2020-01-23 33 浏览
又係屋企聚會嘅時候,今次老豆指定完打邊之後先喉嚨痛,注定佢無乜口福。仲要黎呢間專食四川麻辣火鍋嘅渝味曉宇,真係慘豬。為左就佢,叫左半鍋麻辣同半鍋香菇嘅混合鍋。老媽好喜歡佢個麻辣湯底,話夠晒四川風,有麻有辣,唔係齋鹹。老豆就喜歡佢d鵝腸同毛肚,睇落夠晒新鮮。細佬就喜歡芝士丸放落麻辣鍋,食落好刺激。至於我呢,其實平時食黎食去都係食cheap cheap食材,午餐肉呀,雲吞呀,有呢d食我就ok架喇,最緊要大家開心!
為左就佢,叫左半鍋麻辣同半鍋香菇嘅混合鍋。
老媽好喜歡佢個麻辣湯底,話夠晒四川風,有麻有辣,唔係齋鹹。
老豆就喜歡佢d鵝腸同毛肚,睇落夠晒新鮮。
細佬就喜歡芝士丸放落麻辣鍋,食落好刺激。
2020-01-21
2020-01-20 148 浏览
同非常鍾意食辣嘅朋友食團年飯,朋友話帶我去食舌尖上的重慶火鍋,雖然我唔好食辣,既然朋友介紹到就一於去試下。餐廳唔算大但勝在座位夠闊落,兩個人都安排咗卡位,坐得舒適。入座即送上雪耳紅棗糖水滋潤一下。點咗雙拼鴛鴦鍋,山珍菌湯鍋湯底清菇味濃,鮮菇份量多。普通辣大紅鍋,花椒八角味濃,辣油香不算太辣。美國安格斯肥牛牛味濃,肉質嫩滑。凍豆腐豆味香濃,蜂巢效果出色,吸盡湯嘅精華。牛丸有陳皮味、墨魚丸有墨魚粒夠鮮甜、蝦丸彈牙,但份量少。鵝腸爽脆有油香味但唔夠肥。白鱔片肉質爽脆,但份量少。現炸豆皮炸得香脆,質地唔似魚皮及響鈴般一浸湯就淋,既吸有湯嘅精華又有脆嘅口感,值得一試。紅糖糍粑外脆内軟,口感輕韌,甜味適中,黑白芝麻香口。

