餐厅: 漁獲浜燒
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-09-13 63 浏览
幾年沒有機會去日本返鄉下,忍不住又來到漁獲浜燒止下癮。前菜鹽醬椰菜非常爽口!而且非常Juicy,夏天食好開胃!點了一個金木鯛貝類盛盒,目測非常新鮮!飲品點了乳酸味汽酒,及薑味汽水割燒酎兩者味道都非常清新,配合海鮮味道很夾!鯛魚做刺身,擺盤非常有心思。刺身入口鮮甜,魚脂不算很重,但勝在口感充滿膠質!魚頭裹上炸粉,炸得非常鬆脆,整個魚頭都可以吃掉!從魚頭上感受到調理師的工架!北寄貝用上昆布高湯及清酒調味,口感很爽口,高湯加上北寄貝的鮮味,變得非常甜!每一口都是精華!扇貝size非常大隻,用上芝士味道比較濃郁只是表面經過火灸,香氣撲鼻巨型扇貝啖啖肉,肉質非常鮮甜另外一款扇貝同樣用上高湯及清酒烹調,就是喜愛這種原汁原味,食材新鮮的話,輕輕調味已經變成美食!不得不讚的是,餐廳掌握時間非常出色,海鮮口感保持鮮嫩!A5和牛壽喜鍋,最高等級和牛,油脂極豐富,用上壽喜燒方式烹調,沾上蛋汁後,簡直去到入口即溶嘅狀態!用上充滿牛肉清華的湯汁烹調蔬菜,特別鮮甜。用暖笠笠的和牛壽喜燒結尾,非常滿足!最後點了朱古力窩夫,朱古力忌廉香滑,窩夫鬆軟,為完美的晚餐作結
幾年沒有機會去日本返鄉下,忍不住又來到漁獲浜燒止下癮。

前菜鹽醬椰菜非常爽口!而且非常Juicy,夏天食好開胃!

點了一個金木鯛貝類盛盒,目測非常新鮮!

飲品點了乳酸味汽酒,及薑味汽水割燒酎
兩者味道都非常清新,配合海鮮味道很夾!

鯛魚做刺身,擺盤非常有心思。
刺身入口鮮甜,魚脂不算很重,但勝在口感充滿膠質!

每一口都是精華!

扇貝size非常大隻,用上芝士味道比較濃郁
只是表面經過火灸,香氣撲鼻
巨型扇貝啖啖肉,肉質非常鮮甜

2022-09-06
  • A5和牛壽喜燒
  • 北寄貝
2022-09-13 564 浏览
澳門逸園中心出名多高質餐廳,今日來到漁獲濱燒,想食日式燒海鮮。加了$288點了個金目鯛海鮮盛合。飲品方面點了薑味汽水割燒酌,及乳酸味汽酒。兩種味道都屬於比較清新,很適合配搭海鮮。餐廳都有提供很多不同款的清酒,三五知己小酌一番,非常享受!前菜芝麻鹽醬椰菜非常清新,椰菜爽口Juicy,好適合作為開胃菜金目鯛海鮮盛合非常吸晴!肉眼看都感覺到海鮮的新鮮程度,貝類的size都非常巨大!魚先做成刺身,金目鯛油脂含量適中,肉質細膩,肉肥而鮮美,無腥味,所以日本人都很喜愛吃金目鯛的因為魚頭顱腔內含有豐富的脂肪,營養價值很高,所以魚頭不要浪費,用上油炸的方式,令到骨頭都炸香脆,整個魚頭頓時變成美食北寄貝非常大隻,用上昆布高湯及清酒烹調,盡顯鮮味!新鮮貝類口感彈牙,肉質非常鮮甜扇貝可以選擇兩種口味,一個是用芝士,一個是用高湯及清酒烹調。用上芝士表面多了一份焦香,濃郁芝士配上爽口扇貝,味道非常匹配!高湯的烹調方式反而提升了貝類的鮮味,湯汁都變成非常可口,保留原汁原味另外再點了一個A5和牛壽喜燒,和牛油脂分布非常平均,牛味濃郁,因為油脂豐富的關係,做到入口即化!沾上蛋汁,肉質更加軟滑!最後朱古力窩夫作結,朱古
加了$288點了個金目鯛海鮮盛合。

A5和牛壽喜燒

沾上蛋汁,肉質更加軟滑!

