2018-12-16
今晚食左間好正既居酒屋,喺荃灣西近荃灣廣場。環境舒服,影個店面俾大家認下。店內佈置得幾有和風feel,特別欣賞佢天花板既燈,好靚!話明居酒屋哩度有唔少特色下酒菜,好多款串燒揀,而且有d喺出面好少食到,哩度連雞尾都有😂串燒:雞胸軟骨 $28、冬菇$12燒得超香,軟骨好爽口,配啤酒一流。芝士年糕 $48食左有種幸福感!軟心流心芝士年糕炸到金黃色,香脆而芝士濃,熱辣辣嫁,好味。壽喜燒 $98都幾大鍋,擺滿各款蔬菜和肥牛。特別中意粉絲吸晒甜甜既醬油湯底。肥牛新鮮份量又多,抵食鍋物。野菜魚奶白湯炭烏冬 $98一上台我見到個碗咁細心諗咁貴既,好似冇咩特別。當我飲左一啖湯之後我收番之前既諗法,完全值哩個價錢。啖魚湯係超鮮甜,係我甚少喺街食到既鮮味,我係將所有湯都飲晒。哩碗烏冬看似平凡,但味道令人留下深刻印象。蒲燒鰻魚鐵板飯 $98哩度玩鐵板燒,超香,沙沙聲好過癮。鰻魚可以份量多d,飯可以少d,整體不錯。哩度冇收加一,食物質素幾高,值得下次再黎食!
燒得超香,軟骨好爽口,配啤酒一流。
哩度冇收加一,食物質素幾高,值得下次再黎食!