入座即送上雪耳紅棗糖水滋潤一下。

山珍菌湯鍋、普通辣大紅鍋
點咗雙拼鴛鴦鍋,山珍菌湯鍋湯底清菇味濃,鮮菇份量多。
普通辣大紅鍋,花椒八角味濃,辣油香不算太辣。

美國安格斯肥牛
美國安格斯肥牛牛味濃,肉質嫩滑。

凍豆腐
凍豆腐豆味香濃,蜂巢效果出色,吸盡湯嘅精華。

曉宇手打三寶丸
牛丸有陳皮味、墨魚丸有墨魚粒夠鮮甜、蝦丸彈牙,但份量少。

鮮鵝腸
鵝腸爽脆有油香味但唔夠肥。

鰻魚(白鱔)
白鱔片肉質爽脆,但份量少。

現炸豆皮

紅糖糍粑
紅糖糍粑外脆内軟,口感輕韌,甜味適中,黑白芝麻香口。

2020-01-14
山珍菌湯鍋、普通辣大紅鍋
美國安格斯肥牛
凍豆腐
鰻魚(白鱔)
現炸豆皮
紅糖糍粑
2020-01-20 24 浏览
第一次食渝味,一入去既感覺估唔到係咁光鮮!有靚裝修之餘仲一d都唔油煙,而且仲有成排望住維港的大玻璃窗,對住個開揚境食好正!🥰一坐低,店員就送上冰糖雪耳糖水,雪耳份量好多,非常滋潤!湯底上場,揀左豬骨同埋普通辣大紅鍋~豬骨湯味道唔錯,不會太味精,我們不時都有飲一兩羹!而大紅鍋睇落已經好勁,食落佢有種特別既清新香氣,同之前食過既麻辣火鍋唔同!羊肉卷唔太羶,肉嫩,吸收埋麻辣湯的精華,好食,不愧為推介食物!嫩牛肉真係超推介,勁滑,滑到爭d夾唔起!食落亦不失牛肉香氣,必試!👍🏻貴妃蚌無鯹味,跟番建議的煮食時間,烚得滑溜爽口啱啱好!粗版紅薯粉亦都好正,大大片,少少厚,食落煙韌非常有口感!脆魚鯇,厚肉爽口!炸豆皮,同響鈴唔同,要淥一分鐘!食落少少似山根,索哂湯的精華,好食!另外一提,可以自由調配埋佢提供既醬油,的確係好香!整體嚟講,要坐得舒舒服服,又食到有質素的食物,渝味曉宇的確唔錯!😋

一坐低,店員就送上冰糖雪耳糖水,雪耳份量好多,非常滋潤!

湯底上場,揀左豬骨同埋普通辣大紅鍋~

貴妃蚌無鯹味,跟番建議的煮食時間,烚得滑溜爽口啱啱好!

粗版紅薯粉亦都好正,大大片,少少厚,食落煙韌非常有口感!
脆魚鯇,厚肉爽口!

另外一提,可以自由調配埋佢提供既醬油,的確係好香!

• 曉宇嫩牛肉
2020-01-19 29 浏览
今日同朋友去尖沙咀度行街,一直都好想你依間火鍋店都試吓,嚟到裝修好豪華,值得一讚嘅係門口仲有麥茬同埋糖免費飲同食,等緊位嘅時候都唔怕悶啊,而且服務員態度全程都好好,食得好舒服😍美國安格斯優質肥牛必食推介!牛肉同脂肪嘅比例分配得好好,食落去好香牛味,肉質鮮嫩,係高質牛離jeng😛手打墨魚滑半份麥如畫可以自己整幾大粒都得,而且墨魚滑好滑,味道真係好新鮮,值得一食👍🏻鮮龍躉片半份龍躉片好有骨膠原,打邊爐食好健康😙鰻魚白鱔半份白鱔好鮮甜好滑,好食😋美國筒肥蠔半份肥蠔好大隻,超鮮甜,好鮮好滋味!鮮蝦雲吞半份雲吞正常發揮,餡料好豐富,裏邊有鮮蝦,廣東雲吞嘅味道😍藍妹嗶酒+紅糖冰粉打邊爐梗係要叫個啤酒嚟fresh下,加埋個紅糖冰粉,用咗白涼粉同冰糖整成,味道好特別,略為甜,啱晒啲好鍾意食甜野嘅朋友😆

美國安格斯優質肥牛
手打墨魚滑半份
鮮龍躉片半份
龍躉片好有骨膠原,打邊爐食好健康😙
鰻魚白鱔半份
白鱔好鮮甜好滑,好食😋
美國筒肥蠔半份
肥蠔好大隻,超鮮甜,好鮮好滋味!
鮮蝦雲吞半份
雲吞正常發揮,餡料好豐富,裏邊有鮮蝦,廣東雲吞嘅味道😍
藍妹嗶酒+紅糖冰粉
2020-01-18 29 浏览
又食渝味啦 愛上佢既湯底 又麻又辣 一食難忘 會上癮嫁 雖然食材係比較貴 但真係新鮮既 中意佢既其中一點 係可以叫半份 岩2人去食 又可以叫多幾款 今次叫左幾款未食過既食材 湯底:山珍菌湯同麻辣鴛鴦湯 山珍菌湯無乜味 下次可以豬骨正啲稻田毛肚(15s) 時間唔洗太長 同煮肥牛時間差不多 口感爽口有趣 可以一試 👍鮮黃喉 (2mins)興趣不大 好似食軟骨既感覺曉宇手打三寶丸牛丸 鯪魚丸 墨魚丸 呢個比較貴 60蚊3粒 不過真係好好食 墨魚丸好出色 好彈牙美國桶肥蠔😍😍My favorite 真係超級肥美 幾大隻 熟左都啖啖蠔功夫萵筍片萵筍片出面都好少食到 而且佢切到好薄好薄身 真係好考功夫 係一個唔錯既蔬菜類🥗
稻田毛肚(15s)
鮮黃喉 (2mins)
興趣不大 好似食軟骨既感覺
美國桶肥蠔😍😍
My favorite 真係超級肥美 幾大隻 熟左都啖啖蠔
功夫萵筍片