最後朱古力窩夫作結,朱古力味忌廉非常軟滑,窩夫口感有點像蛋糕,軟綿綿的,吃點甜食作結,滿足到一個點!
朱古力窩夫
2022-09-13
A5和牛壽喜燒
朱古力窩夫
  • 活帆立貝
2022-09-09 61 浏览
銅鑼灣有好多居酒屋,"漁獲浜燒"係我心水既一間!裝修擺設極為日本風,地方不算大,但坐位舒適~今次坐係吧位,可以望到師傅處理食物同朋友聚會,緊係點杯野飲我最鐘意係飲梅酒,呢度有三款選擇,我點了柚子味;佢味道清甜,容易入口,酒味唔重,好鐘意呢個味道😍坐底無耐,店員就遞上前菜:芝麻醬椰菜沙律,新鮮既椰菜配上日式芝麻醬,面上仲鋪上脆片,開胃一流🥢香煎蒜片厚切牛舌擺盤好有心思,每一片都係厚切,廚師特別選用牛舌中心位置,夠嫩唔靭易咬開,蒜片炸過夠香口,兩者好夾味噌蟹甲羅蟹蟹蓋上鋪了滿滿既蟹膏,內面仲有松葉蟹蟹肉及鵪鶉蛋,將三款食材溝埋一齊然後燒!燒好後灑上脆片,濃味既蟹膏夠幼滑,帶有微微甘香,一入口,濃濃既味道己經注滿進口腔內,完全不能講話;還配上厚切多士,更帶出蟹肉及蟹膏既鮮味,味道更勝一籌😍喜之次活貝浜燒盛合先黎活生生既海鮮放係面前,店員介紹番各種海鮮;清酒北寄貝大大隻北寄貝燒得剛好,加上淡淡既清酒及清湯海帶,每口都鮮甜醉人牛油味帆立貝濃郁既牛油燒活帆立貝,燒出惹味口感,味道香濃帶甘甜豐膩;喜之次原條來燒,己經見度甘香鬆脆,用筷子夾開魚皮,都隱約聽到脆卜卜,加上鮮檸檬吃,分外鮮嫩👍🏻最後黎兩款
銅鑼灣有好多居酒屋,"漁獲浜燒"係我心水既一間!

同朋友聚會,緊係點杯野飲

香煎蒜片厚切牛舌

味噌蟹甲羅蟹

喜之次活貝浜燒盛合

先黎活生生既海鮮放係面前,店員介紹番各種海鮮;

清酒北寄貝

牛油味帆立貝
濃郁既牛油燒活帆立貝,燒出惹味口感,味道香濃帶甘甜豐膩;

