餐厅: 渝痴漁醉
资讯:

2018-03-02 61 浏览
我係一個勁中意食烤魚既人,所以又試下呢間烤魚,去到都唔洗等就已經有位了,坐低後店員會遞上點菜既紙等你叫左條魚先。佢地除左烤魚之外,仲有d小炒,小食俾你選擇,樣樣都好吸引,所以決定左下次再黎食小炒,今次就食左烤魚先🤤🤤叫左條清江魚,因為佢紙上面寫住推介,湯底味道就選擇左漁翁招牌豆花,佢帶有辣味,店員就幫我地揀左小辣,其實都夠辣,因為佢滾得耐d辣味會走晒出黎,湯底味道濃郁,最得意既係佢每隻角都有舊豆腐花做配菜,當中亦都有小量芽菜,魚肉鮮嫩,亦都好滑,魚過屬於大條,所以唔會怕難挑骨👍🏻👍🏻👍🏻果然係推介。至於配菜,就叫左鮮蝦,有4隻,肉質彈牙,再配埋d汁簡直一流👍🏻蓮藕片,又係再點埋滾出黎既汁🤤👍🏻👍🏻👍🏻最後叫左呢份和牛,份量唔算多,但都夠2個人食,佢呢個和牛係如果你叫左烤魚或雞煲就可以用優惠價格98蚊order,其實都幾抵,肉質又唔會太硬身,幾好味,不錯👍🏻值得推介🤤🤤🤤最後食完所有野,仲有返個甜品送添,今日呢個就係桂花糕配西瓜,西瓜好甜,而桂花糕都唔差好香桂花味👍🏻👍🏻👍🏻值得再幫襯。另外值得一提既係佢去會有條即棄圍裙俾你套上身免得整污糟d衫,呢樣野好細心,食過咁多間,係得呢間會咁做👍

蓮藕片,又係再點埋滾出黎既汁🤤👍🏻👍🏻👍🏻

另外值得一提既係佢去會有條即棄圍裙俾你套上身免得整污糟d衫,呢樣野好細心,食過咁多間,係得呢間會咁做👍🏻👍🏻👍🏻讚
2018-02-27
2018-03-01 60 浏览
喺銅鑼灣返工 平時晏晝都會同事嚟呢度食飯 我同我啲同事都食到上哂癮 貪佢夠辣 又唔貴 但係食晚飯就未試過啦難得今日一齊收早 book定枱 一班人柴娃娃食嘢係開心嘅 試下晚餐係點先晚市餐牌選擇非常多 烤魚 雞煲 小菜 小食 一應俱全我哋幾個人都好食得辣 一於叫佢嘅小菜試下 多人可以試多啲唔同款式乾扁田雞$138覺得非常乾身 鑊氣十足 又麻又辣嘅味道 完全可以刺激我嘅食肉田雞依然保持肉汁 肉質細嫩唔嚡口椒伴松花蛋$42金黃色嘅皮蛋賣相比黑色嘅好看 中間是留心的 獨特嘅口感 配合辣椒醬及青椒 味道相當配合麻辣青瓜$38味道又麻又辣 配合清新爽脆嘅青瓜 解滯消暑山椒木耳$38木耳爽脆 本身冇乜味嘅木耳 配合自家製嘅醬汁 酸酸辣辣夠曬開胃麻辣豬爽肉$48非常喜歡這個豬爽肉 口感非常彈牙 入口不油膩食咗咁多味辣嘅菜式 食番一味唔辣嘅平衡下先清炒萵筍絲$68萵筍絲爽口清甜 清淡的味道正好配合之前較為濃味的 清新健康嘅選擇提子味果汁酒$38造型非常精緻 杯中有條小海豚橡皮糖在暢泳估唔到除咗午餐得之外 晚餐都好得 最緊要價錢唔貴食物大大碟 味道仲要好好味 鍾意食辣嘅朋友仔一定要嚟試下