今日黃氏力牆同家人,去到尖沙咀行街,聽 聽聞依間過江龍,重慶麻辣火鍋排名第一。 於是我哋去試下,佢係咪真係有咁嘅實力。睇返張menu 有十大必點,作為鍾意食嘢嘅我,就更加必定嗌佢當中,睇下佢係咪真係咁正先。餐廳裝修十分高級,而且所有窗仲可以望到海景,鍾意識食,享受嘅各位,真係可以三五知己上嚟,食下野,傾下計,慢慢先明白咩叫享受。餐前,侍應會先送上雪耳糖水,大家千其唔好睇小佢,其實因為空肚食麻辣唔係人人受得到,淨係呢一點,已經知道佢哋真係重慶火鍋正宗嘅飲食文化。佢哋招牌菜係九宮格麻辣火鍋,但因為我哋真係食唔到,所以先試咗呢個鴛鴦火鍋,一邊係山珍箘湯鍋,另一邊係普通辣大紅鍋,所以各位食得辣嘅朋友,真係可以試下九官格,聽聞九宮格內,每格辣程度係唔同,大家真係不訪試下。重慶炸酥肉,喺個餐前小菜,大家真係要點下,味道雖然有少少麻辣,但係非常之香脆,有d 似魷魚鬚,大家真係試下。大刀牛肝,反而我覺得係本店之選,本人極力推介,香港冇乜地方真係可以食到,必點之選,食過之後真係會再order,打邊爐有時間真係唔使下下只叫肥牛。大刀豬腰片,即係同大刀牛肝一樣,必點之食。一來可以睇到師傅嘅刀工,每塊簿到好

大刀豬腰片,即係同大刀牛肝一樣,必點之食。一來可以睇到師傅嘅刀工,每塊簿到好似紙咁,簡直好似食緊啲藝術品,又係必點之選。

稻田毛肚, 亦即係香港人所講嘅黑栢葉,但係佢嘅獨特之處,係佢師傅嘅刀功了得,每塊都切到一樣咁嘅厚度大小, 並唔係我哋喺街隨便見到一梳梳,而佢哋係一塊塊 ,亦係可以試下咩叫新鮮嘅黑毛肚。

香鹵豬大腸, 如果中意食肥腸嘅人,就必定會唔錯過佢,嗰種回香味,真係無法形容。唯一缺點係,分量不多,真係只能夠淺嘗。

麻辣湯底又點會有去嘅好拍檔鴨血,鴨血嘅特點就係佢有口感及實在, 即使放好耐係火鍋都唔會咁快爛,所以好多麻辣火鍋選用佢做一個湯底煮菜, 配搭佢地獨特嘅麻辣湯底真係絕配。

現炸豆皮, 亦即係香港人食開嘅響玲。但重慶豆皮比港式響玲來得更有層次,大家不妨一試難忘。
2020-01-15 33 浏览
本身只是上大廈頂樓happy hour,  在離開的時候,電梯停了在渝味曉宇的那一層,人山人海,陣陣香味傳進來,我毫不猶豫沖了出來。我走到櫃台前取票,她說要等大約30分鐘。我見到網上訂餐,湯底是免費的,想試的朋友們可以先訂位。入到餐廳,我發現原來所有火鍋配料都有分大份/細份,細份的適合兩個人享用。湯底點了一辣一不辣,火鍋配料並沒有什麼十分特別,都是一些普通火鍋店的。我們點了幾種不同的牛肉,雪花的幾較簿,油香味重。新鮮牛肉有點驚喜,煮起上來好滑好嫩。飲品方面,我覺得羅漢果好飲,另外我亦試了支豆漿,味道有點奇怪,是花生口味,質地有點稀,似植物奶。

