2019-05-15 329 浏览
同fiancé空肚睇早場,睇完好鬼肚餓,行過金馬倫廣場見到lunch都有邊爐打,就走上去😂😂呢度環境好舒服好乾淨,又光猛,個地面完全唔會油淋淋,清潔得好好。一黎到疑似經理定老闆安排左張四人枱我地坐,又介紹有咩好食👍🏻醬料俾我地自己筆,有蔥、芫荽、蒜頭同辣椒。我地揀好左食一人一鍋,我揀左牛腩清湯鍋,fiancé 揀左海帶清湯鍋。我個鍋跟一碟騸牯牛,海帶鍋跟一碟西班牙黑毛豬梅肉。配料有好多呢!有手工餃、魚皮餃、海鮮菇、粟米筍、香菇貢丸、番茄、秋葵同埋幾款菜,有娃娃菜、唐生菜、菜心,連沙律菜都有😂😂最驚喜打邊爐都有菜心食,重要好嫩無苦澀味👍🏻👍🏻我個牛腩鍋超足料有三大舊牛腩!個位疑似經理定老闆問我地啱唔啱食,重話佢地啲湯底係無落味精,我話好食呢兩款都好清無乜油👍🏻👍🏻騸牯牛勁濃牛味,牛魔王既fiancé好鍾意🤣不過唔好淥得太耐,會搞到有啲韌,之後我地淥兩淥就拎上黎好食好多。我覺得黑毛豬梅肉相比騸牯牛重正🤣脂肪比例相對高啲,食落無咁鞋,又好香肉味好腍🤤🤤野飲叫左熱竹蔗茅根,清熱又唔會勁甜👍🏻我地見周圍啲人都食牛腩粉,又見火鍋無跟粉麵個啲澱粉質🤭驚唔飽,叫左碗平時比較少食到既清湯牛爽腩河粉sha
醬料俾我地自己筆,有蔥、芫荽、蒜頭同辣椒。

我個鍋跟一碟騸牯牛,

海帶鍋跟一碟西班牙黑毛豬梅肉。

我個牛腩鍋超足料有三大舊牛腩!

野飲叫左熱竹蔗茅根,清熱又唔會勁甜👍🏻

我地見周圍啲人都食牛腩粉,又見火鍋無跟粉麵個啲澱粉質🤭驚唔飽,叫左碗平時比較少食到既清湯牛爽腩河粉share 。牛爽腩份量多,有成7-8舊,牛味好濃,肉質腍,個湯底真係超清🤣👍🏻

兩個人眼闊肚窄,食完超飽,夜晚完全食唔落野😂一餐頂三餐超抵😂😂😂
2019-05-13 292 浏览
最近火鍋癮從來未停過,仲越熱越想打邊爐,今日同朋友去尖沙咀行街,經過潮牛莊見到有一人一鍋邊爐,朋友又無反對,就一於衝上去試試。潮牛莊位於尖沙咀金馬倫道,地點實在太方便。店舖設計好時尚,樓底好高,感覺好開揚,放有幾部超大電視,可以一路打邊爐一邊睇電視。餐點選擇好多,基本上講得出都有。店員介紹這裏的招牌貨是騸牯牛、生猛海鮮、刺身等,但可惜我依個朋友係唔食牛,所以今次無點,下次一定要帶個食牛的朋友過黎食。這裏鍋底可以選擇一人一鍋,也可選擇傳統的一大鍋,無論選擇一人一鍋還是大鍋,鍋料都是非常豐富。今次選擇了一鍋台式麻辣鍋和一鍋金銀菜豬肺湯。麻辣鍋以多種香料及藥材(例如:泡椒、龍眼、紅棗、八角、香葉、花椒、當歸等)調制成湯頭,麻而不膩,滾得耐麻辣的感覺就越有層次。配上煮過後仍是滑溜的鴨血及吸了麻辣鍋味道的豆腐,對喜歡食麻辣鍋的人來說簡直是享受。金銀菜豬肺湯採用白菜、菜乾、南北杏及豬肺餚製而成,湯鍋內的豬肺都唔少,口感外脆內嫩,啖啖肉,湯頭鮮甜,每喝一口都好似飲緊屋企的老火湯。活刀貝(紐西蘭)店員果然無介紹錯,這裏的海鮮非常新鮮生猛,活刀貝上枱時仍然郁郁下,食落爽口彈牙兼鮮甜美味。鮮豬腰片鮮豬腰片

