2017-11-08 163 浏览
今日同太太誤打誤撞,去了這間拉麵店。地方不是太大,但都算ok。店舖會分兩個時段營業,15:30之前只做沾麵,17:30之後只做湯麵,15:30-17:30中場休息,如有興趣去的朋友要注意呀!入店被安排坐位後,店員遞上兩張order紙比我地,當我地諗緊咩叫沾麵時(因為我兩係第一次食),店員主動上前講解點樣點order,點樣食沾麵。聽完講解後,我地各人點了一碗麵,再加點配菜,再加上我係要加麵底,來到枱時發覺,原來碗都幾大碗架😅我點了黑芝麻湯,太太點了番茄海蝦湯,兩碗湯底味道都不錯。湯底會比較濃,若果唔夠濃就做唔到沾麵效果,麵質亦算彈牙,叉燒都好味,唯獨D紫菜比較淋,有D靱,整體嚟講都算唔錯。

2017-11-08
2017-10-21 132 浏览
漁場台風-魚介豚骨黑芝麻沾麵(hk$85)有日在旺角好想食沾麵,就慕名而來,個位置要搵下先搵到,裝修走親民路線,成牆都係memo紙,吧枱唔係幾好坐,可惜呢間係有期望就會有d失望系列,黑芝麻聞落香,食落無咩芝麻味,整個味道都唔係好夾咁;麵有點乾,隻蛋好食但$85得半邊好少,叉燒燒過好香,但覺得乾左d,個湯凍得好快(可以揀熱石既...),好既係佢免費提供凍檸檬水。麵黎講未見特出,麵多但料少,水準是average,有更好選擇,不過在旺角想食拉麵時都可以一試。可能食番佢其他一般味道既沾面會好d?呢度夜晚做拉麵,但聽講好咸,食完沾麵都無咩興趣試佢既拉麵tim 👉🏼👈🏼
漁場台風-魚介豚骨黑芝麻沾麵(hk$85)

可能食番佢其他一般味道既沾面會好d?
2017-10-20 99 浏览
話說又喺同另外一個朋友再嚟掃拉麵聽聞呢間過江龍出名魚介汁濃郁所以都哎左魚介出果款拉麵但其實覺得樫魚味並無特別突出湯底唔喺特別濃(哎左濃)之餘仲唔喺特別突出其中一個(豬骨或者樫魚)拉麵質地唔喺我鐘意食果款(當然呢個只喺個人因素)喺粗粗嘅黃麺感覺就好似沾面落入拉麵碗裡面食咁普普啦而且啲紫菜好似有啲林同厚可能山果陣已經吸曬水蒸氣咁不過不得不讚就喺糖心蛋整得幾好半熟之餘又真係幾甜^_^

話說又喺同另外一個朋友再嚟掃拉麵
聽聞呢間過江龍出名魚介汁濃郁
所以都哎左魚介出果款拉麵

但其實覺得樫魚味並無特別突出
湯底唔喺特別濃(哎左濃)之餘
仲唔喺特別突出其中一個(豬骨或者樫魚)

