2019-02-24 110 浏览
火煱最重要係甚麼?當然是湯㡳和配料,是否新鮮。今晚就是為火鍋,便來到了北角出名的火鍋店。店內裝潢設計以清朝時期為主,最為吸睛就是龍椅和聖旨,感覺有點到了紫禁城。康熙花膠雞湯$298,花膠大大塊,要侍應切開之後才放進鍋內,待雞湯滾了之後,先喝兩碗濃郁的雞湯,才開始火鍋,是正確的選擇。手切飛驒牛(180g)$398,飛驒牛既然是日本的和牛,質數不用懷疑,脂肪豐富,像一塊紅色大理石的圖案,入口溶化,淡淡的牛肉味,果然是非同凡響。特濃冰凍花茶$48,沒有加太多糖,不會搶走原本的酸味,而又不會和酸,味道很自然,用來吃火鍋就更加好。美國桶蠔$168,大大隻的桶蠔,有五隻之多,蠔味濃郁而鮮甜。厚切午餐肉$38,午餐肉已經煎過,吸湯能力更皆,以這個價錢來説。是火鍋配料必然之選。滾得囍宮庭手打丸$128(10粒),有五款不同材料的手打丸,一次過吃五款不同口味,真是滿足。手打丸粒粒都是真材實料的,味道十足而且彈牙。

2019-02-23 570 浏览
熱愛火鍋中菜的媽媽情有獨鍾中國風的佈置,俾我搵到呢間位於北角馬寶學林的「滾得囍宮廷火鍋小炒」,係一間環境裝修同餐桌佈置都充滿中國宮廷風味的火鍋小炒餐廳。晚餐時段座無虛席,好受歡迎啊餐牌、餐桌同餐具都蘊含濃濃的中國風吳三桂消暑冬瓜瑤柱脯鍋餐廳採用了充滿中國風格的鍋爐,好有氣派!呢個冬瓜瑤柱脯鍋嘅份量都幾震撼我,差不多用左成個冬瓜、絲瓜、瑤柱、蝦乾、蟹柳等等新鮮配料然後店員會親身在客人面前將冬瓜切成薄片,保證湯底材料新鮮充足,而湯底嘅味道都好清甜哦,適合口味比較清淡嘅人魚肚餐廳貼心地已把魚肚浸軟,所以唔使煮太耐,魚肚都好快變腍,帶有膠質嘅感覺,好滋補啊滾得囍宮廷手打丸拼盤拼盤裡有:手打芝心牛丸、鯪魚丸、珍珠帶子墨魚丸、菠菜豬肉丸、黑松露野菌鮮蝦丸,合共五款手打丸。手打丸全部都好新鮮有光澤,而且大大粒,比乒乓波再大少少帶子墨魚丸好爽口彈牙;菠菜豬肉丸呢個配搭好夾,好味道!我最欣賞嘅係當中的芝心牛丸,芝士同牛肉味都好出,仲有芝士流心效果添!另外黑松露野菌鮮蝦丸都好出色,每口都係超濃郁的黑松露香氣,蝦丸都好爽彈,正!油麥菜翠綠鮮嫩的油麥菜好鮮甜,吸收左湯底嘅精華,夠哂爽脆滾得囍餃子拼盤餃子拼盤分

餐牌、餐桌同餐具都蘊含濃濃的中國風

吳三桂消暑冬瓜瑤柱脯鍋

餐廳採用了充滿中國風格的鍋爐,好有氣派!