晚市餐牌選擇非常多 烤魚 雞煲 小菜 小食 一應俱全

清炒萵筍絲$68

提子味果汁酒$38
造型非常精緻 杯中有條小海豚橡皮糖在暢泳

2018-03-01 105 浏览
同閨蜜行完街 我哋決定黎金百利搵嘢食 食肆聚集於一棟大廈之中 千挑萬選之下 我哋揀左渝痴漁醉渝痴漁醉主要係食辣嘢同埋烤魚 但係我喉嚨唔爭氣有啲喉嚨痛 所以就唔食辣晚市時間人流非常多 氣氛熱鬧 每枱桌子上都有一盤大大 而且熱騰騰的烤魚 賣相吸引 很想快點開動餐廳非常貼心 有埋個人化嘅圍裙 讓客人食得放心又安心由於喉嚨痛嘅關係 所以點咗個唔辣嘅烤魚(金牌蒜香味)$298有意外驚喜 蒜香味 好吃好吃魚汁湯底非常惹味濃郁 炸過嘅蒜頭香味沒法擋清江魚我都係第一次食 確實讚不絕口 先說說魚皮 魚皮較為厚身 魚油味香魚肉多肉質比較紮實 冇腥味 而且條條大骨 容易吃食完烤魚之後就可以點配料打邊爐午餐肉$48滷香豬手$48豬手先用滷水煮過 滷得入味 雖然冇乜肉 但有 厚厚的豬皮 豬皮彈牙 充滿骨膠原見個湯底咁惹味 當然要點響鈴 吸收所有湯嘅精華柑桔青檸梳打 夠曬冰凍 對住熱熱的火爐 飲住杯凍冰冰嘅梳打 簡直一絕 而且柑桔潤喉 啱曬我

餐廳非常貼心 有埋個人化嘅圍裙 讓客人食得放心又安心

由於喉嚨痛嘅關係 所以點咗個唔辣嘅烤魚(金牌蒜香味)
有意外驚喜 蒜香味 好吃好吃
魚汁湯底非常惹味濃郁 炸過嘅蒜頭香味沒法擋
魚肉多肉質比較紮實 冇腥味 而且條條大骨 容易吃

食完烤魚之後就可以點配料打邊爐
午餐肉$48

滷香豬手$48

見個湯底咁惹味 當然要點響鈴 吸收所有湯嘅精華

2018-02-28 93 浏览
烤魚其實有的似食雞煲,食左部分魚後,就可以係2邊淺水位置燙野食!呢間係金百利,銅鑼灣最熱鬧既美食地方,無人唔知。呢度除左有烤魚,仲有其實熟食粉面同小炒,比其他食烤魚餐廳多好多選擇!落單後,會送上小食,食住等,岩哂我呢啲收工就好肚餓而又未有野食既人!🤣蜂蜜柚子梳打:甜甜地,普通野。睇餐牌完全唔知佢咩味,其實飲落都唔知咩味😂,但個樣好得意,入面有條鯊魚軟糖,游下游下咁,仲有發光冰塊,好過癮!但呢杯野有少少蠢,飲左半杯後,都唔識自己向下流,要人手整😅麻辣豬手送架!送架!送架!即炸完,成盆拎出黎,每個人都分一舊,食落有麻辣味,唔油膩,好香口!主角終於黎啦👏🏻,原條魚開一半,都幾多肉,唔太多骨,怕有魚骨人,可揀呢款魚!味道係麻辣味,略嫌唔夠辣,我諗大約譚仔既10少辣再辣少少。呢個爐唔錯,都幾深水,我之前係荃灣食既烤魚個爐好淺水,只係夠燙到片肥牛深dd,呢個起碼燙到豬紅豆腐個d!配料叫左豬紅,黑毛牛,炸嚮鈴同寬粉。豬紅好夾味,黑毛牛同炸嚮鈴都可以,寬粉我好喜歡,似酸辣粉d fd,煮得耐會入味後,所以好好食!糖水同西瓜都係送架!呢間餐廳真係超大方!價錢唔算太貴,但我覺得抵食,2個人食,都食到超飽咁走

呢間係金百利,銅鑼灣最熱鬧既美食地方,無人唔知。

紅莓乾,蠶豆

蜂蜜柚子梳打

蜂蜜柚子梳打:甜甜地,普通野。

橙酒

炸麻辣豬手

漁翁招牌豆花烤魚-清江魚

味道係麻辣味,略嫌唔夠辣,我諗大約譚仔既10少辣再辣少少。

配料叫左豬紅,黑毛牛,炸嚮鈴同寬粉。

桂花糖水
西瓜

糖水同西瓜都係送架!
呢間餐廳真係超大方!

