2021-06-01 123 浏览
哥哥最鍾意食日本嘢㗎啦今年係佢28歲生日佢揀咗嚟漁道樂呢度係佢最鍾意嘅餐廳🤣🤣食物質素好,而且服務態度都好好,每次店員都好用心介紹🤗🤗👍🏻值得一讚❤️我哋都嚟咗好多次啦😎我哋點左今日精選嘅澳洲龍蝦鍋另外點左清酒煮蜆雞泡魚魚乾鰻魚炒飯同埋佢最鍾意嘅海曼壽司❤️❤️我哋已經嚟過呢度好多次每次食物嘅質素都keep住一樣一樣咁高!所以真係唔可以唔讚佢啦哥哥最鍾意嗰個海曼壽司條海曼足足有20 cm長😱痴線㗎真係好好味擺落個口到勁滿足😍另外最突出係佢嘅龍蝦鍋龍蝦肉好多亦都好厚實又大隻又彈性湯底又好冇味精!知道哥哥生日仲特登安排咗小驚喜俾哥哥🥰可能佢哋都認得我哋都成為佢哋嘅熟客啦🙈
哥哥最鍾意食日本嘢㗎啦

條海曼足足有20 cm長😱
痴線㗎真係好好味擺落個口到勁滿足😍

另外最突出係佢嘅龍蝦鍋
龍蝦肉好多亦都好厚實又大隻又彈性
湯底又好冇味精!

知道哥哥生日仲特登安排咗小驚喜俾哥哥🥰
可能佢哋都認得我哋都成為佢哋嘅熟客啦🙈
2021-05-30 109 浏览
約咗個女仔出街,佢話鍾意食日本嘢。我上網睇呢間餐廳好多好評!😆去到餐廳之後,佢係咁話呢度好靚。之後仲係咁叫我幫佢影相添。佢應該幾滿意個環境。我地叫咗一夜魚乾,澳洲龍蝦鍋同極上壽司大盛。全部嘅份量都好多。係好豐富嘅晚餐🙈講吓啲壽司先,真係好新鮮。拖羅係即溶。而且海膽超級鮮甜!!!❤️❤️❤️而且吞拿魚都好鮮甜!!都係高質嘅魚!好好味d壽司🍣另外個龍蝦鍋裏面條龍蝦超級大條多肉啖啖肉!而且都係好新鮮好有彈性湯底仲好好飲冇落味精😋魚乾都好好味 個女仔好似好滿意不停叫住好好味好好味見佢食得咁開心我都好開心添😆☺️希望下次佢會再同我哋呢度再食啦😳
約咗個女仔出街,
佢話鍾意食日本嘢。
我上網睇呢間餐廳好多好評!😆
去到餐廳之後,佢係咁話呢度好靚。
之後仲係咁叫我幫佢影相添。
佢應該幾滿意個環境。

我地叫咗一夜魚乾,澳洲龍蝦鍋同極上壽司大盛。
全部嘅份量都好多。
係好豐富嘅晚餐🙈

講吓啲壽司先,真係好新鮮。拖羅係即溶。
而且海膽超級鮮甜!!!❤️❤️❤️
而且吞拿魚都好鮮甜!!
都係高質嘅魚!好好味d壽司🍣

另外個龍蝦鍋裏面條龍蝦超級大條多肉
不停叫住好好味好好味

見佢食得咁開心我都好開心添😆☺️
希望下次佢會再同我哋呢度再食啦😳
2021-05-26 92 浏览
餐廳店員非常用心,首先安排我哋入座,然後慢慢推介餐廳食物,非常盡責同埋用心,而且知道我哋想食啲咩就推介!服務態度非常好,值得一讚👍🏻呢個要叫嘅就係和牛石版燒,估唔到喺香港用呢個價錢都可以食到好食嘅和牛👍🏻和牛有入口即溶嘅感覺,而且油脂比例幾靚,望落去都已經好吸引!有幾款醬料可以揀,小編就鍾意加少少芥末提一提味👍🏻另外有個海膽飯卷,海膽非常鮮甜,絕對係上等食材!呢間餐廳果然非常有誠意,仲要每一件海膽都係非常飽滿creamy👍🏻牛舌串燒正常發揮,有水準之作👍🏻最後仲有一份8款既壽司🍣刺身件件都好厚身,同埋仍然保持都好鮮甜!特別係佢嘅帶子,非常有驚喜!完全冇諗過可以有咁甜嘅鮮味👍🏻整體來講<<漁道樂>>可以話係我最喜愛的日本餐廳頭3位👍🏻👍🏻