魚肚

滾得囍宮廷手打丸拼盤

油麥菜

翠綠鮮嫩的油麥菜好鮮甜,吸收左湯底嘅精華,夠哂爽脆

滾得囍餃子拼盤

餃子拼盤分別有:韭菜豬肉餃、黑松露野菌餃、黃金沙葛餃、新鮮菜苗帶子餃、和牛芝士一口餃,合共五款餃子。
煮熟後嘅餃子超級大隻,晶瑩通透!餃子外皮薄身且嫩滑,每隻嘅內餡都係滿滿的,真材實料,名符其實的皮薄餡靚!我最愛嘅係韭菜豬肉餃同和牛芝士餃,味道香濃,啱晒我呢個重口味人士

鮮腐竹

已經切成細塊的腐竹好光滑,色澤金黃,好新鮮,而且充滿黃豆香!建議煮耐啲等佢軟腍一點先好食

呢度除左食物好之外,服務態度都好好,員工好熱情款待,有禮貌又細心!大推薦哦!
2019-02-22 52 浏览
好耐冇打邊爐喇😆元宵節就叫埋MY BOSS黎一齊烚下烚下🤤今次黎到北角嘅滾得囍宮廷火鍋小炒入到去真係好有中國嘅特色連餐牌都係寫住聖旨 夠哂特別🏮一坐低已經有四款小食 當然拍青瓜我最愛之後我地叫左順治特色卜卜蜆鍋 ($168)超級多蜆 配上微辣嘅湯底 超正👍🏻再叫左個滾得囍海鮮拼盤 ($398)有蟶子 大蝦 帶子 青口 樣樣都好新鮮叫呢個拼盤仲有黃金響鈴送啊🙀熱辣辣 新鮮炸起 果然夠咸蛋味另一我地自己都叫左黃金炸魚皮 ($68)集鹹香、鬆脆、惹味於一身至於黑松露墨魚滑($88)做到夠滑夠彈仲要啖啖墨魚 口味口感都獨特👍🏻極上手切牛肉宮廷拼盤 ($488)牛肉綿滑嫩口不韌 質感近乎和牛質素😆_________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
好耐冇打邊爐喇😆
元宵節就叫埋MY BOSS黎一齊烚下烚下🤤
今次黎到北角嘅滾得囍宮廷火鍋小炒
入到去真係好有中國嘅特色
連餐牌都係寫住聖旨 夠哂特別🏮
一坐低已經有四款小食 當然拍青瓜我最愛
之後我地叫左順治特色卜卜蜆鍋 ($168)
超級多蜆 配上微辣嘅湯底 超正👍🏻
再叫左個滾得囍海鮮拼盤 ($398)
有蟶子 大蝦 帶子 青口 樣樣都好新鮮
叫呢個拼盤仲有黃金響鈴送啊🙀
熱辣辣 新鮮炸起 果然夠咸蛋味
另一我地自己都叫左黃金炸魚皮 ($68)
集鹹香、鬆脆、惹味於一身
至於黑松露墨魚滑($88)做到夠滑夠彈
仲要啖啖墨魚 口味口感都獨特👍🏻
極上手切牛肉宮廷拼盤 ($488)
牛肉綿滑嫩口不韌 質感近乎和牛質素😆
_________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
2019-02-21 117 浏览
呢日同幾個鍾意打邊爐嘅朋友,嚟到呢間位於北角馬寶道嘅《滾得囍宮廷火鍋小炒》打邊爐。餐廳裝修走中國宮廷風格,又有龍椅又有聖旨,夠氣派之餘又十分别緻。湯底有好多款選擇,大部份都以中國歷史人物取名,都幾得意。到底乾隆好?定康熙好?最後決定叫個慈禧藥膳麻油雞鍋湯底 ($218),因為呢個湯底比較有特色,唔係好多地方有得食。侍應先將麻油及鮮雞件放入鍋中加熱,再攢入玫瑰露點火,即時酒香撲鼻,最後再加入高湯。湯底滾開後先嚐一碗,十分鮮甜,既有麻油、玫瑰露嘅香味仲有藥材香味,真係色香味俱全,而入面嘅雞肉滾咗幾分鐘之後亦十分嫩滑,好味!推介!本地牛頸脊騸牯牛肉 ($398) - 色澤鮮紅,十分新鮮,油脂分佈平均,牛味濃郁。口感滑中帶爽,鹿兒島日本黑豚肉 - 擺盤別緻,顏色紅白相間十分吸睛,味道鮮甜。羊肉片($68) - 有羊肉甜味,肉質嫩滑。日本廣島蠔 ($88) - 大大隻,脹卜卜,蠔味濃郁。手打芝心牛肉丸 ($98) - 外層嘅牛肉十分嫩滑,裏面嘅芝士芝士味濃郁。黃金響鈴 ($68) - 香脆鬆化,蛋黃味濃郁,就咁食或用嚟打邊爐都咁好味,yummy!蜂巢豆腐 ($48) - 口感夠鬆,好有豆腐味。茼

