2018-02-09 3248 浏览
和友人貪方便,比較喜歡到旺角726選餐廳吃飯,上回吃過雞煲,今次就到主打泰國菜的泰屋。一家餐廳佔地一層,所以一開電梯門就能看到餐廳全相。我倆都好餓,看到甚麼都想吃友人說想試湯類,我又不放棄串燒~再加個飯,迷你小食拼盤和一人一杯飲品,應該夠食不得不說這裡的食物選擇好豐富!友人說吃泰國菜必定要喝椰青!讓我喝了幾口後,我也頗同意的,這個椰青又大又多水,味道清新爽甜,喝著都覺得既下火又滋潤椰肉又可刮出來吃,又喝又吃~我呢,看到香茅茶就不加思索點了。曾經在一地方喝過超正的香茅茶,所以去到哪裡都會點。茶裡只有三條香茅好像很少,但製作是混一起煲的,香茅味好重,只加了點甜味,清新怡人又暖身迷你小食拼盤可選兩款,我倆都不約而同選了蝦餅和香葉雞,上菜看到大大件,口水直流。蝦餅肉超厚,即叫即炸所以香脆,外脆內爽口彈牙,也有蝦的鮮甜味道,足料之作。香葉雞連葉都是脆的,質感外脆內軟,嫩滑多汁,調味得宜,兩款都好吃不能不點的串燒,我們選了牛和雞的組合。串燒都燒得好香,每串都好多肉,再點香濃的沙嗲醬吃簡直是perfect每串的肉都又大粒又軟又多汁的啊!椰汁雞湯跟我們想像的不同,原以為是好creamy的湯,但原來是滑

我倆都好餓,看到甚麼都想吃
友人說想試湯類,我又不放棄串燒~

再加個飯,迷你小食拼盤和一人一杯飲品,應該夠食
不得不說這裡的食物選擇好豐富!

椰肉又可刮出來吃,又喝又吃~
泰國椰青

香茅茶

泰式沙嗲

每串的肉都又大粒又軟又多汁的啊!

椰汁雞湯跟我們想像的不同,原以為是好creamy的湯,但原來是滑中帶酸辣味的,感覺新奇。雞肉嫩而不粗糙,又有菇等配料,好豐富。
椰汁鮮雞湯

主食友人選了青咖哩海鮮炒飯,青bb的我覺得好惹味香口,愈食愈辣好正,蝦也好爽口
不過友人覺得太辣

青咖哩鮮蝦炒飯

兩位女生來說,我倆都吃得好多,這個價錢並不貴啊!
2018-02-04
泰國椰青
香茅茶
泰式沙嗲
椰汁鮮雞湯
青咖哩鮮蝦炒飯
旺角幢彌敦道726真係愈黎愈多野食,差唔多層層都有唔同國家既野食,今次去左呢間佔上左一層既泰式餐廳。入門口已經見到一大個泰佛像,再入少少就見到另一個小僧人既像,都幾有泰國餐廳既氣氛。地方都真係好大,成層都有好多位,如果多人既都可以坐圓枱,果日都有人坐低去團年都幾好。店內掛上左好多葉牆,仲可以望到外面都幾光猛。先叫呢個賣相滿分既《干炒泰式蛋包金邊粉》($82),蛋煎到變左一格格好靚,包住哂啲金邊粉,炒得都幾乾身同唔濃味。再到左個《泰式生蝦刺身》($108),用左格格杯裝好似飲酒咁,生蝦上面附左醬料,蝦夠大隻醬汁食落去幾辣下。芒果點少得《泰式香芒羊仔柳》($92),成個汁都係黃色食落勁香芒果味,都放左幾舊芒果入去有得食,羊仔柳食落好似咕嚕肉既口感,仲有好鍾意食既腰果放埋落去。甜品點少得《鮮芒果糯米飯》($45),用上左黑白糯米飯,一整開就會見到有兩隻色,不過伴住既芒果帶酸。店名:泰屋地址:旺角彌敦道726號2樓餐牌:

