呢間勁出名嘅白色小籠包店終於黎試一試啦本身包嘅翻身前菜好好味好軟林林今日係非常超級鍾意食江邊四季豆啲未送嘅所以今次都是左阿思佢哋嗰邊四季豆同出邊有少少唔同佢係特別加咗可能比較多嘅醬汁同埋欖菜仲有肉所以令嗰個味道更加出而且亦都好新鮮醉雞真係超級好食估唔到佢雖然價錢唔貴,但係比出邊做得好味酒香好濃郁,而且炸雞超級滑亦都冇太多嘅骨上嚟呢度嘅人好多時都會為咗呢個八色小籠包,有八種味道黑松露辣味鵝肝味原味蟹粉味等等,我自己就覺得係蟹粉味幾好味己出嘅味道最後驚唔飽叫左個楊州炒飯炒得超級好和係超級香呀而且亦都唔會太少肉
呢間勁出名嘅白色小籠包店終於黎試一試啦
本身包嘅翻身前菜好好味好軟林林
2018-12-07 46 浏览
曾經看過廣告,樂天皇朝有9色小籠包吃,一直都很想吃。今天與家人做節,終於可以試下!特色皇朝小籠包8色 $108 (Kim子推介指數8/10)一次過品嚐8種味道!小籠包每粒25克,必須18摺,清甜不油膩!味道分別有原味(白色)、人參(綠色)、鵝肝(橙色)、黑松露(黑色)、芝士(黃色)、蟹粉(橙啡色)、蒜香(淺黑色)、麻辣(紅色)。個人最喜歡蒜香味。松仔鮮果桂魚$238(Kim子推介指數8/10)桂魚炸得金黃香脆,配上酸甜汁,非常開胃,魚肉嫩滑且新鮮,完全沒有魚腥味,反而有桂魚的清香。炸小饅頭$28(Kim子推介指數8/10)小時候非常喜歡吃炸小饅頭,這裡竟然有! 炸小饅頭做得很好,即使放涼了仍是又香又脆。點些小煉奶,非常惹味。李白醉雞 $78(Kim子推介指數8/10)醉雞浸得入味,花雕味道濃郁,雞肉嫩滑充滿酒香,雞皮無油脂且爽口。王朝話梅骨$88(Kim子推介指數8/10)清炒白菜苗$65 (Kim子推介指數8/10)揚州炒飯$82(Kim子推介指數8/10)香辣蒜泥白肉$68(Kim子推介指數7/10)

特色皇朝小籠包8色 $108 (Kim子推介指數8/10)

松仔鮮果桂魚$238(Kim子推介指數8/10)

炸小饅頭$28(Kim子推介指數8/10)

李白醉雞 $78(Kim子推介指數8/10)

王朝話梅骨$88(Kim子推介指數8/10)

清炒白菜苗$65 (Kim子推介指數8/10)

揚州炒飯$82(Kim子推介指數8/10)

香辣蒜泥白肉$68(Kim子推介指數7/10)

WOW
2018-12-07 58 浏览
9/10.如題,食完真係wow 一聲。小弟對上海菜其實冇咩特別興趣,所以對呢餐其實冇咩期望。但係食完之後真係另眼雙開!首先,未開餐時碟前菜已經有d 驚喜。令我未開餐先興奮!要重點介紹嘅係呢碟沙拉骨。omg 小弟真係未食過咁好食嘅沙拉骨。肉方面炸得好好,超級柔軟同juicy. 配上佢地d 沙拉醬,味度剛剛好,醬有d 濃厚但又唔漏,真係超好食!呢個紅棗心太柔都超好食。中間係糯米糍,口感冇得頂,味度完全靠d 外面嘅紅棗,超正!其他餸平均黎講係超高水準。下次再黎試其他菜式!最後,蟹粉fry rice 有d 太鹹,pity.. 😣
9/10

