餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
尖沙咀K11ArtMall 的台灣火鍋店同朋友叫咗麻辣鍋,湯底濃郁,唔算太辣,配有豆腐和鴨血(都係無限refill 架)兩個人叫咗三款配菜:伊比利亞黑豬肉、精選羔羊肉、芝士波波。兩個人都好夠食。超級推薦鴨血和芝士波波。鴨血吸晒火鍋嘅精華;芝士波波 夠彈牙,入面既芝士恰到好處,超想encore 😩 不過個肚裝唔落
尖沙咀K11ArtMall 的台灣火鍋

2020-11-24
2020-11-16 2050 浏览
我諗住試下,跟住打電話去book位,個電話長期冇人聽。咁我第二日再打過,就通左,但一有人聽電話之後,我問係咪k11湊湊鍋,佢就立即cut我線,一句回應都冇,到底是咩事???可否跟進下到底是咩事?
2020-11-10 2775 浏览
慶祝生日篇又試新野今次去左尖沙咀河內道K11 試台式火鍋叫左鴛鴦鍋(花膠雞同麻辣鍋)花膠鍋有少量花膠雞粒,湯底算濃厚麻辣鍋有豆腐同鴨血(可以任refill),不算太辣,適合吾係太食辣既朋友仔一行六人叫左牛小排,肥牛,豬飲,鴨腸,響鈴,魚皮餃,蝦丸,牛丸,蝦滑,蔬菜等等值得推介佢地既丸類,又彈牙,價錢抵食未試過火鍋可以啦埋珍珠奶茶飲,飲品款式都好多,簡直好似去左台灣打邊爐,可以解下回鄉下既心情🥰🥰除此之外仲有前菜同甜品以自助形式任食,不得不讚涼拌魚皮同地瓜球,超好食值得讚揚既服務態度質素好高,不時提點客人,作為服務性行業既行內人黎講不得不讚👍👍👍
慶祝生日篇

又試新野
今次去左尖沙咀河內道K11 試台式火鍋

叫左鴛鴦鍋(花膠雞同麻辣鍋)
花膠鍋有少量花膠雞粒,湯底算濃厚

值得推介佢地既丸類,又彈牙,價錢抵食

珍珠奶綠
涼菜
  • 蝦丸
  • 牛丸
2020-11-01 2609 浏览
昨天又忍唔住找麻辣鍋吃今次去了尖沙咀嘅《湊湊火鍋。茶憩》✅自助區的醬料種類繁多,還有前菜、生果可以免費自取🔸勵志鍋$198麻辣湯底好濃郁、鍋內有滿滿的香料、有好多菇類,不太辣,所以我們加了辣。感覺上沒有太多味精👍🏻,因為食完唔會口渴🔸伊比利亞黑豬肉$138肉味好濃,油脂好香,好軟好好味🔸飛魚籽墨魚滑$68滿滿的魚籽,墨魚滑爽口彈牙🔸烏雞卷 $59肉味香,口感係似豬肉片但有雞味,幾特別🔸活聖子 $68幾細隻但數量好多,亦鮮甜🔸皇帝菜 $38好滑好爽口,我鍾意🔸招牌大紅袍珍珠奶茶(大)$33勁大杯,茶味好香,質地不太濃,但好抵飲!大杯到我飲唔哂要轉外賣杯拎走✅進食期間店員會送上益力多味沙冰,好解膩!仲有超好味、炸到脆卜卜嘅地瓜球,內餡係芋頭同番薯2款,好好味❤️!仲有鴨血同豆腐!最後還有清甜嘅梅子茶凍做甜品呢!✅我哋食完臨走時店員仲送咗2盒鴨血豆腐比我哋帶走,超開心呀!😃😃😃✅哩間不論前菜、湯底、火鍋料、甜品平均都是好味的,而且食得出用料好實在,吃得滿足,感覺上比較冇味精,不會口喝一整晚。回頭率好高!

