2019-12-06 59 浏览
這家餐廳還沒吃已經很有氣勢,餐廳概念是源自滿清皇宮的設計。整個裝修擺設都以宮廷為主題,簡直讓我有貴賓上至的感覺。我叫的食材沒多大特別,都是普通蔬菜之類,但是價錢十分相宜,值得一試,最特別當然是自家製的響鈴,外脆皮又薄,放進湯以後,吸滿湯汁,真的吃過之後一試難忘!聽聞精心熬制而成的雞湯鰵肚公花膠鍋是他們招牌菜,但當天十分想吃辣的食物,便叫了麻辣酸菜魚,這個酸菜魚湯式才叫我驚艷,麻辣與酸的程度配搭完美,沒有一種味道會蓋過另外一種,而且鍋底的材料十分豐富,真的有一整條魚在內,吃得十分滿足。

2019-12-06 81 浏览
收工經過北角,想打下邊爐,就去左呢個位於馬寶學林 (地鐵A3出門隔離)既火鍋店!一去到梗係簡個湯底先,因為好想食辣野,所以叫左個麻辣酸菜魚煲,黎到既時候真係哇哇聲,D魚去皮切得咁靚仔,擺埋盤,都只係$298! 落湯底既時候仲有D仙煙走出黎,雖然只係戲劇效果,但都睇得好賞心悅目~ 個湯底香到不得了,而且其他配菜都好足料! 個湯底好濃郁,但仍然無蓋過魚肉的鮮甜,煮起左之後又唔會散曬,絕對係啖啖肉!我地仲要煩因間食咩好,因為得兩個人,但又想試曬所有野! 叫左個手打丸拼盤,只係$108,但粒丸有兩節手指咁大粒,最鐘意食黑松露野菌鮮蝦丸,所有丸都好彈牙,肉感咬落去好正,我男友最鐘意既係手打牛肉丸,入面係芝士流心,而且牛肉好新鮮! 再叫左D蔬菜,有響鈴,係新鮮炸既響鈴啊! 真係好脆~ 而且唔會太薄,都只係$58,仲有個金茹都只係$38, 最後叫左個蔬菜拼盤,都只係$58

2019-12-04
  • 麻辣酸菜魚煲
秋意冬來,十下十下乃是兵家常事。想特別搞下d新意其實唔難,就好似今日黎到北角呢間「滾得囍」,呢到既裝潢主要以宮廷設計作藍圖。將雕花鏤空既華麗感覺貫穿現代風格,混合景泰藍餐具,一道聖旨同龍椅更加係畫龍點晴,氣派十足。打個邊爐姐,但其實都可以打得特別型,特別霸氣! 👇📌順治特色卜卜蜆鍋 - $188👉鍋底固之然重要啦,但連個鍋既設計都極有睇頭,由內到外都有果份奢華奪目既視覺享受,係氣孔上面仲會有少少乾冰產生既煙霧效果,設計方面真係好有誠意。而打開煲蓋就會見到海量級既蜆、蘿蔔,呢個價錢絕對係大方咁比多唔會比少,要大讚既係蜆肉相當新鮮無沙又夠清甜,食到唔停得口呀!▪ 手切頂級安格斯牛肉 - $348▫ 食牛想食到高質既就一定唔可以姑寒,呢到既手切安格斯擺盤有派頭,睇得出落過下心意。輕輕拖一拖水,唔洗太耐,肉質嫩滑有彈性,入口即融。牛味亦都好濃郁,唔洗點太多醬汁都夠哂惹味,唔錯。▪ 手打黃金流心鮮蝦丸 - $68(半份)▫ 呢到既手打丸都好出名,尤其是兩款口味既鮮蝦丸,各有特色。呢款黃金心,質感彈牙,打得夠爽身。而裡面係流心既芝士,芝士味都幾出。▪ 手打黑松露野菌鮮蝦丸 - $68(半份)▫ 另
秋意冬來,十下十下乃是兵家常事。想特別搞下d新意其實唔難,

📌順治特色卜卜蜆鍋 - $188

又夠清甜,食到唔停得口呀!

