2004-08-04 16 浏览
set lunch有成七、八個選擇,百鬆D蚊有沙律或餐湯,主菜,甜品同餐飲。沙律超大碟,勁多生菜,食完都已經半飽,好彩自知胃口唔大,無食到放係上D法國飽咋,如果唔係,分分鐘連主菜都食唔落呀!主菜點左燒三文魚,燒得岩岩好,唔會老,配埋有香草既白汁(其實唔知係咩汁,不過幾好味),好快就食晒個魚排喇~原來呢度整得最靚既係甜品,即點即整,所以落單時就要叫定,呢度有多款home made dessert供應,好似黑森林蛋糕、cheese cake、napoleon、lemon tart等等,全部睇見都好想食呀!總括黎講好抵食!甜品超正!

總括黎講好抵食!甜品超正!
2004-07-08 14 浏览
9 June 2004, 9:30pm睇完7:30pm 先o黎食, 懶人如我一人一個set唔好諗. 另加兩杯house red.開o係霎東街之後第一次幫襯, 點知跌晒watt!!! 首先, 環境好o嘈, 塊鵝肝又細又薄, rib eye o的肉鞋口! shit! 係個甜品(件cheese cake) 同service keep 到lor, 唉~同埋超古怪, 兩個人叫兩個餐送一杯餐前酒! 一杯點分? 一人一啖? shooter 乎? 好心咪咁慳啦~慳就唔好送!
9 June 2004, 9:30pm

開o係霎東街之後第一次幫襯, 點知跌晒watt!!!
2004-06-12 4 浏览
good i love it
good i love it
2004-06-04 3 浏览
先別說其他的, 那塊肉眼扒的確質數奇高! 整塊扒佈滿豐富而均勻的脂肪, 所以一口咬下, 肉汁非常豐富, 而且脂香四溢. 口感嘛... 由於是肉眼部份, 而且脂肪極豐, 扒身也頗薄, 咬落是比較淋身, 易嚼- 但此淋不同彼淋- 絕不可和那些港式濃味梳打牛同日而喻. 也和Outback那些原汁原味的劣質扒完全不同級數. 吃著吃著, 心想: 這才是真正的牛扒啊~很遺憾, 此店有兩大可惜.一. 份量太少! 始終此店提供的不是大大件的美國餐, 牛扒也一樣, 不能期望在這裡吃到美式餐廳的20, 24安士巨扒. 但他們牛扒的份量也真的細得驚人. 昨天去試他們的午餐, 套餐裡的肉眼扒只有4安士!! 而晚餐的亦只有6安士! 雖說是少食多滋味, 但也不用真的那麼少吧... 幸好, 他們有"加大"的牛扒. 每加兩安士加四十元正. 昨天唯有把午餐牛扒加至6安士, 否則真是兩啖就冇!二. 只有肉眼扒其實本人至愛絕不是肉眼扒, 不是鮮嫩的牛柳(filet), 我較愛較瘦卻味濃的西冷, 和西冷的"近親"striploin. 可惜W's 只是獨辜一味: 肉眼. 沒錯肉眼脂肪最多最均勻, 可惜稍欠口感, 而肉味也較淡.
很遺憾, 此店有兩大可惜.
一. 份量太少!
二. 只有肉眼扒
其實本人至愛絕不是肉眼扒, 不是鮮嫩的牛柳(filet), 我較愛較瘦卻味濃的西冷, 和西冷的"近親"striploin. 可惜W's 只是獨辜一味: 肉眼. 沒錯肉眼脂肪最多最均勻, 可惜稍欠口感, 而肉味也較淡. 若他們有更多選擇便好了~
其實他們的午餐也不錯, 不過價錢也不便宜: $148 有餐包(普通法式長包, 熱辣辣都唔錯), 生菜沙律(差! 菜竟然有點霉!), 主菜(可以不選牛扒, 朋友便點了鴨胸, 聽說也不錯), 甜品(很多選摘, 賣相也很好), 咖啡或茶. 但要加2安士牛扒, 再加一, 每人便了二百大元了... 二百大元吃午餐, 一點也不平... 不過, 吃到質數這樣高的牛扒總算物有所值.
2004-05-27 3 浏览
之前未搬都想試,但直到而家搬左先有機會第一次試。見佢餐牌有個special dinner set,$248,有頭盤鵝肝、餐湯、主菜(肉眼扒、三文魚、羊三選一)、甜品(tiramisu)同餐飲。三個人,叫左肉眼扒同羊兩個set share,先黎d麵包,唔熱0既,唔算好味,所以就算有得refill都無要。頭盤個鵝肝好香,個西柚汁好好味,好快就食晒。湯係龍蝦湯,都好濃,好好味。到主菜喇,因為我唔食羊,所以只係食肉眼扒,5成,剛剛好,好好味,口感一流,正﹗仲有就係d薯條,勁香,勁脆,所以都叫佢refill左一轉。到甜品,個tiramisu好細件,而且唔凍,麻麻地…反而叫杯熱咖啡有d驚喜,好香好濃,唔錯﹗總括黎講,一個字,正﹗(題外話:終於第100個食評,好開心呀﹗)
總括黎講,一個字,正﹗
(題外話:終於第100個食評,好開心呀﹗)
2004-05-04 3 浏览
新環境,樓低冇以前咁高,D排既質素都冇變過,都係咁好食,唯一係比較嘈,可能多人啦,以前地方大,位置闊,冇咁嘈啦!