金銀菜豬肺湯

鮮豬腰片
鮮豬腰片份量不少,而且唔係好多地方有得食。豬腰片片都是立立令的,好新鮮,入口爽脆鮮味。

清遠清皇鮮雞件(例牌)
雞件也是好新鮮,件件都啖啖肉,入口嫩滑,食落有陣陣醉雞味,放進湯底煮一陣後,令湯底更加鮮甜美味。

四餃拼盤
拼盤包括津白鮮肉餃、鮮蝦雲吞、韮菜水餃及水餃皇,款款都是店舖自家包的,皮薄餡靚,隻隻飽滿,蝦、豬肉與菜的比例剛剛好,而且好新鮮。

凍檸茶
打邊爐來番一杯香港人最愛的凍檸茶,簡真係完美。
2019-05-13
金銀菜豬肺湯
2019-05-12 127 浏览
潮牛莊難得既放假當然要去尖沙咀食好野啦聽朋友講尖咀有間好食牛腩河當然立即試下😂可能係位於一樓,雖然餐廳座位舒適,但午餐時間人流不算太多😂反而提供左個唔錯嘅環境佢地個主打係牛腩河,當然要試下冇落味精可以直接飲,好清好好味牛腩位唔會太肥,而且好淋既肉入口即溶🤭最重要係蘿蔔浸得耐所以好淋仲好有牛肉味牛坑腩飯蘿蔔味好重嘅湯用咗好耐煲坑腩位爽身有牛肉味👍🏻不得不提,佢地既辣椒醬好有潮州嘅感覺👍🏻👍🏻辣椒入味👍🏻係尖沙咀要揾到舒服位食個飯真係唔易好食既牛腩更加難揾依間餐廳提供左個唔錯嘅選擇舒適嘅環境真係加左分最後走嘅時間見到依間餐廳都其實好多明星合照😂仲唔俾我發現有古天樂😍😍
潮牛莊
難得既放假當然要去尖沙咀食好野啦
聽朋友講尖咀有間好食牛腩河當然立即試下😂

佢地個主打係牛腩河,當然要試下
冇落味精可以直接飲,好清好好味
牛腩位唔會太肥,而且好淋既肉入口即溶🤭
最重要係蘿蔔浸得耐所以好淋仲好有牛肉味

牛坑腩飯
蘿蔔味好重嘅湯用咗好耐煲
坑腩位爽身有牛肉味👍🏻

不得不提,佢地既辣椒醬好有潮州嘅感覺👍🏻👍🏻
辣椒入味👍🏻

係尖沙咀要揾到舒服位食個飯真係唔易好食既牛腩更加難揾
依間餐廳提供左個唔錯嘅選擇舒適嘅環境真係加左分

2019-05-10
  • 牛坑腩飯
2019-05-10 81 浏览
Very impressed by the quality and the plating of the hotpot items. I also like the fact that they offer individual pots. I chose the spicy hot pot and I could see they put quite a variety of spices in it 👍. Quite authentic.The beef was very good (爪邊has intense beef flavor and 挽手is silky smooth). I personally prefer the thick cut 爪邊. The freshly deep fried tofu skin roll was light and crisp (must order). The abalone took about 30 secs to cook and was very tender. The sliced Iberico pork shoulder

The beef was very good (爪邊has intense beef flavor and 挽手is silky smooth). I personally prefer the thick cut 爪邊. The freshly deep fried tofu skin roll was light and crisp (must order). The abalone took about 30 secs to cook and was very tender. The sliced Iberico pork shoulder was also flavorful. The liver and kidney were swimming fresh !! The minced pork ball with preserved vegetables was okay but I think the ones at Megan’s Kitchen were better. The chive dumplings were tasty (loosely packed inside)👍.

