2017-11-10
小女子於2017年11月10日7:00pm滿心歡喜咁專登搭地鐵過去買外賣,點知個餐廳職員(阿叔 高高地 瘦瘦地)搞到我一肚氣。首先,我係門口睇個餐牌一陣都搵吾到燉蛋既價錢,所以最後我問尼位阿叔燉蛋幾錢。之後佢叫我睇岀面個牌拉,我話就係睇左都搵吾到。 佢最後都有指岀面個牌既價錢俾我睇*但其實我想講,你講個價錢咪得囉,係都要咁既態度串我?第二,由於我最一開始叫左個蛋治,所以阿叔已經俾左張$19既紙仔我,之後我叫多個甜品後,我就諗住係櫃枱俾錢拉。點知佢態度超差咁講‘您俾張飛我先得架,你加多左個甜品就吾係咁既價架拉’,之後其他職員仲要問佢咩事呀*我真係想講,洗吾洗搞到我好似要吾俾足錢咁呀?我又吾係無錢!全程我真係好似挨鬧既狀態。後悔當時吾夠膽話翻佢轉頭*其實回想翻⋯食物味道重要,但當您一肚氣既時候,食乜都無味拉⋯*為左個食物,好似求佢賣俾我咁,失左尊嚴,值得咩?
*但其實我想講,你講個價錢咪得囉,係都要咁既態度串我?
*為左個食物,好似求佢賣俾我咁,失左尊嚴,值得咩?