滿心歡喜見好耐無食,諗住再去,之前服務態度都已經一般了,點知今次去到門口態度仲差,昨天中午時份訂位,問返晚上七點半仲有無得訂,答覆係六點八點六點八點,問返佢係咪得六點同八點先有枱呢?!其實果刻感覺態度已經麻麻,咁無辦法收得工黎過到去都約七點零至七點半,咪book 八點囉,但點知去到死都話無訂位,又唔去檢查清楚,剩係掛住比位比門口成班既客人入座,完全無態度可言,講真以而家佢278呢個價錢,又咁既態度都可以唔使去佢度,最終都過左去板長度食,平又平過佢,高質又高質過佢,態度又好過佢,以後唔會再去。
2018-04-01 1742 浏览
與同事結伴到荃新天地2期的漁屋食午餐,由於餐廳位於商場較偏僻的位置,老實說,若不是同事帶去,都不知道有這一間餐廳。我們點了東京滑蛋包丼及築地三色火灸丼。☝🏻東京滑蛋包丼(牛肉)外層滑蛋半生熟,有新鮮蛋汁加上滑蛋做面配上少少千島醬係面令到蛋味道更有層次,面頭的紫菜令到外觀更吸引及更有色彩,入面上層是熱烘烘的白飯,底層是充滿燒汁既肥牛,令到原本好單調的白飯變得不平凡☝🏻築地三色火灸丼內有芝士燒、鮭魚、赤身、帆立貝、海膽及鮭魚籽。雖然飯的份量不太多,但料超級多,最適合女生不想食太多飯又不想蝕底,而且因爲料多的關係,每一口吃下去都十分有口感,讚👍🏻整體而言,漁屋的午餐很有水準,是回頭率高的餐廳。
☝🏻東京滑蛋包丼(牛肉)

☝🏻築地三色火灸丼

整體而言,漁屋的午餐很有水準,是回頭率高的餐廳。
2018-03-05 2968 浏览
放題係用tick 紙形式落單,有刺身、壽司、鍋物、炸物、甜品、熟食等等!刺身選擇好多,我地點左三文魚、帶子、赤貝、甜蝦、吞拿魚等等,全部都好新鮮。我哋當日都不停咁食咗好多刺身,尤其三文魚同甜蝦非常鮮甜美味呢!小食方面有燒雞翼、和風牛肉粒、清酒煮蜆、牛油粟米,不同風味不同口感,加上每樣食物份量適中,我地每款食完剛剛好,一路傾一路食,十分享受。另外黃金焗蠔、鹽燒牛舌,都很值得食,焗蠔蠔味濃郁,牛舌爽口,全部熱騰騰上台,香味四溢,真係食唔停!壽司有點炙燒三文魚,兩人點數個都足夠,因為飯團真係幾飽的。總括來說,呢間餐廳食物上菜速度好快,基本上交完order 紙,五分鐘內就有得食,而招呼我哋嘅侍應都好有禮貌,食物選擇又多又新鮮,下次仲會再嚟!
放題係用tick 紙形式落單,有刺身壽司、鍋物、炸物、甜品、熟食等等!

壽司有點炙燒三文魚,兩人點數個都足夠,因為飯團真係幾飽的。

2018-03-01
2018-02-21 2974 浏览
以前食開如心果間,琴晚就同朋友食荃新2哩間。講最過份果樣野先,漏單情況嚴重+員工唔太友善,諗住請員工幫我check單我先再落last order啦,點知過左陣埋黎係問我交唔交單,唔交就再無下一轉。我就問佢,咁幫我check左單未,佢一聽到就黑口黑面,一款「唔交單就算」既面貌就咁走去隔離兩張枱收單,收完仲想直接走唔打算理我,最後我就只加左幾張單,仲要一路食一路被人清枱,好趕時間收鋪咁。-----講返一開始明明book左位,黎到都仲要等十幾分鐘,不過同朋友吹下水先,所以都無催員工畀位。野食方面質素都同如心食開既差唔多,幾好食。但係成餐飯漏單漏左成3-4張,係成張漏左好多野都無食到就同我講last order,以前食咁多次都無試過咁漏法(仲要只係兩個人食),係食過最差既一次
以前食開如心果間,琴晚就同朋友食荃新2哩間。