喜之次

最後黎兩款甜品,蘋果及檸檬雪葩

🍎雪葩帶清甜,極重蘋果味道;🍋雪葩清新帶酸甜,冰涼透心❗️飯後食相當合適😋

食完大滿足,有時候想食高質日本菜真的不用飛去日本。

2022-08-30
今晚同老友去睇戲🎬,老友話介紹我食好野,☺️漁獲之前聽過燒海鮮超正,今巴就欣賞欣賞🥰點了喜之次活貝浜燒盛合😍聽名都好期待。店員好細心介紹先來芝麻醬椰菜,芝麻醬濃,配上新鮮椰菜好岩餐前小食🤭香煎蒜片厚切牛舌,爽脆無比,蒜片炸過,特別香口,喜歡千舌一定唔好錯過。👍🏻味增蟹甲羅燒,蟹味濃,有多士配上,一流。再點了柚子梅酒,味道帶柚子香,易入口,好正清酒未帆立貝,味帶淡身,但有香濃清酒香,特別開胃,牛油味帆立貝就比較入味,味道會濃厚。又另一種口感今晚再升級加錢食喜之次,燒出來已經好香,魚味帶鮮。點小許醬油都不用,但食到日本燒魚感覺,超值😍最後點了檸檬🍋雪芭,味帶酸,開胃。我比較欣賞,朋友就喜愛蘋果雪芭較香口。超特別。今晚很回味😍
點了喜之次活貝浜燒盛合😍聽名都好期待。
2022-09-03 62 浏览
今晚老公請我食好西,帶了我食最愛的日式浜磽,選擇了個浜燒盛盒。北寄貝熱辣辣,十分爽甜,有酒的清香。龍蝦🦞波士頓龍蝦,蝦鉗大大隻,燒完肉汁鮮甜,而上面的蛋黃醬增加了其香味。鮑魚新鮮到會動的,十分爽彈,簡單的磯燒,原汁原味。活帆立貝可以選擇不同的方式燒,清酒燒保留了酒香,突出原有的鮮味。蟹肉海膽炒飯炒飯粒粒分明,用蟹肉炒,增加口感,配上黑椒、芝麻和香蔥,十分香口。重點是上面香滑鮮濃的海膽,提升了整個飯的層次。蘋果雪葩凍冰冰,十分清新。梅酒酸酸甜甜,帶有梅香,很易入口。十分豐盛滿意的海鮮浜燒大餐。

北寄貝
熱辣辣,十分爽甜,有酒的清香。

龍蝦🦞

鮑魚
新鮮到會動的,十分爽彈,簡單的磯燒,原汁原味。

活帆立貝
可以選擇不同的方式燒,清酒燒保留了酒香,突出原有的鮮味。

蟹肉海膽炒飯

蘋果雪葩
凍冰冰,十分清新。

梅酒
酸酸甜甜,帶有梅香,很易入口。

十分豐盛滿意的海鮮浜燒大餐。
2022-09-01 71 浏览
想去日本,但一直遙遙無期,今晚捉住暑假的尾巴,去了銅鑼灣食日本料理,店員服務很好。前菜有爽口椰菜。先要了個象拔蚌刺身,蚌肉很新鮮,十分爽口,有海水的味道,蘸芥末豉油味道已很足夠。另外點了個波士頓龍蝦活貝浜燒盛盒,除了有大大隻新鮮龍蝦,還有活帆立貝和北寄貝。龍蝦用的是蛋黃醬,龍蝦肉鮮爽,味道香濃,但鮮味並不減。活帆立貝要了牛油燒的味道,啖啖肉,香草配牛油令帆立貝味道香濃,帶子群邊亦很爽口。北寄貝爽口鮮甜,有淡酒香。海鮮配啤酒或清酒一流,但朋友不喝酒,唯有以乳酸汽水代替。最後以甜品完滿結束這一餐。

男朋友知道我生日就專登帶我去食啲好西。但佢為咗保持神秘感,一直都唔肯講俾我聽帶我去食啲咩。終於到我生日,佢就帶咗我哋食呢一間日本菜。😋😋------------------------------入到去環境雖然唔算好大,但坐嘅位都闊落。咁啱我哋坐喺一個可以見到師傅切魚生嘅位,睇落環境都好乾淨。------------------------------呢一到侍應服務都好好,主動為我哋介紹佢哋嘅嘢食同埋推薦俾我哋,等我哋唔使點諗,好好!芝麻鹽醬椰菜椰菜幾清爽爽脆,再配埋鹹鹹地嘅芝麻鹽醬,識落都幾開胃。刺身盛合6款呢間餐廳好貼心,因為我哋有嗌刺身同埋漁獲浜燒盛合,所以店員好快就預備咗唔同嘅醬料俾我哋去食之後嘅嘢食。刺身盛合有吞拿魚魚腩、赤貝、油甘魚、三文魚同埋帆立貝。當中我最鍾意嘅係吞拿魚魚腩同埋油甘魚,食落新鮮又油脂豐富,好肥美,超正!!漁獲浜燒盛合店員專登攞俾我哋睇吓啲海鮮有幾咁新鮮,兩隻鮑魚仲識郁,勁生猛。而呢一個盛合有鮑魚、蠔、松葉蟹腳、珍寶大蝦、螺。當中我最鍾意嘅係鮑魚都好食落非常彈牙,師傅煮到啱啱好,唔會熟到好似擦膠咁樣。燒完嘅蠔再連埋啲汁,鹹鹹地得來鮮甜又鮮甜嘅味道!而個螺都

芝麻鹽醬椰菜
椰菜幾清爽爽脆,再配埋鹹鹹地嘅芝麻鹽醬,識落都幾開胃。

刺身盛合6款

漁獲浜燒盛合

燒完嘅蠔再連埋啲汁,鹹鹹地得來鮮甜又鮮甜嘅味道!

