餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-01-20 2748 浏览
第一次來湊湊吃火鍋,之前一直想試,奈何次次都排長龍等位。幸好這次訂了位,故很快就可以入去用餐了。值得讚賞這家火鍋店很貼心,就算要排隊等位,也有椅子、茶水供應,讓你可以舒適等侯入座。裡面裝潢很有台灣特式,侍應以台灣口腔跟我們逐一介紹,令我們真的很像置身於台灣的火鍋店。我們點了「菁英鍋」,即是龍蝦湯底,湯底足料,味道非常鮮甜濃郁。其間店員提醒要先吃龍蝦,否則太老不好吃;龍蝦膏甘香鮮味,肉質雪白好有彈性,好正🥰先說說伊比利亞黑毛豬,肉與脂肪比例恰到好處,入口油脂甘香,肉質吃起來很嫩滑,而且彈牙。美國特選級牛小排油脂呈雪花狀,肉質亮麗有光澤,好新鮮。食落牛味香濃,好有牛油香味;最驚喜是牛小排下有半棵大白菜墊底,店員仲主動表示可以幫忙切開給我們火鍋吃,故可不用另外點大白菜,不錯不錯!黃金條酥炸得金黃香脆,十分香口,令人想一食再食!炸魚皮脆薄,而且份量不少!我們還點了蛋餃和午餐肉。蛋餃皮薄,有明顯蛋香,餡料飽滿。時蔬湊湊有多款蔬菜及雜菌,清新健康。之後店員又主動幫我們放飛魚籽墨魚滑入鍋,墨魚滑爽口彈牙,飛魚籽脆卜卜好鮮味。用餐途中店員奉上一杯「餐中沙冰」,細問之下原來是幫助我們消化的,味道像益力多

黃金條酥炸得金黃香脆,十分香口,令人想一食再食!

炸魚皮脆薄,而且份量不少!
我們還點了蛋餃和午餐肉。蛋餃皮薄,有明顯蛋香,餡料飽滿。

時蔬湊湊有多款蔬菜及雜菌,清新健康。
用餐途中店員奉上一杯「餐中沙冰」,細問之下原來是幫助我們消化的,味道像益力多,很好喝!同時亦可清清味蕾,繼續慢慢品嚐。
值得一提的是這裡有多款台式飲品,各款茶飲可選擇!第一次邊喝珍奶邊食火鍋😋一次過滿足兩個願望。
整體而言質素不錯,值得一來👍🏻
2020-01-17 112 浏览
第二次去湊湊打邊爐第一次係係moko,食物質素係掂嘅,可惜我地當時點左個食妝鍋,太傑,感覺就好似係d羹度打邊爐咁第二次係去K11,首先要講下個地點!入到商場搵左幾個字都搵唔到,仲要問店舖d人都話見過佢地來宣傳,但係都唔知係邊,商場指示極度不清晰。不過除左呢樣之外,其他都好滿意。今次點鴛鴦鍋,台式辣鍋同埋一個菌類嘅鍋,兩個味道都非常好。鴨血可以無限refill,而且個waiter哥哥見我地咁鍾意食,都時不時埋來問我地幫我地加鴨血,又提醒我地海鮮先食會好d,全程態度都非常之好,最後見我地咁鍾意食鴨血,仲一日送左一份比我地帶走當然除左鴨血,其他食物都好好味,尤其豬肉牛肉都好得另外想提下個奶茶,我係Moko堂飲過一次,外賣過一次,大紅袍奶茶,凍同熱味道非常好,不過我朋友話尖沙咀店好似差dd咁~
第二次去湊湊打邊爐

,商場指示極度不清晰。

不過除左呢樣之外,其他都好滿意。
今次點鴛鴦鍋,台式辣鍋同埋一個菌類嘅鍋,兩個味道都非常好。
,又提醒我地海鮮先食會好d,全程態度都非常之好
,最後見我地咁鍾意食鴨血,仲一日送左一份比我地帶走