▪ 手切頂級安格斯牛肉 - $348

唔洗點太多醬汁都夠哂惹味,唔錯。

▪ 手打黃金流心鮮蝦丸 - $68(半份)

打得夠爽身。而裡面係流心既芝士,芝士味都幾出。

▪ 手打黑松露野菌鮮蝦丸 - $68(半份)
▫ 另一款黑松露野菌亦都唔錯,除左鮮蝦味,咬開中間仲有陣陣松露香味滲出黎。
質感一樣都相當有彈性,鮮味十足。

▪ 鹿兒島日本黑豚肉 - $98

▫ 繼續唔好比佢停!呢個鹿兒島黑豚肉,份量認真比到足,質地薄切唔會太厚身。
油脂分佈平均,肥肉既紋理都好細緻。灼過後既肉味夠香濃唔會有羶味,必食推介!

▪ 和牛芝士一口餃 - $68(半份)
▫ 話明一口餃當然係一啖過咁先滿足咖麻,呢個餃子最大賣點係裡面餡料塞到漲卜卜,
貨真價實。而出面既餃皮亦都處理得好薄身,最經典既係運用芝士同牛肉餡混合一齊,
自然就食到三種層次,口感大大增加。

▪ 黃金雙拼 - $88

▫ 雙拼既意思其實係魚皮加埋響鈴,新鮮既鹹蛋黃將兩者變得更加金黃香脆。
即叫即炸絕對係萬惡之源呀,不過咁先夠惹味呀麻!

▪ 鬼馬油炸鬼 - $58
▫ 完全比佢鬼馬玩意呃左,就咁睇外表都睇唔出係油炸鬼,其實佢係將佢包係蝦膠裡面。
而經湯吸收後,質感仲會Keep住少少脆口,所以證明蝦膠密度非常高,包到好實,食得過!

▪ 鮮准山 - $40

▪ 滾得囍蔬菜拼盤 - $68

▫ 就算係蔬菜拼盤,擺盤一樣有心思,好似朵花咁靚。尤其是鮮准山最吸引,
雪白帶黏身 , 灼過之後質地帶粉嫩,食落非常爽口。
2019-12-04
  • 鬼馬油炸鬼
  • 鮮准山
  • 滾得囍蔬菜拼盤
2019-11-26 157 浏览
📍滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)北角馬寶道33號馬寶學林1樓116-125號舖-----尋晚媽咪仔生日 係朋友嘅推介下 揀左呢間係北角嘅火鍋店同佢慶生 加上正好最近秋風起🍁亦係食火鍋嘅好時機😆餐廳裝修好宮廷風 門口附近仲有個龍椅 幾得意😊-呢度一共有13種湯底 有辣有唔辣 啲名全部都好Funny 例如有韋小寶沙嗲湯慈禧藥膳湯 建寧公主麻辣卜卜蜆 同吳三桂冬瓜瑤柱脯鍋等等😂而媽咪最後就揀左好養顏嘅康熙花膠雞湯鍋($298)呢款湯底嘅花膠 雞 同湯 係全部分開上嘅 花膠好大塊 而且有專人幫我地剪花膠 烚完嘅花膠綿身得黎帶少少彈牙感 媽咪好中意😊而雞則有半隻雞嘅份量 肉質好嫩滑 煮完之後成個雞湯都好濃郁滋補 可以先飲返碗 再開始烚其他野😆火鍋料方面 我地亦叫左好多 最後精選左以下呢D同大家介紹下😊-鹿兒島日本黑豚肉($98)份量比得算大方 豚肉肥瘦部分比例大概係5:5 雖然係肥 但豚脂味確係幾突出 貪靚怕肥嘅媽咪中意食但又唔敢食 最後比B仔同家姐食曬😁-滾得起海鮮拼盤(原價$498 依家有優惠價$398)見呢個拼盤有幾種海鮮 又比平時平左成100蚊 仲送迷你黃金響鈴四件 好似幾抵食咁 就叫黎
📍滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
北角馬寶道33號馬寶學林1樓116-125號舖
-----