-----講返一開始

2018-02-12 2743 浏览
今天早左放工,同老婆食晚餐放題,今日就去荃灣食漁屋日本料理放題,店舖地方都幾大,座位寬敞舒適,食物仲好豐富!點餐紙有甜品、飲品、冷盤、熟食、刺身等,任飲任食,非常豐富!刺身拼盤:每次都用冰底墊住,保持刺身低温,Keep住新鮮度,刺身新鮮而且是厚切,所以口感非常好,三文魚、吞拿魚、甜蝦、長腳蟹等等。燒物都好好味,我地叫左鹽燒海蝦,入味嫩滑,十分惹味!火炙壽司也做得好,壽司飯調較醋味和軟硬都適中,三文魚腩經過火炙後,味道更提升,美味極了!芝麻雞翼皮脆肉嫩好入味,加上有芝麻,香味更濃更香口。甜品有好多款,我最愛的是牛乳奶凍和芒果布丁,韓國雪條也有多種口味,我喜愛的椰子味和蜜瓜味,還有很多食品未能食到,因為我們已好飽了,期待下次再來食過。

燒物都好好味,我地叫左鹽燒海蝦,入味嫩滑,十分惹味!

芝麻雞翼皮脆肉嫩好入味,加上有芝麻,香味更濃更香口。

👫同朋友仔唱完k🎤,行咗陣街諗緊食咩好,朋友話想食三文魚🍣,難得一聚就去咗食放題啦☺️ 📢 想知邊到有更多好西食? 吃貨情侶帶你食勻全世界🌏 每日不定時更新喔⭐️一一一一一一一一一一一一一一#晚市放題 <$276>▫️刺身(三文魚、松葉蟹腳、拖羅、鮑魚片、北寄貝、大甜蝦、凍食花螺)刺身好新鮮,寫幾多件就嚟足幾多件🤟🏻 三文魚好厚切,食落好肥美,口感唔錯🤤 甜蝦都幾大隻而且好爽口💓 花螺好特別,用竹籤吉出嚟食個陣好有滿足感,食極都唔夠咁☺️ 食蟹腳個陣用✂️剪開唔駛自己met,又幾方便,而且味道一流,超級鮮甜呀😍 而且每人可以揀一份生蠔或者鮑魚刺身,聞落好腥咁,食之前落咗檸檬汁就無咁腥😂▫️壽司&軍艦基本上出面食開嘅呢到都齊曬🙈 值得推介嘅係玉子焦糖燒😋 玉子好大條,圖文相符😚 而且食落甜甜地,蛋好嫩滑,一啲都唔老🧐 軍艦包得好實唔易散之餘,紫菜仲脆卜卜,飯少料多,食落好滿足😛 Btw呢到嘅奇妙脆脆好特別,係用雪糕筒包壽司🍣㗎,大家有興趣可以試下🤩▫️一品料理清酒煮蜆幾好食,可惜份量有啲小,好快就比我地搞掂🤤 牛油粟米都幾甜,想飽肚啲可以食埋😂 下次嚟食要試埋呢到嘅韓風鐵板大蝦🍤,好似
👫
#晚市放題 <$276>

▫️壽司&軍艦

▫️一品料理
清酒煮蜆幾好食,可惜份量有啲小,好快就比我地搞掂🤤 牛油粟米都幾甜,想飽肚啲可以食埋😂 下次嚟食要試埋呢到嘅韓風鐵板大蝦🍤,好似幾正咁😚

▫️天婦羅&揚物
松葉蟹棒天婦羅同吉列炸生蠔睇落唔算大件,但一食落去就feel到炸粉好薄😆,完全無油溢味,而且完全唔腥🤞🏻 炸到好香脆,好好食👾 鍾意食榴槤嘅👱🏻‍♀️仲嗌咗榴槤忘返,雖然外皮炸爛咗😂 但外層入面嘅榴槤蓉夠曬熱辣辣都幾香滑,榴槤味十足🙆🏻‍♀️ 芝麻雞翼外脆內軟又多肉汁,必嗌推介☝🏻

▫️爐端燒
燒雞胸軟骨串一定要嗌,雞肉雞皮同軟骨都燒到好脆好爽口🤤 芝士焗蠔好新鮮,加埋芝士一流😳 串燒一口牛完全唔韌,好嫩滑多汁🤗 最特別係味淋魚乾,聽朋友講即係燒雞泡魚😂 但其實食落個味同普通魷魚絲無分別😌