當然除左鴨血,其他食物都好好味,尤其豬肉牛肉都好得

2020-01-11 145 浏览
早排成日都出差無時間同親愛的周圍去,襯住聖誕就同左佢去打邊爐,佢最愛嘅不二之選...今日我地揀左去尖沙咀K11嘅湊湊鍋,據聞都係過江龍嚟,仲要有得打邊爐又有得飲珍珠奶茶,餐廳做緊優惠,食滿$600有多邊牛, 我地叫左花膠雞煲同埋麻辣煲,花膠湯底充滿住膠質,店員提醒我地要keep住攪動下湯底以免痴底. 芝士魚腐: 有粒粒芝士喺裡面㗎,仲好彈牙墨魚滑: 彈牙不用說,店員仲好主動過嚟幫忙放到鍋底裡淮山: 打邊爐不可或缺嘅材料之一,親愛的仲話想encore 安格斯肥牛: 牛味充足,入口軟糯我地叫左杯士多啤梨沙冰,仲有一杯鮮桔茶! 飲品大大杯,仲有甜品奉上!

芝士魚腐: 有粒粒芝士喺裡面㗎,仲好彈牙

墨魚滑: 彈牙不用說,店員仲好主動過嚟幫忙放到鍋底裡

淮山: 打邊爐不可或缺嘅材料之一,親愛的仲話想encore

安格斯肥牛: 牛味充足,入口軟糯

2020-01-09 123 浏览
.〰️台式麻辣鍋呢個係佢哋主打嘅台式火鍋湯底主打台式溫柔辣 辣味比較溫和唔似四川麻辣鍋咁刺激 亦都冇咁油膩仲點係鴨血同豆腐都可以任添🥰.〰️花膠雞鍋湯底本身有好多花膠 鮑魚仔同雞肉粒濃郁到好似芡汁咁 食落係滿滿嘅膠質飲落每一啖都係膠原蛋白 女士啱晒!湯底足料到食完已經值回票價 物超所值🤣.〰️配料配料特別推介海鮮棒棒同飛魚子墨魚滑兩個都鮮味十足 彈牙爽口🤭.食到中間侍應仲會比杯檸檬沙冰你解一解膩最後亦都有會梅子果凍做甜品 🤤特別一提侍應真係好熱情服務好好食到中間仲有台灣侍應主動幫手落配料臨走仲有得外賣鴨血豆腐 真係幾有gimmick🤞🏿.

〰️台式麻辣鍋

呢個係佢哋主打嘅台式火鍋湯底
主打台式溫柔辣 辣味比較溫和
唔似四川麻辣鍋咁刺激 亦都冇咁油膩
仲點係鴨血同豆腐都可以任添🥰
〰️花膠雞鍋

湯底本身有好多花膠 鮑魚仔同雞肉粒
濃郁到好似芡汁咁 食落係滿滿嘅膠質
飲落每一啖都係膠原蛋白 女士啱晒!
湯底足料到食完已經值回票價 物超所值🤣

特別一提侍應真係好熱情服務好好
食到中間仲有台灣侍應主動幫手落配料
臨走仲有得外賣鴨血豆腐 真係幾有gimmick🤞🏿
2020-01-08 2059 浏览
節日氣氛濃厚,聖誕節同埋新曆新年,不停相約大家出嚟食飯。 天氣清涼舒爽, 最適合就係食火鍋。火鍋嘅種類越嚟越多, 台式、四川、港式、日式, 林林總總新興火鍋店林立於尖沙咀。 最近大家都係熱烈討論新興的台式火鍋😍😍😍台式火鍋注重湯底用料, 就好似我選擇咗嘅“食妝鍋”--紅顏花膠雞鍋😍。花膠✨ +鮮鮑魚✨+ 雞肉+ 菇菌 +鮮冬菇湯底鮮美香濃 😋😋,花膠份量絕不吝嗇, 材料非常充足, 淨係品嘗鍋底已經非常滿足了😘選擇了兩款肉類 ,美國特選牛板腱🐂伊比利亞黑毛豬🐷。 略嫌牛肉不夠嫩滑, 下次可以試下和牛, 油花比較平均應該會比較軟嫩。 伊比利亞黑毛豬 ,肉味香濃 , 油花分佈平均, 令人回味。😋😋智利白鱈魚、飛魚子墨魚滑、手工蝦滑新款海鮮食物當中,最鍾意就係飛魚子墨魚滑, 飛魚子脆卜卜口感特別, 墨魚滑彈牙爽口。🤗🤗牛黃喉, 比較少吃的食物, 而且唔係太多火鍋店有得賣, 這裏的牛黃喉非常新鮮, 做到爽脆嘅效果。 根據店家溫馨提示,灼20秒就係最佳嘅品嘗時間。蛋餃🥚, 蛋皮嫩滑, 餡料鮮味, 整體上覺得幾好食。皇帝菜、甜玉米🌽蔬菜新鮮, 欣賞店家貼心安排, 有別於一般嘅店舖, 粟米切成長條型,