價錢唔算太貴,但我覺得抵食,2個人食,都食到超飽咁走!
2018-01-31
漁翁招牌豆花烤魚-清江魚
2018-02-28 1001 浏览
今日天氣比較凍,同朋友決定去食烤魚,暖笠笠~金百利上面的渝痴漁醉位於金百利8/F好似很多食物選擇呢~卡位寬敞前菜最好是有圍裙提供, 不會弄髒衣服先叫了一個菜萵苣炒木耳$68萵苣好爽口呀~我地叫既魚係清江魚$298選了漁翁招牌豆花烤魚,叫左店員少辣, 湯底好濃味, 魚肉入口非常香滑,又冇咩骨, 非常惹味。魚大條又肥美很多香料, 濃味得來又不會很口喝我地加左98元這個鹿兒島A4-A5黑毛和牛$99真係好抵,係頂級靚,見D紋就知, 做promote 先咁平好香好滑入口即溶我地叫左其他配菜打邊爐 腐皮$28非常滑呢somerby crush  提子味$38有的我最喜歡的Apple Cider再加埋提子味,味道好夾好fresh, 大大杯,好清新 入面仲有D得意野原來係會發光的裝飾唔好食左佢~食飽仲送埋糖水呢
今日天氣比較凍,同朋友決定去食烤魚,暖笠笠~

金百利上面的渝痴漁醉

位於金百利8/F
好似很多食物選擇呢~

卡位寬敞

前菜
最好是有圍裙提供, 不會弄髒衣服

先叫了一個菜
萵苣炒木耳$68
萵苣好爽口呀~

我地叫既魚係清江魚$298
魚大條又肥美
很多香料, 濃味得來又不會很口喝

我地加左98元這個
鹿兒島A4-A5黑毛和牛$99

真係好抵,係頂級靚,見D紋就知, 做promote 先咁平
好香好滑入口即溶

我地叫左其他配菜打邊爐
腐皮$28
非常滑呢

somerby crush  提子味$38
有的我最喜歡的Apple Cider再加埋提子味,
味道好夾好fresh, 大大杯,好清新

入面仲有D得意野
原來係會發光的裝飾

唔好食左佢~

食飽仲送埋糖水

• 清江魚
  • 漁翁招牌豆花烤魚
2018-02-27 56 浏览
又係我大食妹帶大家食好野時間,今次係位於銅鑼灣的重慶麻辣菜餐館,因為依到出晒名就係食麻辣野,所以今次真係唔麻都唔食。香辣蝦:用上大量的指彈椒,子天椒炒製而成,所以食落真係麻辣味十足,但係麻辣既味道會令人只會越麻越想食,所以會不停咁食。再者d蝦絕對係用上新鮮海蝦炒製而成,蝦肉不但結實,爽口彈滑,入唔唔會霉,絕對係用上新鮮材料去炒作。懶人炒飯:用上午餐肉,魚片,蛋,去炒作而成,加上用上少許麻辣醬料去炒,所以食落絕對有重慶風味,係必叫的炒飯。黃糖慈杷:將糯米搓到長方形,再用油炸到金黃香脆,用上黃糖煮到糖水一樣,食時點一點黃糖汁,甘甜十足,絕對係重慶必食的甜品。柚子穌打:用上正宗柚子肉來製造,加埋穌打水,絕對係食麻辣野之必叫飲料。最後,我大食好今次俾4粒星,因為依到食到既麻辣小菜係重慶正宗,而且份量又大,價錢合理。

2018-02-24
2018-02-27 36 浏览
最近,得知銅鑼灣開左間重慶麻辣野好出名既餐廳,所以今晚特意去試一試佢地既麻辣食物。老壇酸菜魚:叫了桂花魚來做烤魚,桂花魚不但肉質肥美,而且肉質爽嫩,加上大量酸菜去烤,酸菜既味道滲入了桂花魚中,令到肉味帶點酸甜,加上一邊烤一邊食,魚既味道十濃香,肉質保持嫩滑,加上用上特別重慶泡椒,辛辣合時,絕對係來到必食既烤魚之一。手打牛丸:用上新鮮牛肉,手打而成,所以入口彈牛,牛味十分重,證明用上絕頂牛肉打造而成。金菇菜:用上本地自家種植的金菇菜,入口比平時爽脆,加埋酸菜汁,令到金菇菜入晒味。麻辣青瓜:用上正宗重慶的麻辣醬汁醃漬而成,所以青瓜吸晒麻辣醬汁後,將味道更為突出,爽口好味,加上雪凍後,絕對係飯前必食之小食。總括來就,這裡食物正宗,品質又高,環境又大,絕對係聚會必到之地。