羊肉片($68) - 有羊肉甜味,肉質嫩滑。

日本廣島蠔 ($88) - 大大隻,脹卜卜,蠔味濃郁。

蜂巢豆腐 ($48) - 口感夠鬆,好有豆腐味。

茼蒿 ($45) - 新鮮、乾淨,茼蒿味濃。

特濃冰凍洛神花茶 ($48) - 真材實料,甜度適中,健康好飲。

呢餐不論環境、服務、食材及味道都相當出色,絕對值得一讚!
  • 慈禧藥膳麻油雞鍋湯底
  • 黃金響鈴
  • 日本廣島蠔
2019-02-21 58 浏览
「滾得起」在火鍋界是非常出名的,其特色鍋底更以清朝皇帝和人物命名。今晚便約了好友來吃。一進門,就看到金黃色的龍椅,這個影相位,非常吸睛,而店內裝修亦非常配合清朝主題。慈禧酒香麻油雞鍋底(半隻)$218,侍應首先將半隻雞放進鍋裡,雞件已經很香麻油味,他再白酒倒在鍋裏,然後點火,待酒精燃燒後,便放入高湯,烹煮到滾了之後,便可以先喝湯,再吃雞件。吃完雞肉,就可以進行火鍋。本地手切牛頸脊$398,由於採用怙牛,脂肪不算太肥,牛肉味道不錯,肉質偏腍。鹿兒島日本黑豚肉$98,黑豚肉肉質爽口而肥美。日本廣島蠔$88,蠔身沒有加拿大桶蠔大,不過鮮味卻十足,結果追加多一碟,值得推薦的菜色👍👍👍👍手打芝心牛丸八粒$98,內𥚃的芝士非常流心,牛肉味道不錯,可以一試。黃金響鈴$68,蛋黃味道濃郁,響玲夠鬆化,無論即吃或放湯,效果都很好。蜂巢豆腐$48,吸湯力強,混合湯底後,味道層次更豐富。南京鴨血$58,這個不是很多火鍋店有的,因此每次看到,都會點一碟,味道比豬紅或雞紅更好。

鹿兒島日本黑豚肉$98,黑豚肉肉質爽口而肥美。

蜂巢豆腐$48,吸湯力強,混合湯底後,味道層次更豐富。

2019-02-21 60 浏览
第2次黎,放工即搭地鐵,一出A2出口就到,超方便。再黎嘅主因除左野食好味之外,佢地嘅服務態度好好,食得好舒服。上次食左卜卜蜆煲,今次食芫荽皮蛋豆腐馬蹄湯煲,一上個煲都係好架勢,除左有龍頭之外仲有煙霧效果。如果我再去一間餐廳,通常好小叫相同野食,因為成日想咩都試,不過我真係忍唔住再叫左手打丸拼盤、黃金炸魚皮同響鈴。魚皮同響鈴真係好膩,其實每樣食一件都已經好夠,但係又因為太好味,唔可以唔叫。如果有細半份就好喇!今次試新野包括餃子拼盤、羅漢果菊花茶、清酒鮮牛肉、豆苗同金菇。眼闊肚窄嘅我倆差d食唔晒,份量好多啊!清酒鮮牛肉真心推薦,牛肉吸晒清酒,整熟左之後有滿滿酒香,正喎!個餃子拼盤又正,足料又大舊,5款口味,每款2粒,有芝士和牛、韭菜豬肉餃、黑松露野菌餃同黃金沙葛餃。話說我係食完響鈴再食芝士和牛同黃金沙葛餃,所以第一個感覺係好膩,因為1個多芝士,另一個係蛋黃。不過我細味過沙葛餃,佢個沙葛除左帶到爽嘅口感之外,亦都有中和油膩的,只係我食嘅次序錯晒。我下次會叻叻架喇!另外要一讚嘅係佢d餃新鮮,我好怕個d硬冰冰打得死人嘅硬餃,好在佢唔係。仲想講佢地d staff, 個個都好有禮貌同主動做野,我同男