店內掛上左好多葉牆,仲可以望到外面都幾光猛。

店名:泰屋
地址:旺角彌敦道726號2樓

餐牌:

2018-02-03
  • 泰式生蝦刺身
2018-02-08 211 浏览
我成日都去九龍城食泰菜,質數不洗講一定高。但近日天氣凍凍地真心不想長途跋涉四圍覓食。見到樓下開了間泰屋不防試試它們水準。裝修高雅有泰國風情,感覺舒服,同朋友食飯不錯選擇。簡約木系檯面,地方都開揚,不係擠迫。首先 order我最愛的芒果沙冰,好夠芒果味道,可惜天氣冷,要慢慢飮先可以完成。這個真是必食原個椰盅海鮮焗飯,出煙椰汁漏出來,有好多椰子粒做炒飯底。有大蝦、魷魚、青口、帶子,仲有其他蔬菜配合做炒飯底。之後再原盅去焗,要二個人先食完。醃酸辣鳳爪味道酸辣適中,又無骨,又有酸辣菜一齊食十分開胃,也是泰國菜特色。但嫌細碟少少。這個又真的不錯,啖啖蝦肉,不多粉,炸嘢最緊要新鮮炸起熱烘烘不油膩。再點上泰式辣汁再配一支啤酒就一流😋食完肉要叫個菜平衡飲食金字塔。芥蘭出奇地爽甜, 配上咸肉是我之愛,二個人食完真的滿足。二個人埋單每人百幾元是好合理及抵食,下次再幫襯.

裝修高雅有泰國風情,感覺舒服,同朋友食飯不錯選擇。

簡約木系檯面,地方都開揚,不係擠迫。

泰式炸蝦餅

啤酒就一流😋
鹹肉炒芥蘭

二個人埋單每人百幾元是好合理及抵食,下次再幫襯.
泰式炸蝦餅
鹹肉炒芥蘭
  • 炸蝦餅
2018-02-06 1452 浏览
東南亞菜方面,最鍾意喺泰菜同馬拉菜,睇番自己嘅食評,原來都有一段長日子無食泰菜,可以講喺一時癮起,同老婆揀咗晚閒日食番餐泰國嘢。泰菜館唔喺咁多心水,不過,佢話出開始創入啲雜貨,網上搵搵就點中「泰屋」。726呢幢商廈都嚟過幾次食嘢,知道每層格局大概喺點,一出電梯就喺餐廳。不過,店家巧妙架起一道屏風,予人感覺分番用餐區區域,而內裡裝修摩登簡約,無傳統泰菜館滿天神佛般俗氣。深啡嘅木餐枱,配搭青綠色梳化椅,幾有種小叢林嘅氣息,而最喜歡喺近窗天花掛滿綠葉,雖然明知喺假嘅,但令餐廳睇起嚟更好睇,如果天花都掛多少少,整體感覺仲好。依家好多餐廳都提供免費wifi,大多數都需要密碼,既然又開放俾客人用,但絕大部分都唔會擺個密碼出嚟,吓吓要問店員就嘥佢哋時間啦,「泰屋」就好喇,索性印埋問張枱墊紙度,唔使多此一問!香港嘅泰菜館一向都提供好多款菜式,由頭盤、燒烤、湯類、沙律、蔬菜、咖喱、肉類、海鮮、飯品、粉麵、甜點都一應俱全,唔使點數,目測一次都睇出足足有過百款食物。飲品方面,除有慣常見到嘅泰式特飲,如椰青、珍多冰、三色冰……之外,仲有一系列特色沙冰,以及啤酒、餐酒。咖啡榴槤沙冰 $38咖啡、榴槤兩種皆喜愛嘅
咖啡榴槤沙冰 $38

咖啡、榴槤兩種皆喜愛嘅食材,拍埋一齊整成沙冰,好奇之餘更期待會擦出咩火花。一啖入口,先喺香濃嘅咖啡味,之後再慢慢滲出榴槤香,平衡到喎,感覺幾過癮,無話好古怪核突,沙冰又打得夠細滑。
咖啡榴槤沙冰
迷你小食雙拼 $78