而個螺都好好食,螺肉肉質彈牙,再加上佢嘅湯都好好飲,螺嘅鮮甜加埋少少酒味,簡直一流。

呢度咁少嘢梗係唔夠飽啦,所以我哋就嗌多個海膽蟹肉炒飯。海膽非常鮮甜,唔會苦,好新鮮。連埋蟹肉同飯一齊食口感豐富,仲淡淡都有浸黑椒味,調味絕對足夠,唔會淡茂茂!

最後梗係唔少得甜品啦,我地嗌咗兩個唔同嘅甜品。我自己個人就鍾意檸檬雪芭,夠晒酸得來又真係好有檸檬味,真係好似就咁食緊檸檬咁,鍾意食酸嘅我覺得非常好食。如果唔食得酸嘅朋友仔,都可以嗌個蘋果雪芭嚟食,甜甜地咁又充滿蘋果味,都幾好食。

呢一餐應該係我食過咁多生日飯入邊最好食嘅一餐,希望下年男朋友都可以帶我去食間咁高質嘅餐廳!
2022-08-31 49 浏览
每當有節日慶祝老公就會想起這間 銅鑼灣漁獲滨燒日本居酒屋🏮之前試過一次也是很難忘 😌用料、食材、環境、服務,彷如置身日本🇯🇵我倆都愛小酌一杯,喜歡日本清酒 架了車,開瓶小的 淺嚐也高興 如果良朋共聚仲有720ml買一送一😍😍🥂來得這裏會必點滨燒,轉了活龍蝦 🦞活貝滨燒盛盒 $1338 活龍蝦配上自家製 味噌醬 火侯拿捏得剛剛好😍😍真的日子有功龍蝦鮮甜,彈牙 看著師傅在魚缸撈起來就是不一樣😜😜活北寄貝 非常鮮甜大隻爽口!還有陣陣海水的味道呢🤩🤩日本扇貝 用了兩個口味,清酒、牛油 兩者各有所長 🥳肉厚爽脆鮮甜 兩者都喜歡呢😌😌日本菜怎少得 刺身呢選了刺身盛合六款 活北寄貝很考師傅刀工 賣相一流鮮甜爽脆😋😋帶子肥美鮮甜 細心一開四 ,一口一啖👍👍大拖肥美入口即溶 真係日本飛機貨就是不一樣😛😛香煎蒜片厚切牛舌 份量很多,有六大塊賣相也很好 !這個超抵食108 蒜片配合 燒烤牛舌 非常惹味,還有自家製醬汁兩種食法各有所長👍👍久違了,還是保持水準雖然價錢不便宜但是 也是物超所值哦😜😜
每當有節日慶祝老公就會想起這間 銅鑼灣漁獲滨燒日本居酒屋🏮