仲想講佢地d staff, 個個都好有禮貌同主動做野,我同男朋友食得好自在同舒服~
2019-02-21 35 浏览
這裡的服務態度令我很滿意呀!容許下我講下服務先😂首先,每次加湯都是侍應叔叔哥哥主動加的,不會我們舉手🙋叫佢地加,每次加的時候都會先問一問‘要不要加湯呀?’👍🏽而且,每個侍應們都很有禮貌和態度都很良好也~~nice呢度既主題明顯就係宮庭啦...每張枱都會有聖旨,記住要接旨喔還有豉油壺好有特色打邊爐的配菜選擇有牛肉、雞、豬肉、海鮮...等每類都有勁多款式選擇邊爐湯底我就揀咗 順治特式卜卜鍋,這個鍋的外貌很有霸氣,中國式的花紋圖案,上面有龍的圖案,在古代只有皇上用的餐具才可以刻上龍的圖案入面有蘿蔔和卜卜蜆,卜卜蜆份量有好多,而且又好鮮甜黃金魚皮$68邪惡的食物,總是令人又愛又恨😈打邊爐點都要叫炸魚皮或者炸響鈴,今次就叫咗炸魚皮炸魚皮淋上了鹹蛋黃,新鮮熱辣辣炸起,好脆口10粒滾得囍餃子拼盤$108 有五種唔同嘅口味,餃子皮既顏色也不一樣喔!每一粒都脹卜卜每款都好好味,我特別喜歡的是黑松露野菌餃,因為我好鍾意食黑松露嘅味道,依個黑松露味超級濃 鹿兒島日本黑豚肉 $98木架上放上一片片黑豚肉,賣相已經覺得好吸引,豬肉味很濃特製冰凍洛神花茶 $48 無添加糖非常之好又健康,飲落唔會覺得好酸
這裡的服務態度令我很滿意呀!容許下我講下服務先😂

而且,每個侍應們都很有禮貌和態度都很良好也~~nice

呢度既主題明顯就係宮庭啦...每張枱都會有聖旨,記住要接旨

還有豉油壺好有特色

打邊爐的配菜選擇有牛肉、雞、豬肉、海鮮...等
每類都有勁多款式選擇

入面有蘿蔔和卜卜蜆,卜卜蜆份量有好多,而且又好鮮甜

黃金魚皮$68
炸魚皮淋上了鹹蛋黃,新鮮熱辣辣炸起,好脆口

10粒滾得囍餃子拼盤$108
有五種唔同嘅口味,餃子皮既顏色也不一樣喔!每一粒都脹卜卜

鹿兒島日本黑豚肉 $98
木架上放上一片片黑豚肉,賣相已經覺得好吸引,豬肉味很濃

特製冰凍洛神花茶 $48
無添加糖非常之好又健康,飲落唔會覺得好酸
2019-02-17 66 浏览
高級火鍋好多時係賣環境,要好似呢間咁有貴賓式待遇,食物又高質真係好難得呀~~距離北角站好近GE樓上火鍋店,一入到去已FEEL到氣勢另舍不同,好鬼大張龍椅呀之後仲犀利,檯上有聖旨,原來係餐牌呢個吳三桂消暑冬瓜瑤柱脯鍋一睇就知有料到,靚到有仙氣架!!之後仲有專人切開返D冬瓜做湯底,加埋帶子蝦仁呢D海鮮料,好抵食!!海鮮拼盤 - 兩個字,好震撼!集齊我最愛的海鮮們~~蟶子超爽滑,有夠鮮味蝦都有特色,一半係花竹蝦,另外個半係海中蝦,前者味濃彈牙╴後者清甜爽身一直食開GE鬼馬油炸鬼都係油條包住蝦丸,呢個掉返轉都好有驚喜WOR~因為油炸鬼無濕所以保持到脆口,外軟內脆~~半熟牛肋片,半肥瘦,厚身有咬口另外去食個時做緊優惠,叫海鮮拼盤有黃金響鈴送~好抵呀,因為蛋黃味超濃郁,但都唔敢食太多,驚肥到返唔到轉頭跟住就食下配菜清返,油麥菜都幾鮮嫩魚肚不過不失,最岩用黎吸湯底精華總括來說很滿意~幾百蚊宮廷式享受啦