除呢個小食雙拼,其實仲想試埋其中嘅酥炸南瓜條及碳燒茄子,巧合地前者賣晒,後者無貨。
雙拼有4款選擇:蝦餅、魚餅、素春卷、香葉包雞,揀咗蝦餅及春卷。前者炸得金黃,蝦餅酥香,蝦肉極之彈牙;後者外皮酥脆,入口完全無油膩感。最正喺個甜酸醬,酸香醒胃
泰國金柚鮮蝦沙律 $92

既然標明喺招牌菜式,當然有興趣試吓啦,再者,我同老婆本身都鍾意食柚肉。賣相做得好靚仔,柚肉拆得大大粒,咬落都好爆汁,蝦肉亦去殼煎香過,爽鮮香。
泰國金柚鮮蝦沙律
呢個沙律我覺得最大特色喺啲醬汁,鹹鹹甜甜,嗒落有朕朕椰糖香,又混入蔥花、炸椰子片、蝦米仔、紫洋蔥及少少辣椒碎,所以,味道紛陳,推介
原個椰盅海鮮焗飯 $82

菠蘿炒飯食得多,原個椰盅焗,唔喺未試過,喺少啲啫,所以,點一客試試,難得只喺賣80零蚊,定價相宜。
上枱嘅成品,跟餐牌張相唔對辦,直頭堆得高過張相嘅「樣本」呀,啲飯多到呢好似就瀉就瀉咁,夠晒2-3人享用。雖然唔喺炒飯底,但啲飯有朕椰油香味,裡面仲有啲椰子肉、雜菜粒、提子乾,小弟就覺得好香
,但老婆就嫌有啲肥膩。海鮮包括青口、鮮蝦同魷魚,頗鮮味,食得出唔喺雪藏貨。
椰青肉綠豆糯米糍 $35
老婆話仲有少少位,咁就一於嗌多道細細哋嘅甜品過過癮,咪睇見「糯米糍」就想像好似湯圓咁樣,否則期望有落差。糯米粉做嘅餅皮入口軟糯,黐滿開邊綠豆,再放上椰青肉,賣相唔錯,口感雖然有,但味道偏淡,未得小弟歡心
椰青肉綠豆糯米糍
椰青肉綠豆糯米糍
今晚喺閒日嘅星期一晚,估唔到坐吓坐吓爆晒場,菜式做得好,自然吸引到客人,喺不變定律。再者,取價實惠,也難怪咁嘅日子都有咁多人幫襯。
咖啡榴槤沙冰
2018-02-05 503 浏览
今日同老婆都金魚街為我小狗購買糧食,知道附近多咗一啲全幢大廈的食肆,所以就來到這間泰國菜試一試,金魚街行過嚟都只係幾分鐘!一出𨋢就係餐廳,入到去位置都幾舒服,二人枱位置都夠大!上到去都有八成滿,好在我早到先來一個濕炒泰式河粉,每一條河粉都掛上麵汁,吵得10分不錯,用料都十足,啲菜都炒得好入味,特別係豬肉好新鮮這個是侍應推介嘅沙嗲串燒,我一般對沙嗲麻麻哋,不過佢哋推介即管試吓啦!原來好香口好好味,食完仲想再食嘅感覺,飲埋啤酒享受一流,沙嗲味好似同平時的有啲不同,唔知點講總之好好味有肉有面當然要帶返個菜啦!泰式炒椰菜苗,都係我泰國菜最喜歡的,泰式炒得特別好食,今次這個我都覺得炒得幾好,兩個人叫咗三碟餸差啲食唔晒,份量特別多,旺角這個價錢都算合理,仲有埋甜品,老婆最鍾意!