2004-03-24 5 浏览
好耐冇黎過, 今次去左新地址, 試左$248 set dinner, 頭盤鵝肝一般啦, 因我唔係特別鍾意食, 而個扒要六成熟, 肉質嫩滑,肉味都很新鮮, 不過略為漏了少少, 最驚喜係個甜品Tiramisu, 個size 係一件standard size dessert, 賣相又靚, 而唔係細細件求其甜品仔, 味道亦十分不錯, overall 食完成個餐, 覺得真係好抵食, 值得一試!
2004-02-09 4 浏览
本人覺得這間餐廳環境不錯,又不太迫, 不似一般餐廳, 而食物貴就貴d, 一個set dinner 都要二百幾蚊,但食物真的很好味, 牛扒也很有味,我一向不是什麼食家,但都覺得很好味, 不錯不錯......, 另外, 這裡的侍應也很有禮貌,佢地見我地咁快食哂d餐包, 就走過來問我地, 要唔要黏多些, 真的很客人就到, 感覺很好
2004-01-04 7 浏览
This rest. had been moved? Anyone know the new address? As it's one of my favorite "steak house". Tks
2003-12-16 10 浏览
其實我想問x'mas有冇d咩set dinner架..我諗住25號同我dfd去慶祝朋友生日同渡過x'mas...但係又唔想好貴...大約100-250度啦..有d冇好介紹呀?....呢間貴唔貴架?..比d意見我...好冇呀..
其實我想問x'mas有冇d咩set dinner架..
有d冇好介紹呀?....呢間貴唔貴架?..
比d意見我...好冇呀..
2003-10-08 8 浏览
見這裡的牛扒得到不錯的評語﹐今晚專程前往一試﹐我亦係幫襯$248 的“特價”晚餐。頭盤的煎鵝肝很軟滑﹐入口即化﹐伴汁亦做得不錯﹐滿意。龍蝦湯的確如下面的朋友所言﹐不夠香濃﹐只算一般貨色﹐麵包亦完全無驚喜﹐甚至可說略為“粗”﹐跟餐廳的級數不符。肉眼扒要了medium rare﹐賣相不錯﹐燒成的網紋交錯於牛扒表面﹐增加了食慾。味道的確好﹐“淋”得黎完全無任何添加品的味道﹐生熟的程度控制得準確﹐跟我要求的相符。分量亦算足﹐沒有因為是特價而將貨就價﹐女孩子食﹐有機會食完扒就吃不下甜品。問過侍應﹐套餐中的甜品可以改的。我改了焦糖芝士蛋糕﹐賣相及味道都不錯﹐散叫的話要$40﹐但一般咖啡室賣的切件芝士餅也要20多30元吧﹐相比之下﹐這裡賣$40﹐算抵食。餐飲的咖啡也令我滿意。整體上﹐這個$248套餐可以說是抵食的。如果環境做得好一點(的確有點舊﹐又暗﹐而地板又磚又木﹐感覺較怪)﹐也算是理想的一頓晚餐。
見這裡的牛扒得到不錯的評語﹐今晚
專程前往一試﹐我亦係幫襯$248 的
“特價”晚餐。
頭盤的煎鵝肝很軟滑﹐入口即化﹐伴汁
亦做得不錯﹐滿意。龍蝦湯的確如下面
的朋友所言﹐不夠香濃﹐只算一般貨色﹐
麵包亦完全無驚喜﹐甚至可說略為“粗”﹐
跟餐廳的級數不符。
味道的確好﹐“淋”得黎完全無任何添加品
的味道﹐生熟的程度控制得準確﹐跟我
就吃不下甜品
問過侍應﹐套餐中的甜品可以改的。我改了
焦糖芝士蛋糕﹐賣相及味道都不錯﹐散叫的
話要$40﹐但一般咖啡室賣的切件芝士餅也
要20多30元吧﹐相比之下﹐這裡賣$40﹐算抵食。
餐飲的咖啡也令我滿意。整體上﹐這個$248
套餐可以說是抵食的。如果環境做得好一點
(的確有點舊﹐又暗﹐而地板又磚又木﹐感覺較怪)﹐
也算是理想的一頓晚餐。
2003-09-27 16 浏览
男友生日,問過friend同openrice一班食家朋友意見,終於決定黎呢度試下佢既牛扒有幾到家.order左兩個set dinner(家下仲減價到$248)兩杯house wine 再加多個凍露筍(with紅酒白醋汁)鵝肝做頭盤,再上龍蝦湯(淡左d),牛扒軟熟鬆化,剛剛係medium,伴菜明顯有煮過,但個露筍就唔多掂,應該係個汁唔掂先岩,最唔明白點解要加d炸蒜係面既Desert都幾好(但略甜). 好耐都未食過咁prefect既steak,入口個種感覺好似食神駕到咁滯.埋單都係$6xx,仲要2hrs car park,抵食啦!美中不足之處, 環顧四周佢地好似冇翻新過咁,天花d牆紙大部份都剝落.係時候要執下啦!
埋單都係$6xx,仲要2hrs car park,抵食啦!
2003-04-23 4 浏览
J'aime beaucoup les desserts. * You may get 30% off discount for the main course.
J'aime beaucoup les desserts.
2002-12-05 8 浏览
之前有人寫得好差,但係我又吾覺得差到咁。不過我明白口味係一樣野,但係其他方面都客觀地好。<br>我自己去過三次,兩次同屋企人,一次同朋友。價錢屬中上,我同朋友去個次三個人,埋單$600,都覺得有少少肉赤,不過都值得。<br>我三次去都係食steak,肉質吾錯,肉汁亦很美味。至於個薯條就ok啦,吾係話好正個種。
2002-11-08 14 浏览
但係我講既真係事實黎架...
但係我講既真係事實黎架...