2004-05-27 12 浏览
凍糖水要加冰,弄淡味道,賣相也會變差。可取的是質量大和選擇多。播放懷舊歌曲也點題。
2004-01-02 11 浏览
呢間野蓮子真係正,其他糖水有d唔錯(如紅豆沙),有d一般(如腐竹意米).不過去個間野都係為食蓮子only,所以建議大家都係食蓮子冰或蓮子紅豆沙好了.因為其他糖水除左未必好食外仲可能好少蓮子,個次叫外賣專登叫佢比多d蓮子但都係得好少.
2003-12-16 0 浏览
我試過o既糖水都幾有水準呀,原本唔食蓮子、百合o既我都會食哂。佢d糖水都幾大碗ga,KO一碗會飽飽;或者因為大碗啦,我唔覺得貴囉!當然,成間舖最好味係清心丸,大家有機會到九龍城去試試啦!
2003-11-27 2 浏览
本人覺得佢d糖水都唔錯,特別係佢架清心丸好好味,不過比以前d水准差左,而且價錢比其它糖水鋪也貴,如果價錢便宜點味道保持水准咁就非常好啦......
2003-10-06 8 浏览
I like the sweet soup there,but I don't like the song they play!Too old fashioned!
Too old fashioned!
2003-08-03 7 浏览
一班fd去食,叫左碗腐竹糖水,好淡,一D都唔甜.叫咩糖水!?係service 幾好
係service 幾好
2003-08-03 3 浏览
呢到既糖水同松記有得揮我鐘意佢d清心丸好好味平靚正~
呢到既糖水同松記有得揮
我鐘意佢d清心丸好好味
平靚正~
2003-05-24 3 浏览
又係返學累事!!飯後甜品另一地方, 合成~~又係獨孤一味, 綠豆馬蹄爽. d綠豆好食, 唔會太甜!! 而且好平.但係佢呢度好騎呢, 成日都播d哥仔靚0個類歌. 我唔識欣賞囉!! 攪到我一路食一路笑!! 我驚噎親架!!
又係返學累事!!
飯後甜品另一地方, 合成~~
我叫左綠豆沙加湯圓綠豆沙好味因無海帶有蓮子正呀的湯圓好大粒呀仲要等左五分鐘食既時候裡面仲熱架好正不過價錢比好似貴左少少要成二十五元
我叫左綠豆沙加湯圓
綠豆沙好味因無海帶有蓮子正呀
的湯圓好大粒呀仲要等左五分鐘食既時候裡面仲熱架好正
不過價錢比好似貴左少少要成二十五元
2003-01-26 7 浏览
記得上次係夜晚點零鐘去食, 咁岩見到個老細親自落場, 我地叫佢推介. 佢幫我點左個十幾個字名長既"合成" 糖水. 除左糖水本身甜而不膩,最令我印象難忘既就係一粒粒有咬勁既清心丸, 岩哂我要求!<br>埋單都係二十三; 有點反胃feel, 可能係自己先前空肚.<br>建議如果大家下次去到唔知叫乜, 不如就叫老細介紹啦. 唔會屈你食最貴既。
2002-10-06 2 浏览
老闆真係好好人, 我地2 個人share 一碗, 佢都冇變臉, 仲好落力介紹tim...<br>個清心丸好正! 加埋糖心連子, 唔係度度搵得到!<br>一個字....好!
<br>個清心丸好正! 加埋糖心連子, 唔係度度搵得到!
<br>一個字....好!
2002-09-30 4 浏览
一入到合成,老闆便用男低音中氣向我們一行人推介:呢度最出名o既係蓮子,有乜乜乜乜功效…,十分攪笑!<br>總括來說,這裏的糖水是用以下的材料mix and match,包括蓮子、清心丸、薏米、湯丸、綠豆等等;要凍食的話便加花奶和冰。這系列的糖水很足料和大碗,女孩子的話兩個人share 一碗已很夠,除非當正餐來吃。味道OK 啦,特式搭夠。另一系列便是燉糖水,如燉雪蛤膏、雪梨、雪耳等,只供熱食,味道卻只一般。<br>印象最深的還是老闆,賣成百種糖水,但order 時只說number,佢就講得出係邊隻糖水;大家去o既時候不妨考考佢o丫!
2002-09-23 11 浏览
糖水味道ok啦, 老闆極力推介的蓮子的確夠"淋". 店內還播放懷舊歌曲, 幾得意.
2002-09-07 8 浏览
糖水可以任意配搭, 蓮子唔錯, 不過整體黎講唔係話特別好味, 成碗糖水都好渣, 最o岩我呢類鐘意食多渣糖水o既人
2002-02-19 10 浏览
嘩....咪話唔驚....好大隻蟑螂係碗糖水度....點食呀......仲要收我錢!!!!攪x錯!!
嘩....咪話唔驚....
好大隻蟑螂係碗糖水度....
點食呀......仲要收我錢!!!!攪x錯!!