首先,未開餐時碟前菜已經有d 驚喜。令我未開餐先興奮!
前菜

沙拉骨

其他餸平均黎講係超高水準。下次再黎試其他菜式!
紅棗心太軟

最後,蟹粉fry rice 有d 太鹹,pity.. 😣
前菜
沙拉骨
紅棗心太軟
除了原味小籠包外,呢度可以一次過食到8款口味🤩🤩 (特色皇朝小籠包 $108),包括原味、蒜香、人參、鵝肝、川味、芝士、蟹粉同黑松露😍,每一粒小籠包色彩鮮豔,湯汁飽滿,皮薄之餘亦唔易爛~ 8款味道都唔算太過特出,我個人較喜歡蟹粉同芝士味,略帶咸香😋 #生煎包 軟熟勁多汁,煎得唔太油👏🏻,#炸饅頭 係我朋友最愛,金黃可口,要點勁多煉奶先得! 🤣🤣 #香酥蘿蔔酥 整得好好食,🥕蘿蔔絲幼細多汁,而且十分鬆化!#糖醋魚柳 酸酸甜甜頗開胃,🐠魚肉嫩滑而且份量都好多! 我勁中意個甜品#驢打滾,係糯米做既甜品,出面沾滿黃豆粉🥰,入面捲著紅豆蓉,口感軟熟唔太甜😚 . 我同朋友都覺得呢度既野食水準好得,價錢合宜,絕對可以再黎食!樂天皇朝地址:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
除了原味小籠包外,呢度可以一次過食到8款口味🤩🤩

#糖醋魚柳 酸酸甜甜頗開胃,🐠魚肉嫩滑而且份量都好多!

樂天皇朝
地址:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
2018-12-04 716 浏览
做完facial,當然就要食晚飯啦原來尖沙咀都開左間樂天皇朝二話不說就決定去呢間度食呢個辣椒螃蟹小籠包好吸引,而且仲係送的不過我地叫完野食先發現呢個優惠,我地叫得太多野了,再送埋呢個一定食唔哂,唯有下次先試招牌原味小籠包小籠包熱辣辣食就最正咬開左湯汁滿瀉如果個皮再薄啲就會更perfect每次去親啲餐廳見到有炸饅頭我都好想食蒜蓉炒波菜醋醬海蜇頭海蜇頭好爽口呀而且每件都好大塊竹筒刴椒魚片每件魚片都無骨食得特別暢快而且味道好香,刴椒味道很突出同埋份量原來很多的,別以為竹筒看上去很小,原來是很深的感覺越食越有底下仲有雲耳及菌類,吸哂刴椒既味道上海炒飯呢個炒飯炒得好香不過我略嫌有點濕,如果能乾身一點會更好宮廷驢打滾呢個甜品糯米卷原來是凍食的,口感軟軟、煙煙韌韌我超鍾意食重點係唔會太甜檸檬🍋蘆薈桂花蜜食飽之後食呢個甜品就最岩好refreshing
做完facial,當然就要食晚飯啦
原來尖沙咀都開左間樂天皇朝
二話不說就決定去呢間度食

呢個辣椒螃蟹小籠包好吸引,而且仲係送的

招牌原味小籠包

而且每件都好大塊

竹筒刴椒魚片
每件魚片都無骨
食得特別暢快
而且味道好香,刴椒味道很突出
同埋份量原來很多的,別以為竹筒看上去很小,原來是很深的
感覺越食越有
底下仲有雲耳及菌類,吸哂刴椒既味道
上海炒飯
呢個炒飯炒得好香
不過我略嫌有點濕,如果能乾身一點會更好