I now have one more place to go for hotpot in Kowloon side other than 牛皇星。This place has better ambience.
2019-05-09
2019-05-10 77 浏览
本週天氣又轉涼兼間中落下雨,最鍾意黎個暖笠笠既火鍋,直情要食到有點熱血沸騰流遍全身既感覺先至舒服。路經金馬倫道試著搜索一下麵食之類既選擇,來到金馬倫廣場側有所發現,地面門口的餐牌有詳盡介紹開設於二樓既潮牛莊火鍋,快速翻閱一下內容後都頗乎合開餐心水,就這樣決定上去食好野。午市時段除左有粉麵套餐選擇之外,最吸引就係有一人前火鍋套餐,而追加收費項目都有接近廿三十種,基本餐價由98元起視乎自己喜好。既然牛係本店主打既菜式索性點一份騸牯牛配牛腩湯鍋,為食太太就提議另一份點西班牙黑毛豬配海帶湯鍋。跟餐除左配一碟肉食之外,還包括一份內含手工丸及餃連時蔬多達十種綜合配菜籃,有菜有肉做到均衡飲食。用餐火鍋檯為一人一鍋內崁式電磁爐設計,而且爐身分佈檯的四側位置,騰出更多空間在檯的中央,就算係四個朋友坐埋一齊食火鍋都不會有擠迫之嫌,食物集中放置於檯的中央影相都靚D。鍋底很快就預備妥當,牛腩湯隨著水沸而捲起濃濃牛既馥香氣味。今回品嚐到的騸牯牛並非一般火鍋店慣常供應既本地牛又或是日本進口上品牛肉,好奇搜搜真意係指牛肉之出處乃取自閹牛,矜貴之處皆因貨源實屬稀少。在飼養過程中幼牛要不到1歲時先進行閹割,使其成長階段

今回品嚐到的騸牯牛並非一般火鍋店慣常供應既本地牛又或是日本進口上品牛肉,好奇搜搜真意係指牛肉之出處乃取自閹牛,矜貴之處皆因貨源實屬稀少。在飼養過程中幼牛要不到1歲時先進行閹割,使其成長階段產生較少激素,待其長成後肉與脂肪的比例達至最佳才宰吃,對比與脂肪含量偏高既日本牛有著截然不同既吃法。

主角既騸牯牛經薄切整齊排列上碟,脂肪分佈均勻紋路尤其細緻。入湯輕灼數秒後便可,細嚼之下肉味濃郁突出。餐紙上對牛隻的部位有圖文解構,讓食客對各款肉質有進一步了解,儼如庖丁解牛。對嚐牛有更高要求者,呢度晚市有供應更「刁鑽」牛肉部位如爪邊、挽手一類就萬勿錯過。