牛舌串燒正常發揮,有水準之作👍🏻

2021-05-22 83 浏览
今日收咗工之後,屋企冇飯食就諗住自己食個晚餐啦。睇吓佢搭車嘅途中見到有間裝修好靚嘅日本餐廳。行一條樓梯上去 打開對木門裏邊裝修到真係好似日本嘅居酒屋咁大部份都係木製嘅😍好靚呀。下次可以帶埋男朋友嚟幫我影相打卡🤭我叫咗鰻魚炒飯同埋汁燒魔鬼魚邊😻兩樣都係我最愛 鰻魚炒飯由細到大我食咩日式餐廳我都會鍾意食佢!呢度嘅鰻魚炒飯做得好呀首先佢鰻魚嘅份量多另外佢吵完之後啲飯唔會話好濕又唔會話好乾侍應拎住個鰻魚飯行過嚟嘅時候我已經聞到佢浸香味啦。魔鬼魚邊燒到啱啱好少少脆 做一個小食來講真係100分👍🏻💯
今日收咗工之後,屋企冇飯食
就諗住自己食個晚餐啦。
睇吓佢搭車嘅途中見到有間裝修好靚嘅日本餐廳。
行一條樓梯上去 打開對木門
裏邊裝修到真係好似日本嘅居酒屋咁
大部份都係木製嘅😍好靚呀。
下次可以帶埋男朋友嚟幫我影相打卡🤭

我叫咗鰻魚炒飯同埋汁燒魔鬼魚邊😻
兩樣都係我最愛
鰻魚炒飯由細到大我食咩日式餐廳我都會鍾意食佢!

呢度嘅鰻魚炒飯做得好呀
首先佢鰻魚嘅份量多
另外佢吵完之後啲飯唔會話好濕又唔會話好乾
侍應拎住個鰻魚飯行過嚟嘅時候我已經聞到佢浸香味啦。
魔鬼魚邊燒到啱啱好少少脆 做一個小食來講真係100分👍🏻💯
2021-05-21 94 浏览
同閨蜜喺尖沙咀行街買衫😊行到差唔多夜晚我哋都肚餓啦我哋就決定食個晚飯🥳都唔知食咩好行吓見到間裝修幾靚嘅日本嘢😍就入入咗去啦😆我哋叫咗鰻魚炒飯 $198炒飯一送到上枱香氣撲鼻😀好大陣鰻魚味同埋炒飯好香🙈忍唔住即刻食咗好多啖珍珠米煙煙unun好好咬裏面嘅鰻魚粒粒分明 而且鰻魚份量都好多!👍🏻仲叫咗一夜魚乾 $148🐟條魚做得好出色,就同我喺日本食嘅一樣㗎味道!條魚伴住鰻魚炒飯一齊食 正!😆雖然係尖沙咀裝修咁靚😊佢價錢都冇話好貴👍🏻推介👍🏻👍🏻

同閨蜜喺尖沙咀行街買衫😊

同埋炒飯好香🙈忍唔住即刻食咗好多啖
珍珠米煙煙unun好好咬
裏面嘅鰻魚粒粒分明 而且鰻魚份量都好多!👍🏻

仲叫咗一夜魚乾 $148🐟
條魚做得好出色,就同我喺日本食嘅一樣㗎味道!
條魚伴住鰻魚炒飯一齊食 正!😆
雖然係尖沙咀裝修咁靚😊
佢價錢都冇話好貴👍🏻
推介👍🏻👍🏻
2021-05-15 100 浏览
唔會再嚟浜燒: 坐低後將餐牌放響爐上面,全無衛生可言錯單: 嚟咗d冇叫過嘅食物同飲品漏單: 其實唔明點解叫兩碗白飯都可以漏單唔熟: 炸豬扒,食第一啖已經唔熟,點攪?咩都賣晒: 叫幾樣嘢都冇,焗你食貴嘢仲去?完
唔會再嚟

浜燒: 坐低後將餐牌放響爐上面,全無衛生可言
錯單: 嚟咗d冇叫過嘅食物同飲品
漏單: 其實唔明點解叫兩碗白飯都可以漏單
唔熟: 炸豬扒,食第一啖已經唔熟,點攪?
咩都賣晒: 叫幾樣嘢都冇,焗你食貴嘢

仲去?