宮廷驢打滾
呢個甜品糯米卷原來是凍食的,口感軟軟、煙煙韌韌
我超鍾意食
重點係唔會太甜

檸檬🍋蘆薈桂花蜜
食飽之後食呢個甜品就最岩
好refreshing
2018-12-04
2018-12-04 66 浏览
我們曾去 樂天皇朝 (銅鑼灣店) 感覺食品有特式, 而價錢也實際, 今天剛去尖沙咀, 也想吃上海點心, 所以選擇去 樂天皇朝 (尖沙咀店) 午餐.Paradise Dynasty 開放式廚房, 盡顯廚師手藝.門外菜牌, 款式大致和 (銅鑼灣店) 相同.  大家都喜歡 ! 今早 11點半到餐廳, 座位仍多, 餐廳佈罝簡潔光亮. 店員介紹八 ~ 十 位, 可坐大圓檯.我們今天三人行, 點食物好容易, 因為多是一客三件.上海生煎包   (一客三件)生煎包的賣相飽滿, 包皮軟滑.  底煎得很脆,  包內的豬肉碎份量充足, 餡料新鮮,  調味適中.蘿蔔絲酥餅 (一客三件)酥餅餅皮層層疊疊手藝好, 入口夠鬆脆, 內餡滿滿的蘿蔔絲, 口感清甜, 酥香好吃.鮮肉鍋貼 (一客三件)     鍋貼皮薄, 煎得剛剛好,  內餡鮮剁肉足, 鮮味而不會乾.向香辣蒜泥白肉川菜的經典佳餚, 此店做得好出色. 白肉內卷住青瓜絲, 辣醬香蒜鋪在上面, 賣相精緻.白肉好滑, 蒜泥辣醬混合一起吃, 真惹味.皇朝小籠包 (八色)  -  三人分嚐,  有八款口味,  蒜香, 人蔘, 鵝肝, 麻辣, 芝士, 蟹粉, 黑松露以及
我們曾去 樂天皇朝 (鑼灣店) 感覺食品有特式, 而價錢也實際, 今天剛去尖沙咀, 也想吃上海點心, 所以選擇去 樂天皇朝 (尖沙咀店) 午餐.

今早 11點半到餐廳, 座位仍多, 餐廳佈罝簡潔光亮.
店員介紹八 ~ 十 位, 可坐大圓檯.
我們今天三人行, 點食物好容易, 因為多是一客三件.
上海生煎包   (客三件)
蘿蔔絲酥餅 (一客三件)
向香辣蒜泥白肉
白肉好滑, 蒜泥辣醬混合一起吃, 真惹味.
皇朝小籠包 (八色)  -  三人分嚐,  有八款口味,  蒜香, 人蔘, 鵝肝, 麻辣, 芝士, 蟹粉, 黑松露以及傳統原味.   顏色相當鮮明.
我們好難取捨, 用抽簽形式決定分派, 結果我吃了三隻:  蒜香, 黑松露及原味.  香味分別好突出,
主要皮薄多汁, 熱烘烘好好味.  必食點心.
竹筒剁椒蒸魚片
賣相好特別, 估不到竹筒也可保暖.
魚片鮮嫩, 份量多, 愛吃辣味朋友必試.
鮮蝦雲吞拉麵
鮮蝦雲吞比粵菜館的較大型, 雲吞內餡豐滿, 有鮮蝦肉,  拉麵質感不錯, 份量適中, 好嚼口,
配豬骨湯底, 呈現奶白色, 味道很甜美.
桂花酒壤丸子
一個好好食的甜品, 含桂花香,  加清清酒釀味, 再伴著滑滑 的丸子, 入口甜甜的, 好回味.
食物質素好, 份量足夠, 價錢相對合理, 菜式豐儉由人, 店員有良好服務態度,  我們會再來惠顧.
  • 香辣蒜泥白肉
  • 蘿蔔絲酥餅
  • 皇朝小籠包
  • 竹筒剁椒蒸魚片
2018-12-04 77 浏览
聖誕節快到了, 係時候出動買聖誕禮物,  今日打算去尖沙咀逛逛,  先吃午餐.  哥哥提議吃上海菜, 我立即想吃小籠包. 哥哥話  [樂天皇朝] 他最鍾意.  踏進餐廳, 看見開放式廚房, 師傅正忙於製造小籠包.  廚房整潔開揚, 給客人吃得安心餐廳環境好,  有私隱度高的 VIP 房,也有卡座, 長檯, 我們只得 4 人, 服務員迅速為我們安排窗邊卡座, 好貼心.同時送上熱茶及餐前小吃, 花生和粟子, 蒸得好腍, 美味十足.看看餐牌,  回味老上海美饌, 菜式多, 價錢中等.有招牌小籠包, 點心, 涼菜, 經典熱炒, 湯麵, 炒飯, 甜品都有..............我們可以各點喜好.結果我們点了:     皇朝小籠包 (一客八件)  共有八種口味:  原味, 人參, 鵝肝, 黑松露, 芝士, 蟹粉, 蒜香, 麻辣,  走出傳統風味, 分別有八個顏色和味道,  好精彩.小籠包皮軟薄, 肉汁飽滿, 夠熱, 餡料香嫩, 湯汁量足 . 我們 4 人每人各分兩個, 一次不能品嚐所有口味,  各取所好, 不要手慢 麻醬油麥菜 油麥菜卷成卷軸形狀, 賣相精美.  油麥菜, 爽脆清甜, 配上芝麻

