2017-12-17 818 浏览
一如以往去澳洲牛奶公司一定排到街尾,但勝在食物上得快,人流量仲快,結果等咗10分鐘鬆啲就可以入座。我地兩個人咁都係一如以往要搭檯。食物種類相信大家都好清楚。咁我地只order一份早餐(飲熱奶茶)同散叫一份炒蛋多加杯熱奶茶。簡單嚟講食物質素同份量都下降咗,唔知係咪已經出哂名,俾內地人當名勝成為必到食肆,因要流量快所以質素下降。仲記得以前個炒蛋多係鋪滿厚厚炒蛋,但依家真係少咗啲喇,蛋都比以前冇咁滑,同埋以前冇得叫炒蛋多外賣添。其實佢地無需要咁吖,價錢已經加咗咁水凖同份量應該保持住㗎嘛!
2017-12-15
$40 (早餐)
2017-12-11 644 浏览
週日早上要到佐敦上課,本想相約同學仔到澳牛共進早餐,不過時間實在有點早,最後還是打消了念頭。幸好,一個蠻要好的同學早到了,給我外帶了一份蛋治烘底,實在太感動了她說早上八點多,已見人龍,而且大都是香港人,而不是遊客。看來澳牛在大家的心目中還是光環依然,魅力不減呢!分量十足的厚麵包行烘得香脆,搽上牛油,配上嫩滑又富蛋味的炒蛋,一口咬下去,口感豐富得令人滿足有人說它是香港最好吃的炒蛋,小妹認為絕對不為過也

有人說它是香港最好吃的炒蛋,小妹認為絕對不為過也
外卖自取
早餐
2017-12-09 547 浏览
一坐低 秒速落單真係要諗定食埋先好入去坐茶餐牛油多士 炒蛋 火腿叉燒意粉光速上餐一食,兒時味道返晒黎係好味的炒蛋依舊好滑配埋牛油多士 👍🏼👍🏼叉燒意粉 好大碟 叉燒都好多嚿保持水準

一坐低 秒速落單
真係要諗定食埋先好入去坐

茶餐
牛油多士 炒蛋 火腿
叉燒意粉

光速上餐

一食,兒時味道返晒黎
係好味的
炒蛋依舊好滑
配埋牛油多士 👍🏼👍🏼
叉燒意粉 好大碟 叉燒都好多嚿

保持水準

2017-12-04 691 浏览
半年冇黎食,冇上次第一次黎食咁好食,叫左呢度既名物-蛋治烘底,抵讚既係個包質唔錯,口感鬆軟,烘底又烘得啱啱好,烘到脆口,烘到完美既啡色,但唔會太燶! 上次食到好驚喜既炒滑蛋,今日炒得太老,冇上次咁滑,口感冇咁好,keep唔到水準,表示失望。 食物令我失望,反而員工服務態度有驚喜,我食完走去比錢果陣,佢地同我講多謝幫襯😂😂😂 今次係平日6點幾去,唔洗排隊,仲可以一個人坐自閉位,完全係毒x自己一個食飯既浪漫!

蛋治烘底
蛋治烘底
從台灣來香港交換聽說澳洲牛奶公司很好吃才特地去朝聖。中午12點左右去的門口排了大概10組客人,翻桌率很高是真的,沒幾分鐘就入座了,點餐時,店員會一直用極度不耐煩的態度用廣東話催促你,最後點了兩個套餐,菜單上寫了附鮮奶、咖啡/茶,店員沒問就匆匆離去,吃完後問店員飲料的部分,他說他們的餐沒有鮮奶... 想說那就咖啡,最後結帳的時候被多收了咖啡的錢。用餐環境的部分,剛好坐到他們收餐的旁邊,他們收餐都是用力把碗盤丟進桶子裡的,真的很吵,除了整家店都很吵鬧外,室內位置也很擁擠,乾淨程度的部分,看他們收碗盤的樣子就不予置評了。炒蛋是真的不錯吃,但其他餐點的部分真的普通至極,完全不需為了兩顆蛋去找氣受,路邊隨便一家店進去都還比較好,起碼服務態度好一點。
從台灣來香港交換聽說澳洲牛奶公司很好吃才特地去朝聖。
  • 炒蛋多士
星期五諗唔到食咩,收左工同大佬行左落佐敦睇下有咩好野食🙆🏻 行行下經過澳牛,心血來潮我地兩個都想食,就行左入去,由於未到七點都仲算早,未使係門口排隊可以直入😍澳牛門面係d比較古舊冰室既裝修。室內都係普通茶餐廳既樣,比較光猛。基本上十個有九個人入黎都係食呢到既常餐,麵包可以揀烘唔烘底,蛋可以揀煎蛋或炒蛋。識食既一定係叫多士炒蛋😍 呢到既炒蛋出名香滑,味道真係一流,係屋企點炒都炒唔到呢個水準,真係好好食☺️ 多士係厚多士,咬落好脆好有口感至於呢個叉燒意就比較平平無奇,至在食飽肚,意粉太林唔彈牙,叉燒又薄又少,完全唔惦🤦🏻‍♀️呢d傳統茶記既奶茶多數都好穩陣,澳牛當然都唔例外啦,口感超級滑,茶味夠濃,有少少少少澀,正!其實食完個餐已經好飽,但見到隔離枱嗌左個燉蛋好似好滑好好食,忍唔住都係叫左一碗,好在有嗌,完全無令我失望,真係好好食,佢既質感係有少少水,好似未完全熟得曬未鯨曬咁,但正因為未全熟,佢先咁滑! 唔止口感正,佢個味道都調得好食,甜度岩岩好十分推介中意食蛋既朋友一定要黎澳牛試!呢到食物款式唔多,唔特別,但真係好好食,除左個意粉😍😍 仲有,呢到既上菜速度係超級快,三分鐘內一定張食物送上😂
澳牛門面係d比較古舊冰室既裝修。