2018-02-24
2018-02-27 607 浏览
我同舊同事雖然只係半個月無見,但都已經好似仿如隔世嘅感覺,咁啱我地其實都好有興趣食麻辣火鍋,於是就search一間近排都幾大熱嘅渝痴漁醉食,貪佢近我地嘅目的地 - Dustykid Pop-up store ~ 我地入到去見到個menu ,先知道原來係食麻辣魚架! 由於我地都係得兩個女仔,所以我都係叫啲好齋嘅配菜 ~ 不過店方就送咗個辣子豬手我地,賣相都炸得幾脆,而且又有幾多乾辣椒,入口好有鬆脆嘅口感,十足辣版嘅德國豬手咁。連啲肉都勁煙韌~ 我地仲叫咗兩杯特飲 Somersby crush提子味同埋curacoa blue somersby ~ apple cider 味道幾乎都唔多飲得出,都幾解渴,特別係食辣嘅時候。主角嚟啦~ 佢就係呢度嘅招牌名菜- 渝翁招牌豆花烤魚 ,我地叫咗桂花魚,貪佢夠滑~ 的確,呢度嘅烤魚實在唔似出面嗰啲只係得個湯辣魚係無味,呢度就連條魚都入埋味,入口已經有滿滿的麻辣味。最近我先知其實食麻辣火鍋加土豆片係一個絕配,所以我地都叫咗一碟。不負所望的,真係超入味,好爽,切得又薄~ 另外,同事亦叫咗蓮藕片,不過相較土豆片就難少少入味咯。同埋要煮耐少少時間先淋~ 兩個
我地入到去見到個menu ,先知道原來係食麻辣魚架!
由於我地都係得兩個女仔,所以我都係叫啲好齋嘅配菜 ~
辣子豬手
不負所望的,真係超入味,好爽,切得又薄~

兩個人加埋都係二百幾蚊落樓,真係好抵食~
2018-02-05
辣子豬手
2018-02-27 42 浏览
位於銅鑼灣金百利廣場8樓的渝痴漁醉,主打四川菜及雞煲,之前來過這餐廳吃四川客飯,味道值得推介。牆上有著一些卡通,色彩繽紛,這裡的招牌菜是烤魚,所以卡通上有不少烤魚的圖案。點了一客金牌蒜香味的桂花魚。餐廳有五款魚可選擇,點了中上價錢的桂花魚,選好魚後便可選湯底的味道。湯底有八種、各有辣、麻辣和不辣的類別,金牌蒜香味是不辣的。之後還可按需要加一些蔬菜或配料。招牌烤魚來到了,食物來到時頗為震撼。魚有預先烤過,所以表皮微脆。魚肉味道頗甜,來貨頗新鮮。愛蒜之人應該會喜愛香口的炸蒜,份量多得蓋住了半條魚。湯中還會有少量大荳芽菜可以享用。😋如果是兩位食量較小的女士前來享用,吃完整條魚後其實已飽了八成,頗為抵食。之後也點了少許秀珍菇,平衡一下。煮熟後的菇吸了香蒜湯,味道也十分不錯呢。

😋

2017-12-20
2018-02-24 51 浏览
女友想食辣野,睇到呢間店嘅食物相片好多都係紅色嘅,就黎試試啦,諗住挑戰下自己辣嘅底線。酸辣土豆絲 - 是熱炒出來的,見佢面頭咁多辣椒,看似好辣,但食落又唔係咁辣,只係略帶酸味,都幾醒胃。重慶雞絲涼麵 - 呢個不得了啦,我同女友都覺得好食。上檯賣相唔錯,麵條軟硬適中,而且夠乾身,唔會有水滴滴嘅情況,個醬汁係重慶酸辣,撈埋都真係野味,份量都算多。夫妻肺片 - 味道正常水準,牛肚整得軟稔,有咬口!食到呢個嘅時候,先至發現原來叫咗3樣野都係帶酸辣味嘅,不過三樣嘅酸辣程度同味覺口感都不同,哈哈。麻辣味羊腩煲 - 呢餐唯一冇酸味的,紅色同青色嘅辣椒都有,仲有生菜送添,令個羊腩煲睇落好有色彩。羊唔膻,味道不算好麻辣,小小辣,非常惹味。食辣野成日要飲野,今次要特別讚下餐廳非常細心,提供水畀大家自己斟,非常方便! 今次挑戰辣既底線又向前邁進一步,下次再嚟可以再食得辣d!