花膠✨ +鮮鮑魚✨+ 雞肉+ 菇菌 +鮮冬菇

選擇了兩款肉類 ,美國特選牛板腱🐂

智利白鱈魚、飛魚子墨魚滑、手工蝦滑

蛋餃🥚, 蛋皮嫩滑, 餡料鮮味, 整體上覺得幾好食。

皇帝菜、甜玉米🌽
蔬菜新鮮, 欣賞店家貼心安排, 有別於一般嘅店舖, 粟米切成長條型, 係食嘅時候就會更加優雅同埋方便。

起驚喜🍲🔥超開心😍, 在這裏食火鍋 店家會贈送不小食物😋😋😋
品嚐火鍋嘅途中 ,會贈送兩杯乳酸沙冰🍧, 畀我哋爽爽味蕾。 仲有飯後甜品贈送😎梅子茶凍🍮
最後還可以, 免費帶兩兜鴨血豆腐回家, 慢慢品嚐😍😍😍

庆祝纪念
圣诞节
  • 食妝鍋
位於尖沙咀的 湊湊火鍋‧茶憩 ,是一間深圳人氣台式火鍋店。餐廳主打 各款特色火鍋 和 大紅袍珍珠奶茶,設有堂食和外賣區,不論是跟朋友聚餐,還是經過喝一杯,同樣合適啦!湊湊火鍋裝潢走中國風,甚有詩情畫意,具有氣派。坐位寬敞舒適,而且每張桌子設有USB充電位,非常貼心哦。餐食的定價很合理,每位客人只需加$19,就包涵: 茶芥丶醬芥丶仼食白飯和時令水果哦。餐廳提供八種不同口味的火鍋,由素鍋丶養身丶濃湯至麻辣口味勻備,客人更可雙拼或三拼,一次過品嚐多種味道。菁英鍋 (燕麥龍蝦鍋) $198這個龍蝦鍋,濃香又美味哦! 採用美國波士頓龍蝦丶燕麥米丶蘿蔔和西芹等熬煮而成,湯頭呈鮮橙色,質感微稠,有點像西湯,味道非常濃郁,龍蝦味重,我一口氣喝掉四碗呀!山海一盤 $588氣派十足的海陸拼盤,三人分享也絶對足夠呀! 有齊 鮑魚丶北寄貝丶帶子丶海蝦丶三文魚丶雪花肥牛,份量超多,好滿足呀~湊湊精選肥牛 $98丸類拼盤 $98三種肉丸包括: 精製牛筋丸丶精製台式丸丶精製蝦丸,丸類彈牙濃味,很不錯哦。鐵觀音珍珠奶茶 $27(大)建議大家不要點三分糖,最少也要五分糖,因為味道會過淡哦。總括來說,火鍋好吃丶價格相宜丶
位於尖沙咀的 湊湊火鍋‧茶憩 ,是一間深圳人氣台式火鍋店。

菁英鍋 (燕麥龍蝦鍋) $198

山海一盤 $588

湊湊精選肥牛 $98

丸類拼盤 $98

鐵觀音珍珠奶茶 $27(大)