昨天又忍唔住找麻辣鍋吃
今次去了尖沙咀嘅《湊湊火鍋。茶憩》

✅自助區的醬料種類繁多,還有前菜、生果可以免費自取

🔸勵志鍋$198

🔸伊比利亞黑豬肉$138
肉味好濃,油脂好香,好軟好好味

🔸飛魚籽墨魚滑$68
滿滿的魚籽,墨魚滑爽口彈牙

🔸烏雞卷 $59
肉味香,口感係似豬肉片但有雞味,幾特別

🔸活聖子 $68
幾細隻但數量好多,亦鮮甜

🔸皇帝菜 $38
好滑好爽口,我鍾意

🔸招牌大紅袍珍珠奶茶(大)$33

2020-10-23 3041 浏览
之前見過新假期介紹過呢間網紅台式火鍋店覺得好吸引 早一個星期前已經book定位去試🤩好邪惡但好滿足🥳 員工服務態度值得一讚👍🏻台式麻辣火鍋任食鴨血同埋豆腐 1️⃣台式麻辣鍋單鍋 $198辣到適中 唔會非常之油 裏面有紅棗辣椒同菇類 可以任加鴨血同埋豆腐 平時唔食鴨血既我試咗一舊都可以接受 2️⃣美國牛板腱 $118咬落口唔會硬 肉味濃郁 唔錯😍3️⃣巴沙魚 $58好滑嘅魚 但係感覺有啲似平時出面好平嘅鯰魚柳😂😂 但因為湯底好味 浸落去變到好似有啲似平時酸菜魚嘅味道當然冇咗酸味🤣4️⃣蛋餃 $28 有四粒 蛋包住裏面唔知係咪魚肉都幾好食5️⃣丸類拼盤$98有牛丸魚丸同蝦丸 個人最鍾意食牛丸 咬落口好Juicy 蝦丸就好似好林咁6️⃣山藥 $38山藥份量好多 食落好似薯仔切片🤣7️⃣大紅袍珍珠奶茶 $33茶味幾濃郁珍珠幾彈牙8️⃣海鮮棒棒糖 $0有墨魚膠同蝦膠整既棒棒糖 整得幾靚 食落都正正常常9️⃣梅子茶凍同沙冰 $0梅子茶凍幾好食唔會甜因為你茶味 又唔會「溜」 我幾鐘意食 沙冰係乳酸菌味每位優惠自助加$38拎調味料 同可以任拎中華沙律 水果 炸芋圓埋單$669兩位 但食到勁飽 價錢都合理 因為我唔知有咁多嘢送 所以叫咗咁
台式麻辣火鍋任食鴨血同埋豆腐

有墨魚膠同蝦膠整既棒棒糖 整得幾靚 食落都正正常常

9️⃣梅子茶凍同沙冰 $0
每位優惠自助加$38
拎調味料 同可以任拎中華沙律 水果 炸芋圓

埋單$669兩位 但食到勁飽 價錢都合理 因為我唔知有咁多嘢送 所以叫咗咁多嘢食😅
2020-10-22
2020-10-13 2737 浏览
🇭🇰Hong Kong Average expense per per person: HKD$400+因為屋企人生日,所以去左尖沙咀個間湊湊打邊爐!環境幾舒服衞生,好似想做到高級感,但係有少少黑,有燈打向食物,影相會幾靚!小心會多人食,可能要排隊,所以book定枱好少少。我哋揀左一個治癒鍋,算係最辣好正!有其他冇咁辣同完全唔辣既湯底比大家揀。($198)佢係無限供應鴨血同豆腐,所以好岩中意食鴨血既人。食既中間仲有沙冰同茶果凍比客人解膩,都幾細心!如果你地去食,可以點羊肉($98)、海鮮湊湊($588)、海鮮拼盤($208)、飛魚籽墨魚滑($68)、鵝腸($58)、滷牛蹄根($68)、日本稻庭鳥冬($38)。另外,我超中意佢哋既茉香珍珠奶茶It was for my family member bday’s celebration, so we visited the CouCou in k11 Musea, it has another shop in MK East as well. For people who loves spicy, please pick the spicy
🇭🇰Hong Kong

It was for my family member bday’s celebration, so we visited the CouCou in k11 Musea, it has another shop in MK East as well. For people who loves spicy, please pick the spicy hotpot Sichuan style. If you don’t eat hot, you can pick fish glue white chicken hotpot base as well!
$198 for one soup base
$138 per one for more than one soup base