野菜浸泡在香濃牛腩湯底惹味非常,兼有我最喜愛既魚皮餃,各樣配料從外到內都係新鮮出品

手工餃皮薄之餘饀料又足,一啖入口鮮味無比

吃完小火鍋還未夠喉?仲可以考慮多點一份淨食清湯牛腩來滿足一下胃口,鮮甜嫩滑既牛腩肥瘦比例恰好,咀嚼時質感腍軟不韌,順帶夾附一口熱湯,好味得一點一滴都不能留低。

從橫切側面觀察,肉質內層呈嫩粉紅色。用筷子輕輕端起牛腩,它立時給你一點輕柔彈性回應,馬上來一口試試,軟滑得超乎你想像

用餐環境舒適,更設有VIP房專區,不論三兩知己或是一大班朋友,都可以坐埋一齊來個快樂相聚。
2019-05-04
2019-05-09 65 浏览
今日約左朋友去尖沙咀打邊爐,我的嘴尖的朋友一早就已經Book好位!今次係我第一次去潮牛莊火鍋,不過我朋友就經常去。友人表示餐廳經常都有明星光顧!!不過名星就當然係坐房。餐廳的裝修好有時尚感,而且十分乾净企理。餐廳的材料和鍋地的選擇都好多!最得意的係我地可以一人一鍋湯底打邊爐!我同朋友都一起叫左花膠雞湯。湯頭材料豐富有花膠,原條人參,雞件杞子等等的材料熬製而成,味道濃香之餘更沒有味精!!雞湯的雞件味道濃郁,皮爽而且肉質夠嫩滑。響鈴:這個響鈴是餐廳即炸的所以可以即食,響鈴配上餐廳秘製的醬汁一齊食物味道極好,首先響鈴十分鬆脆!即使沒有點醬感覺也不會感到油膩,鬆脆的響鈴加上酸酸甜甜醬汁真會令人食不停口。牛頸脊:餐廳食牛的質素的確比出來好,首先牛肉色澤帶亮澤,肉質鬆軟味濃!口感爽而嫩滑,牛脂和雪花的紋理很清晰,是頂級的牛肉!!味道和我們平時食到的真的很大差別,一試上癮,也難怪我的朋友經常來。生猛泥鯭:餐廳的泥鯭很新鮮,絕對不是冰鮮貨!泥鯭肉質爽滑味道鲜嫩味美,湯底滾過滾後也變得鮮甜無比。最後餐廳的手工韭菜餃和手工水餃皇都很不錯!全部都皮薄餡靚之餘餡料是漲卜卜的,而且又係餐廳自家製,健康又新鮮。呢

最後餐廳的手工韭菜餃和手工水餃皇都很不錯!全部都皮薄餡靚之餘餡料是漲卜卜的,而且又係餐廳自家製,健康又新鮮。呢餐飯我比全五星。
2019-05-05
今日同係尖沙咀返工既友人食晚飯,佢話佢lunch食過呢間夜晚有得打邊爐既餐廳唔錯,就約咗今次帶我去食。同友人平日夜晚六點半左右就到咗,咁早上到嚟即刻有得入,餐廳都未話好多人。我地兩個人被安排坐一個四人位,位置好大好闊落。醬料都有唔少既俾我地自己加。呢度揀鍋比較特別,通常都只有一啲專食日式火鍋既餐廳可以一人一鍋,但呢度都少人咁可以咁選擇,我同友人就各自揀咗一個鍋,我就叫咗個小辣既台式麻辣鍋($46),入面已經有啲鴨向同蜂巢豆腐係入面,正呀友人就叫咗個青紅蘿蔔牛蹄鍋($52),佢話啲湯都好鮮甜!飲品就叫咗呢個師傅新鮮煲既竹庶茅根,可以清熱下火!職員介紹呢度最出名就係騸牯牛,係啫閹咗既既牛,運動量會比較少,脂肪比較多,牛味都會比較濃,而且呢度係即時切既,佢可以叫雙拼,我地就叫咗個大size既牛頸脊同爪邊($478)。餐廳介紹最好淥3-5秒,因為我都唔太性生啲既牛,所以都照咁淥,的確真係好濃肉味,厚實得嚟又會但過軟,好有質感,牛味都好重,非常之好食。兩個部位比較之下的確爪邊比較好味,好彩有叫呢個!再叫咗個清皇滑雞件($88例),雞好新鮮都好滑,十分推介再叫咗個五寶丸拼盤($118),全部都係手