來得這裏會必點滨燒,轉了活龍蝦 🦞

看著師傅在魚缸撈起來就是不一樣😜😜

活北寄貝 非常鮮甜大隻爽口!還有陣陣海水的味道呢🤩🤩

日本扇貝 用了兩個口味,
清酒、牛油 兩者各有所長 🥳肉厚爽脆鮮甜 兩者都喜歡呢😌😌

日本菜怎少得 刺身

帶子肥美鮮甜 細心一開四 ,一口一啖👍👍

大拖肥美入口即溶
真係日本飛機貨就是不一樣😛😛

久違了,還是保持水準
雖然價錢不便宜但是 也是物超所值哦😜😜
2022-08-30 108 浏览
同老公二人世界,難得佢肯陪我食日本菜🤭梗係揀間高質啲嘅去啦🤪一坐低係吧枱,睇住師傅逐款魚厚切、擺盤,好吸引,而且見到好多人order,我哋又試吓啦!刺身盛合5款$468三文魚、牡丹蝦、油甘魚、吞拿魚、海膽每款都好新鮮,三款魚都好鮮甜,牡丹蝦超大隻呀😋海膽好creamy 好鮮甜,唔使紫菜都好好味。唔怪之得咁多人order 啦!漁獲浜燒盛合 $888有珍寶大蝦、松葉蟹腳、鮑魚、蠔、帆立貝。逐一即燒即上,熱辣辣😋 配三款醬料:海鮮䜴油、柚子胡椒醬、七味辣醬。蠔大隻肥美,燒至七成熟,肉質嫩滑鮮甜,仲好juicy,就算唔加檸檬汁都冇腥味,蠔殼上面嘅汁都好鮮甜。鮑魚就咁食都有少少咸味,仲有炭燒香味,點咗店員推薦嘅柚子胡椒醬,又係另一番風味👍🏻松葉蟹腳,肉質鮮嫩多汁,但味道較淡,老公話點七味辣醬好味,我就覺得點柚子胡椒醬提一提味已經不錯。帆立貝一隻用牛油,另一隻芝士燒,一上枱已經好香牛油味,熟度剛剛好,帆立貝唔靭,芝士嗰隻仲拉絲㗎😍珍寶大蝦蝦肉幾彈牙,有炭燒香味,好鐘意點柚子胡椒醬食😋和牛石鍋飯 $268一上枱已經香氣撲鼻,飯身軟軟,加埋脆卜卜嘅飯焦,口感一流👍🏻店員細心為我哋撈勻,撈嘅同時和牛靠石
同老公二人世界,難得佢肯陪我食日本菜🤭
梗係揀間高質啲嘅去啦🤪