2021-05-09 90 浏览
慶祝生日食豪一點點當晚可能比較早到,服務都很周到。特上刺生 很新鮮,完全無魚腥味,食得出不是急凍產品。浜燒由全店員工輪流燒(所有人經過都過來反兩下),燒到剛剛好。明太子蛋卷,明太子味香濃。和牛壽喜燒和牛入口即溶。埋單15k,同二人套餐差不多。下次試下套餐。
慶祝生日食豪一點點
當晚可能比較早到,服務都很周到。
特上刺生 很新鮮,完全無魚腥味,食得出不是急凍產品。
浜燒由全店員工輪流燒(所有人經過都過來反兩下
),燒到剛剛好。

明太子蛋卷,明太子味香濃。
和牛壽喜燒和牛入口即溶。
埋單15k,同二人套餐差不多。下次試下套餐。
2021-05-02
2021-05-05 77 浏览
因為疫情既關係,成年幾冇去過旅行啦😭😭對上一次去旅行已經係19年頭果時,香港人做野工作壓力真係好大,係叫做每年有一星期去下旅行放鬆下,但呢年幾都留住係人多車多繁忙既香港🇭🇰BB同我都因為工作壓力開始有d洩氣,所以我地即刻上網搵間超級日本風既餐廳當自己去左旅行,放鬆一晚,日本一晚遊in漁道樂🇯🇵🇯🇵🇯🇵日本就緊係要食魚生啦!冇食過魚生點算去左日本呢😂😂😂嗌左一個7點刺身($498),呢個價錢都食到靚toro同海膽,好開心好surprised,個toro係做到入口即溶果隻,齒頰留香,平時呢個quality既toro係出面食都要成一百蚊一塊,好抵食wo🥰赤貝刺身好爽口,甜蝦🦐刺身好鮮美👍🏼因為個海膽刺身實在太鮮甜,我哋另外帶咗一個海膽海鮮炒飯黎食,炒飯吵到粒粒分明,加上三文魚,蟹子同海膽,真係鮮味十足🥰😋最後一個海蝦天婦羅做結尾,炸粉薄薄一層,炸得好脆口,蝦肉🦐唔乾身,維持到嫩滑嘅口感😊👍🏼

2021-05-05 51 浏览
一入到漁道樂,就即刻俾佢嘅牆身裝飾吸引住⭐️全部都係啲好精緻嘅裝飾!而且仲充滿着日本嘅風情🇯🇵聽講係老闆特登喺日本買返嚟,真係好有心思!🎉🎏🏮一嚟到就比周圍嘅浜燒海鮮吸引晒🦪全部都係好有風味,即拎上嚟即刻燒,仲可以食到海鮮嘅原汁原味!特別係呢度嘅蜆肉,仲係有嗰陣海水嘅味道🌊實在太有意思啦💘刺身🍣🐟🦐亦都係好新鮮,而且絕對係好厚身,擺入口係會食到魚油同魚肉嘅嫩滑💎蟹甲殼燒🦀店員親自幫我哋燒,非常貼心💝而且蟹肉蟹膏蟹子嘅配搭非常好👍🏻燒完出嚟有好濃烈嘅蟹膏味,我相信鍾意食蟹嘅人一定好鍾意呢陣味🤤其餘嘅食物都叫咗好多,天婦羅,串燒,壽司都係好好食✅服務態度同埋餐廳嘅裝修都係好好,絕對係好豐盛好滿足嘅一晚🌄