室內都係普通茶餐廳既樣,比較光猛。

常餐  (多士炒蛋火腿)

常餐  (叉燒意粉)

茶走

鮮奶燉蛋白

十分推介中意食蛋既朋友一定要黎澳牛試!呢到食物款式唔多,唔特別,但真係好好食,除左個意粉😍😍 仲有,呢到既上菜速度係超級快,三分鐘內一定張食物送上😂 所以就算門口要排隊大家都唔使嚇親,turnover好快的👍🏻👍🏻👍🏻
2017-11-17
常餐  (多士炒蛋火腿)
茶走
鮮奶燉蛋白
  • 蛋白燉鮮奶
  • 奶茶
  • 火腿炒蛋多士
2017-11-20 622 浏览
听闻这里很火 大老远跑来吃。点知个阿伯 话我唔醒目,摆住张凳系都要摆明坐边。仲要懒有道理甘,同 孖台葛人话 “系要大声滴讲葛啦” 大佬,我唔出声唔代表我听唔明广东话。虽然我唔系香港人 好似好痕食甘
好似好痕食甘
2017-11-19 461 浏览
叫餐時個侍應好惡話快d快d快d講la! 又鬧我對面個女人你見唔到我執緊野你落咩單吖!叫餐茶佢自己聽唔倒又啤住佢"攝"佢真喺痴鬼線!咁既態度更好食都ng再幫襯la! ng食你又ng會餓死既,加上食完又覺得不外如是law! 價錢又唔喺平過人!果度淨係個強国人生意都夠,養到班侍應惡晒!去食嘢要受氣!件多士薄了好多。個炒蛋也没有以前甘滑。沒有变的就係D伙記仍是甘冇禮貌。絕對貼錢買難受😣 唔知點解仲唔執 十大想佢執食肆佢絕對係首選
叫餐時個侍應好惡話快d快d快d講la!
又鬧我對面個女人你見唔到我執緊野你落咩單吖!
叫餐茶佢自己聽唔倒又啤住佢"攝"佢
真喺痴鬼線!咁既態度更好食都ng再幫襯la!
果度淨係個強国人生意都夠,養到班侍應惡晒!去食嘢要受氣!
2017-11-16 496 浏览
預科嗰陣每個星期總有一日走堂過嚟食早餐,啲侍應有啲真係見住佢由哥哥變叔叔。雖然大家成日都話去澳牛食嘢好趕又趕人走,不過我覺得又唔係咁嘅。可能我通常都係揀唔多人嘅時間去食,反而覺得佢地好有效率,都唔洗點等就有得食。常餐十年依舊,每次都係叉燒通、多士炒蛋,再加杯茶走。咁多年味道都冇變,炒蛋依然咁滑,多士依然咁脆。最重要價錢都冇加得好緊要,仍然吸引咁多人幫襯。