滾得起海鮮拼盤(原價$498 依家有優惠價$398)見呢個拼盤有幾種海鮮 又比平時平左成100蚊 仲送迷你黃金響鈴四件 好似幾抵食咁 就叫黎試下 海鮮拼盤入面 有蜆 鮑魚 青口 帶子 蟶子同埋大蝦送上檯時候仲有擺放乾冰製造仙氣效果 望落幾靚 特別適合呢餐慶祝生日嘅晚餐 生蝦雖然不至於猛跳 但亦食得出頗新鮮 海鮮整體不錯 鮮味突出 爽口彈牙
而附送嘅響鈴雖然個名有迷你兩個字 但其實一D都唔迷你 大大卷響鈴上面佈滿鹹蛋黃碎 熱辣辣 新鮮即炸 唔使烚已經可以趁熱食得(烚左d鹹蛋黃味反而會散開左 所以建議大家就咁食 唔好烚)😆

♡補充:宮廷醬介$28每位
#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齊吞食香港啦!🤤
#swallownorthpoint

2019-11-26 98 浏览
朋友聚會滾得「喜」~~~餐廳名稱:滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)餐廳地址:北角馬寶道33號馬寶學林1樓116-125號舖~~~前幾天收工約了朋友仔們一齊去舊時中學附近到食火鍋 本身想吃一間以前讀書時候成日都吃的火鍋小店 怎麼知道太多年無來這附近 去到才發現原來店鋪已經不在了 好彩走著走著見到有間之前未吃過的火鍋店 上網一search 發現好多好評 所以我們就直接走進去吃火鍋了😆~~~雖然不是星期六日 亦不是星期五 但餐廳都蠻full的 我們好彩坐到最後一張枱 遲過我們幾分鐘來到的客人已經要等位 所以建議大家來的話最好要預先打電話來預約呢😋~~~這裏的湯底選擇很多 在店員的推介下我們選了較多人選的康熙花膠雞湯底 雞肉滑滑的 花膠也是不錯的花膠 店員推薦得不錯 確是好吃的😝~~~點好湯底之後 我們便開始點配料 他們的配料選擇很豐富 有牛類 豬類 雞類 新鮮海鮮 秘製魚滑 手打丸 新鮮蔬菜 豆品類 即炸推介 餃子和麵食等等 除了打邊爐的食材之外 還有私房菜小炒可以選擇🥰~~~我們點了好多餃類 例如有韭菜豬肉餃 一口魚皮餃黃金沙葛餃和鳳尾鮮蝦餃另外還點了魷魚 鳝片 皇帝菜 生根和腐皮等等 最後再
朋友聚會滾得「喜」
~~~
餐廳名稱:滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
餐廳地址:北角馬寶道33號馬寶學林1樓116-125號舖
~~~
我們點了好多餃類 例如有韭菜豬肉餃 一口魚皮餃黃金沙葛餃和鳳尾鮮蝦餃另外還點了魷魚 鳝片 皇帝菜 生根和腐皮等等 最後再另外點了些麵食😄
~~~
各種餃的味道都很不錯 尤其是一口魚皮餃 真的是一口一個 細細粒特別正 而韭菜豬肉餃就好抵食 粒粒都大過乒乓波 一咬下去馬上有爆餡效果 好飽肚 我們幾個女生吃完這個都馬上覺得很飽🤣
~~~
除了食物味道之外 值得一提的是 這家店的員工禮貌很好 這一點真的很加分 雖然我們沒有吃到中學時期懷念的味道 但一班老朋友聚在一起吃美味的火鍋也一樣很開心😊
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
2019-11-25 95 浏览