2019-12-06
  • 鴛鴦鍋
  • 美國安格斯優質肥牛
  • 曉宇嫩牛肉
  • 鮮黃喉
  • 美國安格斯肥牛
2020-01-14 29 浏览
今日約咗朋友下晝嚟打邊爐,又來都幾驚喜,環境相當闊落,窗邊位仲望到海景。姑娘都好細心問我地怕唔怕曬,可以揀坐入啲。嘢食方面,特別一陣肥牛,有睇埋你要煮幾耐,唔會太老,又有牛味,好味!最近,仲做緊午市優惠,湯底免費,都慳咗70幾蚊架!但係鴛鴦鍋有一邊一定要揀麻辣,對於我來講有少少太辣。於是,我哋叫咗一炸洛神花茶,其實幾抵飲, $58可以斟到五六杯。另外,想一讚招牌苕粉,好入味又彈牙!嘢食好味,環境都幾好!

另外,想一讚招牌苕粉,好入味又彈牙!

嘢食好味,環境都幾好!
2020-01-14 33 浏览
昨日lunch 同事話想食辣野,搵左一輪發現有間重慶火鍋就決定去試下佢,一上到去就比佢既裝修吸引左簡簡單單但系又別出心栽而且仲有個大海景一坐低就送上一人一碗木耳糖水午市仲有免費鍋底優惠配料都好貼心可以叫半份而且仲每人都有圍裙,唔洗驚d辣湯彈到衫個鍋就叫左大辣既麻辣鍋同埋皮蛋鍋配料選擇都好多,仲有好多唔常見既野食比如 牛肝,豬腦,麻辣牛肉牛肝好食過豬肝,好滑,可能加左生蛋既關係而且呢到雖然切得薄,但系大大塊,好快就熟豬腦真系第一次食,個質感唔識形容,但唔系咁岩我白鱔同脆肉脘都好正~大大塊最有驚喜既系三寶丸,唔系d cheap丸真系食得出系手打,而且個牛肉丸食落系覺得系飲茶個d山竹牛肉咁仲有個乾貢菜都一流,第一次食,原來系咁爽脆麻辣牛肉都好特別,本身有好多辣既醃料,但系竟然痴住曬,落去碌都唔甩但個大辣湯真系好勁,好麻好辣,我真系頂唔順,主力都系食皮蛋湯多嗜辣人士必試最後食完門口仲有薄荷糖送解辣一流!!
昨日lunch 同事話想食辣野,搵左一輪發現有間重慶火鍋
就決定去試下佢,一上到去就比佢既裝修吸引左

簡簡單單但系又別出心栽

而且仲有個大海景

一坐低就送上一人一碗木耳糖水

午市仲有免費鍋底優惠
配料都好貼心可以叫半份

而且仲每人都有圍裙,唔洗驚d辣湯彈到衫

個鍋就叫左大辣既麻辣鍋同埋皮蛋鍋
配料選擇都好多,仲有好多唔常見既野食

比如 牛肝,豬腦,麻辣牛肉
牛肝好食過豬肝,好滑,可能加左生蛋既關係
而且呢到雖然切得薄,但系大大塊,好快就熟
豬腦真系第一次食,個質感唔識形容,但唔系咁岩我

白鱔同脆肉脘都好正~大大塊
最有驚喜既系三寶丸,唔系d cheap丸
仲有個乾貢菜都一流,第一次食,原來系咁爽脆

嗜辣人士必試

最後食完門口仲有薄荷糖送
解辣一流!!
2020-01-14 25 浏览
呢棟嘢又係專一層一餐廳打邊爐係我至愛呢間餐廳睇落好高級約朋友客人食飯完全唔失禮當然價錢唔平但質素係成正比先叫一個普通鍋原來lunch湯底免收費👍🏻👍🏻👍🏻特別係魚龍躉叫完半份唔夠喉再encall多一份原來一份唔止半份嘅兩倍早知一早叫一份因為太鮮甜另外完全估唔到午餐肉係靚除咗肥脂肪仲有少少肉係正👍🏻仲有桂花蚌放落個兩分鐘超爽口超鮮甜嫩牛肉大大塊腩肉又係冇得彈墨魚滑勁彈牙最後飲埋少少湯少少糖水好滿足😋
呢棟嘢又係專一層一餐廳