其餘嘅食物都叫咗好多,天婦羅,串燒,壽司都係好好食✅

服務態度同埋餐廳嘅裝修都係好好,絕對係好豐盛好滿足嘅一晚🌄
  • 蟹甲羅
  • 生蠔刺身
2021-05-04 49 浏览
🇯🇵漁道樂📍尖沙咀金巴利道中心地下A舖好開心終於可以食日本嘢,等咗好耐啦❤️見到OpenRice咁多人推介,一定要試吓呢間先🎏餐廳位置非常方便,喺諾士佛台下面就會見到!平時有去飲杯嘢嘅人一定知道喺邊啦哈哈🤣🤣餐廳裝修好靚,全部都係用咗木係嘅顏色,配合返日本嘅居酒屋風格🏮而且周邊仲有好多小擺設!仲有一個魚缸🦑🐙🐟🦐🦈🐡可以做即叫即燒,非常新鮮😋左口魚裙邊壽司🍣三文魚子壽司🍣好出色,左口魚裙邊口感好好,而且好鮮味!三文魚子大大粒,一啖擺落口好有滿足感🤤蟹甲殼燒🦀🔥蟹膏蟹肉份量好多,而且溝埋一齊一齊燒,燒好咗之後成個蟹蓋都充滿着蟹嘅香味!諗返起都流晒口水🤤鍾意食蟹膏嘅一定一定要試吓😌鹿兒島A4黃牛!牛肉好林,有入口即溶嘅感覺,而且擺入口嘅時候充滿牛嘅油份!雖然好邪惡但係好鍾意❤️
🇯🇵漁道樂
📍尖沙咀金巴利道中心地下A舖

左口魚裙邊壽司🍣
三文魚子壽司🍣

2021-05-04 50 浏览
身為漁道樂既忠實fans👩🏽,每個月都會想去食一次,但之前因為疫情冇開晚市既關係停左陣,今個4月聽講有新menu,即刻去食返餐好既❤️耐冇去,今次去返,望到個門口,覺得幾特別,係一條咁香港既街道竟然有間咁用心咁有日本風格既日本餐廳😂😂😂今次同兩個friends去,三個人可以食多小小野,最後總共嗌左五定六樣野食(唔記得左😂😂😂😂),排名不分先後😂😂😂😂和牛刺身 - 係其他地方講真唔敢食和牛刺身,但係係呢到好有信心,生既熟既都好放口擺入口。和牛既牛味好香,油脂分布都好平均,值得一試🐮海膽刺身 - 今次黎食個擺盤靚左好多,打卡👍🏼👍🏼👍🏼一如既往,鮮同甜,唔洗講咁多🥰六點刺身 - 想重點讚下個三魚文腩,厚切,油香,滿足😊😍其他刺身都好新鮮,好正👍🏼燒和牛 - 食左生既想試埋個熟既,煎完之後d牛味同油香係仲出色,完全係兩種唔同既風格,我自己個人覺得係更上一層樓🥰😋😋😋燒牛舌 - 黎到已經聞到好香,牛👅好爽口,係會令人食完一舊接一舊,上面加左胡椒同檸檬,令到成個感覺好清爽👍🏼🍋

2021-05-02 52 浏览
好朋友講左好耐好想好想食日本嘢!呢間漁道樂之前已經嚟過一次👍🏻好高水準。既然朋友話想食日本嘢,就梗係要帶佢哋試吓啦一入到餐廳就已經滿滿嘅日本feel,牆身嘅擺設,裝飾都係好有心思,仲有兩幅大嘅壁畫!🎎🎏🏮職員好細心咁介紹咗精選!其中呢款就係有三種刺身。我哋都好鍾意三文魚同埋佢嘅油甘魚❤️油脂嘅分布好均勻仲要係厚切😌而且相當新鮮,啖啖肉好滿足呀🤩🤩仲有呢個大蝦天婦羅🍤鍾意食蝦又鍾意食炸嘢嘅人一定要試🤤大大隻嘅蝦,而且非常彈牙,仲好鮮甜😎天婦羅嘅咋粉用得恰到好處,唔會太多亦都可以保持到脆口嘅感覺😚😚味增蟹甲羅🦀蟹肉,蟹膏,蟹子,鵪鶉蛋,全部溝埋一齊,再擺上去炭爐上面燒,超有風味!而且食落去好香嘅蟹膏味,好滿足😌😋仲有呢個清酒煮蜆蜆肉好鮮甜,而且有淡淡的酒香,而且仲要粒粒都無沙!口感超好😚拎嚟送酒一流!