常餐
2017-11-10
常餐
2017-11-10 758 浏览
小女子於2017年11月10日7:00pm滿心歡喜咁專登搭地鐵過去買外賣,點知個餐廳職員(阿叔 高高地 瘦瘦地)搞到我一肚氣。首先,我係門口睇個餐牌一陣都搵吾到燉蛋既價錢,所以最後我問尼位阿叔燉蛋幾錢。之後佢叫我睇岀面個牌拉,我話就係睇左都搵吾到。 佢最後都有指岀面個牌既價錢俾我睇*但其實我想講,你講個價錢咪得囉,係都要咁既態度串我?第二,由於我最一開始叫左個蛋治,所以阿叔已經俾左張$19既紙仔我,之後我叫多個甜品後,我就諗住係櫃枱俾錢拉。點知佢態度超差咁講‘您俾張飛我先得架,你加多左個甜品就吾係咁既價架拉’,之後其他職員仲要問佢咩事呀*我真係想講,洗吾洗搞到我好似要吾俾足錢咁呀?我又吾係無錢!全程我真係好似挨鬧既狀態。後悔當時吾夠膽話翻佢轉頭*其實回想翻⋯食物味道重要,但當您一肚氣既時候,食乜都無味拉⋯*為左個食物,好似求佢賣俾我咁,失左尊嚴,值得咩?

*但其實我想講,你講個價錢咪得囉,係都要咁既態度串我?

*為左個食物,好似求佢賣俾我咁,失左尊嚴,值得咩?
2017-11-10
外卖自取
  • 雞蛋三文治
2017-11-06 642 浏览
仲話澳牛喎....仲話排隊食喎....是日等左一位就可以入座,其實係門口已經霖定叫乜。坐低有個阿叔拿住三杯水行埋黎,我話「要炒蛋多士➕麥皮」。個阿叔話「啫係要三個早餐啦」老老實實,我第一次食澳牛,我以為佢話「早餐」係吃早餐,咁我10點黎到就緊係食早餐啦🤔過左2分鐘,上左三個我地冇按意願落order嘎「早餐」。就係三碗通粉➕炒蛋多士,阿叔仲要講左句口號「縮手呀」。。。我同朋友嘅表情就係咁「😮😮😮」仲要冇野飲,話台細喎。。咁食多士唔洗飲野嘅?乾爭爭喎點會好味呀😑速食完碗通粉之後終於問我地飲咩😤啫係齋食通粉齋啃多士齋飲檸茶。。請問早餐套餐嘅意義何在?人地俾成set早餐你就係要你一齊食啊嘛。。。下次我去隔離食雲吞麵好過。。。哼
仲話澳牛喎....仲話排隊食喎....
下次我去隔離食雲吞麵好過。。。哼
2017-10-21 1026 浏览
每個星期一也會在尖沙咀上堂,上完堂行路去搭小巴一定會經過澳洲牛奶公司,每一次也會買腿蛋治回家慢慢品嚐美味的腿蛋治,厚麵包行烘得香香脆脆,配埋滑滑炒蛋,變成我心目中最好味的晚餐加消夜

2017-10-16
2017-10-20 832 浏览
每次我们来香港必去,但是昨天我们非常失望。差不多全部的服务员都没礼貌,没耐心。尤其那位'四眼仔'服务员踢我孩子的椅子。我骂哪位服务员,有什么应该好好讲,不用那么没礼貌。下次我们不会再去,觉得旺角华星茶室更好吃,尤其服务员很有礼貌

2017-10-19 740 浏览
澳洲牛奶公司,都不是第一次吃,但好開心他依然可以維持這樣的水準炒蛋真是一流冇得頂,所以每一次都會叫他的炒蛋多士。而今日好貪心我要了一份公司三文治第一次在這裏食公司三文治,雖然有點貴,但真係好好食,熱辣辣的多士,內裹有炒蛋、鹹牛肉、番茄、火腿、醃青瓜片、芝士,我見來這兒的人很多都是叫常餐,即是炒蛋,火腿,多士,加叉燒通心粉,但我反而推介這兒的公司三文治,試了便覺得值得,比一般的茶餐廳水準高,但這樣就表現得價錢合理了

炒蛋真是一流冇得頂,所以每一次都會叫他的炒蛋多士。
而今日好貪心我要了一份公司三文治
2017-10-12
2017-10-10 785 浏览
所謂之前既潮terms 有云澳牛光速餐,即係你點完轉眼間有得食,D待應會吹你食快d,係咁收你d 碟,令你食完快d 走唔好阻左人家做生意今天路過Jordan, 見點幾冇人排所以一試光速餐, 點左抄蛋多士叉燒意餐,D蛋冇之前咁滑,有D乾,多士好味牛油適中,新鮮即烘,但見對面果份就烘到焦左,所以...睇你好唔好彩la叉燒意粉麻麻地,畢竟唔係主打,所以意粉有d 過熟,叉燒睇得出唔新鮮....反觀遊客反而冇想像中多,本地人反而較多,有d surprise,講真待應就好似太多,反而出現搶收碟情況,都幾搞笑