If you are the crazy fan of duck blood and Taiwanese tofu, just visit this shop coz they have unlimited supply of these two and it is FREE OF CHARGE!!! It is so worth it🔥They also offer you a small cup of cold yoghurt sherbets and tea pudding in the middle and the end of meal respectively(this is so considerate). While there are other dishes that I would recommend you to order as well:
- fresh lamb slices ($98): sorry coz i prefer lamb>>>>beef
- seafood coucou ($588)
- shrimp combo ($208)
- Flying fish roe shrimp slip ($68)
- Goose intestines ($58)
- Ox hoof root ($68)
- Japanese udon ($38)
- don’t forget to order their signature bubble tea as well!
2020-10-09 2712 浏览
四人限聚令下,中秋佳節帶爸媽來試新店。對我來說,這並不是新,早兩星期已光顧過,短時都內再次光顧,絕對是因為食物質素高,員工們服務態度好👍🏼這裡有多款湯底選擇,之前曾經試過台式麻辣併胡椒豬肚湯,今次同樣選了台式麻辣但併花膠雞湯。三個湯底都好正,尤其是花膠雞湯,湯味濃香,湯料亦豐富。而台式麻辣同樣出色,辣度不會太強烈,未必能滿足喜歡勁辣的人。但湯味香濃,不過今次的鴨血不夠上次般入味。這裡的火鍋配料十分新鮮,熱烈推介以下的烏雞肉卷,肉片雖薄,但口感不俗,味道好正,爽口得來又帶有濃濃雞味👍🏼由於中秋節正日,餐店特意每檯送一碟海鮮棒棒糖,好窩心😘其實所謂棒棒糖是由蝦膠及墨魚膠做成,好有心思。鴨腸跟墨魚仔即使灼熱時間短,但仍然比較硬,我覺得可以不點,可以留quota改點其他有質素的材料。蝦滑、牛黃喉,雜菜盤都不錯,值得點👍🏼最後還送上飯後甜品 - 梅子茶凍,好好味,有鐵觀音的茶香,而中間的梅子酸味味,好好味,忍唔住食咗兩杯。此店由上至下的員工都好有禮貌,服務態度一流。爸爸想要白飯,服務員二話不說幫忙到自助bar盛了一碗給我們,好體貼❤️此店絕對係可以一去再去,價錢合理質素高,絕對係火鍋的好去處。怪不

蝦滑、牛黃喉,雜菜盤都不錯,值得點👍🏼

此店絕對係可以一去再去,價錢合理質素高,絕對係火鍋的好去處。怪不得客似雲來😊
2020-10-06 1776 浏览
好想食麻辣火鍋所以早一日就已經book左呢個湊湊火鍋黎到K11,雖然我同男朋友早左小小到但佢地都好快咁就比左枱我地啦入到去,我地叫左幾個配料,就開始等食啦!鍋就叫左"勵志鍋",即係台式麻辣鍋入面有我最鐘意食嘅鴨血,仲要係無限refill 架!牛就當然一定要叫啦,仲有毛肚仲叫左個好有趣嘅海鮮波棒糖另外仲有萵筍飲品就叫左黃金鮮桔茶好快個麻辣鍋就黎左啦配料都一一送上見到佢個湯底加左好多紅棗同杞子果然係台式麻辣鍋辣就唔算好辣,不過個味都夠我地係咁refill 鴨血,真係食得好開心~牛唔平,但幾好食,幾有牛味毛肚同萵筍就無咩特別,食落都幾新鮮個海鮮波棒糖係幾得意,不過下次我諗我會揀番正常嘅丸就好飲品非常有驚喜,好味唔甜夠酸,配麻辣鍋一流食到最後仲有個梅子茶凍清清口腔非常清新,一啲都唔甜好味!
好想食麻辣火鍋所以早一日就已經book左呢個湊湊火鍋

黎到K11,雖然我同男朋友早左小小到
但佢地都好快咁就比左枱我地啦

入到去,我地叫左幾個配料,就開始等食啦!
鍋就叫左"勵志鍋",即係台式麻辣鍋
入面有我最鐘意食嘅鴨血,仲要係無限refill 架!
牛就當然一定要叫啦,仲有毛肚
仲叫左個好有趣嘅海鮮波棒糖
另外仲有萵筍
飲品就叫左黃金鮮桔茶