2018-02-04 58 浏览
今日約咗老朋友去食飯,位置梗係揀方便大家啦!首選當然係太子旺角!想來搜尋搜尋找到這一間食泰國菜,位於彌敦道大街太子旺角中間,上樓的泰國菜,選擇上樓的諗住冇咁多人,點知上到去都好多人,好在等左10分鐘左右就有位啦!大家記得都係早啲定位餐廳四四方方都好多座位,我仲見到好多一班班啲人嚟食,裝修都令人覺得好舒服餐牌上都有幾多選擇,特別見到海鮮類有些都比出邊泰國菜多選擇首先來一個沙嗲串燒,牛豬雞可選兩樣,今次就選擇咗牛同埋雞,好好味燒得剛剛好,沙嗲味好香,特別係雞串勁正泰式椰菜苗,細細粒椰菜苗好嫩口酸辣海鮮沙律,一睇就見到用料十足,有魷魚青口蝦,酸酸甜甜10分開胃,一次過可以食晒幾個海鮮濕炒泰式河粉配豬肉,估唔到咁大碟,河粉都彈牙,豬肉同菜都係鋪滿成個碟整體來說,這個泰國菜值得推介,位置一流,食物水準都不錯,同埋真係夠大碟抵食

餐牌上都有幾多選擇,特別見到海鮮類有些都比出邊泰國菜多選擇

泰式椰菜苗,細細粒椰菜苗好嫩口

2018-02-03 51 浏览
朋友介紹旺角彌敦道726號上樓有間不錯泰國餐廳,超值價錢吃到美味泰菜,性價比高!餐廳裝修有泰國風味,待應亦主動不停加水海鮮冬陰公 (細)$88冬陰公海鲜足料好足料,大約可分成4碗,加入菇、蕃茄、蝦,湯底有鲜味,唔會過咸,惹味開胃,不會太酸或過辣,味道剛剛好 馬拉盞介蘭 $72每次食泰菜都鐘意叫馬拉盞炒菜,炒得不會太油,幾惹味 泰式小食拼盤 $128小食拼盤有炸蝦餅、炸魚餅、炸春卷和雞翼。特別喜歡蝦餅和魚餅蝦餅鮮嫩彈牙魚餅帶有香草味好惹味 椰汁芒果紫糯米 $45香甜芒果,配上暖黑白糯米飯,很有去了泰國感覺.Menu