最後飲埋少少湯
少少糖水
好滿足😋
2020-01-09 37 浏览
超級耐無食過靚火鍋~今次特登同朋友黎試試呢個勁出名既重慶火鍋🥰一座低店員就即刻奉上紅棗雪耳糖水,勁滋潤~單純睇menu都已經流曬口水!不過9格辣睇落吸引,怕食完辣到失聲🤣我地都係叫返兩個算數!揀咗大骨滋補配普通辣大紅鍋超級多花椒,麻比辣更突出,食落夠曬刺激,又唔係得死辣,勁抵讚!調料唔需要去外面,自己檯上就已經有齊各種材料!無諗過原來麻油同辣味係咁夾!開啟咗麻油新食法😆樣樣材料都超級新鮮,食得出係靚野,果然係一分錢一分貨!隻蠔同我手掌一樣大!超級鮮味!驚喜十足!呢個係招牌乾貢菜,食落有d似海帶既口感,幾特別!仲有我最中意既墨魚滑呢碟係酥肉,重慶當地都幾出名既小食,調味好正!食到停唔到口,送酒一流!肉類揀咗滑牛肉,羊肉片同腩肉片,個人就覺得滑牛肉係必食推介!滑牛口感同麻辣味真係超級夾!睇返先知原來係火鍋50強既第一名😂唔怪得咁正啦👍🏻👍🏻飲品叫咗豆漿,同香港飲開既質感唔一樣🙈下次都係叫返d正常野飲先

一座低店員就即刻奉上紅棗雪耳糖水,勁滋潤~

單純睇menu都已經流曬口水!
不過9格辣睇落吸引,怕食完辣到失聲🤣我地都係叫返兩個算數!
揀咗大骨滋補配普通辣大紅鍋

樣樣材料都超級新鮮,食得出係靚野,果然係一分錢一分貨!

隻蠔同我手掌一樣大!超級鮮味!驚喜十足!

呢個係招牌乾貢菜,食落有d似海帶既口感,幾特別!

仲有我最中意既墨魚滑

睇返先知原來係火鍋50強既第一名😂唔怪得咁正啦👍🏻👍🏻

2020-01-08 38 浏览
麻辣火鍋係香港好popular,有時同friends食飯都講開,話搵日去食😎 雖然我一向唔係好食得辣,但今日受朋友引誘,決心黎「渝味曉宇」一試😂😂 心情真係十級興奮😹呢度環境唔錯,我哋兩個人被安排坐窗邊位置,可以望到dd海景🤩正當我地睇緊配料紙嘅時候,店員已經好細心為我地送上紅棗雪耳糖水,應該係for我地解辣🤣配料可以選半份,咁我哋就可以試多啲款喇👏🏻 飲品就叫咗兩杯凍洛神花茶!我地揀咗鴛鴦鍋:普通辣大紅鍋 + 大骨滋補鍋!😛 賣相好有氣勢,要即時打卡📸血紅色既麻辣鍋由超多辣椒、花椒煮成🌶 睇落就知好辣、亦聞到好香嘅辣椒味🙈 我試飲咗一啖湯,即時feel到佢既威力🔥至於大骨湯就成了對比,有粟米同紅蘿蔔,感覺清新🤣配料好快就嚟齊😆 我哋全部都叫咗半份,所以份量唔算太多~鮮鵝腸係朋友推介嘅,我都係第一次食🙊 好爽口👍🏻 如果放麻辣湯,更有風味! 記住唔使煮好耐,睇返餐牌指示,15秒ok!! 🤓三寶丸都好正,其中墨魚丸超級彈牙!蔬菜有兩款,我地keep住每邊放少少😀睇返個湯底,滾下滾下,彷彿呼喚我地叫多啲嘢食🤣🤣🤣食得咁上下,我地叫第二round😎 凍豆腐雪到變左蜂巢豆腐,吸收湯嘅精華,

配料可以選半份,咁我哋就可以試多啲款喇👏🏻
飲品就叫咗兩杯凍洛神花茶!