台式麻辣鍋

友人就叫咗個青紅蘿蔔牛蹄鍋($52),佢話啲湯都好鮮甜!
青紅蘿蔔牛蹄鍋(

飲品就叫咗呢個師傅新鮮煲既竹庶茅根,可以清熱下火!
竹庶茅根

再叫咗個清皇滑雞件($88例),雞好新鮮都好滑,十分推介

清皇滑雞件

再叫咗個五寶丸拼盤($118),全部都係手打丸,有手打牛丸、蝦丸、墨魚丸、梅菜豬肉豬同陳皮鮫魚丸,丸係手丸整都好新鮮,自己最鐘意就係個墨魚丸。
五寶丸拼盤

再叫咗個四餃拼盤($88),有津白鮮肉餃、鮮蝦雲吞、韮菜水鮫等等。
四餃拼盤

蔬菜類就叫咗個秋葵($48),好好味!
秋葵

最後餐廳送咗個甜品俾我地,係抺茶慕斯,超級好食!啲奶味好重,超級好味!!友人話好耐都未食過咁好味既甜品!!超正呀!
抺茶慕斯

呢度既職員都好有禮貌,都會留意你既飲品、食品,火鍋湯等有無要收起或者加湯加水等等,非常貼心!
青紅蘿蔔牛蹄鍋(
竹庶茅根
清皇滑雞件
五寶丸拼盤
秋葵
抺茶慕斯
2019-05-07 339 浏览
呢間火鍋店暫時係我食過質素最好的真的要多謝好朋友的推薦!餐廳環境裝修比較雅致,多數係卡位為主令客人坐得舒適,每個卡位設有屏風可保障客人的私隱。除此之外,餐廳更設有多個包箱!適合多人聚會。好欣賞餐廳每人一鍋的設計,衛生之餘仲可以自己挑選自己鍾意的湯底!如果你同朋友口味一致的話就可以選擇大鍋一齊十下十下。因爲最近比較熱氣,所以我就叫左芫茜皮蛋湯下下火。而朋友就叫左花膠雞湯!芫茜皮蛋湯:裏面的材料除左有芫茜皮蛋之外,仲有馬蹄!!可以清熱下火而花膠雞湯的材料都好豐富!其中包括:花膠,雞件,人參和杞子等,湯頭味道濃郁,雞件也很嫩滑。最重要的是這裏所有的湯底都無味精的!!!真材實料。牛頸脊:牛肉肉質軟腍嫩滑,牛味很出色,牛脂分佈平均而且香味也很突出!整體口感鬆化甘香,令人一試難忘。響鈴:這個響鈴是餐廳即點即炸的!食法同外面有少少不同,這個響鈴是沾餐廳提供的醬食。首先響鈴炸得好鬆脆,而醬汁則是酸酸甜甜的!可以化解油膩感的同時令人好開胃。聖子:餐廳的海鮮非常新鮮,聖子鮮甜肥美!口感爽口。自選雙拼餃:我地叫左手工韭菜餃和手工水餃皇!餐廳的餃類都是自製的,大大粒而且皮薄餡靚!水餃皇係餐廳發必食!裏面餡料豐
呢間火鍋店暫時係我食過質素最好的