餐廳裝修有泰國風味,待應亦主動不停加水

海鮮冬陰公 (細)$88

馬拉盞介蘭 $72
每次食泰菜都鐘意叫馬拉盞炒菜,炒得不會太油,幾惹味

泰式小食拼盤 $128
小食拼盤有炸蝦餅、炸魚餅、炸春卷和雞翼。特別喜歡蝦餅和魚餅
蝦餅鮮嫩彈牙
魚餅帶有香草味好惹味

椰汁芒果紫糯米 $45
香甜芒果,配上暖黑白糯米飯,很有去了泰國感覺

Menu

🍴農夫包咖哩焗海鮮🍴$148呢個黃咁咁既菜色要介紹番😂 未試過食2個人食農夫包可以finish the dish😱咖哩唔係辣果隻😛 加埋蛋白一齊炒 又香又有口感😋但海鮮唔夠多 2隻青口+2-3舊魷魚同蝦仁 🍤最後個汁係咁用黎點麵包食 飽到😂😂其實有諗過要慳錢🤔 2個人食左農夫包都可以喎🤣.🍴冬陰公鮮蝦湯🍴$108香濃冬陰公又有椰奶味👍🏼 好怕外面有d冬陰公湯飲到尾成層油😩😖 呢間既湯唔係好油膩 飲完重好暖笠笠 個胃舒服哂🤪👍🏼入面有2隻開邊大蝦 同菇 都叫足料😼👌🏻.🍴芒果羊仔柳🍴$92呢味極推介🤪👍🏼個汁好清新 芒果味汁唔假 唔會好甜 反面同炸過表面既羊仔柳好配🤤平時好鍾意芒果牛柳既朋友仔唔會失望呀😸👌🏻份量特別大 4個人分都重夠食 必嗌🤪.地址:泰屋 旺角彌敦道726號2樓幸福指數:7/10人均消費:$120-150
🍴農夫包咖哩焗海鮮🍴$148
幸福指數:7/10
人均消費:$120-150
  • 咖啡海鮮農夫包
2018-01-29 55 浏览
香港好食又坐得舒服的泰國菜館不多,而且出名了幾年後,水準都普遍下滑,為了發掘新的泰國聚餐地for新年大家gathering,今日自己先來了這間人氣較旺,地理位置又方便的餐廳小試一下。可能係星期五晚的關係,就算是已8點半,仍然很多人進餐,我們order 了酸辣鳳爪,炒椰菜苗,半打沙嗲,黃咖哩牛根腩,印度油酥餅,之後仲走左去附近一間中式涼茶鋪食大菜榚。醃酸辣鳳爪,作為前菜本身覺得小貴,但份量都幾大,可供4人食用,鳳爪爽口,伴碟的蘿蔔絲,洋蔥絲都有醃過,酸酸辣辣作為開胃菜ok自從上次食泰菜的通菜疑似唔合時,今次我轉食椰菜苗,同樣地,味道唔錯,但炒得略生,要咬耐d先食..沙嗲串燒雞牛非常好味,唔鞋,除番開一串都係十四蚊,比出面企街食的仲要平。 肉質鮮嫩 沙嗲醬好惹味,中途唔夠點仲叫佢俾多碟醬。黃咖哩牛筋腩真係有一半牛筋大概有六至八條, 咖哩係甜嘅咖哩, 帶椰香味 ,仲有我最鍾意食嘅薯仔, 同埋青紅椒,洋蔥等配料。 而且作為主菜88蚊其實相當抵。印度烤餅, 好香牛油味,但只有兩大塊, 慢慢搣開點黎食。總括嚟講地方方便,食完唔會好大陣油煙味 ,主菜的咖哩同沙嗲串燒都好抵食, 菜單多選擇,下次約齊多

馬拉盞炒椰菜苗

泰式黃咖哩牛筋腩

印度烤餅, 好香牛油味,但只有兩大塊, 慢慢搣開點黎食。
印度烤餅

總括嚟講地方方便,食完唔會好大陣油煙味 ,主菜的咖哩同沙嗲串燒都好抵食, 菜單多選擇,下次約齊多d fd可以食多幾款。
泰式黃咖哩牛筋腩
印度烤餅
泰屋嘅環境好適合三兩知己去食下飯 傾下計 沙發位好好坐 幾寬闊🤗假日lunch set最平嘅$46已經有成交 👏🏻👏🏻小編叫左一個乾炒泰國金邊粉 真系炒得好乾身👍🏻唔油 好大碟😊$46絕對抵食跟餐有一碗湯 好濃少少似冬蔭公嘅味道有椰香味😊友人叫左海南雞飯 $68上枱好靚 小編忍唔住食左少少👅👅雞一d都唔鞋口 幾好!!!!!!!!嫩滑嘅🤗🤗個油飯幾香 唔算油 友人都幾喜歡泰國鮮露筍炒雜菇 $45幾大碟 好多草菇同雞脾菇😍😍 正Lunch set 有餐茶飲 👏🏻👏🏻
泰屋嘅環境好適合三兩知己去食下飯 傾下計

泰國鮮露筍炒雜菇 $45
幾大碟 好多草菇同雞脾菇😍😍 正

Lunch set 有餐茶飲 👏🏻👏🏻

2018-01-28 44 浏览
今晚又岀去搵好野食,朋友想食泰國野,所以我地上openrice睇下旺角有邊幾間泰國野食。見到呢間泰屋食評同哈哈笑都ok,所以就去左呢間食由於星期六比較多人,所以我地大約等左10分鐘左右就入到去,算好快小食種類多,我地叫左個細迷你小食拼盤,蝦餅熱辣辣,好香!香葉雞唔‘鞋’,好香香茅味咖哩類有好多款,我地叫左黃咖哩牛根腩,牛腩同牛根算多,咖哩唔辣但好香,用來送飯一流!呢個海南雞飯d飯好香油味,而且夠2個人食,雞滑,個湯好特別,我覺得似肉骨茶味,幾好飲,但我唔知係咩湯 鹵水豬手煮得多淋,賣相好靚,食落去一d都唔肥,而且配菜多,超值呢間泰國野真係有好多野食,下一次一定會再來食,到最後叫返杯咖哩飲呢個價錢真係超值