之後仲犀利,檯上有聖旨,原來係餐牌

海鮮拼盤 - 兩個字,好震撼!集齊我最愛的海鮮們~~

蟶子超爽滑,有夠鮮味
,外軟內脆~~
半熟牛肋片,半肥瘦,厚身有咬口
跟住就食下配菜清返,油麥菜都幾鮮嫩
魚肚不過不失,最岩用黎吸湯底精華
總括來說很滿意~幾百蚊宮廷式享受啦
2019-02-15 613 浏览
一餐好有霸氣嘅火鍋,農曆新年聽到呢個咁古色古香嘅火鍋名真係特別有feel。 我地揀左「咸豐酸菜魚湯鍋」,浮誇又貴氣嘅龍頭鍋身設計,透過食用乾冰係湯底產生大量誇張煙霧,成張枱都比煙覆蓋住,奢華程度到同呢間野嘅名「宮廷」火鍋好夾!😍呢個湯底就等於平時食嘅酸菜魚鍋咁,原條桂花魚起肉,建議要趁快食,因為個鍋係一直開住加熱,要確保係最嫰最滑嘅時候食哂呢度嘅魚肉,再用呢個小小酸小小辣又帶啲魚香嘅湯底開始打邊爐咁就最正! 除咗個湯底好得,配料都一樣唔錯,價錢係算中上,但幾新鮮仲幾有創意。好多都係大玩乾冰嘅藝術,海鮮、牛肉連同煙霧效果令吸引程度大增!🤤鮑魚同九節蝦都好值得order,鮑魚已經清洗乾淨,內臟清哂可以安心食用,非常有咬口;九節蝦~$200有6隻左右,但入口係好鮮甜好彈牙,個蝦頭仲有膏,整體我覺得幾值得食。😍鍾意食咸蛋黃嘅一定要點呢個「黃金雙拼」,被濃郁嘅咸蛋黃覆蓋住脆身魚皮同響鈴,入口好邪惡!另外食物選擇都真係幾多,拼盤係一個唔錯嘅選擇,就好似呢個「滾得囍餃子拼盤」一碟十粒共五款口味,啱哂有選擇困難症嘅人,個人覺得當中嘅「和牛芝士一口餃」最好味。😆真係一餐好有霸氣嘅火鍋😍😍😍

真係一餐好有霸氣嘅火鍋😍😍😍
2019-02-01
  • 咸豐酸菜魚湯鍋
  • 黃金雙拼
  • 九節蝦
2019-02-14 58 浏览
呢到嘅龍椅加埋啲宮廷裝修同碗碟 我即刻幻想我就係皇上 xd好 ff完😂😂我可以話呢個真係勁勁勁勁高質嘅邊爐💟 先講湯底 我地叫左卜卜蜆鍋 但啲蜆真係勁多 重點真係好有鮮味 隻隻都好大隻而配料一樣好正❤️ 最值得推介係黃金響鈴,出面係咸蛋黃😭😭😭不過真係好飽 食一兩條都好飽 而鴨血都好好食!!另外我地仲食左半熟五花腩 本身已經係半熟 擺落去六兩六就食得🤤問心如果呢到值唔值呢 我會話佢對得住呢個價錢!如果想食反次高質素嘅邊爐 你要黎!❤️

但啲蜆真係勁多 重點真係好有鮮味 隻隻都好大隻

不過真係好飽 食一兩條都好飽
而鴨血都好好食!!