哥哥話  [樂天皇朝] 他最鍾意.

餐廳環境好,  有私隱度高的 VIP 房,
看看餐牌,  回味老上海美饌, 菜式多, 價錢中等.
有招牌小籠包,
結果我們点了:
皇朝小籠包 (一客八件)

麻醬油麥菜
油麥菜卷成卷軸形狀, 賣相精美.  油麥菜, 爽脆清甜, 配上芝麻醬, 口感清新, 吃得健康!
蔥油餅:  口感鬆脆, 造型特別, 香蔥全集中於中間 , 好食.
三絲春卷:  脆口, 三絲餡料足, 唔油膩,
竹筒剁椒魚片
用竹筒做盛器, 白白的魚片上鋪滿青蔥. 青椒同紅椒粒, 的確吸睛,  有氣派  !!  請客或自用都美觀.
魚夠新鮮, 嫩滑無骨, 蒸魚時間適中, 魚鮮加少辣味, 超好食!
京醬肉絲配薄餅
肉絲炒得夠香口, 醬汁味道香濃, 薄餅用籠仔上, 夠熱又夠薄.
包肉絲的薄餅皮, 熱辣辣, 配上京醬肉絲, 鹹甜適中, 食落惹味.
豬骨湯鮮肉卷拉麵
豬骨湯味重, 麵條軟硬適中, 足夠掛湯,  鮮肉卷好滑, 肉質軟稔, 半熟而又沾滿拉麵濃湯的玉子, 口感不錯.
香煎豆沙鍋餅
鍋餅皮夠薄, 又煎得香脆, 內餡豆沙多, 美味而不太甜.
整體食物水準不錯, 好食又有特式, 餐廳環境優雅, 位置方便, 侍應服務優質.  要推介.
  • 皇朝小籠包
  • 麻醬油麥菜
  • 竹筒剁椒魚片
  • 京醬肉絲配薄餅
2018-12-04 40 浏览
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。樂天皇朝.濃濃京華風味。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 開完會已到dinner time 經過加拿芬廣場 看到招牌才知道:原來「樂天皇朝」開到去尖沙咀呀 同事一向大愛她出品的精製京式美食 今次與她飯聚,樂得深入皇朝 分店格局雅致 門口見到原來lunch時間有特惠 下次約lunch 飯局一定要來 經典栗子小食,合時令更合我心意 先來幾個小食小菜 竹笙鍋貼 清新的菜餡,內有爽脆的木耳 鍋貼蒸得底層金黃,口感極佳 上海風味醬鴨 濃濃醬香,鴨肉不多但勝在夠滋味 骨肉同在,口感更佳 宮保腰果雞丁 微辣多汁,雞丁味道香濃多汁 卻因腰果很好吃,令人更加期待 皇朝話梅骨 酸甜可口,脆脆粒粒 真係一試難忘,從此傾心 唔洗講野,掃清! 李白醉雞 以酒香的溫柔令嫩雞更滑 賣相好,味道好,酒味香 確是文人雅菜 紅燒扣肉拉麵 湯底香鮮,肉以半肥為上品 紅燒扣汁,多味好吃 喜歡這款拉麵的質感 且易於掛汁 宮廷驢打滾

