2001-12-09 22 浏览
雖然我沒有去過, 但我覺得ruthc 評價好刻薄.
雖然我沒有去過, 但我覺得ruthc 評價好刻薄.
2001-12-09 17 浏览
第一次黎食飯,覺得呢度裝修吾錯,氣氛幾好呀!<br>兩個人叫左個二人套,幾抵食。<br>五百幾蚊,有齊麵包,頭盤,沙律或湯,主菜同甜品,仲食得好飽添呀!<br>食物質素都唔錯。鵝肝幾香,份量適中,唔會太漏。牛扒就普普通通,反而伴碟的薯條就好正!減肥中的我都忍唔住食左幾條。另外燒三文魚都幾好,點小小牛油汁...好味!<br>甜品係火燄雪山,個邊有小小"火農"左,所以有小小苦味。酒味好濃,唔係太甜,兩個人一份剛剛好!<br>
第一次黎食飯,覺得呢度裝修吾錯,氣氛幾好呀!
<br>兩個人叫左個二人套,幾抵食。
<br>
2001-08-14 9 浏览
我只去過一次, 但係就好懷念佢o既rib eye.. 同埋伴碟o既即炸著條... 而且呢度o既裝修真係幾romantic!!
2001-07-01 10 浏览
平定貴, 每個人準則不同, $250一個扒, 有人會覺很平, 但也有人覺得貴, 什至非常貴一年一度才可, 因為香港窮富懸殊, 所以各食家若有心留食評的話, 請多寫價錢, 以供其他食客參詳一下...
2001-06-30 7 浏览
我睇完咁多人話呢間好食,諗住我男朋友生日貴少少都試下啦,點知入到去跟本冇o野揀,得一種牛扒同一種羊扒食,都唔緊啦,o黎得都係食扒o者,點知個扒貴到嘔,百六蚊,6oz 扒同一個green salad 咁都冇乜所謂啦如果好食o既話,點知一食真係不得了,個green salad 都叫ok 但係一d 特別都冇,個法包極唔新鮮,又硬又唔好食,個主菜d 薯條真係有冇攪錯,腍o既,個扒都係叫ok 咋,比起"xxx Back" 真係差幾皮(但係人地價錢一樣,但係大份好多,又好食)﹐仲有個side order ,個mushroom 就唔錯,但係個雜菜我真係唔知佢點解可以收64 蚊,埋單每人成二百幾蚊,真係好唔開心﹐諗住男朋友生日食好o野,點知....都唔知之前個d 食評點解會讚佢.....仲有一提,服務真係唔見得好,仲有佢俾客d 水係水喉水,我唔知佢o係水喉出o既會唔會已經boil 過,但係唔似囉,因為我見佢都係用個d 水洗杯.....唉
2001-06-28 8 浏览
呢度主菜得牛扒一樣俾你揀,可見老細幾有信心.的確,呢處D 法式牛扒真係唔錯,起碼我要Medium Rare 4 成熟佢唔會離譜到拎牒7-8 成o既出o黎(唔好以為我作大,真係有好多餐廳漠視個客要幾成熟,問完之後就佢有佢鍾意點整就點整!)至於伴牒D 薯條都唔錯o架,食完之後會覺得麥記D 唔食得落口!
2001-05-10 4 浏览
Quite agree with 1212. I haven't been to this restaurant for quite a while. I am surprised to know that they now have soups! Because in an interview at the new opening of the restaurant, the boss (W) said that soup will make the patron too full to enjoy the steak, so he never will have soup in his restaurant! <br> <br>Just want to add that I like the bread also. It is homemade.
<br>
2001-05-07 1 浏览
o的沙律幾好食,但我就唔係咁鍾意個菜蓉湯lor。牛扒唔駛講梗係正啦,但有次去,塊扒竟然凍o既!
o的沙律幾好食,但我就唔係咁鍾意個菜蓉湯lor。
牛扒唔駛講梗係正啦,但有次去,塊扒竟然凍o既!
2001-01-06 18 浏览
來過好多次,次次都咁好。我鍾意mediam rare 就真係三成熟。拿鍊之準確,世間少有。呢間先真係可以叫扒王之王!
呢間先真係可以叫扒王之王!
2000-12-17 10 浏览
已經去過呢間牛扒屋好多次特別喜歡牛扒牛質幼嫩五成熟剛剛好而且加上香草牛油汁的粉飾簡直是飲食的享受和藝術所以相對美國式的原始風味我比較喜歡呢間法式牛扒屋除牛扒外菜沙律和炒蘑菇也是十分出色菜沙律是跟套餐而炒蘑菇則是散叫的近期牛扒屋推出蘑菇湯可以散叫或者在套餐內與菜沙律二擇其一上次試過都幾ok 鍾意飲忌廉蘑菇湯一定好喜歡不過我相信自己下次會要番菜沙律啦
2000-09-16 5 浏览
Set dinner: Green salad + Rib Eye Steak + Drink<br>Steak 6oz $178, 8oz $218, 12oz....(forgotten)<br>Rib eye 好正!!!!!!!!!! 叫五成, 真係五成熟~ 好!!!! 塊扒好夠肉味! 新鮮!!<br>不過個iced lemon tea 唔多掂~ 無茶味~
2000-08-26 9 浏览
此店食物的種類雖少,但勝在質素佳,無論是色、香、味方面都是上乘之選,加上無可挑剔的服務態度, 實是難得。
2000-08-04 4 浏览
I have never tried a restaurant that made such excellent steak! ^_^ The green salad is of good quality too. But if you don't eat beef, you will find that there's nothing to have in this restaurant as it offers steaks only.

2000-01-09 5 浏览
o 個晚兩個人去食地既set dinner, 有steak 同三文魚, 兩樣好好味, 好夠肉味,d 魚又煎到好香. 甜品都唔錯.o 個日d 氣氛一流, 值得一去!!
o 個日d 氣氛一流, 值得一去!!
1999-12-30 17 浏览
獨孤一味賣肉眼扒~ 果次兩個人去~ 都係叫8 oz~ 少食多滋味. 真係唔錯!! 肉質鮮到唔識講 伴碟的沙律~ 薯條都好好味~side order 左燒薯仔~ 亦都不俗~ 仲有一下係最好就係~ 唔收加一.. 兩個人四百幾消費, 抵丫!
獨孤一味賣肉眼扒~
果次兩個人去~
都係叫8 oz~
少食多滋味. 真係唔錯!! 肉質鮮到唔識講
伴碟的沙律~ 薯條都好好味~side order
左燒薯仔~ 亦都不俗~
仲有一下係最好就係~ 唔收加一..
兩個人四百幾消費, 抵丫!