我地揀咗鴛鴦鍋:普通辣大紅鍋 + 大骨滋補鍋!😛

賣相好有氣勢,要即時打卡📸
至於大骨湯就成了對比,有粟米同紅蘿蔔,感覺清新🤣

配料好快就嚟齊😆 我哋全部都叫咗半份,所以份量唔算太多~

睇返個湯底,滾下滾下,彷彿呼喚我地叫多啲嘢食🤣🤣🤣

食得咁上下,我地叫第二round😎
凍豆腐雪到變左蜂巢豆腐,吸收湯嘅精華,超正的!至於粉條嘅口感好似紅薯粉,食到最後飲多碗湯就啱啱好👏🏻

我估唔到我竟然可以成功挑戰麻辣火鍋!埋單都係$500幾,已經食到好飽,大滿足✌🏻💪🏻
  • 鴛鴦鍋
  • 極品鵝腸
2020-01-06 51 浏览
天氣轉冷所以決定和屋企人外出打邊爐。我們選擇了位於尖沙咀的渝味曉宇係重慶麻辣火鍋。我們大概夜晚六時到達餐廳,侍應安排了我們到餐廳中央的四人枱就坐。座位寬敞,有足夠位置放置個人物品,枱面夠大能夠放上很多碟的火鍋配料。我們馬上決定了先叫一個鴛鴦鍋(大骨和普通辣的重慶湯底)大概幾分鐘後,侍應馬上送上暖暖的糖水給我們,非常窩心。大骨滋補湯底有各種的材料如豬骨、紅棗和馬蹄等等, 十分豐富。而重慶辣湯底有很多的花椒和辣椒,非常惹味。肉類方面,我們選擇了不同部份的牛肉如美國優質肥牛粒、曉宇嫩牛肉和美國安格斯肥牛片,每款各半份。嫩牛肉是我們最喜歡吃的部份,牛肉非常鮮嫩多汁,牛肉鮮甜,我們還追加了一份。安格斯肥牛片的雪花分布均勻,油脂豐富,入口即溶。肥牛粒是一口大小,充滿油香。我們還點了一份羊肉,羊片新鮮,味道濃郁。魚類方面,我們叫了龍躉魚片和脆脘魚片各半份。龍躉魚片非常鮮甜,魚皮充滿膠質,鯇魚肉質十分爽口。鴨血新鮮沒有雜味,份量也很多。鮮魚標十分爽口鮮甜。滷水豬大腸十分入味,而牛百葉放在重慶辣湯底煮充分吸收了湯底的精華,惹味十足。芝心丸十分高質,輕輕咬開後芝士馬上流出,我們最後追加了一份。迷你燕餃令人