▫️濃厚感覺
七彩雜果賓治幾好飲,不過偏甜,想解膩建議飲返茶🧐 Btw藍色夢幻、紫色幽靈呢啲名咁特別嘅飲品,應該幾colorful😂 啱曬打卡🤓

▫️優の甘品
有哈根大師或者Movenpick等甜品揀,但每人只限揀一件🤨 👱🏻‍♀️建議揀Movenpick雪糕,個人覺得好食過哈根大師😋

👾驚喜指數:❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️10% Service Charge
▪️食完會有包糖🍬送🤣
2018-02-09 1366 浏览
今日去午餐 選擇幾多 叫左個 鰻魚炒飯 包湯,前菜 甜品 同野飲 60蚊加一 算扺食 面頭有舊鰻魚 如果無左就馬馬地 炒飯個送唔多 係叫夠色水 不過炒飯始終個底好油 但見朋友們叫其他野都ok 份量夠 質素ok
今日去午餐 選擇幾多
叫左個 鰻魚炒飯 包湯,前菜 甜品 同野飲
60蚊加一 算扺食
面頭有舊鰻魚 如果無左就馬馬地 炒飯個送唔多 係叫夠色水
不過炒飯始終個底好油
但見朋友們叫其他野都ok 份量夠 質素ok
2018-02-06 1318 浏览
又到了年尾,老公說他在荃新天地的日式餐廳訂了位食放題,慰勞我這年的努力工作和為家庭的付出。我當然很開心地應約。這間餐廳的面積不大,裝修得很簡單。如果不提早訂位,散客在晚餐時段是很難有位的。放題食物的種類很多,壽司、刺身、爐端燒、鍋物、甜品等,應有盡有。我們點了很多款的食物,這裡的食物質素不錯,味道也很好。有幾款食物的質素尤其出色,是必食之選:1. 刺身: 餐廳提供多款刺身,而刺身很新鮮,味道很鮮美。最重要是每盤刺身都有冰鎮保持刺身够凍不易變壞。2. 原隻鮑魚: 鮑魚做得很入味爽口,即使凍食也不影響鮑魚的鮮甜味美。可惜的是,鮑魚是餐廳送的,限一人一隻,不能任點任食。因為吃一隻絕對不够呀!3. 燒鰻魚: 餐廳選的鰻魚十分肥美厚身,即使燒完後仍保持肉質的嫩滑多汁。咬一口軟滑的鰻魚,鰻魚特有的香味四溢。4. 鹽燒牛舌: 牛舌切得特別厚,口感很好,咸香味十足。5. 燒菠蘿: 菠蘿鮮甜多汁,燒過的菠蘿,香味更突出。6. 日本清酒、梅酒: 總覺得吃好味的食物有酒相伴,更能盡興。這裡的清酒和梅酒是任飲的。在這種寒冷的天氣,飲熱的清酒更能暖身,也不易醉。這間餐廳絕對物超所值!
這間餐廳的面積不大,裝修得很簡單。如果不提早訂位,散客在晚餐時段是很難有位的。放題食物的種類很多,壽司刺身、爐端燒、鍋物、甜品等,應有盡有。
4. 鹽燒牛舌: 牛舌切得特別厚,口感很好,咸香味十足。
5. 燒菠蘿: 菠蘿鮮甜多汁,燒過的菠蘿,香味更突出。
這間餐廳絕對物超所值!
下。次。唔。會。再。幫。襯。叫野食,叫左三次都冇來問啲職員,佢地話“係你冇寫單”,即刻火都來我地寫完又寫,寫哂枱號,點解啲單會消失?除左係佢地側側博cut我地既單之外,我諗唔到其他原因。仲要話係我地錯!個女職員態度惡劣,眼超超,真係食野都啃唔落。仲要貴既野食就唔上,叫左燕窩四季個set幾次,佢都冇上,又唔會同你講聲“賣哂”定點?我地等野食既時間仲多過食野既時間。呢間野既管理手法/經營手法低裝到一個點... 亂亂亂!以。後。不。會。再。幫。襯。
下。次。唔。會。再。幫。襯。

叫野食,叫左三次都冇來
問啲職員,佢地話“係你冇寫單”,即刻火都來

我地等野食既時間仲多過食野既時間。
呢間野既管理手法/經營手法低裝到一個點... 亂亂亂!