好快個麻辣鍋就黎左啦
配料都一一送上

見到佢個湯底加左好多紅棗同杞子
果然係台式麻辣鍋
辣就唔算好辣,不過個味都夠
我地係咁refill 鴨血,真係食得好開心~

牛唔平,但幾好食,幾有牛味
毛肚同萵筍就無咩特別,食落都幾新鮮

個海鮮波棒糖係幾得意,不過下次我諗我會揀番正常嘅丸就好

飲品非常有驚喜,好味
唔甜夠酸,配麻辣鍋一流

食到最後仲有個梅子茶凍清清口腔
非常清新,一啲都唔甜
好味!
2020-09-16
  • 黃金鮮桔茶
  • 勵志鍋
2020-07-12 5397 浏览
超喜歡的一家台式火鍋店,之前經常去深圳吃,最近因為yq原因,就在香港吃了,味道一樣,就是價格貴一些,一倍吧,不過這次選的花膠鍋底太太太加分了,真的非常好吃,調料也非常齊全,還有飲品,珍珠奶茶同新品士多啤梨冰沙都好喝
某日午飯時間經過K11,為食既我一時興起就去食火鍋,仲要係台式火鍋!😌湊湊火鍋,淨睇門面同廣告招牌都吸引到我去試下佢!門口仲貼心地提供麥茶俾客人☕️夏日炎炎,身為辣妹既我(😂其實只係食到譚仔四小辣程度),當然二話不說揀辣火鍋底啦!明明台式麻辣鍋就無理頭改左勵志鍋,非常台式style 唷~🌪[接下來每一個台式用心位會以🌪標記啊]我哋兩個人打算叫鴛鴦鍋,朋友就1516唔知揀呢個定呢個好🤔恭喜哂!最後係花膠雞勝出左既👏🏻👏🏻 你睇個湯底幾足料😍店員全程以台式普通話同我哋落單,加上佢唔正既廣東話,絕對相信佢係地道台灣人啊~🌪火鍋上台時,店員用台式溫柔腔🌪提醒我哋記得要小心攪拌花膠湯底唷~😳見到我哋偷懶就馬上過黎幫我哋繼續攪拌,仲裝埋靚湯俾我哋,溫馨提示我哋要小心燙唷~😳湯底好足料,有魚肚,鮑魚,雞粒,湯底好濃稠,鮮味非常又唔會太咸,非常合我口味😋 朋友大讚好飲,仲要encore多碗添!火鍋料方面,由於勵志鍋係可以任refill 鴨血同豆腐😳 最出名港人去台灣捧場個幾間火鍋都一定有任添鴨血的!呢個位超台哩!~🌪鴨血係我食到停唔到口😋,直頭好食過台灣人氣店,夠哂滑嘟嘟,我最唔中意好鞋口既鴨血或豬紅,

[接下來每一個台式用心位會以🌪標記啊]

我哋兩個人打算叫鴛鴦鍋,朋友就1516唔知揀呢個

定呢個好🤔

恭喜哂!最後係花膠雞勝出左既👏🏻👏🏻
你睇個湯底幾足料😍

鴨血係我食到停唔到口😋,直頭好食過台灣人氣店,夠哂滑嘟嘟,我最唔中意好鞋口既鴨血或豬紅,記得唔好放太耐先食啊☺️

所以我哋簡單叫左肥牛同飛魚子墨魚滑!
呢碟最普通既肥牛上碟好靚,大大塊,睇落夠哂新鮮,只係$98,完全唔欺場,肉質無根唔過肥,抵食之選😋👍🏻

飛魚子墨魚滑同樣出色,彈牙鮮味,仲佈滿勁多蟹籽😍,大大舊先$68!睇下張相幾誇張😂🙈

調味料區仲設有兩款水果任食,當日既西瓜好新鮮好甜😋 我忍唔住食左好多舊下下火哩🤭

驚喜嘅環節就係店員會送上一款沙冰俾你降降溫繼續作戰🌪 最後仲送上梅子茶凍做甜品作結,超級滿足哩!~🌪

我真心要大讚呢個茶凍,呢度有台式茶飲外賣,佢哋既茶真係好飲,茶味濃,無特別講幾多甜度下飲品都唔會太甜,好難得👍🏻

用佢哋既靚茶做到咁濃茶味既果凍,再配上酸酸地少甜既梅子汁,我想再食多個添啊😋😋😋

最後送上全家幅,我哋慢慢傾計,好食既火鍋,好飲既茶飲,靚湯底靚料十下十下,又有任食水果,豆腐同鴨血,免費沙冰同甜品,超級滿足😍 渡過左一個彷如去左台灣既下午😙

評分:

我第一個感覺就係湊湊火鍋贏左新加坡個間網紅火鍋店,同樣有花膠湯底,sell服務,任食水果,但個間湯底太咸,配料品質唔及呢間高,份量好少,湊湊火鍋CP值高好多!