芝心丸十分高質,輕輕咬開後芝士馬上流出,我們最後追加了一份。迷你燕餃令人十分有驚喜,一口的大小很方便,豬肉也很鮮甜。甜品方面,我們點了一份紅糖糍粑,甜度適中,很好吃。
2020-01-05 1090 浏览
在廣告上見到渝味曉宇,就覺得它的名字很好聽,九宮格火鍋賣相很吸引(對,筆者超級膚淺😂😂😂),這天下午捉了男友陪我去食。避開人潮,我們兩點到達渝味,店員安排我們坐在窗口位,維港景色吸引,坐多陣天空還出現「凍檸茶碎冰style」的雲層😆原本想試九宮格,但筆者其實唔太食得辣,唯有選較穩陣的鴛鴦鍋;一邊是麻辣湯底,一邊是菇菌湯,各式菇菌新鮮好食。點了一榨洛神花茶,酸甜的味道很解膩。值得一讚這裡所有食物都能選半份,兩個人去都可試到很多款美食,沒有眼闊肚窄的問題~即食的食物有酥肉和糍粑,糍粑微甜軟糯,每人兩條剛好;酥肉有點像炸雞粒的豬肉版,在麻辣湯游一秒水撈上來超好食~豆皮大大塊,撈到超多辣油,放在菇湯過一過水辣度較易接受蔬菜新鮮,但同樣超吸油,建議在菇湯享用。苕粉滑嘟嘟,店家提供迷你煮麵勺,甚為方便;麵條煙韌,頗為飽肚,半份的份量剛好。蝦滑超彈牙,必食推介~芋頭超粉,入口即溶。肥牛嫩滑,完全唔韌。豆腐加入麻辣湯很正。值得一提店家的傳統蘸汁,以香油為主調,蘸一下能暫時鎖住食物的辣味,還帶着陣陣芝麻香,推介~

點了一榨洛神花茶,酸甜的味道很解膩。

豆皮大大塊,撈到超多辣油,放在菇湯過一過水辣度較易接受

蔬菜新鮮,但同樣超吸油,建議在菇湯享用。

蝦滑超彈牙,必食推介~

芋頭超粉,入口即溶。

肥牛嫩滑,完全唔韌。

豆腐加入麻辣湯很正。

2020-01-05
午餐
  • 重慶炸酥肉
  • 自製洛神花茶
  • 田園菜籃
  • 蝦滑
2019-12-27 93 浏览
見OpenRice 咁多好評終於黎左試下但真係好失望啊一上黎就送左個糖水 唔太甜都幾貼心湯底有得揀辣鍋同鴛鴦問左唔食辣既鴛鴦鍋都可以要兩個白湯都幾人性化👍我地叫左左番茄湯同普通辣番茄湯一般 叫做有番茄味囉 個人覺得唔夠濃辣鍋唔夠香 完全冇四川火鍋辣湯既辣椒香味🥵呢隻完全係打後期 前期香味唔夠叫左佢十大必點既肥牛 蝦滑 桂花蚌每樣叫左半份試下肥牛半份($119) 得個四塊以為佢啲牛肉會好靚 但完全唔值呢個價錢唔夠肥小小hi 仲要得四塊性價比唔高🥵不推薦蝦滑半份 ($46)幾彈牙幾好食 係就細份左小小不過整體性價比OK!桂花蚌半份 ($66)都係幾彈牙幾新鮮 又係份量偏小但都好食都推薦👍除左十大必點仲叫左半份嫩牛肉($42) 好細pat冇乜誠意不推薦半份黑豚腩肉($42) 唔太un都可以 性價比OK!半份功夫萵筍片($22) 打卡必備 幾爽口係我既最愛半份苕粉($29) 半份未必夠飽 幾有咬口 係粗既紅薯粉 填飽個肚必備👍半份紅糖糍粑($36) 有4條 真係唔好食 唔係我係四川食過個回事 表皮一啲都唔脆 不推薦整體黎講性價比好低 冇回頭🥵
見OpenRice 咁多好評終於黎左試下

肥牛半份($119) 得個四塊
以為佢啲牛肉會好靚 但完全唔值呢個價錢
唔夠肥小小hi 仲要得四塊
性價比唔高🥵不推薦

蝦滑半份 ($46)
幾彈牙幾好食 係就細份左小小
不過整體性價比OK!

桂花蚌半份 ($66)
都係幾彈牙幾新鮮 又係份量偏小
但都好食都推薦👍

除左十大必點仲叫左
半份嫩牛肉($42) 好細pat冇乜誠意不推薦
半份黑豚腩肉($42) 唔太un都可以 性價比OK!
半份功夫萵筍片($22) 打卡必備 幾爽口係我既最愛

整體黎講性價比好低 冇回頭🥵