建議大家不要點三分糖,最少也要五分糖,因為味道會過淡哦。

總括來說,火鍋好吃丶價格相宜丶氣氛良好丶坐得舒適,而且服務超好,最後更會附送每台客人 麻辣鴨血和豆腐,是近期最得我歡心的火鍋哦。
2019-12-21
2020-01-04 1694 浏览
凍天特別鍾情打邊爐,尤其是麻辣火鍋,辣辣地好暖胃感覺,呢間台式人氣火鍋店開到去K11喇!!餐廳環境都好寬敞舒適,以卡位為主,門口調味吧檯有多款醬油及配料比你混醬,仲有生果及米飯可自取任食先叫了杯黃金鮮桔茶,成杯沙冰咁,鮮桔味道清新又酸咪咪,食麻辣火鍋啱哂近幾年開始喜歡台式麻辣火鍋及養生鍋,無川式麻辣咁刺激,呢到個麻辣鍋層次豐富又香比較養生唔會死麻死辣仲可無限添加鴨血及豆腐,另一邊係珍鮮菌鍋好多不同種類鮮菌放湯,味精清甜用嚟烚菜好美味烏雞肉卷切得薄薄一片片,烏雞好鮮甜肉嫩全蝦類拼盤(原隻龍蝦、紅蝦、白蝦)價錢好抵食,龍蝦肉都幾新鮮彈牙,紅蝦鮮甜味重新鮮活鮑魚爽口彈牙,放鮮菌湯底好鮮甜肥牛牛脂比例較多一點,入口牛味不錯都幾嫩腍黑柏葉大大塊烚5-10秒就剛剛好,入口爽爽有咬口皇帝菜都很鮮嫩最後贈送嘅梅子茶凍好好味,因為呢間店仲有主打茶飲賣,所以個茶凍做得好清甜甘口~

烏雞肉卷切得薄薄一片片,烏雞好鮮甜肉嫩

新鮮活鮑魚爽口彈牙,放鮮菌湯底好鮮甜

肥牛牛脂比例較多一點,入口牛味不錯都幾嫩腍
黑柏葉大大塊烚5-10秒就剛剛好,入口爽爽有咬口

皇帝菜都很鮮嫩

2019-12-29 143 浏览
以新穎台式麻辣火鍋為招牌的湊湊火鍋在K11開新分店了!除了靚料湯底以及各種高級海鮮肉類拼盤之外,還同時供應台式手搖杯特飲,大大杯又好喝!推介大紅袍珍珠奶茶和烏梅茶😋 新設醬料吧枱可隨意調配醬料,及享用前菜或水果,同時提供米飯,一定能吃得飽肚~。湯底有7款選擇,而且名字改得很有趣😆 包括台式麻辣鍋「勵志鍋」、紅顏花膠雞鍋「食妝鍋」、辛酸菜魚鍋「回味鍋」、番茄牛膝骨鍋「表白鍋」、珍鮮菌菇鍋「聚會鍋」、老四川風味麻辣鍋「治癒鍋」以及燕麥龍蝦鍋「菁英鍋」,當中人氣最高的是「勵志鍋」以及「食妝鍋」,Handsup也點了這兩款作鴛鴦鍋😋。勵志鍋麻辣味香噴噴,十分蔥味!而且無限續添鴨血和豆腐,鴨血好入味好好吃!食妝鍋濃郁得像湯羹一樣,花膠超多的😍 一定要先喝一口品嚐其鮮味😋。食物方面,牛板腱肉質嫩滑,牛味濃郁,搭配兩種湯底也很棒🤤 而松茸菌菇海鮮滑口感爽彈,菇味很香很不錯!丸類方面款款都好吃!特別是魚蛋,超彈牙😆 紐西蘭青口亦很新鮮👍🏻配麻辣鍋味道好好😋。最後有乳酸冰沙和梅子茶凍解解辣,梅子茶凍不會太甜好滋味💛 這家火鍋一定會再來吃啊😝