雜感女生 好味日記
˚*。樂天皇朝.濃濃京華風味。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

開完會已到dinner time
經過加拿芬廣場
看到招牌才知道:原來「樂天皇朝」開到去尖沙咀呀
同事一向大愛她出品的精製京式美食
今次與她飯聚,樂得深入皇朝

分店格局雅致
門口見到原來lunch時間有特惠
下次約lunch 飯局一定要來
經典栗子小食,合時令更合我心意

先來幾個小食小菜

竹笙鍋貼
清新的菜餡,內有爽脆的木耳
鍋貼蒸得底層金黃,口感極佳

上海風味醬鴨
濃濃醬香,鴨肉不多但勝在夠滋味
骨肉同在,口感更佳

宮保腰果雞丁
微辣多汁,雞丁味道香濃多汁

卻因腰果很好吃,令人更加期待

皇朝話梅骨
酸甜可口,脆脆粒粒
真係一試難忘,從此傾心

唔洗講野,掃清!

以酒香的溫柔令嫩雞更滑
賣相好,味道好,酒味香
確是文人雅菜

紅燒扣肉拉麵
湯底香鮮,肉以半肥為上品
紅燒扣汁,多味好吃
喜歡這款拉麵的質感

且易於掛汁

宮廷驢打滾
糯米作皮,捲入豆沙,滿滿的黄豆粉
確是滋味可口的老北京小吃

檸檬蘆薈桂花蜜
桂花香與檸檬清香同在
也與蘆薈的爽口同在
因此,滋潤和豐富了餓底的心靈
感恩!

2018-12-03 48 浏览
今天和家人食飯,選擇了上海菜。最近尖沙咀開了一間新的上海菜,八味小籠包非常有名氣,於是慕名前來一試。樂天皇朝有八款獨特口味的小籠包,分別是原味人參,鵝肝,黑松露,芝士,蟹粉,蒜香,川味。 小籠包都是皮薄,咬下去充滿肉汁, 每種不同回味,迎合了每個人喜好。我最喜歡芝士味, 肉餡中包含了芝士。松仔鮮果桂魚$238 這個是我媽媽起我的菜式, 松子魚炸得香脆, 鮮果味配合喜松子魚,非常醒胃何口。王朝話梅骨$88濃香的話梅味,酸酸的很醒胃。 肉質剛剛好,輕輕一咬便可以骨肉分離。李白醉雞 $78雞非常滑,雞胸也一樣滑,帶有酒香味。刀切小饅頭炸 28香脆的小饅頭,外脆內軟,配合練奶一起吃,連姨甥女也拍案叫絕,要多吃一件香辣蒜泥白肉68肉質非常好,帶少少辛辣,中間放有脆脆的菜蔬, 很有層次的一道菜。香煎豆沙鍋餅 48香脆的表面配合中間香甜的豆沙, 真是一個很好的完結甜品。