首先,本店英文名字挺逗,叫Big Boil's Club,中文直譯應該為「大滾會所」。部份火鍋湯底及配料名字見心思,如挑了的建寧公主麻辣卜卜脆蜆火鍋。卜卜脆蜆數量足,算大只肥美,能媲美澳門的贏到粥,以后不用到澳門便能嘗到。麻辣味較淡,紅油也較少,適合淡味人士。韓牛雖然貴,但是物有所值,適合不愛較肥人士。桂花蚌不錯,灼熟後爽脆尚鮮。菠菜豬肉丸大大粒,口感十足,味道就未必人人愛。順得魚腐質地煙韌,略鹹。2人光顧,點餐如下:建寧公主麻辣卜卜脆蜆火鍋手切韓牛(牛肩胛)半份菠菜豬肉丸桂花蚌鮮淮山即炸響鈴順德魚腐Asahi生啤500ml(杯)宮廷醬芥加一後,合共HK$1,173。
建寧公主麻辣卜卜脆蜆火鍋
手切韓牛(牛肩胛)
半份菠菜豬肉丸
桂花蚌
鮮淮山
即炸響鈴
順德魚腐
Asahi生啤500ml(杯)
宮廷醬芥
加一後,合共HK$1,173。
2019-11-22
$586.5
2019-11-24 71 浏览
上星期食左一次宮廷火鍋之後,朋友仔又同我黎左另一間宮廷火鍋今次去左北角既滾得囍,餐廳坐落喺北角地鐵站隔離,交通非常之方便,裝修上邊亦都好友宮廷風格,不過食飯又唔係食裝修,都要睇吓啲嘢好唔好食,一如以往我都係選擇左花膠雞煲嚟食,餐廳會係你面前比好大塊花膠你睇,然後一塊一塊咁剪開再擺落個鍋度6熟嚟食,啲雞佢哋本身已經整到七成熟,再滾多少少就食得,除咗花膠雞之外我哋仲叫咗黃金響鈴同黃金炸魚皮,呢個小食非常之香口,作為餐前小食就啱晒,我哋仲叫咗9號邊度有海鮮選擇9號我哋想要包直至9號老婆食飯睇阿明食飯,城市可以,海鮮都非常之新鮮,打邊爐都唔少得嘅就係食牛,我哋叫咗一份牛頸脊四個人食,竟然都食唔晒,睇嚟呢度啲嘢食份量真係好充足,總結來講呢度嘢食係唔錯嘅,交通又方便
上星期食左一次宮廷火鍋之後,朋友仔又同我黎左另一間宮廷火鍋
2019-11-20 92 浏览
最近秋風起...又係食火鍋既時候啦呢間滾得囍地點方便..係北角站一出就係😄👇🏻頭盤小食及調味架...小食味道夠..有酸菜幫忙開開胃👇🏻先來湯底..康熙花膠雞鍋(半隻)...四個人食都夠食..岩岩好...湯底濃郁..雞非常滑..而且唔會斬得好碎...👇🏻黃金雙拼...蛋黃魚皮拼蛋黃響鈴...各四件...每人一件剛剛好...鮮炸...卜卜脆...👇🏻本地手切牛頸脊..牛味非常重...油分較少...一大盆牛非常滿足..👇🏻宮廷手打丸拼盤..10粒...粒粒都大大粒..新鮮彈牙..👇🏻餃子拼盤..10粒..皮略厚..味道多..款式特別..👇🏻食左咁多重味..係要食d蔬菜中和一下..萵筍..娃娃菜..吸收湯既精華..非常鮮甜..另外仲叫左粟米..非常甜👇🏻聖子皇..大隻..鮮甜..爽滑..
最近秋風起...又係食火鍋既時候啦
呢間滾得囍地點方便..係北角站一出就係😄

👇🏻頭盤小食及調味架...小食味道夠..有酸菜幫忙開開胃

👇🏻餃子拼盤..10粒..皮略厚..味道多..款式特別..

👇🏻聖子皇..大隻..鮮甜..爽滑..
2019-11-18 80 浏览
今個禮拜約咗個舊同事去咗呢一間食店打邊爐,因為見到佢嗰個花膠雞湯鍋好吸引所以就過嚟試一試呢個花膠雞湯喎淨係賣相已經夠吸引,湯底係好濃郁嘅雞湯再加埋隻好肥嘅雞同埋好有彈性嘅花膠,煲出嚟嘅湯底味道好濃郁亦都好有好香嘅雞味,花膠亦都好滋補養顏,我湯真係好飲到停唔到做到聖旨一樣嘅餐牌呢個就係黃金双拼, 即係蛋黃炸魚皮同埋響鈴, 好濃郁嘅蛋黃味,唔會好鹹,但係就好邪惡好多油跟住就到呢個滾得喜餃子拼盤,有五款每樣兩粒,分別有韭菜豬肉餃,黃金沙葛餃, 黑松露野菌餃,菜苗帶子餃,仲有最好味嘅黃牛芝士一口餃,每款都好大粒好足料,而且好新鮮,特別要提下嘅就係和牛一口餃子, 一咬開放落口就成口都係牛肉味好香濃,牛肉非常之柔嫩。打邊爐梗係要叫知啤酒飲㗎啦雖然唔係叫咗好多嘢,但係已經好滿足,而且佢樣樣都好新鮮,亦都好有心機