食物方面,牛板腱肉質嫩滑,牛味濃郁,搭配兩種湯底也很棒🤤
而松茸菌菇海鮮滑口感爽彈,菇味很香很不錯!
丸類方面款款都好吃!特別是魚蛋,超彈牙😆
紐西蘭青口亦很新鮮👍🏻配麻辣鍋味道好好😋

最後有乳酸冰沙和梅子茶凍解解辣,梅子茶凍不會太甜好滋味💛
這家火鍋一定會再來吃啊😝
2019-12-29 138 浏览
湊湊火鍋早前係旺角MOKO開張,一直都無時間去試。啱啱喺k11見到有新分店,剛好有段空檔時間,唔好諗咁多,擇日不如撞日🤣🤣🤣立即攞位試試先。主打台式麻辣火鍋、自家台式茶飲👍👍👍👍百份百台灣情懷🥰🥰🥰翻開餐牌👀👀每個湯底嘅名都好特別囉😆😆😆😆表白鍋(番茄牛膝骨鍋)、治癒鍋(老四川風味麻辣鍋)、食妝鍋(紅顔花膠鷄鍋)、任性鍋(黃金奔馳鍋)........有趣👏🏻 我揀咗勵志同回味拼個鴛鴦鍋,🤩🤩即係辛酸菜魚鍋配台式麻辣鍋😎😎講到地道正宗,當然唔會缺少台灣人嗰份嘅慷慨。麻辣火鍋鍋內啲鴨血同豆腐,跟係台灣食嘅一樣都係可以免費無限量追加㗎! 🤣😂食火鍋🥢我係唔可以無牛㗎😋😋😋日本和牛粒、美國牛小排、特級牛上腦👏🏻👏🏻👏🏻仲有飛魚籽墨魚滑、鴨腸、羊肉、雪魚⋯⋯⋯和牛粒~軟嫩兼牛味超濃👍😋,鴨腸~爽脆無渣🤗,飛魚籽墨魚滑~爽口、彈牙,爆粒有趣。火鍋料種料選擇都算多,味道同擺盤都唔錯👍👍 這店的另一大特色~台式茶飲,巨杯得嚟又好味嘅大紅袍珍珠奶茶配火鍋,台味真濃😻而我最推薦嘅係「草莓雪頂」清甜馥香配搭解膩綠茶🍓🍵🍻 食到中途,服務員會奉上免費的益力多沙冰比食客解一解膩👍👍😎餐後還有免費甜品~梅子果凍。
湊湊火鍋早前係旺角MOKO開張,一直都無時間去試。
主打台式麻辣火鍋、自家台式茶飲👍👍👍👍百份百台灣情懷🥰🥰🥰
翻開餐牌👀👀
仲有飛魚籽墨魚滑、鴨腸、羊肉、雪魚⋯⋯⋯
和牛粒~軟嫩兼牛味超濃👍😋,
鴨腸~爽脆無渣🤗,
飛魚籽墨魚滑~爽口、彈牙,爆粒有趣。

真貼心,🤣🤣🤣🤣🤣🤣差D攪錯以為自己直係飛咗去台灣添!🥰🥰🥰👍👍👍👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2019-12-28 858 浏览
天寒地冬,打邊爐癮即起,之前已聽聞過江龍台式火鍋好出名,但每次去都等位排長龍,而家開到黎香港當然要試下,預早同朋友們訂位烚下烚下,加上我同朋友們都係台式火鍋忠粉,做好哂功課知道依度既鴨血豆腐係任添,真係超開心準時入座坐低即刻揀湯底,叫左個勵志鍋,即係台式麻辣鍋,湯底入面既材料非常足辣得黎夠哂惹味醒胃,鴨血口感彈滑又大件,一夾又唔會易散豆腐好入味,吸哂辣汁帶花椒香,好過癮好正,店員亦好好服務間中就會過黎問我地需唔需要再加鴨血豆腐,窩心呢!我地每人另加錢已包醬料、白飯任添同水果前菜,有六款醬料配搭,有個牌教埋點配搭係咩風味既醬料,都幾多選擇,唔錯火鍋配料另叫左七樣,分別有日本手打烏冬、蛋餃、飛魚籽墨魚滑、丸類拼盤、風味鴨腸、牛小排同什錦蔬菜籃蛋餃係食台式火鍋必有同必叫,皮薄蛋皮包住豬肉,好香好正,一啖食落口完全無負擔,手打烏冬都食出驚喜,食落爽滑帶少許煙韌,唔會食個時軟到爛哂,好好食其中既丸類拼盤有蝦丸、魚丸同台式貢丸,個蝦丸係真材實料,真係鮮蝦滑打成手工丸,食落爽口鮮甜,蝦味好強烈,其次既台式貢丸都非常好味,入口好香豬既甜味,聽係台灣食到既貢丸一樣味道同夠哂大粒牛小排雪花紋好靚,食落帶濃