咖哩類有好多款

呢個價錢真係超值
2018-01-27
2018-01-28 43 浏览
🍹芒果沙冰 $38好濃好重既真芒果味 好飲👍🏻--🍸泰國椰青 $40好清甜不在話下 肉仲好嫩 飲得岀係靚椰青😋--🍛冬蔭功鮮蝦炒飯 $82好香冬蔭功味 味道係幾好食 略嫌飯太濕🤔--🍞農夫包咖哩焗海鮮 $148有兩粒青口 三隻蝦 兩條魷魚 咖哩汁應該溝左蛋花 好易掛上麵包咖哩偏甜 幾好味😘--🦐冬蔭功鮮蝦湯(細) $88有一隻大蝦分開兩邊飲落有勁勁勁勁重既奶味 係勁重鍾意奶味重可能會覺得好正 男友都話ok但我唔鍾意 我鍾意好酸好辣稀啲個啲😅
🍹芒果沙冰 $38
有一隻大蝦分開兩邊
飲落有勁勁勁勁重既奶味 係勁重
鍾意奶味重可能會覺得好正 男友都話ok
但我唔鍾意 我鍾意好酸好辣稀啲個啲😅
放工諗食咩,得到朋友推介,就嚟咗呢間位於旺區嘅泰國菜餐廳。雖然冇影內部裝潢相,但係呢度嘅感覺俾人真係坐得幾舒服,好闊落,有別於一般泰國餐館。勁口乾,一坐低即刻要叫野飲,食泰菜唔使諗一定係叫椰青,個friend叫咗杯香茅茶。個椰青好甜,杯香茅茶一聞落去心諗咁似平時做Spa嗰啲味嘅,個刻先發覺原來平時做完Spa飲個杯野就係香茅茶。所以飲落寧捨唔同舒服好relaxed。食泰菜十居其九我都要嗌生蝦。佢呢度啲生蝦水準都好正常,不過我最欣賞嘅,係佢上呢味菜係用6個小酒杯裝住啲生蝦。每一Shot都有一隻蝦連蒜片,辣椒,同少少沙律,睇落去好精緻同好特別。馬拉盞通菜好入味點左個黃咖喱牛腩,啲咖喱汁甜甜地有啲辣,味道啱啱好,如果個牛腩再淋多少少就會更好啦。食咖喱梗係要叫埋烤餅一齊食,個烤餅好香,點埋啲咖哩真係好正!

馬拉盞通菜好入味

2018-01-28 222 浏览
Happy Friday,約左N年冇見的舊同事出來聚舊吹水。我地一個住東一個住西,所以約食都係中間位,揀左旺角最實際。朋友Book 左枱食泰國餐,上到去都要等一等,因為張枱未埋單。全場full house ,勁好生意。期間我地坐外面一邊等,一邊硏究食乜好。睇返餐牌,包括全部泰國特色食品,生蝦啦、串燒啦、鳳爪啦、柚子沙律啦、菠蘿飯啦、明爐魚啦、甜品及飲品,應有盡有。幾乎諗得出嘅泰國食品都有,我發現唔到有咩遺漏。呢方面真係值得一讚,因為一般嘅泰國餐廳個Menu都唔會咁齊全。 等左5-10 分鐘左右,就有枱了。有位靚太帶枱 (可能係老闆娘),一邊講左好多次唔好意思,一邊幫我地手set 枱,招呼好好服務又親切,其實都係等左一陣啫。面對個厚厚的餐牌, 真係花多眼亂,唔知叫乜好。突然聞到有碟魚餅經過,好香呀!仲熱辣辣好似好吸引喎,就叫佢。轉個頭又聞到超香馬拉盞味, 原來係炒什菜, 正!WoW !!!!! 燒魷魚呀!好香呀,流口水了。仲有隔離枱碟豬頸肉,似乎同我地 say hi 咁。於是,我地就點曬呢D香口野啦!隔左一陣,D食物就陸續登場。首先係蝦餅拼魚餅。每款有四件, 蝦餅有蝦味,魚餅就充滿香葉

面對個厚厚的餐牌, 真係花多眼亂,唔知叫乜好。

WoW !!!!! 燒魷魚呀!好香呀,流口水了。
仲有隔離枱碟豬頸肉,似乎同我地 say hi 咁。
於是,我地就點曬呢D香口野啦!