拉麵質地唔喺我鐘意食果款(當然呢個只喺個人因素)
喺粗粗嘅黃麺
感覺就好似沾面落入拉麵碗裡面食咁
普普啦

而且啲紫菜好似有啲林同厚
可能山果陣已經吸曬水蒸氣咁

不過不得不讚就喺糖心蛋整得幾好
半熟之餘又真係幾甜^_^
2017-10-19 1781 浏览
去過日本旅行的朋友都知道日本人服務態度好又有禮貎,而香港經過劉德華宣傳及推廣優質服務後,不少怪獸顧客都對服務態度有更高的要求,沒想到座落旺角的一間細小日式拉麵店,會對服務顧客的自我要求這麼高,而且還提供貼心的服務⋯我說的是漁場台風,主打日式拉麵,店舖面積不大,裝橫卻充滿日本風情,而且令客人非常有親切感⋯十月初,店內就掛滿萬勝節的佈置,很有氣氛⋯入座後店員指示我們女士可以踏枱底下的膠箱,就可以座得舒適和不用吊起雙腳,然後提示我們枱底下有位置讓客人擺放物品⋯沒想到更貼心的服務還有,店員送來一籃髮圈,長髮的客人可以把頭髮綁起來,就不會吃麪時把頭髮浸進碗裡,超胋心啊﹗拉麵方面只有四款口味:魚介豚骨拉麵、燒海蝦味豚骨拉麵、鰹魚味豚骨拉麵、沙甸魚味豚骨拉麵,看似四款都是豚骨拉麵,還以為湯底是一樣的,原來味道是完全不一樣的﹗燒海蝦味豚骨拉麵$88,麵200g,增量紫菜+$10增量後紫菜真的有很多片,燒海蝦味豚骨拉麵的湯底較為清甜,叉燒超大片而且充滿肉汁,燒海蝦看上去有點像櫻花蝦,蝦味香濃,正宗的日本的拉麵確實不同凡響﹗鰹魚味豚骨拉麵$83,麵200g,增量半熟蛋+$15我本身很喜歡食蛋,所以點了鰹魚

十月初,店內就掛滿萬勝節的佈置,很有氣氛⋯

鰹魚味豚骨拉麵$83,麵200g,增量半熟蛋+$15

我本身很喜歡食蛋,所以點了鰹魚味豚骨拉麵,增量半熟蛋,先比較一下跟燒海蝦味豚骨拉麵有什麼分別,其實材料相約,都是大大片叉燒,半隻半熟蛋和紫菜,鰹魚味豚骨拉麵的鰹魚像我們常吃的紫魚片一樣,最大分別在於湯底,鰹魚味豚骨拉麵的湯底味道非常濃厚,原以為燒海蝦味豚骨拉麵的湯底已經很濃郁,卻帶有清甜的感覺,但再嚐鰹魚味豚骨拉麵的湯,就發現原來湯底濃郁的層次可以再昇華,讓兩款看似只有蝦和魚之別的拉麵味道變得截然不同,而且吃麵的過程沒有半點口渴的感覺,可想而知是真材實料,而非加添味精⋯

另外要大讚半熟蛋,蛋味香濃而且蛋黃有流沙的感覺,真的在其他地方嚐不到,值得加錢增量半熟蛋啊﹗

拉麵硬身,有口感,而且富有彈性,非常高質﹗

雖然漁場台風店舖面積不算大,但牆身貼滿客人的留言和意見,而更重要的是不單店員有看每一個意見,還會寫下回應後花盡心思剪貼出來,這種跟客人的互動除了讓人感到窩心外,還十分有親切感,身在香港,座在旺角的日式拉麵店,不單止味道正宗優質,連服務也跟身在日本時一樣,貼心、親切、熱誠﹗
2017-10-09
2017-10-16 1562 浏览
星期6中午經過快富街, 見到有間超搶眼紅色門面的店舖, 招牌大大隻字寫著 - 台風咦! 會唔會即係荃灣的拉麵台風呢! 即時上網睇下...原來呢間叫漁場台風, 係拉麵台風的姊妹店, 日間賣沾麵 (12:00~15:30)、夜間賣拉麵(17:30~22:30)....其實兩間都未食過, 當時約有10個人排隊, 排左約15分鐘就可以入坐喇! 裝潢充滿日本地方小店的氣息, 牆上貼上漫畫, 明星海報, 還有些玩偶擺設餐牌上的小白兔好似似曾相識, 還有吃沾麵的享用方法, 雖然我唔係第一次食沾麵, 不過我都有細看一次, 睇下自己步驟有冇錯誤魚介豚骨沾麵 - $83沾麵的份量比其他麵店多, 最少是180g, 其次是250g, 最多是350g ($10), 其他的一般為100g, 200g & 300g....後來要細閱點餐紙, 原來麵的份量是一般拉麵店的1.5倍所以我選最小就可以了, 另外醬汁也可以選熱 / 凍魚介豚骨湯好濃郁, 飲完唔會口渴, 湯內的竹筍吸收湯的精華, 又腍又入味粒狀的叉燒肥瘦適中, 入口好軟腍腍, 有點融化的感覺沾麵的麵質好滑又夠彈牙, 掛湯能力一流店內有幾個貼心位, 坐低後店員提