響鈴

聖子:餐廳的海鮮非常新鮮,聖子鮮甜肥美!口感爽口。
自選雙拼餃

手工韭菜餃

自選雙拼餃:我地叫左手工韭菜餃和手工水餃皇!餐廳的餃類都是自製的,大大粒而且皮薄餡靚!水餃皇係餐廳發必食!裏面餡料豐富,而且内餡更有原隻彈牙鮮蝦。
香草奶凍

最後餐廳員工熱情有禮!更送了甜品(香草奶凍)給我們品嘗。我一定再會光顧,因爲餐廳的牛肉和湯底實在太出色la。
$500 (宵夜)
自選雙拼餃
手工韭菜餃
香草奶凍
  • 聖子
  • 芫茜皮蛋湯
  • 花膠雞湯
星期六返半日無咩做,順理成章都係上吓網,睇下放工食咩lunch!!搵到呢間主打騸牯牛既火鍋店,呢度以一人一鍋為主,晚市一人鍋湯底都只係$32-48。Lunch供應粉麵飯外,仲有$98-138既一人火鍋套餐,已包湯底,肉一碟,蔬菜一份,連餐飲,都幾吸引!  見鄰檯點既清湯牛腩唔錯~ 點了一份,湯頭同樣有濃郁肉味,香而不膩,入口順喉雖然我地只係點左最普通既牛腩,而非崩沙腩、爽腩既部位,但牛腩都係靚既,有筋膜包住。帶點脂肪入口更滑,食牛腩我都係中意有少少肥!! 我點既海帶清湯鍋,入面有海帶、馬蹄、南瓜,非常清甜! 配埋用橡樹果餵飼既西班牙黑毛豬梅肉, 肉質十分嫩滑,輕灼數秒已經食得~ 加上清甜既湯底,唔需要點醬油,食起嚟油花部份都係香滑鮮甜既~ 其他配料例如魚皮餃,餃皮薄有魚味,咬下有肉汁流出。手工津白鮮肉餃,口感清爽,不過胡椒略為重手。 蔬菜款式 分量都真係幾多,有紫生菜、娃娃菜、秋葵、唐生菜、珍珠筍等等..樣樣都好新鮮~就連比較普通既菜心,都提供最嫩既一節,特別爽嫩~ 最後餐飲加$8點左熱竹蔗茅根水,好清甜滋潤,有住家煲既味道!

見鄰檯點既清湯牛腩唔錯~
點了一份,湯頭同樣有濃郁肉味,香而不膩,入口順喉

清湯牛腩
帶點脂肪入口更滑,食牛腩我都係中意有少少肥!!

我點既海帶清湯鍋,入面有海帶、馬蹄、南瓜,非常清甜!

配埋用橡樹果餵飼既西班牙黑毛豬梅肉,
肉質十分嫩滑,輕灼數秒已經食得~
加上清甜既湯底,唔需要點醬油,
食起嚟油花部份都係香滑鮮甜既~

西班牙黑毛豬梅肉
其他配料例如魚皮餃,餃皮薄有魚味,咬下有肉汁流出。
手工津白鮮肉餃,口感清爽,不過胡椒略為重手。

蔬菜款式 分量都真係幾多,
就連比較普通既菜心,都提供最嫩既一節,特別爽嫩~

午餐
清湯牛腩
西班牙黑毛豬梅肉
2019-05-05 197 浏览
雅興突發,滿腦子都是火鍋,但臨時臨急,找不到飯腳,知道潮牛莊有單人火鍋,即獨自飛車到尖咀,滿足一下自己 😍😍潮牛莊環境整潔,裝修簡約,座位舒適,最欣賞它的火鍋爐,按鈕就手,不用在枱底找來找去👍🎉午市的牛腩清湯鍋 $138,有騸牛、蔬菜及飲品。價錢不算貴,食物有水準。牛腩湯底,味道清甜,可以先飲的湯底,最驚喜還是後加的湯是一樣的。騸牯牛一碟,肉味香濃兼且肉質柔軟嫩滑,以一人份量來說,十分足夠。雜菜盆一份,有手工餃、魚皮餃、香菇貢丸、娃娃菜、海鮮菇、唐生菜、珍珠荀、秋葵、蕃茄及粟米。每樣一件半件,已經一大盆。香脆炸魚皮 $24,魚皮香脆新鮮,份量很多,一個人是吃不完的 😄😄😄鮮腐竹$22,滾兩滾即可,愛它質感嫩滑可口,豆味香濃。忠於自己的喜好,凍檸茶是也。凍飲需要額外加$5,熱飲則不用。基本料頭,隨量調味一下,豉油是調過的甜豉油,本身的味道都已不錯。這裏還有牛腩粉麵可供選擇,完全將食牛腩麵的格調提升,但價錢不大變,真的賺大了……😄😄午餐火鍋很不錯,相信晚餐更出色,定必找天約齊飯腳再來涮一趟。