一坐低係吧枱,睇住師傅逐款魚厚切、擺盤,好吸引,
而且見到好多人order,我哋又試吓啦!
刺身盛合5款

刺身盛合5款$468
三文魚、牡丹蝦、油甘魚、吞拿魚、海膽

漁獲浜燒盛合 $888

鮑魚

帆立貝

珍寶大蝦
蝦肉幾彈牙,有炭燒香味,好鐘意點柚子胡椒醬食😋

和牛石鍋飯

和牛石鍋飯 $268
一上枱已經香氣撲鼻,飯身軟軟,加埋脆卜卜嘅飯焦,口感一流👍🏻店員細心為我哋撈勻,撈嘅同時和牛靠石鍋熱力變熟,所以肉質非常鮮嫩。

巨峰味汽水

巨峰味汽水 $38
提子味幾岀🍇 原來係店家自家調配,唔係罐裝汽水,店員話唔夠味仲可以再幫我調👍🏻

京姫 柚子梅酒

京姫 柚子梅酒 $75
我第一次覺得酒係好味😆冇酒嘅苦味,濃郁嘅梅香中帶住柚子香,好鐘意❤️

菠蘿雪芭

最後梨兩個甜品,菠蘿同蘋果水果味都好濃,好好味😋
蘋果味好香甜,但我鍾意菠蘿味多啲,甜中帶少少酸,同埋個外型細細隻,,真係好得意😍

老公平日好少讚日食,但今次佢都讚好,話同去日本食差唔多。

睇住師傅切啲龍蝦都好新鮮,仲會郁㗎😍不過今次食飽,下次一定要試吓龍蝦刺身😋
刺身盛合5款
和牛石鍋飯
巨峰味汽水
京姫 柚子梅酒
菠蘿雪芭
2022-08-30 690 浏览
已經有很多年冇去日本了好想搵返嗰種感覺和味道 銅鑼灣有很多好的餐廳 今次去呢間我係十分之推薦主要係因為材料全部都用上最頂級的這裏最出色的是浜燒和刺身從來未試過令人失望 再配上一支靚酒 最完美組合活龍蝦活貝浜燒盛合店員好細心燒之前會先將海鮮畀客人過目今次升級咗活龍蝦 龍蝦肉質厚身 面頭舖上滿滿的龍蝦膏一起燒 味道非常濃郁 上枱時已經香氣撲鼻 啖啖肉非常juicy💯💯帆立貝我哋揀咗兩種口味一隻配上牛油一隻配上清酒煮 先食咗清酒煮的 因為帆立貝非常新鮮完全可以食到佢本身嘅鮮甜味 之後再食配上牛油的 又是另一種滋味 兩種享受🥰🥰🥰至於北寄貝 用上清酒煮 煮完個湯非常鮮甜 記得一定要飲埋🥰🥰🥰刺身盛合六款全部是厚切 份量很多 非常新鮮帶子係我最鍾意食的 珍寶size 鮮甜 處理得非常好 赤貝十分爽口 即使唔需要點任何醬料 亦都好好食 大拖羅油脂極為豐富 完全係入口即溶 不太需要咀嚼 口腔充滿拖羅的油香味 至於三文魚腩 肥美新鮮 絕對唔係一般 日本餐廳可以媲美香煎蒜片厚切牛舌 這個菜令我有驚喜 遠遠已經聞到香味 擺碟亦都好靚 最重要係好食 配乾蒜片 下次可以 encore鈴鹿川純米大吟釀最後都想再
已經有很多年冇去日本了

刺身盛合六款
全部是厚切 份量很多 非常新鮮

香煎蒜片厚切牛舌

鈴鹿川純米大吟釀

最後都想再講下支酒 其實一直都有高評價 酒體和回甘都出色 華麗芳香芳醇 女仔都好啱飲
2022-08-29 45 浏览
最近女朋友就嚟生日,梗係食返餐預生日飯先,放咗工特登過嚟銅鑼灣食呢間出晒名嘅燒海鮮。一上到去侍應哥哥就好快手帶我地坐低,同埋好詳盡咁同我地推介下餐廳食物,幫我地好快決定咗食咩。咁上主菜前就上咗個頭盤,細芝麻醬椰菜。呢個前菜嘅椰菜十分鮮甜爽口,而且配上偏酸嘅麻醬同粟米片,令椰菜嘅甜味更加突出。嘢飲就嗌咗巨峰疏打,顧名思義就係巨峰提子味嘅梳打,佢飲落就唔會太甜,唔鍾意飲甜嘅人都會鍾意,而且提子味都好重。跟住就係刺身盛合6款,有吞拿魚魚腩、三文魚、油甘魚、帆立貝同赤貝。個人最鍾意就係吞拿魚魚腩,油脂好豐富,魚油香味超正。跟住燒海鮮,我哋就嗌左漁獲浜燒盛合,有蠔、松葉蟹腳、珍寶大蝦、鮑魚、螺。燒松葉蟹腳,燒完嘅松葉蟹腳入面,都好多汁。而且啲汁有浸海水味,好鮮甜。跟住就係燒蠔,師傅燒到隻蠔唔係完全熟透,半山熟,可以保留到生蠔嘅口感,但同時有燒香嘅蠔味。跟住就係燒螺,師傅將螺肉拆咗出嚟,分開燒,加上有啲湯,食完一定要飲埋,好鮮味。最後就係海膽炒飯,每粒飯都比蛋漿包住,晶瑩剔透,而且海膽味超重,一啲苦味都冇。撈混後,基本上可以鯨吞晒個飯。而最後甜品就有檸檬同蘋果雪葩,兩款雪葩都用咗新鮮檸檬同蘋果製造

咁上主菜前就上咗個頭盤,細芝麻醬椰菜。

而最後甜品就有檸檬同蘋果雪葩,兩款雪葩都用咗新鮮檸檬同蘋果製造,食落去生果味超重,好似食緊雪冰左嘅生果,而且唔會太甜。

2022-08-27 73 浏览
銅鑼灣嘅澳門逸園中心入面勁多日本餐廳 我哋都係上網睇食評推介 先揀咗呢間漁獲浜燒 大家果然冇介紹錯叫咗好多款嘢,由頭講起,前菜揀咗特製黑松露炙燒平目魚邊沙律🥗酸甜嘅醬汁同黑松露好夾,食到好開胃,平目魚邊入囗即溶。刺身盛合5款包括有厚切嘅三文魚。油甘魚腩魚油好豐富。牡丹蝦好大隻,夠爽口。赤身吞拿魚好有魚油香。海膽就好鮮甜。燒海鮮都係揀咗盛盒,未燒前會俾我哋望咗先,確保全部新鮮。而且都好夠份量,燒完都大隻,珍寶大蝦 至正,爽口彈牙。鮑魚夠鮮味能大隻。 最鐘意北海道帆立貝,尤其是牛油嗰款,超香👍🏻叫咗蟹肉黄金海膽炒飯,有大量海膽,好正☺️