做到聖旨一樣嘅餐牌

打邊爐梗係要叫知啤酒飲㗎啦

• 和牛芝士一口餃
2019-11-12 288 浏览
秋天已至隆冬漸近 又係打邊爐既季節😆 今次為食妹👧🏻帶大家穿越時空 返到宮廷打邊爐😜 呢到既裝修真係好細緻 大至屏風細至豉油壺都有宮廷Feel 打卡一流😁康熙花膠雞湯鍋(半隻) ($298) 打邊爐最緊要當然係湯底啦 招牌湯底有花膠同黃油雞既鮮味 湯料好大份😮 建議大家可以先試左個湯底 再開始淥野食😎滾得起餃子拼盤(十粒) ($128) 無諗過粒粒餃子都禁巨型 咬開爆曬餡 味道都五花八門 每款都有驚喜😋 為食妹👧🏻最鍾意食韮菜豬肉餃 韮菜夠香夠爽口👍🏻 特別款有和牛芝士一口餃 好香芝士味🧀 btw改錯名呢! 禁大隻點一口食曬😂 仲有而家好興既黃金沙葛餃 鹹香得黎又唔會太膩❤️ 瑤柱乾貝滑 ($98)滑係為食妹👧🏻打邊爐必叫既野食 呢到既滑種類唔多 但都口感彈牙 特別推介瑤柱乾貝滑 裡面有乾貝碎 外面少有呢😙呢度仲有豬牛海鮮都有好多唔同既選擇 少人可以揀拼盤 有選擇困難既你有福了☺️

康熙花膠雞湯鍋(半隻)

康熙花膠雞湯鍋(半隻) ($298)
滾得起餃子拼盤(十粒)

滾得起餃子拼盤(十粒) ($128)
瑤柱乾貝滑

瑤柱乾貝滑 ($98)

康熙花膠雞湯鍋(半隻)
滾得起餃子拼盤(十粒)
瑤柱乾貝滑
  • 康熙花膠雞湯鍋
2019-11-11 342 浏览
朋友最近升職請打邊爐!揀咗嘅呢間火鍋店,係喺朋友公司附近,性價比高又好食,影相仲好靚!🌪宮廷醬芥 $28/位火鍋醬料有辣椒絲/芫荽/蒜蓉/蔥花;仲有4款開胃前菜,分別係酸菜/雲耳/小黃瓜/花生,當中花生最好味,咸香十足脆卜卜,食到停唔到口。🌪順治特色卜卜蜆鍋 $188同朋友想食海鮮,見有卜卜蜆鍋,就叫呢個啦!個鍋賣相霸氣又精美,上枱嗰陣仲有煙霧效果,用嚟影相呃like啱晒!更估唔到嘅係,鍋入面有好多蜆!簡直覺得啲蜆係塞滿哂個鍋!蜆肉飽滿,味道鮮甜,而且冇沙,卜卜蜆湯底仲有得揀辣度。🌪鹿兒島日本黑豚肉 $98又係賣相一流!黑豚肉肥瘦相間,肉味香濃冇騷味,肉質彈牙!🌪滾得囍餃子拼盤10粒 $128和牛芝士一口餃新鮮菜苗帶子餃韭菜豬肉餃黑松露野菌餃黃金沙葛餃五款餃子,粒粒都超大隻😂我最鐘意食黑松露野菌餃,黑松露味香濃,野菌爽口;朋友最鐘意黃金沙葛餃,咸蛋黃惹味,但唔會過咸,沙葛爽脆,味道好夾。🌪黃金雙拼 $88絕對係邪惡之選😏炸魚皮同響鈴再加上黃金流沙🤤諗返都流口水呀!上枱時新鮮滾熱辣!惹味脆口,就咁食定浸湯都一流!🌪黑松露蝦丸(半份) $68手打蝦丸足料彈牙,蝦丸好有彈性,十分鮮味,同時亦