魚介豚骨沾麵 - $83
魚介豚骨沾麵
所以我選最小就可以了, 另外醬汁也可以選熱 / 凍
魚介豚骨沾麵
魚介豚骨湯好濃郁, 飲完唔會口渴
, 湯內的竹筍吸收湯的精華, 又腍又入味
粒狀的叉燒肥瘦適中, 入口好軟腍腍, 有點融化的感覺
魚介豚骨沾麵
沾麵的麵質好滑又夠彈牙, 掛湯能力一流
魚介豚骨沾麵
店內有幾個貼心位, 坐低後店員提醒枱下的膠箱可以放隨身物品, 另一個則為腳踏, 點餐後, 職員遞上即棄圍裙, 以免客人沾污衣物, 還備有髮圈方便女士們
2017-10-14 183 浏览
在看食評的時候就知道這是一間很有日本風味的拉麵店。在等位的時候,看到門口張貼的報導,原來這裡的老板是日本人,此刻更加期待一會吃的拉麵等了一會有位了。點菜紙沒有太多的選擇,只有4款的拉麵,我選擇了燒海蝦味豚骨拉麵。麵,醬汁普通要蔥和加半熟蛋。職員很貼心地給我橡皮圈紥頭髮。還有腳下那個盒子,令我不用釣腳,超窩心拉麵來到了,先試試湯底的味道。豬骨濃湯中帶點鮮甜的味道,蝦乾味濃,醬汁和湯的比例剛剛好。如果可以多少少湯底就好了。麵條在烹調過程中掌握得非常好,粗幼適中,爽滑彈牙。麵條有湯底的味道,非常滿意啊!麵條份量太多,下次來要選擇150g看到他的推介,沾麵很像也很美味,很令人期待喔

麵條在烹調過程中掌握得非常好,粗幼適中,爽滑彈牙。
麵條有湯底的味道,非常滿意啊!

燒海蝦味豚骨拉麵

麵條份量太多,下次來要選擇150g

看到他的推介,沾麵很像也很美味,很令人期待喔

2017-10-06
燒海蝦味豚骨拉麵
  • 海蝦味豚骨拉麵
荃灣的拉麵台風是著名的人龍店,旺角的漁場台風則是其姊妹店,同樣排滿長長的人龍,不過見到流量很快,不用排太久已可入座,終於有機會試一試!午市12:00-15:30只賣沾麵,晚市17:30-22:30則供應拉麵,平時出外經常食到拉麵,沾麵在香港卻不太流行,所以這次我也是等下午來試沾麵。餐牌選擇不多,但重質不重量,這樣才能夠專注於食物質素之上。排隊時就可落下單選定沾麵口味,省卻入座後的等候時間,如同日本當地的食肆般不收加一。店面面積較細,裝修有如舊式日本小店,到處貼滿日本動漫、明星poster,滿是濃濃的日本風情。而且店家還生動地圖文並茂地介紹沾麵的享用方法,相當貼心。魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88沾麵是拉麵的變奏,上桌時會把麵跟湯分開,但食法、味道、風格均與傳統拉麵截然不同。湯頭極之濃厚,加入甜酸味的番茄,配合表面撒滿了許多鹹鮮的櫻花蝦,兩者沒有違和感,反而令魚介湯底更清新開胃。沾麵上桌時是微冷的,這是因為在煮熟後必須過冷水,麵條才能保持滑順,收縮後變得緊緻彈牙,提升入口的嚼勁,呈現小麥特有的甘甜原味。粗麵條亦可增加讓湯汁吸附的面積,大約蘸七分熱湯即可,既能掛起濃湯,又可以吃到拉麵的小麥粉香

餐牌選擇不多,但重質不重量,這樣才能夠專注於食物質素之上。

而且店家還生動地圖文並茂地介紹沾麵的享用方法,相當貼心。

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88

沾麵

粗麵條亦可增加讓湯汁吸附的面積,大約蘸七分熱湯即可,既能掛起濃湯,又可以吃到拉麵的小麥粉香,讓味蕾遊走在冷與熱之間,口腔內變成微暖的溫度,帶點曖昧。
魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵

叉燒肉質軟嫩不死實,厚切成豚角,讓肉粒輕易地掛滿湯汁。

魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 $85
另一碗選了罕見的黑芝麻味,這裡的麵量每碗有250g重,比坊間的拉麵份量大很多,除非你是大胃王,否則一定吃到頂著肚皮
魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵

