2019-05-28 84 浏览
呢間朋友食過介紹,一直好想試。終於!機會黎喇,飛雲!食個沙律開下胃先,有沖繩苦瓜、海葡萄、刺身片、蕃茄仔,喚醒我嘅味蕾首先欣賞下我地會食啲咩先喇🤡好期待呀!🥳又係醒胃嘅時間,食隻生蠔先喇😎好滑好香有海水味!鮮!清酒:食海鮮通常都會飲啲酒,帶出果種鮮甜。今日我地飲清酒。原來呢隻係期間限定。味道較為清爽,好有果香味,易入口,飲多左都唔覺,小心飲醉每日都有當日最新鮮運到嘅刺身。我地今日食北海道深海魚刺身:赤鯥魚:魚油好豐富,肉質棉棉,魚皮火炙後脆脆地,帶出魚油香食完啲刺身,個魚頭魚骨可以炸完食,或者加錢做麵鼓湯。我地揀左麵鼓湯,有啲熱野暖下肚松葉蟹腳:本身有海水咸香鮮甜,所以不用點醬。好大條肉呀!活鮑魚:店員建議我地點柚子胡椒醬,我好鍾意呀。柚子嘅香味配落鮑魚啖啖肉,口腔入面嘅味道好有層次大蝦:店員建議點七味麵豉醬。唔係講笑,超爽,霎霎聲。好鮮甜呀!好彈牙呀!燒得剛剛好可以加錢由冰鮮轉活凡立貝:兩種燒法(1)清酒:清淡啲,直接嘗到凡立貝嘅甜 (2)鼓油牛油:好香牛油味,食落覺得飽滿啲。如果重口味人士應該鍾意牛油版明太子玉子燒:我地一向都鍾意食日本蛋。呢個玉子燒蛋味香濃,甜甜嘅玉子中間夾左啲明
呢間朋友食過介紹,一直好想試。終於!機會黎喇,飛雲!

首先欣賞下我地會食啲咩先喇🤡好期待呀!🥳

又係醒胃嘅時間,食隻生蠔先喇😎好滑好香有海水味!鮮!

松葉蟹腳:本身有海水咸香鮮甜,所以不用點醬。好大條肉呀!

明太子玉子燒:我地一向都鍾意食日本蛋。呢個玉子燒蛋味香濃,甜甜嘅玉子中間夾左啲明太子,中和一下咸味,成件事好夾。仲有啲爽口彈牙添,好有驚喜

最後食埋甜品:日本直送嘅蘋果雪芭:原個蘋果架,成個雪到冰左,中間嘅蘋果雪芭好香好甜,食完咁多野可以清一清返啲味蕾🤪
仲有我個人最愛嘅蕃薯雪糕:好特別,我未食過。雪糕好軟滑,好濃蕃薯味,真係好似食緊蕃薯咁

總括黎講,今餐我非常滿意。店員服務好有禮貌,又有效率,會幫手燒海鮮。又會介紹埋點樣食到最好最新鮮嘅食物。我一定會再黎架!而家做緊夜晚9:30 後酒精飲品買一送一。等我!