2022-08-26 47 浏览
這次就是為#四格松花堂御膳 慕名而來🍱#松花堂御膳 可說是便當界的視覺饗宴代表,利用精緻可愛的擺盤及配色引起食慾,讓用餐人可以有愉快的用餐體驗!#四格松花堂御膳關東鰻魚飯 #豬排滑蛋御膳  #巧酥奶酪 #白鶴梅酒晶凍 松花堂御膳以田字形分隔的菜餚,每一份的份量都很剛好,一個人吃剛剛好,可以確實品嚐料理的美味喔!我特別喜歡關東煮(魚卵福袋和玉米筍),非常清甜!芥末子小卷也很令我驚艷,調味很清爽好吃,好適合夏天~回訪率:🌝🌝🌝🌝🌝
這次就是為#四格松花堂御膳 慕名而來🍱

#四格松花堂御膳關東鰻魚飯
#豬排滑蛋御膳
#巧酥奶酪
#白鶴梅酒晶凍

回訪率:🌝🌝🌝🌝🌝
2022-08-23 73 浏览
突然之間好想食甲羅燒,經朋友仔介紹就搵到銅鑼灣呢間「漁獲浜燒」由坐低食第一個沙律已經問呢個沙律醬咁好食嘅?💫 芝麻鹽醬椰菜胡麻醬加上麻油、薯片碎和海鹽,同椰菜非常之夾。💫 漁獲滿溢壽司卷🍣生吞拿魚、帆立貝、馬糞海膽、三文魚籽💫沖繩風沙律多款刺身、海葡萄、日本直送苦瓜💫波士頓龍蝦活貝冰燒盛盒set升級版- 用上西澳龍蝦🦞活帆立貝、活文蛤蜆、活北寄貝‼️激讚 ‼️ 香草牛油芝士帶子超香牛油🧈好食到連汁都飲埋欣賞全程由Johnny服務員細心製作每一件海鮮都烹調得啱啱好💫燒芝士年糕即叫即整,皮超薄,外脆內軟💫日本直送椰子雪糕、蘋果sorbet 椰子雪糕勁creamy,必食!
由坐低食第一個沙律已經問呢個沙律醬咁好食嘅?
💫 芝麻鹽醬椰菜
胡麻醬加上麻油、薯片碎和海鹽,同椰菜非常之夾。

💫 漁獲滿溢壽司卷🍣
生吞拿魚、帆立貝、馬糞海膽、三文魚籽

💫沖繩風沙律
多款刺身、海葡萄、日本直送苦瓜

💫波士頓龍蝦活貝冰燒盛盒set
升級版- 用上西澳龍蝦🦞
活帆立貝、活文蛤蜆、活北寄貝

‼️激讚 ‼️
香草牛油芝士帶子
超香牛油🧈好食到連汁都飲埋

欣賞全程由Johnny服務員細心製作
每一件海鮮都烹調得啱啱好

💫燒芝士年糕
即叫即整,皮超薄,外脆內軟

💫日本直送椰子雪糕、蘋果sorbet
椰子雪糕勁creamy,必食!

• 沖繩風沙律
  • 味噌蟹甲羅燒
  • 椰子雪糕
  • 芝麻鹽醬椰菜
2022-08-18 58 浏览
見到大部份食評都係讚,所以就book 枱試,我哋2個人食咗鮑魚,貴妃蚌,魚生壽司,魚生丼,嘩,個鮑魚燒到啱啱好,有炭燒香味,啲肉好淋,另外壽司嘅魚生好新鮮,尤其是拖羅,簡直未食過咁新鮮,入口即溶嘅感覺,非常回味,希望今個月再食一次。
  • 鮑魚