湯頭呈現一片烏黑色,只因加入自家烘焙的黑芝麻,更加厚身濃稠,濃得化不開的芝麻香氣稍為蓋過了魚介豚骨的原有味道,反而會令人想起加了鹹味的中式芝麻糊 XD
魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵

湯汁稠身令麵條可以沾上更多湯,假如吃到湯汁變冷時,可以要求店員將高溫熱石放入湯內,令湯汁再次升溫。
魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵

溏心蛋的軟嫩蛋白包裹著半熟晶瑩的蛋黃,稍嫌每碗只有半隻好像少了點。
魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵

飲品選了烏龍茶和可樂。
飲品

不想點飲品的話,這裡也有提供室溫的檸檬水,可以自斟自飲,不另收費。
檸檬水
2017-10-07
2017-10-07 248 浏览
今日同fd特登去左旺角就係見呢間店係openrice多好評諗住黎試下自問都成日食唔同拉麵沾麵個d應該都唔會係食唔慣既問題呢間野令我地好失望由於我地個時都多人 要排隊 大約10幾分鐘啦排隊個陣要落單先既有職員會出黎比紙收紙入到去d職員都好好口又好細心拎盒橡筋黎問要唔要紥頭髮 廢時d麵汁會整污糟服務係唔錯既排隊個陣都見有熟客 然後職員仲送多左隻蛋比佢地 然後就上菜我同fd一個要魚介豚骨拉麵($78)一個濃蝦湯豚骨拉麵($88)蝦湯我既一黎個樣唔錯有好多櫻花蝦但一試個湯就伏啦完全冇味既?!?!?!但係好濃厚架喎。。。。。好奇怪配料唔錯既 半熟蛋同豚肉都可以蛋不過不失塊肉係一塊過厚切油脂分佈個人幾中意唔會話好肥好漏亦煮得夠腍蝦湯我覺得就係比魚介湯多左d蝦味但又唔係好出味麵質真係有d唔掂好硬不過佢話可以寫低係落單紙度要煮淋d既見佢出面介紹話個面係水分比一般拉麵少既因為會有咬口d但係食落又唔覺係煙韌個種粗身既麵平時食開都ok但呢個真係不敢恭維仲有d應該係菠菜(?)係側邊個人覺得唔夾唔知點解要加筍同葱都正常我fd既魚介豚骨拉麵評價都一樣但佢話塊肉好韌湯底都係好淡我同fd討論完覺得佢完全係將沾麵湯 加
今日同fd特登去左旺角

服務係唔錯既
排隊個陣都見有熟客
然後職員仲送多左隻蛋比佢地

然後就上菜
我同fd一個要魚介豚骨拉麵($78)
一個濃蝦湯豚骨拉麵($88)

濃蝦湯豚骨拉麵

蝦湯我既
一黎個樣唔錯
有好多櫻花蝦
但一試個湯就伏啦
完全冇味既?!?!?!
但係好濃厚架喎

但都係有機會先試啦
對佢冇曬信心
2017-10-07
2017-10-06 125 浏览
<好好食既沾麵!漁場台風 >😋🍜漁場台風 其實就係拉麵台風分鋪黎😍 入面陳設同一般拉麵店一樣 通常都係對牆枱櫈 牆身放滿住客人點麵紙既評語部分 周圍掛滿住動漫既公仔figure 都幾有日本feel 🇯🇵 十分細心係staff會俾個盒仔 你放袋 👍🏻 枱面上亦有凍檸檬水可飲用 加上唔同既調味粉 好似黑胡椒 七味粉等等 👍🏻 仲有即棄頭髮橡筋同圍裙 以免客人整污糟 十分細心 😃而拉麵店一般lunch就做沾麵 .晚上就做拉麵 沾麵有三款🍴魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 85 蚊🍜🐟 1.增量紫菜 加10 蚊2, 增量叉燒 🐷加25 蚊(另上) 3, 半熟蛋🥚加15 蚊湯底十分香濃 芝麻味 成碗黑色 帶住好香魚味 🐟同豬骨香 入面充滿住肥美既切碎叉燒 🐷. 而麵我點左凍硬麵350 g大大碗 , 硬麵唔係個個食到 建議點正常度!麵上面 帶有半隻溏心蛋🥚 脆身紫菜🌿 同爽口既筍 (最欣賞係若你唔食呢三樣野其中一樣 可以交換!)將麵 溏心蛋 🥚連埋紫菜 一齊放落去充滿香濃芝麻味又勁多軟滑叉燒粒既湯底一齊食 🐷好味!😃🍴魚介豚骨沾麵 83 蚊🍜🐟 🐷1.增量紫菜 加10 蚊2, 增量叉燒
<好好食既沾麵!漁場台風 >😋🍜