辣得黎夠哂惹味醒胃,鴨血口感彈滑又大件,一夾又唔會易散

牛小排雪花紋好靚,食落帶濃郁牛味,口感實在又唔會太軟身,唔錯

另外叫左杯大杯黃金鮮桔茶同大杯鮮橙綠茶,味道適中又唔會太甜,剛剛好,大杯的確好抵飲,平價錢有大杯又好飲既飲品送住食火鍋,一流

食到咁上下,店員送上餐中沙冰同梅子茶凍,沙冰益力多味,酸凍開胃
梅子茶凍用左綠茶黎做果凍,食落好香濃既綠茶味,苦澀帶清香味,解膩唔錯

食到好飽了,叫埋單個時仲會送多一份鴨血豆腐比我地拎走返屋企食,真係滿載而歸,整體價錢適中,又唔太貴,食物質素唔錯,服務幾好,會自動自覺睇客人有無需要叫野或加湯,真心正,下次帶屋企人黎食多次先
2019-12-27 136 浏览
台灣湊湊鍋k11前排開左湊湊鍋,夜收工同左男友去宵夜打邊勞。餐廳好新淨,裝修好古典,黑色為主。野食都好多選擇!我地叫左單鍋勵志鍋,餸叫左肥牛,牛上腦,烏雞肉及豬肉。勵志鍋這個和不算太辣,有一點點藥材味,有枸杞及紅棗,女孩子飲可以補身,冬天食非常合適,飲完湯暖晒。呢度嘅肉類選擇非常多。肥牛肥膏分布多,輕輕一碌就夠,吾錯。豬肉豬肉片份量多,同埋都厚厚地,好食過肥牛。其中兩個特別嘅肉類係牛上腦同埋烏雞肉。牛上腦第一次食,佢係牛後頸部位的肉,肉係肥瘦交錯,比例均勻,所以碌完都吾會難口,口感好!烏雞肉我最喜歡這個,很彈口!同埋價錢好抵,$58only,又好食又抵食。另外最正既係鴨血同豆腐任添!店員話配呢個勵志鍋味道最好。食到中段仲有益力多沙冰送上,好窩心。最後仲有梅子果凍作為甜品。
台灣湊湊鍋

k11前排開左湊湊鍋,夜收工同左男友去宵夜打邊勞。

餐廳好新淨,裝修好古典,黑色為主。

野食都好多選擇!