松仔鮮果桂魚$238

王朝話梅骨$88

李白醉雞 $78
雞非常滑,雞胸也一樣滑,帶有酒香味。

刀切小饅頭炸 28

香辣蒜泥白肉68

香煎豆沙鍋餅 48
香脆的表面配合中間香甜的豆沙, 真是一個很好的完結甜品
  • 八色小籠包
上次食完樂天經典之後,心思思想試埋樂天皇朝。咁啱今日約咗朋友去尖沙咀食飯,就毫不猶豫相約去樂天皇朝。個餐牌真係好多選擇,有好多野想試。醬醋海蜇頭海蜇頭好爽脆又好入味,海蜇頭都幾大塊,唔會碎濕濕。芝麻醬油麥菜完全冇諗過油麥菜可以生食㗎!超新鮮,冇草腥味,同芝麻醬超配,個味有d似羅馬生菜。心太軟女孩子必愛!紅棗好甜,中間粒湯圓軟硬度剛剛好,其實可以當甜品食。唔知自己係屋企整唔整到呢松子鮮果桂魚其實松子魚係小編爸爸媽媽最鍾意食嘅一樣餸,但係坊間好多都整得麻麻地。今次呢個松子魚個賣相真係好靚,條魚都算大條,個漿唔會太厚,炸得好脆,條魚又好新鮮,一啲腥味都冇!下次一定要帶爸爸媽媽嚟試吓四川水煮牛肉我哋叫咗個中辣嘅四川水煮牛肉,我覺得個辣度啱啱好(大概係譚仔米線嘅五小辣啦)。啲牛肉都整得幾滑,不過最正係嗰啲入晒味嘅薯粉,最初食第一啖都唔覺得好辣,第二啖就開始覺得有啲麻,啲薯粉嘅份量都幾多,其實可以當埋一份麵食。特色皇朝小籠包小籠包嘅賣相真係好吸引,每一個顏色都係唔同嘅味道,小編試咗個人蔘味小籠包,食落去真係有啲人蔘味,值得一試。今餐真係食得好開心又有好多驚喜,下次一定要帶一家老少嚟試吓

個餐牌真係好多選擇,有好多野想試。

醬醋海蜇頭
海蜇頭好爽脆又好入味,海蜇頭都幾大塊,唔會碎濕濕。

四川水煮牛肉
,啲薯粉嘅份量都幾多,其實可以當埋一份麵食。
四川水煮牛肉(中辣)

特色皇朝小籠包
特色皇朝小籠包(八色)

今餐真係食得好開心又有好多驚喜,下次一定要帶一家老少嚟試吓
松子鮮果桂魚
四川水煮牛肉(中辣)
特色皇朝小籠包(八色)
  • 蒜泥白肉
-皇朝小籠包💕($108/8個 )食樂天皇朝 就一定要試 依個皇朝小籠包一共有八款不同的小籠包口味,包括原味、蟹粉、芝士、蒜香、人參、麻辣,鵝肝 同埋 黑松露😎。每個小籠包都有 18 摺,賣相好吸引,皮薄餡靚😍,肉質鮮嫩,一咬開,所有汁流曬出嚟,十分Juicy,每款口味都各具特色,超級滿意😎-辣椒螃蟹小籠包😆(5隻)(只送不賣)只要Share八色皇朝小籠包給3位朋友,就可以免費食辣椒螃蟹小籠包,食落都幾辣😎,但蟹味都好香,不錯😛-蟹粉炒飯😀($128)炒飯上淋上有蟹肉、蟹黃和蟹膏嘅汁,份量好多,飯粒粒分明,炒飯配汁真係不錯😚-上海生煎包☺️($42)生煎包底部煎得金黃色😋,包底食落好香脆!生煎包十分鬆軟而且皮幾厚,十分足料,不過食落好點乾😅-花蔬蒸餃😋($55)蒸餃賣相好靚,蒸餃入面好足料,皮又薄,食落啖啖滿足😆-李白醉雞👍🏻($78)酒味十分香濃,食落好爽滑,肉質嫩滑😚-宮廷驢打滾❤️($42)第一次食宮廷驢打滾,口感幾特別,食落好煙韌,外皮軟糯💕,包着豆沙餡,紅豆蓉😋,甜甜的,外層再黏滿黃豆粉,超喜歡💕-桂花丸子😎($35)桂花味好香,仲散發出淡淡酒味,丸子偏軟😅-