以。後。不。會。再。幫。襯。
2018-01-17
庆祝纪念
生日
2018-01-07 2182 浏览
平時都鐘意去如心廣場既漁屋食放題, 特別係因為佢既限量燒三文魚, 攪到每次下晝五點幾就去食.今次我同女朋友, 2個人去到, 發現如心廣場大裝修, 所以來到呢間所謂既"總店". 去到時已經表明, 如果無晒限量燒三文魚, 我地就唔入座. 當時既職員, 問完返來, 話得返魚背... 咁好啦, 我倆人要4件魚背, 比沒有好. 最後, 佢地拿1件魚背出來就算... 我地2個人, 比1件我地, 就叫做有... 厚厚的被騙感覺, 成餐放題背脊骨落.座位安排, 亦令我倆覺得好唔舒服, 我倆係大概17:35左右入座, 附近仲有4張2人檯. 大概18:00再有客人, 就安排我倆到隔離既檯, 並無因為係放題, 為客人多預留空間. 結果我倆食到好似走難咁, 急急地食完檯上既食物, 一點又沒有享受食物的感覺.只能說, 是次經驗太壞, 想食的, 食不到; 想享受美食, 就變左走難.... 所以唔打算再幫親.

2018-01-06
2018-01-05 1534 浏览
今日男朋友生日 佢話想食放題慶祝下wo 甘咪順下佢意拉去到即刻叫刺身刺身有我最中意食既甜蝦同三文魚 甜蝦幾生鮮同埋幾大隻 而三文魚系厚切又肥美 肥既比例多少少 有反d口感 之後叫左牛肉鍋牛肉鍋既湯底好正 有少少甜 又吾會太味精 而d牛肉都幾嫩口 大概有3-4塊 入面仲有少少蔬菜清下腸胃tim 不得不提既系牛舌系我食過甘多次放題入面最嫩口既一次 呢個encore左3次 而且味道仲好野味 值得一試呀 我仲叫左炸物一黎到睇落好細件 原來系因爲佢既炸粉少 而且外表都幾白 證明佢d油都幾乾淨! 仲有叫左芝麻雞翼 外脆內軟 而且熱辣辣 即叫即做 正呀!最後叫埋甜品,好滿足呀
今日男朋友生日 佢話想食放題慶祝下wo 甘咪順下佢意拉

去到即刻叫刺身

之後叫左牛肉鍋

不得不提既系牛舌

我仲叫左炸物

仲有叫左芝麻雞翼 外脆內軟 而且熱辣辣 即叫即做 正呀!

最後叫埋甜品,好滿足呀
2018-01-04
2017-12-16 2572 浏览
每次家人生日都會去漁屋食放題,每次都非常滿足,今次都唔例外,預先已book左枱(最好要book定,地方好細,walk in要靠運氣🙈)每張枱都可以選擇特定食物,有鮑魚或生蠔,今次我地簡左鮑魚,味道都幾鮮甜,有小小黑松露作伴。食物選擇方面其實唔算好多,勝在每樣食物都幾精緻同好食,甜品同飲料方面都比其他放題出色,例如有香蕉船,木槺布甸等等,當然哈根大師雪糕亦唔少得,野飲方面除左一般既汽水,茶類之外,亦可以點特飲,例如雜果賓治,朱古力等等。雜果賓治唔錯,encore多一次,不過朱古力就一般了,好淡。今次影左好少相🙈🙈而且係之前食,所以寫既食物會小啲。芝士蟹籽蝦壽司🍣 賣相幾好,芝士份量多,而且有炙燒過,食落幾香口😋 玉子壽司都係值得一試,蛋上面有少少焦糖,唔係靜係一舊普通玉子,食落亦唔會過份甜,岩岩好!芝士焗蠔其實都冇乜特別,一樣係蠔比較細,芝士勁多,食芝士多過食蠔😂 而拉麵都有驚喜,有勁多海鮮配料(蝦,帆立貝,鮑魚片,蟹柳等等),唔係靜係得幾塊紫菜甘陰公嫁🙈呢塊餅唔記得左係咩名堂了,餅乾係有啲蔥味,上面係有小小三文魚同蟹籽,撈左小小沙律醬,味道唔算好特別,不過食刺身壽司天婦羅食到悶時,食下

今次影左好少相🙈🙈而且係之前食,所以寫既食物會小啲。

呢塊餅唔記得左係咩名堂了,餅乾係有啲蔥味,上面係有小小三文魚同蟹籽,撈左小小沙律醬,味道唔算好特別,不過食刺身壽司天婦羅食到悶時,食下呢個小食都幾有新鮮感。

大蝦忌廉意粉,賣相唔錯😋 好Creamy,不過味道略淡,上面既蝦炸得都幾香口,而且係有大啖既蝦肉,唔係瘦猛猛既蝦毛😂😂 食落有點滯,個人建議想試既話,可以留返尾聲時先叫,如果一開始就食可能會滯左啲。

另外我地仲叫左個叉燒炒飯,個飯上碟時熱辣辣,炒得均勻而且味道足,但叉燒就小左啲。

最後,緊係食返個甜品作結,竟然有mango and raspberry 口味!!!其實我地仲叫左好多特色甜品,不話冇影到相🙈

講到最後,好想提下佢地有個煮蜆係值得一試!啲蜆係勁大隻,係鮮甜,冇沙既!唔係出面個啲勁細粒,食完等於冇食,啲殼仲多過啲蜆肉個隻,你明的😂所以我地係encore左4次!