仲有呢個大蝦天婦羅🍤

味增蟹甲羅🦀

仲有呢個清酒煮蜆
2021-04-15
小編生日飯,約咗好耐都約唔到,限聚令搞到成日都冇得出去食嘢🥺今次終於齊人啦!!!😍期待已久嘅生日飯,約咗喺<<漁道樂>>🤪#漁道樂 #日本居酒屋 #尖沙咀 #和牛 #浜燒 #壽司 #刺身叫咗八款壽司🍣乜都試吓海膽,帶子,吞拿魚冇得輸😋海膽好creamy!而且好新鮮!一陣擺落口,成個口腔都充滿着海膽嘅香味😘仲有一個厚切嘅帶子,少少凍凍地,口感好似果凍咁!🥰仲叫咗一個雜錦天婦羅,食天婦羅最主要梗係要查粉啱啱好可以炸到金黃鬆脆,但係仍然可以保持入面嘅新鮮!整體來講好高水準👍🏻❤️最鍾意嘅串燒就係牛舌👅每次食串燒都一定會叫牛舌,呢個牛舌油脂分布好好!成個口都係牛油嘅香味,而且咬口好好🤪👅活見盛盒入面每一樣海鮮都係即叫即拎上嚟燒,鮑魚同扇貝好好食!!!😋真係諗起都流晒口水🥳超級新鮮同埋彈牙,完全唔使加任何調味都可以好好食!!完全天然嘅味道👍🏻燒A4和牛🐃太吸引啦,話晒都係一個無牛不歡嘅人,一定要試吓呢個!自己燒,自己控制火候,而且有三款調味料!不過我自己就鍾意原汁原味多啲😋始終和牛嘅油脂同埋肉質嘅感覺好令人回味😝鍾意食燒和牛嘅一定要試吓👍🏻👍🏻

叫咗八款壽司🍣乜都試吓
仲有一個厚切嘅帶子,少少凍凍地,口感好似果凍咁!🥰

2021-04-25 128 浏览
今晚阿仔生日,就訂左哩間漁道樂,每次出街食飯都唔敢諗間餐廳好唔好食,每次食完都係麻麻地嘅,但今次食完哩間餐廳令我好滿足咁返屋企,食物比想像中好好食,環境好靚好有feel,睇得出好有心機裝修,因為好多打卡位影相位,座位好舒服。1)壽司🍣好新鮮,啲飯唔會散開2)什錦天婦羅🍤個漿炸得好好,好鬆脆3)牛舌,勁好食4)壽喜鍋,和牛厚度剛剛,份量好足夠加埋烏冬超飽5)和牛蒜片炒飯,又係必食7)芒果千層蛋糕,好有芒果味嘅蛋糕6)員工服務很好,好有善👍🏻8)整體餐廳食物/環境/服務都好滿意,會繼續幫襯😌😌

1)壽司🍣好新鮮,啲飯唔會散開

蒜燒牛舌
什錦天婦羅
芒果千層蛋糕
  • 石燒和牛
第一次光顧, 算是我吃過性價比最差的餐廳了。最大敗筆是壽司飯, 就如標題, 連飯也沒煮好卻收一個高檔價位。 壽司飯完全沒有酸度也算了, 畢竟不是人人喜歡, 但把壽司飯煮的跟粢飯一樣還真的頭一次見, 飯水份過多, 都擠壓在一起,吃下去沒顆粒感,跟吃粢飯沒兩樣,我還以為在別8 元兩件的回轉壽司。這個失敗的壽司飯已經破壞了一切,刺身多新鮮也沒用,而且部份還賣到近百元兩件。點了兩隻日本生蠔, 上菜一看就已經心知不妙, 蠔殼邊不怎完整, 感覺就是爆力開蠔, 亂開一通, 果然入口即品嚐到蠔殼碎片。最神奇的是這家餐廳竟然連軟殼蟹沙拉也不會煮。 軟殼蟹完全無調味, 鹽跟胡椒也沒有, 炸完就放上去沙拉上面。 沙拉菜也誠意, 像平價西餐送的沙拉前菜。想試燒物, 點了一個柳葉魚, 結果賣光, 故無法評價。唯一好味的就是野菌烏冬。走時出面還排著人龍, 似乎客路有了, 食物品質都不再重要了。
第一次光顧, 算是我吃過性價比最差的餐廳了。

想試燒物, 點了一個柳葉魚, 結果賣光, 故無法評價。

唯一好味的就是野菌烏冬。

海膽卷
軟殼蟹沙拉