當日仲有優惠,係31/7 前到k11店6:30前離座有85折啊!你都想過下台灣癮就不妨一試啦🤗

希望大家喜歡人家這次的分享唷!~(突如其來的台妹mode😳🙈)

2020-07-07
2020-07-02 2330 浏览
6/29星期一從晚上7:00 等到9:00,中間詢問服務員得到回覆是快了剩一桌了,然後又再等1小時,一直看著別人進去,也很多只是2人的,就算沒桌就直說嘛,不要欺騙和耍消費者,大家都是慕名而來,本來白白胖胖的我都等到變瘦了,想吃美食的我不推薦,想減肥比gym有效,覺得人生絕望沒有意義想浪費生命的,這家店員的等候安排一定會讓你滿意,人家食神是吃了考100分,這家店排隊時唸書我都可以念哈佛了,不多說我每秒幾十萬上下最後索性不吃這種偽台式
最後索性不吃這種偽台式
作為一個火鍋控,之前路過旺角Moko店時已經被門面吸引,早前尖沙咀開分店後就決左一試,本來是抱住打卡的心去的,結果一試之下驚為天人,不單顏值高,味道也是在線的,最後一個星期去了兩次。-🍲鍋底1️⃣治癒鍋-老四川風味麻辣鍋鴨血及豆腐無限添加的鍋底,鴨算超入味,超好吃,重口之人必點的鍋底。坦白說比起專門的四川火鍋店,還是差一點點的,但已經算不錯了。2️⃣菁英鍋-燕麥龍蝦鍋裡面真的有兩大塊的龍蝦,用來煮菜吃鮮味十足,但煮肉時味道不太出眾。3️⃣聚會鍋-珍鮮菌菇鍋滿滿的菌菇包含在鍋中,點這個鍋就不用另外去點菌菇的菜了,一鍋兩用,性價比高,而且味道很足,煮的蔬菜都是甜甜的。.🥩火鍋料1️⃣加拿大松阪豬答應我一定要點!兩朵玫瑰花上桌時已少女心爆發,瘋狂打卡。油脂分布平均,彈牙夾口但肉味濃厚,很有驚喜的一道。2️⃣日本和牛牛肉粒閉著眼點吧,分量足而且很便宜。牛味很濃,油脂較多,入口即化。但要注意油脂比例偏高,吃太多會有點膩。3️⃣美國特選級牛肩胛沒有太大的特色,但肉質還是不錯的,愛吃牛的可以點。4️⃣海鮮棒棒糖又是打卡必點,看上去太可愛了,而且便宜分量大,味道不算特別出彩,就普通的墨魚滑,但衝著造型也要點。5️⃣黃喉平時在香港吃黃

🍲鍋底
1️⃣治癒鍋-老四川風味麻辣鍋
2️⃣菁英鍋-燕麥龍蝦鍋
3️⃣聚會鍋-珍鮮菌菇鍋

🥩火鍋
1️⃣加拿大松阪豬
2️⃣日本和牛牛肉粒
3️⃣美國特選級牛肩胛
沒有太大的特色,但肉質還是不錯的,愛吃牛的可以點。
4️⃣海鮮棒棒糖
5️⃣黃喉
平時在香港吃黃喉超級貴,這裡分量足而不貴,相對平時吃的黃喉厚切,口感非常好,必點!
6️⃣毛肚
相對平時在香港其他店的分量較足,品質也很新鮮,喜歡吃毛肚的可以點點點。
7️⃣ 鴨腸
上桌的擺盤很有特色,把一條條的鴨腸像衣服一樣掛起來,味道沒什麼特別。
8️⃣丸類拼盤
因為幾種丸類都想嚐一下味道,所以點了個拼盤,每種丸的味道都不錯,但跟平常在外面吃到的沒什麼分別
9️⃣時蔬拼盤
基本上所有的蔬菜有包含在內,還有大份跟小份的可算,2個人去吃可以直接點個小份的蔬菜拼盤。
🔟雜菌拼盤
因為第一次去沒有聚會鍋,所以點了個雜菌拼盤,如果點了聚會鍋,可以省下這道菜。
🥤大紅袍珍珠奶茶
超級大一杯,茶味不夠出眾,珍珠也不夠彈口,有點失望,唯一比較好的是甜度可以選擇,選了微糖真的不會太甜,對不愛吃甜的人比較友好。
梅子果凍