2019-02-13 747 浏览
上網見到呢間火鍋好有特色,就約左好友黎慶祝生日🎂餐廳裝修得非常有中國宮廷特色,比較少見檯面仲有聖旨,非常有gimmick小菜有四碟,有薯仔絲、鹹菜頭、青瓜同花生,味道都唔錯湯底方面我地叫左個順治特色卜卜蜆鍋,黎到既時候中間有煙霧噴出,非常浮誇重點係味道都好好,用左非常大量既卜卜蜆,湯底一定非常鮮甜啦!蜆肉隻隻都好新鮮飽滿,食到我地好滿足!我地叫左個海鮮拼盤,有蝦有聖子有鮑魚有帶子有青口有蜆肉,足足六款海鮮咁多!其中最好食係聖子,真係勁鮮甜大隻!!另外叫海鮮拼盤係會送4卷黃金響鈴架加左鹹蛋黃醬既黃金響鈴雖然邪惡但真係好好食,如何我地叫左麻辣湯底應該更正!最後仲叫左個滾得囍餃子併盤,總共有5種不同口味,有和牛芝士、黃金沙葛、菜苗帶子......款款都好美味同各據特色!!用和牛來做的餃子,真係特別juicy!加埋芝士更加特別菜苗帶子餃的菜苗很新鮮,打成蓉既帶子口感彈牙黃金沙葛餃內裡有鹹蛋和沙葛,鹹蛋非常香,沙葛的口感爽脆,係好新鮮既配搭韭菜餃子雖然好食但係不太特別

檯面仲有聖旨,非常有gimmick

小菜有四碟,有薯仔絲、鹹菜頭、青瓜同花生,味道都唔錯

順治特色卜卜蜆鍋

另外叫海鮮拼盤係會送4卷黃金響鈴架
滾得囍餃子拼盤

用和牛來做的餃子,真係特別juicy!加埋芝士更加特別
菜苗帶子餃的菜苗很新鮮,打成蓉既帶子口感彈牙

韭菜餃子雖然好食但係不太特別

順治特色卜卜蜆鍋
滾得囍餃子拼盤
Hotpot like a Royal♨️🥢 where you can eat like a King.👑 Palace themed & high quality. lets try❤️..時間太快 又搭入大年初3🎋 等我介紹返一個好有霸氣又充滿中國色彩既 火鍋] 先。食火鍋真係食得多,而一間滿有宮廷特色主題既古色古香火鍋店,大家又試過未呢❓ 每種唔同湯底都會配上唔同既鍋底爐具,配襯返唔同年代既鍋底 真係好有霸氣既感覺。樣樣湯底都好吸引,今次最後揀左 ,原條桂花魚拆肉 砌成玫瑰花🌹鋪砌成既鍋底 真係好靚好靚,再伴以酸菜`少量菇類`大量香菜類,成件事上鍋已經覺得好有睇頭呢。鍋底下再鋪上食用乾冰,趁住撞入湯底而產生大量既煙霧,真係好有睇頭 煙霧霾漫既感覺真係好吸睛呢。而鍋身浮誇而有貴氣既龍頭,令到成件事更加宮廷又奢華,頓時真係以為自己係古代皇宮食緊飯呢,火鍋] 呢個名真係冇改錯呀,盡興喔。..湯底已經咁精彩,配料當然有保證呢。介紹完 火鍋],今次就講講 吧。介紹完好有霸氣又吸睛既 ,已經大玩乾冰效果。而配料繼續送上呢個玩意,真係好精彩又有視覺效果呢。呢次點左好多海鮮 魚🐟`蝦🦐`鮑魚🐚,
時間太快 又搭入大年初3🎋
等我介紹返一個好有霸氣又充滿中國色彩既 [宮廷火鍋] 先。食火鍋真係食得多,而一間滿有宮廷特色主題既古色古香火鍋店,大家又試過未呢❓ 每種唔同湯底都會配上唔同既鍋底爐具,配襯返唔同年代既鍋底 真係好有霸氣既感覺。

