2022-10-29
淥烚年代📍地址:尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓=================呢間新開ge 餐廳之前聽朋友講過幾唔錯的,咁啱今日在附近完成工作,就去幫襯下啦!佢要行少少樓梯再轉電梯先可到達的,但估唔到入到去嘅裝修好華麗!仲有VIP房😳佢主打係打邊爐的,但因為而家係午市時間,竟然有提供價錢相宜的午餐!午餐主要係燉湯盅飯,每人都只係幾十蚊! 估唔到weekend 都有咁優惠ge套餐!😍午市套餐可以揀一個飯同一碗湯, total $78,真係好抵!我地揀左:黑松露排骨蒸飯 黑松露味幾重,估唔到同排骨味都幾夾!加埋豉油食,有啲似鳳爪排骨飯嘅味道🙊蟲草花北菇滑雞蒸飯雞肉醃得非常入味,肉質滑溜至於佢嘅燉湯真係非常足料,睇圖你哋就知!😍 $78又有得飲又有得食,真係好抵!川貝海底椰鱷魚湯羊肚菌海參燉雞湯
📍地址:尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓
=================
我地揀左:
黑松露排骨蒸飯
蟲草花北菇滑雞蒸飯
雞肉醃得非常入味,肉質滑溜
川貝海底椰鱷魚湯
羊肚菌海參燉雞湯