面都有d蟹肉咁囉第二輪魚生五款除左帶子幾鮮甜其他都麻麻甜蝦同三文魚一般明太子冷烏冬幾得意最有印象既一款混左淡淡地既沙律醬同明太子烏冬彈牙有韌度好食朋友祖話平時食烏冬都唔係咁既大食朋友就講得岩喇:「你食呢度一碟夠你買兩箱都一烏冬啦」係囉石頭飯呢個最攪笑以為係好似韓國果d有好多配菜既石頭飯啦黎到由侍應幫我地加蛋炒左之後就見到d飯係紅紅地色酸酸地咁但係又無咩配料大食朋友隨即就話:「咁即係西炒飯者」係咁既日式料理食西炒飯都幾咩喎…其實六個人黎講都唔算叫得多野唔多飽都合理既服務唔算好好我地坐最尾一行房(叫做「五條小路」)經常都要等有人行入黎先叫到野但係亦勝在夠靜又可以落簾可以講到是非(尢其我地既大食朋友聲稱自己已經係「「名人」」)環境都ok丫當然有海景就更好去得京一都預左咁既價錢
天使朋友生日
過左兩個禮拜先約得齊人慶祝
依照佢\既意願去食日本野
星期六晚訂左位有房坐
第一輪
照燒蠔兩串共六隻無咩特別
串燒併盆好似有雞翼、腎、蝦、多春魚、豬肉共十串無得揀
炸魷魚圈小辣趁熱食都ok既
石頭飯
呢個最攪笑以為係好似韓國果d有好多配菜既石頭飯啦
黎到由侍應幫我地加蛋炒左之後
就見到d飯係紅紅地色酸酸地咁但係又無咩配料
大食朋友隨即就話:「咁即係西炒飯者」
係咁既日式料理食西炒飯都幾咩喎…

其實六個人黎講都唔算叫得多野
唔多飽都合理既
服務唔算好好
我地坐最尾一行房(叫做「五條小路」)
經常都要等有人行入黎先叫到野
但係亦勝在夠靜
又可以落簾可以講到是非
(尢其我地既大食朋友聲稱自己已經係「「名人」」)
環境都ok丫
當然有海景就更好
去得京一都預左咁既價錢啦
總體黎講都係乏善足陳
2005-11-24 14 浏览
總結:麻麻囉!我寧願去日本料亭,人地任食都好過佢,地點都唔差過佢吖,都叫係酒店吖!
2005-11-15 13 浏览
我們六點鐘便到啦,當時都有人排隊,但不太多人,仲安排都房比我地tim環境很good但服務一般啦,個侍應姐姐好似無咩耐性甘...軟殼蟹反卷與xx石鍋飯都不錯ohh值得一試aaa
我們六點鐘便到啦,當時都有人排隊,但不太多人,
仲安排都房比我地tim

環境很good但服務一般啦,個侍應姐姐好似無咩耐性甘...

軟殼蟹反卷與xx石鍋飯都不錯ohh

值得一試aaa

2005-10-30 24 浏览
I am not going to badmouth this restaurant, but the service is very bad. Especially the waiter . He even shouted at me: "I am too busy to serve you, serve it yourself" . This waiter is ridiculous. I will not come to this restaurant again and complain it to office.
2005-10-28 9 浏览
我兩星期前已經打去book定二人海景房...因為怕人多book冇晒房ma...WoW~二人海景房係細就細左d,但可以同男朋友坐得close d wor..二人海景房minimum chagre$500+10%service charge=$550~~哈哈哈~我地幾勁呀岩岩好..埋單$556 lor!!食左d平時唔會嗌黎試既貴野,比如"火姦土卷","燒三文魚腩條"....真係好鬼死好味!!!!我男友把口好掩尖都狂嗌好食~個view雖然冇頂樓果間aqua 咁令..但都對正Harbour view +埋維港激光show...service都好好..d野黎得都好快,waiter又會時時望入黎睇下我地有冇order...
我兩星期前已經打去book定二人海景房...
因為怕人多book冇晒房ma...

我男友把口好掩尖都狂嗌好食~
2005-10-18 8 浏览
其實我之前去過銅鑼灣個間, 相比之下兩間服務質素完全不一樣, 我早排約左朋友打算到尖沙咀火土間, 每次我想坐房門口的侍應生都說有客訂了位, 語氣非常之差,安排了我坐在普通位, 於是我連吃都不想吃, 一走了之, 其在吃不落飯, 相反銅鑼灣個間服務非常好, 立即會替你轉換, 因我覺得這裡的食物也不錯, 尤其是甜品可值得一試
可值得一試
2005-10-09 5 浏览
黑暗的燈光, 食物一般, 較細碟, 可坐tatami room, 但可聽到隔離房的, 我們坐海景位, 幸好有幻彩匯香江睇下, 三文魚腩最好食, 侍應常走來問這問那及收碟, 講了超過20次唔好意思, 有點煩!
2005-10-04 10 浏览
圍住亞士厘道行左兩個圈, 行埋海運.... 結果都係去左火間士, 如果唔係個朋友冇食過, 我真係唔會上黎~~照雞沙律, 鹽辛, 梅酒, 特飲, 三色刺身, 牡丹蝦, 三文魚腩咩咩卷(上面有三文魚子) = $506 (搞錯!!!)當中的鹽辛, 梅酒, 特飲, 牡丹蝦是最正常的了, 其他真的....唉...三文魚腩咩咩卷上面既三文魚子呢, 比以前我上一次食少左3份2!! 失望呀~唯一好既就係夜--- 冇人, 我地兩個坐在窗口位, 睇出去有靚view. 但由於今日呢餐\\\都幾特別, 其實我都無暇望窗.....以上咁多野, 我睇去和民叫番一樣都平+靚dd~ 希望唔係因為10點既關係啦....2個人500蚊, 可以食到好多好野, 所以我同朋友講, 試過就算啦~