我地叫左單鍋勵志鍋,餸叫左肥牛,牛上腦,烏雞肉及豬肉。

勵志鍋

呢度嘅肉類選擇非常多。

肥牛
肥膏分布多,輕輕一碌就夠,吾錯。

豬肉
豬肉片份量多,同埋都厚厚地,好食過肥牛。

其中兩個特別嘅肉類係牛上腦同埋烏雞肉。

牛上腦

烏雞肉

另外最正既係鴨血同豆腐任添!店員話配呢個勵志鍋味道最好。

食到中段仲有益力多沙冰送上,好窩心。

最後仲有梅子果凍作為甜品

2019-12-05
宵夜
2019-12-24 735 浏览
餐廳主打台式火鍋,環境舒適,裝修型格,而且服務貼心!優惠自助 $19/位這絕對是非常優惠的價格!因為已經包括差不多二十款自選醬料,前菜,生果和白飯!而且餐廳提供多種醬料的配搭,認真細心!我選擇了台式正宗的配搭,一嘗台灣道地吃法!紅顏花膠雞鍋 $198湯底材料十足,有大量花膠、雞粒、鮑魚仔、花菇!湯底呈金黃色,濃郁厚實,充滿膠質,好適合女士們,滋補養顏!店員建議我們先品賞湯和湯料,然後再開始打邊爐! 花膠多到好似吃不完,厲害呀!美國特選級牛小排 $198牛小排呈鮮紅色,雪花分佈平均,賣相一流!牛肉味濃郁,而且非常嫩滑,十分美味!加拿大松阪肉 $98以玫瑰花的外型上菜,賣相吸引!松阪肉爽口彈牙,油香四溢,肉味香濃,好正呀!牛黄喉 $68爽口有口感,大火滾燙約20秒,便可以享用!飛魚籽墨魚滑 $68好滑溜的外型,好可愛!充滿飛魚籽的墨魚滑,感覺到飛魚籽在口腔內爆開,好爽呀!時蔬湊湊(小份)$98小份都份量十足,新鮮爽甜!凍桔香冬瓜茶 $34冬瓜茶中帶有酸酸甜甜的桔香,好清新!凍草莓雪頂 $36同樣非常大杯,面層有好邪惡的忌廉,加上草莓味的幼滑沙冰,好正呀!梅子茶凍 (送)益力多沙冰 (送)
餐廳主打台式火鍋,環境舒適,裝修型格,而且服務貼心!

優惠自助 $19/位

紅顏花膠雞鍋 $198

美國特選級牛小排 $198

加拿大松阪肉 $98

牛黄喉 $68
爽口有口感,大火滾燙約20秒,便可以享用!

飛魚籽墨魚滑 $68

時蔬湊湊(小份)$98
小份都份量十足,新鮮爽甜!

凍桔香冬瓜茶 $34
冬瓜茶中帶有酸酸甜甜的桔香,好清新!

凍草莓雪頂 $36

梅子茶凍 (送)

益力多沙冰 (送)

2019-12-24 233 浏览
朋友兩個人即興想打邊爐,諗起呢間新開嘅台式火鍋,打電話上去book枱不過冇人聽。到7:00 walk in試吓睇下有冇位啦,佢嘅位置喺商場零零舍舍一個角落頭,都有啲難搵,要問人先去到。門口嘅裝修幾靚,仲有幾張枱俾你等位嘅時候坐,但裡面地方唔大,好彩我哋有最後一張二人枱就唔使等。我哋就坐正門口嘅枱,算係闊落,張枱仲可以叉電。醬料區有埋前菜,水果同白飯任攞,但其實係好似飲茶咁收咗茶錢店員例行介紹哂啲茶啊醬料區啊之後呢就正式開波。先揀湯底,唔食辣嘅兩個人揀咗花膠鮑魚雞湯所謂花膠原來係豬皮?撈匀全煲撈到四粒波子咁大粒鮑魚,雞同菇就好多。試飲過湯,杰撻撻,胡椒味好重,好似食緊碗仔翅一樣。食物嘅選擇就一般般,普通打邊爐嘅配料,冇咩特別嘅食材。我哋兩個都唔係大食嘅人,叫咗幾樣嘢樣樣試下。牛肉分幾個等級,叫咗最平98蚊嘅肥牛,一碟羊,一個細蔬菜拼盤,同一個打卡用嘅棒棒糖,其實係魚蛋。份量算係有良心,兩個人食到頸飽,味道就不過不失啦,食落無乜特別咁囉。呢度仲有賣珍珠奶茶,超大杯,不過味道都係無乜特別,三十幾蚊都抵飲嘅。有細細杯沙冰同甜品送,仲有一人一盒鴨血比你外賣帶走添。埋單七百幾蚊。呢間火鍋試過之後,