隔左一陣,D食物就陸續登場。首先係蝦餅拼魚餅。每款有四件, 蝦餅有蝦味,魚餅就充滿香葉味,全部都炸到金黃卜卜脆,外脆內軟。我鍾意魚餅多D,但朋友就話蝦餅好D,各有捧場客。
蝦餅拼魚餅

燒魷魚筒,泰國的經典小食,一上來已經惹來隔離枱的羨慕目光。燒得好香,又唔會乾,魷魚筒夠大隻,好抵食。唯獨佢D辣汁唔夠辣,如果可以配埋青色果隻勁辣的辣汁,咁就十足十有泰國夜市烤魷魚的風味了。
原隻燒魷魚筒

馬拉盞炒什菜:
足料- 起碼有九種不同的菇及蔬菜;
入味 - 馬拉盞好香蝦味,香辣味濃而不會太咸,每條菜都入味惹味,冇得輸!
馬拉盞炒什菜

炭燒豬頸肉,呢碟响隔離枱已經同我地揮手既菜式,果然正!脂肪同肌肉分佈平均,肥瘦適中,好爽口彈牙。再加上佢用好多香料造的自製辣汁,簡直有點睛的效果。
炭燒豬頸肉

飲品我地叫左青檸梳打同芒果沙冰。
其中芒果沙冰真係有芒果肉,飲落好香甜好實在,唔知用左幾多個芒果打成呢?$38 真係抵飲。
芒果沙冰

朋友話青檸梳打都好味,酸甜度適中。
叫左咁多香口野,配 D refresh 飲品簡直係最佳配搭。
青檸梳打

呢間泰菜地點方便就腳,服務好上菜快,侍應主動斟水收碟。

如果大家去到旺角想搵間平靚正嘅泰國菜,真心推介。提提你,我哋食完埋單都仲係好旺場,如果想食記住要book枱。
蝦餅拼魚餅
原隻燒魷魚筒
馬拉盞炒什菜
炭燒豬頸肉
青檸梳打
2018-01-26 42 浏览
咁岩係太子做完野就想係附近搵d正d既晚餐食下 休息下呢間餐廳雖然係樓上,但1d都唔難搵!因為成座大廈都係餐廳,身2過就見到,夠晒易搵一出lift 門就見到呢到既裝修都幾雅致 , 睇落似食緊高級泰菜我首先叫左個馬拉盞通菜菜既份量夠晒多,有椒絲同馬拉盞醬,食落辣度岩岩好跟住仲有雞肉加豬肉串燒,串燒燒得好嫩,咬落口感唔會好老,加埋個沙嗲醬食落好惹味泰式炸蝦餅一碟八件,2個人share就岩晒蝦餅炸得好香口,食落彈牙有蝦味,呢個價錢黎講認真抵食最後仲有個泰式海鮮炒飯,佢既份量都幾多嫁,我同朋友2個都食唔晒,而且材料十足,有蝦,魷魚,青口等等,抵食!
咁岩係太子做完野就想係附近搵d正d既晚餐食下 休息下

我首先叫左個馬拉盞通菜

菜既份量夠晒多,有椒絲同馬拉盞醬,食落辣度岩岩好

跟住仲有雞肉加豬肉串燒,
串燒燒得好嫩,咬落口感唔會好老,加埋個沙嗲醬食落好惹味

泰式炸蝦餅一碟八件,2個人share就岩晒
蝦餅炸得好香口,食落彈牙有蝦味,呢個價錢黎講認真抵食

而且材料十足,有蝦,魷魚,青口等等,抵食!