當日屋企人生日,餐廳送左個小蛋糕比我地,仲要熄燈播埋生日歌😂笑到痴線,雖然個蛋糕唔係幾好食,但係幾貼心既,值得一讚😄👍🏻 而且服務好好,有聚會時大家都可以黎試試~
2017-12-03 2138 浏览
很久沒帶媽媽吃自助餐,還是食放題比較合適,而且便宜好多,哈哈。加上屋企樓下有一間,不用舟車勞頓,都有好東西吃。六點正開始入座。趕快下單叫食物,種類繁多。蝦真的超大隻,又滑又甜,啖啖肉。油甘魚是厚切的,每一口都有豐腴油香,帶子又甜,整體質素都好。入口即溶又嫩滑的火炙左口魚和三文魚壽司。其他燒物都好吃,羊架香而不膻肉又軟,豚肉卷口感豐富,菠蘿又清甜。牛柳粒又juicy味道又濃。炸物都是即叫即炸的,芝麻雞翼香,芝士年糕都外脆內軟好邪惡。今餐真的好滿足。

趕快下單叫食物,種類繁多。

入口即溶又嫩滑的火炙左口魚和三文魚壽司

炸物都是即叫即炸的,芝麻雞翼香,芝士年糕都外脆內軟好邪惡。

今餐真的好滿足。
2017-11-19 1799 浏览
前幾日同朋友去行街shopping ,行左成日又攰又餓,就想大食特食,咁好狀態緊係去食放題啦!因為我地冇book枱,又係星期六7點左右,都幾多人等位,心諗應該幾好食,等左15分鐘左右就有位了!二人枱黎講都算幾大,唔會太逼,枱同枱之間嘅空間都夠,唔似其他連行都行唔到,出出入入阻到人地就唔係咁好嘛!同一般放題一樣,將野食分哂類,我地急不及待將每都款都叫啲,啲單都跟得唔錯,冇乜漏單!我個唔太中意食火灸壽司個陣味嘅朋友,都覺得好好味喔!火灸三文魚燒得剛好,入口即溶嘅感覺叫人一再回味!冷面份量正常,唔會太多或太少,有啲蟹柳絲、玉子同埋青瓜絲喺上面。之後就係燒物啦,雞粒好juicy ,黎到嘅時候仲係辣口!再之後就到牛柳粒喇。如果係中意食芝士啊朋友一定要叫一口芝士,因為佢芝士味真係好濃郁,咩芝士我就唔識分,但佢炸到外皮金黃色,外脆內軟嘅感覺真係食過返尋味!不過少食多滋味,多食就有啲膩啦!不得不堤呢度嘅天婦羅!大大件!粉唔多,食落唔會成口粉!夠原汁原味,表皮鬆脆,內裡肉汁豐富!

2017-10-23 2621 浏览
突然興起約咗一班好耐冇見嘅中同,去咗漁之部屋食放題,好在一早打咗去book枱,如果唔係真係有排排。首先睇睇餐廳環境先,地方企理,燈光光猛,位置都幾寛敞,坐得幾舒服。同以往一樣,都係先食刺身。賣相不錯,色澤幾亮麗,睇落頗新鮮。當中有象拔蚌刺身,比較少放題有,爽口彈牙。拖羅,好肥美呀。一級帶子,唔算好大隻,不過勝在夠新鮮,肉質爽甜,毫無雪味。油甘魚,有光澤,厚切魚味重。大甜蝦鮮甜,蝦頭蝦膏豐富,冇黑色屎,入口即溶,夠晒JUICY!當然唔少得壽司啦,同樣色香鮮美。火炙三文魚壽司同海蝦壽司,雖然份量唔大,但係啱晒放題可以試多幾味。三文魚略為燒過後,油脂香迫左出嚟。正。為咗健康,梗係要食菜啦,叫咗碟炒野菜,正。牛肉鍋,即叫即做,香氣撲鼻。牛肉嫩滑,豆腐同娃娃菜都入晒味,真係好好味。金菇肥牛卷同牛油粟米都係推介之一。甜品方面,最喜歡食水信玄餅,真係抵返晒。

甜品方面,最喜歡食水信玄餅,真係抵返晒。
2017-10-22