2022-09-09
餐廳新開張 裝修非常有格調 枱與枱之間唔會好迫 坐得好舒服 😌餐廳選擇都幾多 有燉湯 打邊爐 刺身 仲有串燒及小食😄我哋頭盤先嚟個刺身 熱下身先😎日本魚刺身$328無論師傅嗰刀功或者係擺盤都非常吸睛 睇得出廚師嘅用心👍 一片片透明的刺身 非常新鮮 好鮮甜😉鹿茸菌燉花膠湯$188叫咗個花膠燉湯 廚師介紹先飲湯 然後再用加湯 嚟,打邊爐 個湯真係好清甜 鹿茸菌索左啲花膠湯 真係特別好食 花膠大大塊 都有好幾塊😎牛拼盤$398牛肉油脂分布均勻 牛肉粒 牛胸油 好多唔同部位嘅牛肉都有 薄薄地 淥一淥就食得 隻隻都好好味😋五寶丸$98鮮牛丸 豬肉丸 墨魚丸 鮮蝦丸 鯪魚丸丸類全部自家手打 食落同雪藏嘢好大分別 有驚喜 用料上乘 我特別鍾意佢嘅豬肉丸及墨魚丸 非常Q彈👍雙拼餃$128桃膠餃 帶子餃 蟹黃餃及鮮蝦雲吞 每樣兩粒有四款咁多 我都係第一次食桃膠🥟 好特別😋田園鮮菌盛$108啲菜都好新鮮 擺盤又靚 真係會增加食慾㗎👍 炸響零$58響鈴炸得好脆 淥2秒就食得啦 😄見佢有串燒 都叫啲嚟試吓燒牛脷(2串)$48台灣一口腸(1串)$28芝心獅子狗(1串)$28串燒燒到略帶焦香 啱啱好 打邊爐之外小
餐廳選擇都幾多 有燉湯 打邊爐 刺身 仲有串燒及小食😄
燒牛脷(2串)$48
台灣一口腸(1串)$28
芝心獅子狗(1串)$28
串燒燒到略帶焦香 啱啱好 打邊爐之外小食 都幾讚😄
🎈淥烚年代 (尖沙咀)
尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #火鍋 #打邊爐 #淥烚年代