🌪宮廷醬芥 $28/位
🌪順治特色卜卜蜆鍋 $188
同朋友想食海鮮,見有卜卜蜆鍋,就叫呢個啦!
更估唔到嘅係,鍋入面有好多蜆!簡直覺得啲蜆係塞滿哂個鍋!
蜆肉飽滿,味道鮮甜,而且冇沙,卜卜蜆湯底仲有得揀辣度。
🌪鹿兒島日本黑豚肉 $98
又係賣相一流!黑豚肉肥瘦相間,肉味香濃冇騷味,肉質彈牙!
滾得囍餃子拼盤
黑松露野菌餃
黃金沙葛餃
黃金雙拼
🌪黃金雙拼 $88
上枱時新鮮滾熱辣!惹味脆口,就咁食定浸湯都一流!
黑松露蝦丸
🌪黑松露蝦丸(半份) $68
手打蝦丸足料彈牙,蝦丸好有彈性,十分鮮味,同時亦食到黑松露香味。
蜂巢豆腐
🌪蜂巢豆腐 $48
打邊爐最鐘意叫嘅蜂巢豆腐,已經完全解雪,可以充份吸收湯底嘅精華😋
雜菜拼盤
🌪雜菜拼盤 $68
擺盤有花心思,成盤花咁拎出嚟,蔬菜非常新鮮乾淨,當中嘅粟米味道香甜,蓮藕爽脆👍🏻
滾得囍餃子拼盤
黃金雙拼
黑松露蝦丸
蜂巢豆腐
雜菜拼盤
2019-11-06 94 浏览
今晚係朋友附近找了不起眼的火鍋餐廳。係橫街內一個小商場中。黃金魚皮。黃金響鈴。一個非常邪惡的菜餚。但將兩款炸物再配以咸蛋黃的黃金蝦做法。好有新鮮感。本人認為黃金魚皮做得一絕。入口脆爽不在話下。咸旦黃的咸甜味更令口腔充滿住「不能抗拒」的味道甜而不「流」。響鈴配上黃金。其口感更清脆爽口。。康熙花膠雞湯鍋「半隻」。半隻雞。真的要說廚師的細心。因為呢半隻雞係熟了7-8成。我朋友問點解唔係生。呢個係做過廚師先知其用意。因為個雞湯已用上上湯。廚師擔心客人由生到熟。好多時係過了火。太熟令到雞不好食。所以煮了7-8成後再落滾湯焯焯一下就可以起筷入口。還有心思在花膠上。真的用了兩塊大花膠係我們面前剪成一小塊一小塊。真是別有風味。黑松露墨魚滑 。黑松露那些獨特的味道加上配墨魚滑。更令人感到溫厚。入口咬感滿分。亦不失順喉之樂趣。本地手切牛頸脊。擺設非常特別大。再加上乾冰效果更顯得自己係皇帝式一樣款待。但最重要的是那牛頸脊很精緻得來新鮮切。經過花膠湯的洗禮下。更令到本身牛肉的肉味更香濃。當牛去到5成後放入口中。滿足晒食慾之念。肉身滑而順喉。鹿兒島日本黑豚肉。瀑布式的擺設真是別出心裁。黑豚肉屬高品級。入口爽脆彈

