2021-04-23
香港人對日本菜有一定既情意結,每一年都會想「返鄉下」食餐好。呢年幾都冇返過鄉下,唯有周圍搵唔同既日本餐廳解一解思鄉之愁🤣🤣🤣🤣🤣適逢今日同另一半拍拖結念日,搵左一間單價比較高既餐廳黎試試💸💵漁道樂為於一個係繁華尖沙咀但唔太起眼既location,但一google map行到去門口,就會一眼睇得出係呢間日本餐廳啦🇯🇵晚餐時段但都唔洗特別點等位,因為佢個場好大,有好多唔同既座位👍🏼今晚既食物主要係刺身同埋熟食,先講講刺身。分別有三点刺身同金倉魚腩+加拿大海膽。三点刺身方面有甜蝦,吞拿魚,三文魚,值得一提係厚切三文魚腩,十分過癮。Toro同海膽都係入口即化,十分鮮甜😍😍😍😍今次既味增蟹甲羅係由老板娘親手由我地燒既,好驚喜老板娘都會落手落腳去服務客人,真係好似日本文化一樣👍🏼👍🏼👍🏼蟹甲羅一路燒,香味一唔慢慢飄出來,真係流晒口水,因為加左蟹子既關係,除左香味,口感亦十足,果時做到色香味俱全🥰🥰🥰雜錦天婦羅個擺盤同menu有點出入,但個味道搭夠,一層薄但足夠既炸粉,再加新鮮既食材,實在係滿足🥰🥰最後埋單就💸💸💸💸💸,但絕對係值得的❤️❤️
最後埋單就💸💸💸💸💸,但絕對係值得的❤️❤️