2018-01-23
呢幾日天氣咁凍梗係要搵班豬朋狗友放工去打邊爐啦。點解叫豬朋狗友?咪因為次次見到大家都會大破戒,食同飲到飽哂先走人!由於有朋友要OT,我地就決定等到9點半先入座,因為仲有8折優惠!等齊人上到去漁火海鮮刺身火鍋,係門口已經見到有一桶桶新鮮西班牙空運既巨型生蠔同元貝,龍蝦係哂魚缸入面。真係睇見都令人流哂口水。之後服務員帶佐我地去卡位。卡位闊落舒服,環境光猛,服務員不時問我地既需要,好貼心!------------------------------------------------------------我地叫佐花膠雞湯翅湯底,同朋友一齊補下!吹佐成日水,大家都好口乾。就叫佐我最鍾意嘅竹蓆茅根水,飲落去好清,唔會好似糖水咁甜。之後到打邊爐無可能唔叫既牛肉,牛魔王嘅我哋見有樣係"手切頂級PRIME牛肉",我地就決定叫來試下有幾PRIME。果然PRIME牛肉吃起來口感跟一般的牛肉很不同,油脂很夠,吃完後還有濃濃的肉香殘留在口中,真係令人愛不釋手,隻手不停夾牛肉落去淥!不過去得海鮮刺身火鍋又點少得食海鮮呢。識叫一定叫海鮮拼盤,可以樣樣都試哂。有蝦,龍蝦,元貝,蟶子,珊瑚蚌等,真係要咩有咩。而且仲
真係睇見都令人流哂口水。之後服務員帶佐我地去卡位。
我地叫佐花膠雞湯翅湯底,同朋友一齊補下!
元貝夠哂大粒,色澤晶瑩剔透。食落口都好有鮮味。
除此之外都仲有叫佐其他火鍋配料,有響鈴,四色丸,魚皮,帶子餃等。
響鈴同魚皮都好脆身,建議淥1至2秒就可以食用。順帶一提係鹹蛋豬肉丸,平時係出面一定食唔到,咬落去中間有鹹蛋黃,外層嘅豬肉咬落去有好香濃嘅豬肉味道,好特別。