咸豐酸菜魚湯鍋
樣樣湯底都好吸引,今次最後揀左 [咸豐酸菜魚湯鍋🐟],原條桂花魚拆肉 砌成玫瑰花🌹鋪砌成既鍋底 真係好靚好靚,再伴以酸菜`少量菇類`大量香菜類,成件事上鍋已經覺得好有睇頭呢。

鍋底下再鋪上食用乾冰,趁住撞入湯底而產生大量既煙霧,真係好有睇頭 煙霧霾漫既感覺真係好吸睛呢。而鍋身浮誇而有貴氣既龍頭,令到成件事更加宮廷又奢華,頓時真係以為自己係古代皇宮食緊飯呢,[宮廷火鍋] 呢個名真係冇改錯呀,盡興喔。
湯底已經咁精彩,配料當然有保證呢。介紹完 [宮廷火鍋],今次就講講 [靚料] 吧。介紹完好有霸氣又吸睛既 [咸豐酸菜魚湯鍋🐟],已經大玩乾冰效果。而配料繼續送上呢個玩意,真係好精彩又有視覺效果呢。

超新鮮海鮮
大蝦
新鮮安格斯
呢次點左好多海鮮 魚🐟`蝦🦐`鮑魚🐚,樣樣都好新鮮又爽甜,蝦頭仲有蝦膏呢;肉類 安格斯牛🐮 雪花紋理好靚又重牛味。

其他配料方面 [餃子拼盤🥟],最開心係可以試晒招牌幾款口味 最突出係松露雲吞呢;新鮮山藥🍠 唔知大家有冇食過呢❓打邊爐都是必選的;粉麵就點左薯粉🍜,鐘意煙煙韌韌既口感又可以索晒湯汁呢 唔點醬料已經好夠味。

黃金雙拼
最後想介紹既 [黃金雙拼💛],咸香蛋黃熱潮還在 可見蛋黃哥係幾咁吸引。濃郁漏黃既咸蛋黃沙包住脆魚皮`脆響鈴,真係邪惡得黎好誘人。最後飽住都忍唔住食左幾舊呢。

Asahi
係咁帝皇級宮廷既環境下,享用住上品美食 再飲杯下火啤酒。呢晚真的好盡興。cheerssss🍺🍺🍻
Gorgeous place with insanely flavorful & fresh food♨️🥘🥢
氣派 x 宮廷火鍋♨️ 來吧~一起滾得歡喜吧!
超新鮮海鮮
大蝦
新鮮安格斯
黃金雙拼
2019-02-07 56 浏览
滾得起聖旨到!這間餐廳的聖旨竟然是菜單樣子這個設計好有心思而且裡面的裝修也十分有心思用上了很多中國的原素有屏風中國的雕刻這樣這裡還有花膠湯底康熙花膠雞湯鍋花膠跟半隻雞是另上的這湯底十分濃郁而煮到最後所有材料的精華都出來都不用再加水喝而且鍋的設計也很有傳統中國風手柄是龍頭來的肥牛像屏風一樣掛著滾得囍宮廷拼盤裡面有10粒不同口味的丸每粒吃下去都好新鮮不會有雪藏味南瓜片甘甜味美滾得囍餃子拼盤豆苗炸魚皮響鈴
滾得起

甘甜味美

豆苗

炸魚皮響鈴

2019-01-24 200 浏览
我喜歡冬天,除了可以著厚衫遮肥肉,視覺上令我身型睇落好fit 之外,就是可以去「滾」(打邊爐)了,因為「滾」完,個身真係好暖㗎😻👻🤪今晚約了閨蜜去滾,這間店叫滾得囍!裝修設計好古式古香!裝豉油的壺都好別𠊷,好像藝術品一樣😻羅漢果菊花茶: 通常去滾,我都會揀選清熱氣的飲品,就好像這壼羅漢果菊花茶,清熱又好味🤩吳三桂冬瓜瑤柱甫鍋:打邊爐喜歡選淸淡的湯底,因為這樣才可以吃到食物的原味道😻即炸響鈴熱辣辣😋👍🏻滾得囍宮廷拼盤(手打丸):新鮮好味,丸丸好彈牙😻👍🏻滾得囍餃子拼盤:餃子分量十足,好吃😻😋白菜仔:爽脆鮮甜,少吃蔬菜的我都將全部白菜仔食曬👻黑松露墨魚滑:好香濃的黑松露香味,墨魚滑爽滑彈牙👏🏻👏🏻👏🏻

今晚約了閨蜜去滾,這間店叫滾得囍!