🍴魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 85 蚊🍜🐟
1.增量紫菜 加10 蚊
2, 增量叉燒 🐷加25 蚊(另上)
3, 半熟蛋🥚加15 蚊

🍴魚介豚骨沾麵 83 蚊🍜🐟 🐷
1.增量紫菜 加10 蚊
2, 增量叉燒 🐷加25 蚊(另上)
3, 半熟蛋🥚加15 蚊
魚介湯底有好多葱花絲同洋葱絲🌰 可以中和魚介既腥味, 魚湯好香濃 咸味偏高 沾麵點左 250 g份量都唔少 麵既硬度點左中 其實都啱大部分人食 🍜 夠哂爽滑 加埋筍 紫菜同半溶既溏心蛋🥚一齊落湯底一齊食 十分滋味👍🏻

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#漁場台風
旺角快富街39 號 建煌大廈地鋪
~~~~~~~~~~~~~
2017-10-06
2017-10-03 112 浏览
要等位但不太久,服务员很nice。酱汁味道不错,但没有想象中浓。酱汁里有叉烧和笋,都不错,笋条尤其好吃沾面就要热汤配冷面才正啊!没觉得这个日本小麦做的面条有什么特别之处,但也是好吃的。面上放了半个半熟蛋,好吃!在我吃过的半熟蛋中可以排第二了(第一是豚王)。冷面很容易让汤也变冷,可以叫服务员帮忙加热。是用方形的小石头放在汤里加热哟,很有趣。服务真的非常棒,有什么要求都可以跟服务员提。墙上贴着各种评语也很暖心,感觉很有创意呢。但就沾面而言,我觉得尖沙咀的富士山55更好吃一些。
要等位但不太久,服务员很nice。

2017-09-30
2017-09-27 112 浏览
今日落開旺角,去試吓一間成日經過見到好神秘,紅卜卜細窗口,門口細細嘅鋪頭食飯。以前經過門口,見到寫住"台風"我哋以為食台灣野,門口啲裝飾又古古怪怪,以為係fusion後生仔野。其實我哋好鍾意食拉麵架,不過香港嘅拉麵同日本嘅拉麵鋪頭嘅味道同埋枱面嘅調味料都差好遠,香港嗰啲實在hea,係一般普通面食並唔係拉麵。講番間鋪頭先,成間鋪頭只係賣四個味既拉麵。每一個味既餸其實都一樣嘅都係有紫菜筍豚肉半隻蛋少少菜。第一次食,食過最Basic嘅先,魚介味:湯底揀普通 面量揀中間。第一啖食落去好,好唔錯,湯底好有層次有濃郁面有夠乾水。湯底唔油,面好多,下次要150g夠嚕😆朋友食蝦味,濃湯:佢嗰個湯底真係有陣鹹蝦味,不過對我來講,我覺得重味左少少,我都係鍾意食返魚味湯底。一定會再嚟,我會試埋其餘果兩個味,我覺得佢真係日本人煮嘅,拉麵真係自己整嘅,湯底都係有淆過,唔係開粉嘅。不過間鋪頭冷氣唔夠啊,食到一半嘅時候出晒汗,希望呢度可以改善啦。好食!

第一次食,食過最Basic嘅先,魚介味:

朋友食蝦味,濃湯:

好食!

2017-09-19 150 浏览
My Order:魚介豚骨沾麵 ($83)魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 ($88)平日十二點多來到,還是要等一下位置。等位期間可以先填點餐紙,選好湯底後再選份量配料。我倆起初都很餓,所以選了250g熱食,到最後都吃不完,建議女生點180g就可以了=]魚介豚骨沾麵沾湯裡包了叉燒,湯底也非常的濃稠,先嘗一口湯還滿香魚味卻不會有腥味!拉麵很正宗的感覺,較日本當地的粗身但很有彈性和香蛋味。溏心蛋很出色!!但整碗來說有點過咸,吃完後嘴巴的味道很重,而且會一直想喝水。沾麵都吃得到這麼咸的話,難以想像湯拉麵的味道會多重呀!!魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵多了一點櫻花蝦在沾湯上,很香的味道!但同樣的是太咸了~吃久了會不太想吃,口裡都是咸味!