食妝鍋

海鮮棒棒糖
蔬菜湊湊

大紅袍珍珠奶茶

呢間火鍋試過之後,覺得平平無奇,環境幾好,食物方面但完全搵唔到一個特別嘅點,要好食去養心殿,要服務去海底撈,要打咭去火鍋撚,要抵食好多都抵食過佢,諗唔到理由要再幫襯。
2019-12-23 562 浏览
K-11一直俾人嘅感覺 ,都係好慢活 成個商場人五多 ,行得好舒服 約系呢到食飯一流 又系地鐵站上面 !! 見呢間新開張冇耐 ,就坐滿晒人 咁吸引點會唔食佢呢 ,主打台式火鍋 🍲 。坐低冇耐 就有台灣貴妃烏龍飲啦 !! 呢度啲鍋既名 好得意 我哋揀咗表白鍋 🙈🙈 ,佢仲有 任性鍋 ,食妝鍋 等 嘻嘻😜 。如果同你暗戀既人黎食 仲可以借啲意表白添 ,呢個喎番茄味🍅🍅十足 仲有一個好大嘅牛骨 。海鮮湊湊 🦞🦀🐟🐚🐚 太多海鮮選擇咩都想食 最後我哋揀咗呢個大拼盤 , 海鮮都幾新鮮㗎 隻蟹🦀仲有膏架 ,又有鮑魚又有帶子 其實都幾抵 。日本和牛前胸 牛嘅前胸 系牛黎講好難食到 ,呢個部位相對價錢較貴 ,出到嚟份量唔多 不過可以試到咁珍貴嘅部位都唔錯嘅 牛味10分重 ,油脂分布都幾靚 !!食到有啲膩 可以出去拎生果食㗎 出邊有免費任拎生果 白飯 同少少沙律 🥗 ,食到最後 仲會有呢個 梅子茶凍 解一解架 !!埋完單 仲有麻辣鴨血同豆腐 免費比食客帶走 就連冇叫呢個鍋嘅 都可以試到佢哋嘅麻辣 。
約系呢到食飯一流 又系地鐵站上面 !!

見呢間新開張冇耐 ,就坐滿晒人
咁吸引點會唔食佢呢 ,主打台式火鍋 🍲 。

坐低冇耐 就有台灣貴妃烏龍飲啦 !!

呢度啲鍋既名 好得意

如果同你暗戀既人黎食 仲可以借啲意表白添
,呢個喎番茄味🍅🍅十足 仲有一個好大嘅牛骨 。

海鮮湊湊 🦞🦀🐟🐚🐚

太多海鮮選擇咩都想食

日本和牛前胸

牛味10分重 ,油脂分布都幾靚 !!

食到有啲膩 可以出去拎生果食㗎

埋完單 仲有麻辣鴨血同豆腐 免費比食客帶走
就連冇叫呢個鍋嘅 都可以試到佢哋嘅麻辣 。

2019-12-22 257 浏览
兩個人去打邊爐傾下計就最岩,限時兩個鐘,上網睇仲以為無乜人黎食、普通野,點知又唔係喎~都要等成個鐘先有位,好彩有服務,有位既時候就會打黎,可以行住街等位,如果唔行街,門口仲放d茶、小食可以一邊嘆茶一邊等叫左個鴛鴦鍋(酸菜魚、台式麻辣)酸菜魚似四川風味果隻,夠哂酸夠哂辣,魚唔腥、多酸菜,真係好好味台式麻辣唔夠麻、唔夠辣,味道還可以,鴨血、豆腐無限添加服務員好細心,會定時派乳酸沙冰降下火,好味到想添飲最後個甜品青梅啫喱係超好味好想食多幾個
兩個人去打邊爐傾下計就最岩
都要等成個鐘先有位
,好彩有服務,有位既時候就會打黎,可以行住街等位
,如果唔行街,門口仲放d茶、小食可以一邊嘆茶一邊等

叫左個鴛鴦鍋(酸菜魚、台式麻辣)

台式麻辣唔夠麻、唔夠辣,味道還可以,
鴨血、豆腐無限添加

服務員好細心,會定時派乳酸沙冰降下火
,好味到想添飲
最後個甜品青梅啫喱係超好味