裝修設計好古式古香!

裝豉油的壺都好別𠊷,好像藝術品一樣😻

羅漢果菊花茶

吳三桂冬瓜瑤柱甫鍋

即炸響鈴

即炸響鈴熱辣辣😋👍🏻

澳洲帶子片

滾得囍宮廷拼盤(手打丸)

滾得囍宮廷拼盤(手打丸):新鮮好味,丸丸好彈牙😻👍🏻

滾得囍餃子拼盤

滾得囍餃子拼盤:餃子分量十足,好吃😻😋

新鮮白菜仔

白菜仔:爽脆鮮甜,少吃蔬菜的我都將全部白菜仔食曬👻

黑松露墨魚滑

羅漢果菊花茶
吳三桂冬瓜瑤柱甫鍋
即炸響鈴
滾得囍宮廷拼盤(手打丸)
新鮮白菜仔
黑松露墨魚滑
  • 吳三桂冬瓜搖柱甫鍋
  • 新鮮白菜
  • 吳三桂東瓜搖柱甫鍋
2019-01-20 1262 浏览
天氣稍稍一凍, 女朋友(貴妃)就話要食火鍋。因為坊間太多劣食火鍋,決心尋找有d驚喜既地方。事關熱底,所以就打算叫個冬瓜鍋。呢個鍋叫做吳三桂冬瓜鍋,叫得吳三桂,唔通特別二五?!除左乾冰漂亮,一揭開個吳三蓋,都幾驚訝個冬瓜咁靚。餐廳咁有心機值得一讚。鬼馬油炸鬼,噫?油炸鬼係邊?原來收埋左響入面!好有趣既原創菜式。再黎爽口彈牙既魚肚!而全晚更勁既就係呢個海鮮拼盤!呢四隻唔係普通size既蝦。比起大人手掌都仲要長!而且好新鮮,蝦味濃郁,仲有海既鮮味,vely good.而一向重秤既聖子都有包埋, 抵食!拼盤當然有本皇成日食既鮑魚啦~而且清潔得好乾淨, 非常好。而叫海鮮拼盤係會送你4卷黃金響鈴。黃金響鈴唔係炸到黃金色,而係加左鹹蛋黃醬,太邪惡了。第一次食完火鍋有飽而不膩既感覺。由於餐廳裝修,食物,去到職員服務都好好。本皇覺得呢度算係世界級既火鍋店。不錯,請繼續努力。
天氣稍稍一凍, 女朋友(貴妃)就話要食火鍋
因為坊間太多劣食火鍋,決心尋找有d驚喜既地方。

事關熱底,所以就打算叫個冬瓜鍋。
呢個鍋叫做吳三桂冬瓜鍋,叫得吳三桂,唔通特別二五?!

吳三桂冬瓜鍋

鬼馬油炸鬼

鬼馬油炸鬼,噫?油炸鬼係邊?原來收埋左響入面!
好有趣既原創菜式。

再黎爽口彈牙既魚肚!

海鮮拼盤

而全晚更勁既就係呢個海鮮拼盤!

呢四隻唔係普通size既蝦。

而一向重秤既聖子都有包埋, 抵食!
拼盤當然有本皇成日食既鮑魚啦~
而且清潔得好乾淨, 非常好。

黃金響鈴

第一次食完火鍋有飽而不膩既感覺。
由於餐廳裝修,食物,去到職員服務都好好。
本皇覺得呢度算係世界級既火鍋店。不錯,請繼續努力。

2019-01-15
吳三桂冬瓜鍋