鮮腐竹$22,滾兩滾即可,愛它質感嫩滑可口,豆味香濃。

之前有來過食,念念不忘的牛肉,而且今天order咗好多海鮮,也非常新鮮👍,食物水準不錯,服務員也很親切介紹,坊間咁多打邊爐,呢間真的不錯,而且一人一鍋,乾淨衞生,環境也好,價格算合理😊
2019-04-17
  • 牛爪邊
2019-03-22 522 浏览
今日又同同事試新野,這間餐廳午市套餐選擇多,主打食牛,包飲品,但有加一服務費。我地各人叫了:豬蹄筋飯 $58- 淨豬蹄筋在出面餐廳好少有得食(本人覺得)。豬蹄筋好淋又有咬口,估唔到咁好食。另外味道有咖哩同清湯揀,前者配薯仔好淋好惹味,後者飯同湯分開上,湯底好清甜,配又淋又甜的白蘿蔔兩者份量剛好韮菜餃米粉$40 - 有五粒大大隻韮菜餃,同肉比例係九比-,即韮菜份量比較多,所以韮菜味香濃,如果喜歡食韮菜的人會中意食米粉爽滑好食,可惜份量太少,只得-少住份量多返少少會更好!手打墨丸米粉 $48 - 米粉份量也是很少,平時食得少的同事都覺得不夠食不過手打墨丸口感好彈牙,好好食鮮蝦雲吞河粉$40 - 雲吞大粒,皮薄餡靚,蝦新鮮爽口好好味!河粉易發大,所以份量剛好!以這個價錢估不到食物咁有質素,不會將價就貨
我地各人叫了:
兩者份量剛好

米粉爽滑好食,可惜份量太少,只得-少住
份量多返少少會更好!
不過手打墨丸口感好彈牙,好好食

鮮蝦雲吞河粉$40 - 雲吞大粒,皮薄餡靚,蝦新鮮爽口
好好味!河粉易發大,所以份量剛好!
以這個價錢估不到食物咁有質素,不會將價就貨

咖哩豬蹄筋飯
韮菜餃米粉
鮮蝦雲吞河粉
墨丸米粉
清湯豬蹄筋飯
2019-03-22
琴日3月14號白色情人節,同男朋友嘆返個一人一鍋慶祝下~ 第一時間即刻試試D牛肉先,D雪花望落勁吸引, 一試就知係高級靚牛肉!我地仲嗌咗D海鮮,蝦同聖子都好爽、好鮮甜。最正係呢度既響鈴,係新鮮即炸嘅,熱辣辣就咁食已經好好食,咬落超鬆脆。我地2個人食到超飽、好滿足~
琴日3月14號白色情人節,同男朋友嘆返個一人一鍋慶祝下~
2019-01-08 1540 浏览
我成日都要周圍發掘一d好食又好坐嘅地方同朋友聚會,誤打誤撞試下呢間開業半年多嘅潮牛莊,一行六人都讚不絕口,呢度價錢非常合理,而且位置喺最方便約朋友嘅地點-尖沙咀,我地已經約左下次再來😍貴精不貴多,要食就要食好野,呢度每一樣野都好新鮮,牛肉真係好好食,而且更係其他火鍋店好少會有嘅部位,鐘意食靚牛嘅我真係好滿足...仲有手打丸同手工水餃,每一樣都好好食。呢度原來係明星聚腳點(我上到黎先知),不過佢地更係坐vip房啦😁
美顏鍋
鮮炸響鈴
蟶子皇
花竹蝦
2018-11-20 2618 浏览
呢排天氣開始凍返D,又系時候打邊爐!我地成班最鐘意食牛,所以專登黎試下呢度既主打騸牯牛。唔講都唔知,原來牛都有分好多唔同部位,我地嗌咗牛頸脊同爪邊,牛頸脊食落又淋又滑,爪邊就牛味比較出,2款口味唔同,不過我自己就鐘意爪邊多D~ 最surprise系呢度既響鈴,系新鮮即炸既,好鬆脆又唔會太油。以一人一鍋黎講算唔錯,最緊要都系D嘢食新鮮,坐得舒服,可以同friend吹下水~