My Order:
魚介豚骨沾麵 ($83)
魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 ($88)

2017-08-30
2017-09-16 220 浏览
起初與朋友選這間餐廳作飯聚用途,我們對於旺角食肆並不太認識了解,於是我們於openrice查看,便發現了這間的沾面店排名頗高,便因此選擇了這間店鋪,起初我們抱著極高的期望對於這間面店,不竟食評寫它又好味又多人排隊,心想一定是好東西來的,有一點可以稱讚的是,她們的貼心服務,服務員會對顧客們看顧有加,如:女顧客會為她們送上髮圈,幫你擺放你的隨行物等,但在食物方面,實屬普通,我本人點了魚介豚骨番茄海蝦拉麵,誰料那些海蝦是細小得很小,放進口中是「咯咯聲」像只有殼沒有肉一樣,我起初還以為是大大的海蝦,誰知竟不是,湯底的確是比普通湯面的湯濃,但仍屬偏淡,也沒有很重的番茄味,因此我覺得味道只是一般而已,再者,我也有嘗嘗朋友們的那一款名叫魚介豚骨焙黑芝麻沾面,我嘗了一口感覺是「咸版的芝麻糊」,感覺相當奇怪。以上便是我所想說的,第一次寫post,多多見諒,也許是我們的味覺有小小問題,不竟這裡的正評這樣多,但我們一行三人也說不會再來,說味道相當一般。!!!!!!!!!!!!!!
2017-09-16
庆祝纪念
纪念日
2017-09-16 144 浏览
拉麵控又來找隱世拉麵店朝聖了。如果有留意就知道''漁場台風''其實也不是太隱世,每次看拉麵推薦指南往往都會見到這餐廳的名字榜上有名。入到去很有日本小店的感覺,牆上有很多顧客的留言,等吃的時候看看也蠻有趣的。店員很細心的提供髮圈給女友吃拉麵時用,很細心。本是來吃沾麵,不過原來午市才有,下次再來試試。''鰹魚味豚骨拉麵''上面灑有平常在日本料理看到的木魚,其實這是削片的乾鰹魚。鰹魚湯底很濃郁,味道頗特別,不錯!''燒海蝦味豚骨拉麵''這個聞起來非常香,但吃下來的海蝦味又沒有這麼香,但也是好吃的。值得一讚是叉燒非常非常大片肥厚,而且溏心蛋也弄得很好。

本是來吃沾麵,不過原來午市才有,下次再來試試。

''鰹魚味豚骨拉麵''

''燒海蝦味豚骨拉麵''

2017-09-14 109 浏览
旺角 漁場台風魚介豚骨沾麵$83🍜 x 魚介豚骨番茄海蝦沾麵$88真心香港好難搵到好食嘅沾麵,呢間可以算係其中一間!👍🏻 大家記住啦如果想食沾麵就要中午黎,而夜晚只會提供拉麵~ 要嗌凍麵喔☺️ 其實只係室溫狀態 , 質感變硬身,我喜歡😍 與濃厚的豚骨湯一同吃, Oishi~~~ 😘😘😘 如果大家鍾意食開胃啲清爽啲嘅湯,咁就要揀番茄口味啦🍅🍅🍅 💕#reneemk💕評分:😈😈😈😈(5分滿分)#love #food #foodie #hkfood #hkfoodie #eat #around #the #world#is#my #ultimate #goal #gain #weight #fat#fatty#漁場台風#拉麵#ramen#食評#tasty#delicious#tomatoes#noodles#fresh#egg#japan
旺角 漁場台風
魚介豚骨沾麵$83🍜 x 魚介豚骨番茄海蝦沾麵$88
#reneemk
💕評分:😈😈😈😈(5分滿分)