今次挑戰辣既底線又向前邁進一步,下次再嚟可以再食得辣d!

• 重慶雞絲涼麵
2018-02-20 48 浏览
今天天氣寒冷,老公想食暖笠笠的食物,剛好有同事提及昨晚去銅鑼灣的渝痴漁醉食烤魚火鍋,味道很好,老公一向喜歡食魚,又有熱騰騰的火鍋和川菜食,佢一定喜歡,今晚我們就一同前往試試吧!先選魚類,多款魚中,我們選了鲩魚。再選味道,也有很多種口味,有辣有吾辣,因為我不食辣,所以選了金牌蒜香味,其實當你選左魚之後,店員會介紹那款味道和你選的魚是最佳配搭!金牌蒜香配鯇魚:魚和湯底一起用鐵盆盛載上枱,盆下有明火,保持熱騰騰,完條魚已開邊,魚的兩邊已煎香過,放入有蔬菜和大量炸蒜的湯底內,邊食邊滾,魚肉嫩滑又吸收了有蒜香的湯汁,十分惹味!貢丸:將貢丸放入有魚香和蒜香的湯底內一起滾,爽口彈牙,好味!豆卜:湯汁惹味,所以叫了豆卜,放入湯裏滾幾下,豆卜吸收了蒜香湯汁,美味可口!小龍坎口水雞:望落見到有辣油浮面,以為好辣,其實麻味比較重,不太辣。雞肉嫩滑入味,不錯!懶人炒飯:夠穫氣,材料豐富,飯軟硬適中,香口夠味。青島啤酒和雪碧

先選魚類,多款魚中,我們選了鲩魚。

懶人炒飯:夠穫氣,材料豐富,飯軟硬適中,香口夠味。

青島啤酒和雪碧
2018-02-03
2018-02-19 73 浏览
和朋友行完年宵,當然吃餐好的賀新年,這次到了銅鑼灣的金百利,又發掘了一間新的烤魚店!十分驚喜!渝翁招牌豆花烤魚—凌波魚($278)在上菜的一刻已經十分驚訝,因為真的好大條魚!而且,魚的肉質鮮嫩,意外地少魚刺,辣度適中,對於嗜辣的我剛剛好!娃娃菜($28)、金針菇($28)吃到一半,是時候放其他配菜打邊爐,菜類都幾抵食,金針菇和娃娃菜很入味,愛食菜的朋友,十分推介!寬粉($26)個人最怕沒有嚼口的寬粉,幸好渝記用的是好吃的,非常爽口彈牙!整體來說,店鋪格局幾好,有很多卡位,幾合適朋友聚會聊天!加之食物質素高,店員十分友善,絕對可以有下次呢!
和朋友行完年宵,當然吃餐好的賀新年,
這次到了銅鑼灣的金百利,
又發掘了一間新的烤魚店!十分驚喜!

渝翁招牌豆花烤魚—凌波魚($278)
在上菜的一刻已經十分驚訝,
因為真的好大條魚!
而且,魚的肉質鮮嫩,意外地少魚刺,
辣度適中,對於嗜辣的我剛剛好!

娃娃菜($28)、金針菇($28)
吃到一半,是時候放其他配菜打邊爐,
菜類都幾抵食,金針菇和娃娃菜很入味,
愛食菜的朋友,十分推介!

寬粉($26)
個人最怕沒有嚼口的寬粉,
幸好渝記用的是好吃的,非常爽口彈牙!

整體來說,店鋪格局幾好,有很多卡位,
幾合適朋友聚會聊天!加之食物質素高,
店員十分友善,絕對可以有下次呢!
2018-02-13
2018-02-17 49 浏览
前幾天下午去找吃的,因為朋友知道我喜歡吃辣的,所以推薦我來吃。我點了招牌渝翁麻辣小麵,要冷的檸檬水。份量不太多,吃完也不會很飽,但真的有麻的味道,之前在這裡吃另外一間完全沒有麻跟辣的味道,所以這次覺得沒有來錯。因為還在試業階段,所以有9折優惠,而且會送甜點。