皇朝小籠包💕($108/8個 )
皇朝小籠包

辣椒螃蟹小籠包😆(5隻)(只送不賣)
辣椒螃蟹小籠包

蟹粉炒飯😀($128)
蟹粉炒飯

上海生煎包☺️($42)
上海生煎包

花蔬蒸餃😋($55)
蒸餃賣相好靚,蒸餃入面好足料,皮又薄,食落啖啖滿足😆
花蔬蒸餃

李白醉雞👍🏻($78)
酒味十分香濃,食落好爽滑,肉質嫩滑😚
李白醉雞

宮廷驢打滾❤️($42)
宮廷驢打滾

桂花丸子😎($35)
桂花味好香,仲散發出淡淡酒味,丸子偏軟😅
桂花丸子

辣椒螃蟹小籠包
蟹粉炒飯
上海生煎包
花蔬蒸餃
桂花丸子
2018-12-01 68 浏览
今日天氣幾好happy Friday 成班朋友喺尖沙咀,決定食好啲,揀咗喺加拿分道廣場嘅樂天王朝。由於多人嘅關係我哋可以試多幾款菜式。四川水煮牛肉味道啱啱好唔太濃,叫咗小辣,其實可以食辛啲可能仲好食。唯一唔好嘅嘢就係份量唔多。另外都點左炸饅頭,真係新鮮炸出嚟,點埋煉奶超正!蒜蓉白肉,唔係平時譚仔食嗰款,裏面好似有菜嘅物體,唔太肥膩。另外有個蟹粉炒飯,味道還可以,唔太濃烈。另外亦點左一款鴨肉不過呢款就一般只係食到鹹味皮蛋豆腐呢個菜味道正常唔太特別。總體感覺唔錯值得一試!!
今日天氣幾好happy Friday

由於多人嘅關係我哋可以試多幾款菜式。

另外都點左炸饅頭,真係新鮮炸出嚟,點埋煉奶超正!

蒜蓉白肉,唔係平時譚仔食嗰款,裏面好似有
菜嘅物體,唔太肥膩。

另外有個蟹粉炒飯,味道還可以,唔太濃烈。

另外亦點左一款鴨肉不過呢款就一般只係食到鹹味

皮蛋豆腐呢個菜味道正常唔太特別。

總體感覺唔錯值得一試!!
2018-12-01 37 浏览
朋友想去樂天皇朝吃小籠湯包中午時段午飯套餐398$ 四人8$茶錢另加一4 人餐六個小籠包子醉雞薑絲、浙醋小籠湯包不錯醉雞不夠醉無奈蒜蓉炒菠茶是當日驚喜菠菜奇綠有煮飯的女朋友說菠菜最難炒因易黃我也認同這青菜出色雖則油太多了糖醋魚塊炸得也好脆而不焦甜美可愛蒜粒黃瓜很油浪費了大好生蒜味道不夠可能放鹽太輕手奇怪的上海炒飯色是上海炒面的色彩也幾好吃醬炒豬里脊很多配薄餅這樣做薄餅不甜不香很難討好我五人每一個103$粗糙午餐食客一分錢 一分貨⋯⋯
朋友想去樂天皇朝吃小籠湯包

一分錢 一分貨⋯⋯
  • 李白醉雞
  • 蒜香菠菜
  • 小籠包子
又到左星期五,同埋月尾出糧嘅日子!一於同同事食餐好豐富啲嘅午餐,咁就去咗尖沙咀嘅樂天王朝食下小籠包。呢間尖沙咀店位於加拿大分廣場離位置便利離地鐵站2分鐘路程,搭lift2⃣️樓一出就到。到咗個酸辣湯試一試,原來只係一個人份量⋯⋯唯有獨食冇辦法。個湯夠辣,味道可以。呢個係賽螃蟹雖然只係好簡單嘅炒蛋白,但係無論去邊度食都仲係覺得好好食。再嚟一個松子桂魚,嘩!呢個餸係屋企就梗係唔會食到喇,所以都係必食嘅其中一個餸。醬汁嘅味道甜酸度恰到好處,新鮮炸起很好脆。呢個沙拉骨平時我係唔好唔鍾意食沙律醬,但都食咗一舊,外邊有沙律醬包着一層脆脆嘅炸豬扒嘅肉。都好夠味最後仲有我最鍾意嘅水煮牛肉,去到每一間食肆只要有呢個餸我都一定會點。但係今次要就一就唔太辣得的團友,我們選了中辣。中辣食落其實都冇乜麻辣味淨係覺得有啲鹹。下次有機會再食一定要挑戰下個大辣!食完咁多食物,個小籠包最後先到!