今晚係朋友附近找了不起眼的火鍋餐廳。係橫街內一個小商場中。

鹿兒島日本黑豚肉。瀑布式的擺設真是別出心裁。黑豚肉屬高品級。入口爽脆彈牙。口感係口腔內直頭感到「滿載而歸」。肉質鮮嫩美味。

2019-11-04
  • 黑松露墨魚滑
2019-11-03 97 浏览
環境格局舒適,仿似返回故代宮庭一樣,食材新鮮及多元化、湯底與一般食店很不相同(唯當晚既湯底比較咸)、最欣賞係個鍋上桌時氣派非凡;皇氣十足;在場人仕都睇到哇聲四起。跟住出場既食物又一傑作黃金炸魚皮(簡直一試愛上,Encore再Encore)、鴨血質地較庭身唔係仿間淋Pat Pat; 一夾就散個種牛肉油花出色淋滑爽口,有肉味、丸類用料特別而且似乒乓波咁大粒勁咬口⋯⋯⋯⋯⋯總之呢一餐晚餐非常滿意,值得再嚟幫趁。
黃金炸魚皮
(簡直一試愛上,Encore再Encore
)、鴨血質地較庭身唔係仿間淋Pat Pat; 一夾就散個種
勁咬口⋯⋯⋯⋯⋯總之呢一餐晚餐非常滿意,值得再嚟幫趁。
2019-10-29
  • 黃金響鈴
  • 手切頂級安格斯牛肉
  • 黃金雙拼
  • 鴨血
  • 黃金魚皮
  • 日本廣島蠔
2019-11-01 90 浏览
呢間走中國風既火鍋店係以宮廷作主題,淨係聽個名已經覺得好有氣派,一入舖頭已經見到張龍椅,店內裝修很有宮廷格調,古色古香,就連介紹湯底既餐牌都以聖旨呈上,很有心思康熙花膠雞湯鍋$388花膠同雞係另上的,個湯清得黎又帶有濃郁既雞味,放花膠後再飲多碗,好好飲手切頂級安格斯牛肉$338推廣期內朋友身份證中了相對既號碼,所以呢個牛是免費的,牛既質量一般,油脂分布亦一般,份量亦都好少,完全滿足唔到我本地手切牛頸脊$398好失望,又係份量好少,牛頸脊既顏色卑我感覺唔新鮮,似雪左好耐咁,食落味道都係一般,呢個價錢完全唔值墨丸,蝦滑,豆腐,萵荀,韮菜豬肉餃都係正常既味道個湯底係出色既,但其餘食物質數一般,牛肉值情唔合格,咁既價錢我expect係高質既食材,而唔係只得噴煙效果既呃like相

康熙花膠雞湯鍋$388

手切頂級安格斯牛肉$338

本地手切牛頸脊$398

墨丸,蝦滑,豆腐,萵荀,韮菜豬肉餃都係正常既味道

🐔康熙花膠雞湯鍋 $298沒有錯! 就係咁大碟雞仲即場喺你面前剪兩個片花膠落鍋🤤唯一嚇親既係湯底端上時見到個面有點油🙈.🧡黃金響鈴 $78打邊爐至愛 仲要即叫即炸🥰好香濃既咸蛋黃味呀😍.🖤黑松露墨魚滑 $98有兩條咁多哇哈哈 松露味幾重貼心用咗乾冰保鮮 相機又食先有轉放魚滑落去恰吓恰吓唔記得咗佢恰耐咗少少食落去都冇影響口感呢👍🏻.🐷鹿兒島日本黑豚肉 $98不太滿意個肥瘦比例 太多肥膏了.🐮本地牛頸脊驢牯牛肉 (限定) $398油脂分佈均勻 厚度切得剛好肉質頗嫩 但牛肉稍失牛味價錢同質量有啲唔平衡🤣.🍡滾得囍宮廷拼盤•十粒 $128好多時食火鍋見到呢啲拼盤都想叫不叫但小編覺得呢度既丸拼盤係值得一試•黑松露鮮野菌蝦丸 •珍珠帶子墨魚丸•鯪魚丸 •芝心牛肉丸 •菠菜豬肉丸每款味道都好突出 唔會話食落粒粒都差唔多👍🏻.🥖桂花蚌 $128🥓厚切午餐肉 $45🥗滾得囍蔬菜拼盤 $68🍹特濃冰凍洛神花茶•一渣 $58.整體不錯 但呢個價錢想翻啅既話真係會十五十六呀😭
🐔康熙花膠雞湯鍋 $298
沒有錯! 就係咁大碟雞