我點了招牌渝翁麻辣小麵,要冷的檸檬水。

因為還在試業階段,所以有9折優惠,而且會送甜點。
1K
2018-02-11 144 浏览
近呢幾日天氣比較涼,所以都經常打邊爐,不論係兩口子食飯定朋友聚會都係例牌火鍋。禮拜尾溫度回升番少少,暖啲,我地就揀左銅鑼灣嘅渝痴漁醉食晚飯。其實之前都已經黎過,亦試過佢地嘅烤魚,挺出色;不過見過有人食小炒,都覺得幾吸引,今次就試試小炒。因為係星期五晚,餐廳客人都非常多,keep住有客人入座,我地就好彩,估到佢地都會爆滿,一定會先訂位一心黎食小炒,就冇特別再留意烤魚、雞煲嘅選擇。小炒以川式為主,有涼拌、蔬菜類,主食有例如酸菜魚、水煮魚、牛肉、炸子雞、大蝦球,以酸酸辣辣嘅香口野為主。小炒價錢合理,份量很足,所以如果人少,未必試到咁多款喇,三、四個人黎就可以試多幾款李家沱酸菜魚 $218除左酸菜魚,仲有蒸魚頭、水煮魚、鮮椒魚等,定價$168/218,我地揀左酸菜魚。酸菜魚賣相吸引,同食開嘅差不多,大窩上,明顯見到大量魚片,墊底有咸酸菜、金菇、蒜頭等,面頭仲灑少少菊花,擺盤認真,亦聞菊花香氣湯底酸度十足,容易入口,裡面都見到有少量辣椒、花椒粒,仲有少少白芝麻,十分香口。始終唔係水煮魚,所以辣度都挺溫和,一般人都可以接受;呢類酸菜魚湯或多或少都帶點油份,個人就唔會拎黎飲用。魚片切得薄身,食落相當

李家沱酸菜魚 $218

李家沱酸菜魚

魚片切得薄身,食落相當滑溜,魚鮮味實在,啖啖肉,好似打邊爐或魚粥中嘅鯇魚片咁

美中不足係,魚片帶點細骨,食嘅時候要小心。

七星江辣子雞 $138
辣子雞份量很足,加入大量辣椒、花椒、白芝麻,香氣十足
個人幾鐘意食辣子雞呢類香口野,但好老實講,喺香港好難食到好食嘅辣子雞,可能因為要遷就口味,好多都做得唔係好夠辣。或者有啲又炸得唔夠透徹,少咁陣香脆感。
呢間做得唔錯,雞肉細細粒粒,都係保留雞骨,辣度屬於惹味,唔係去到好辣。
雞粒炸得通透,幾香脆,又唔會好油膩。花椒香氣重得黎,又唔會令人麻到冇哂味覺。
不過食辣子雞,有種困擾,肉粒細碎連骨,食得過癮,食完一粒又想食多粒

七星江辣子雞

乾扁四季豆 $68
食其他中菜,好少提到四季豆,可能覺得唔值錢;但多數食川菜,都不得不提四季豆。
做得唔錯,口味對辦,四季豆兩入份,醬汁唔會太濕笠,唔會好似港式炒法,整到好似醬炒、滷汁咁。
四季豆爽身香脆,而且沾上香辣,送飯一流。
乾扁四季豆

黎過應該都知道,店家會附送一個令我同男朋友都相當著迷嘅甜品,就係四川冰粉。
紅糖桂花水果冰粉
暫時都黎過幾次,都有送的。冰粉滑溜,好似果凍咁。因為落左桂花、糖漿,所以入口帶甜,加上西瓜粒,特別清新。
食完辣野、重口味野,舒緩解膩

冰粉

餐牌:

2018-02-09
七星江辣子雞
冰粉
2018-02-11 75 浏览
呢到既lunch set真係好抵食,嗌麻辣水煮魚$76,跟餐仲有飲品 甜品送。我食果日仲每人送一份麻辣炸豬手,炸到脆卜卜 好香口,送酒一流。水煮魚大碗到可以兩個人share,魚片好有魚味,大塊又厚肉,間唔中一兩舊有小骨,即使我係一個怕lun骨既人都接受到。湯底是小辣,唔會過鹹,麻而不苦 油而不膩。底下仲有薯粉。跟餐加$5,可配紫菜麻辣牛丸湯,雖然牛丸幾有咬口,但係味精湯,可以唔洗試。另外加$26 既口水雞好正,雞肉好滑,仲嗦哂麻辣汁 好入味。呢個價錢有咁既質素,仲要係銅鑼灣旺區,真係完全無得挑剔👍

呢個價錢有咁既質素,仲要係銅鑼灣旺區,真係完全無得挑剔👍