食完咁多食物,個小籠包最後先到!

• 瑤柱芙蓉賽螃蟹
  • 八色小籠包
2018-11-30 50 浏览
一大班朋友吃午餐,一邊品嚐美食,一邊有傾有笑,真的是賞心樂事!人多最好吃中餐,坐圓枱,大家傾計才最方便!尖沙咀的樂天皇朝已經食過無限次,係信心之選!人多尤其要隱陣!今日仲坐到半開放式的房,私隱度高,就算大聲講大聲笑都唔怕吵到別人!打開menu就一定會見到樂天皇朝的8色小籠包介紹,其實8隻味我都想吃曬。。。所以有時候真係要叫多兩籠先多分!上啦上啦!興奮!小籠包要熱食先好食嫁!我最鐘意就係千鵝肝同蟹粉!我們都鐘意細細碟叫多D款,先介紹下前菜先!白灼秋葵-係我鐘意的沙律style,汁不會太咸,剛剛好,而秋葵都好鮮嫩!另一個我的至愛-麻醬油麥菜,更沙律style,但用油麥菜真係好別緻,除左呢到,我都無見過其他地方有得吃!要試下!蒜泥白肉-比我想像中清新,豬肉中間包左青瓜,又出奇地配合!不過蒜味可以更濃!海蜇頭-我自己覺得係必食前菜!又酸又爽,好過癮!天氣開始轉涼,我總是覺得要飲個湯暖暖胃,加上吃左一堆涼菜,清燉雞湯顯得特別吸引!雞味濃郁,湯底卻清澈無油,好湯!終於來到主菜啦!先吃個肉碎四季豆!無咩驚,但夠喜,因為一定好吃!之後就係沙拉骨啦!呢個好得意。。。唔係太中國色彩,不過真係大人細佬都好鐘
!人多最好吃中餐,坐圓枱,大家傾計才最方便!

尖沙咀的樂天皇朝已經食過無限次,係信心之選
!人多尤其要隱陣

打開menu就一定會見到樂天皇朝的8色小籠包介紹,
其實8隻味我都想吃曬。。。所以有時候真係要叫多兩籠先多分!

上啦上啦
!興奮!小籠包要熱食先好食嫁
!我最鐘意就係千鵝肝同蟹粉!

我們都鐘意細細碟叫多D款
,先介紹下前菜先!

另一個我的至愛-麻醬油麥菜

蒜泥白肉-比我想像中清新
,豬肉中間包左青瓜,又出奇地配合
!不過蒜味可以更濃!

海蜇頭-我自己覺得係必食前菜!
又酸又爽,好過癮!

天氣開始轉涼,我總是覺得要飲個湯暖暖胃,加上吃左一堆涼菜,
清燉雞湯顯得特別吸引!雞味濃郁,湯底卻清澈無油,好湯!

終於來到主菜啦!先吃個肉碎四季豆
!無咩驚,但夠喜,因為一定好吃!

之後就係沙拉骨啦!
呢個好得意。。。唔係太中國色彩,不過真係大人細佬都好鐘意!
仲好送飯添!

我最。最。最期待的水煮牛肉呀
!夠香,夠咸
,叫左中辣,其實仲可以再辣少少
,麻味就唔重!不過配料好豐富喔!

時令推介松子桂魚!吃功夫的餸!
熱騰騰!香噴噴!