🍮梅子果凍& 爽口沙冰
兩款甜品都是免費送的,沙冰在吃的比較膩的時候喝一口,很解膩開胃。梅子果凍就比較驚艷到我,酸中帶甜,還有淡淡的茶香味,火鍋後吃非常解膩。
⭕️走的時候還會送鴨血豆腐回家吃,超級爽。還有現在非常時期,拿醬料時要帶口罩出去拿啊。不只有醬料,還有小菜跟水果拿,水果都超甜的,記得要吃。
梅子果凍
2020-05-31 1507 浏览
既然短時間內不能飛去台灣吃台式火鍋,那就唯有去主打台式火鍋的湊湊一解台灣思鄉之愁。為了避開人潮,特意在午餐時間就來吃火鍋。湯底選了台式麻辣單鍋,這個鍋底的鴨血和豆腐可以無限添加,可以說是正中一班鴨血迷下懷配料方面吃了美國特選牛板腱,肉質鮮嫩,而且肉味也挺重,價錢和份量也算合理。突然很想吃魚,於是叫了一份巴沙魚。看似平平無奇的巴沙魚,配合麻辣湯底,再蘸上醬料,味道出奇地好吃,非常驚艷絕對值得一試!另外,響鈴又是另一種值得必試的配料。豆味香,淥到麻辣鍋裡面,吸滿湯底的湯汁,再咬一口下去,你吃到的是軟軟脆脆的口感,麻辣鍋香辣的味道 手工蝦滑彈牙爽口,店員見到你點了蝦滑還會主動問要不要幫忙淥,態度很好!吃到最後,原來還有梅子茶凍和冰沙贈送,兩款食物都有清爽的口感,可以解一解辣,中和一下火鍋油膩的感覺。

絕對值得一試!

2020-05-23
2020-04-21 782 浏览
很耐之前在深圳食過2次,香港第一次食。由於我本身打邊爐係唔鐘意食牛肉,所以我今次係無order 肉類。2人叫鴨腸,毛肚,墨魚滑,同黄喉。好開心食到黄喉,唔係好多地方有得食。個湯底,就係美人鍋配麻辣,鴨血豆腐係無限任加,真佛心。🥰 美人鍋有花膠,鮑魚,可以直接飲。飲品就叫左2杯大既珍珠奶茶,都沖得好好飲。d 職員好好,耐唔耐會過黎問下有無野要幫手,又會主動加鴨血,好有台灣既作風。整個用餐過程都好滿意。
很耐之前在深圳食過2次,香港第一次食。

整個用餐過程都好滿意。

2020-04-12
2020-04-16 979 浏览
臺式火鍋盛行,朋友介紹位於K11的湊湊,因朋友和我都想早啲食,避開放工時段要等位,所以4:30下午茶兼晚餐一齊食。而6:30pm前埋單有85折優惠,真係一石二鳥。由於4:30太早,而且又限枱令,店內只有我們共2枱客,店員細心介紹店內環境細節。雖然湊湊是臺式火鍋,但在臺灣卻沒有分店,因為老闆是中國和台灣人開的。但風格真的十分台灣風格。湯底我們揀了鴛鴦鍋(台式麻辣配花膠雞窩)首先花膠鍋十分濃郁很鮮甜,麻辣煱內的鴨血及豆腐, 十分入味。配料全部很新鮮,特別推介風味鴨腸,烚1分鐘就食得,口感很特別,爽脆有咬口。另外一開始會奉送一杯小的沙冰, 十分清新。最後奉送的甜品,也十分用心製造,是梅子茶凍。

臺式麻辣/紅顏花膠雞(鴛鴦鍋)
湊湊精選肥牛
三丸拼盤
鴨血
風味鴨腸
梅子茶凍
2020-04-16
臺式麻辣/紅顏花膠雞(鴛鴦鍋)
湊湊精選肥牛
三丸拼盤