2020-02-16
好耐冇黎呢間食,新開張既時候試過黎食好失望,但屋企人前幾日食過番黎讚不絕口,所以諗住俾多次機會黎試下。平時6點幾開始大排長龍今日竟然可以直入,可能最近既疫情令大家都唔敢出外食,趁唔駛等就即刻入去試下!皇朝小籠包今次再叫番皇朝小籠包試下,果然真係有改進!記得上次黎既時候小籠包係唔熱,今次就真係做出水準,全部熱辣辣食落口爆哂汁,食得好滋味。上海生煎包、紅油抄手呢兩個都係上海菜必食菜式,生煎包一客3個,外皮略厚,但都保留到湯汁,食落唔會乾身。紅油抄手我最喜歡就係少少辣又多醬汁果種感覺!皮超薄好正~上海炒年糕上海年糕煙煙韌韌好有咬口,調味做得剛好唔駛撈飯食都唔會覺得太咸!火焰燒雞最期待既係呢個火焰燒雞,店員會原隻雞推出黎係面前點火,視覺享受一流!之後會推番入廚房切件~味道方面雞皮燒得香脆,肉質冇想像中嫩口不過幾肥美,啖啖肉,食肉獸們一定好喜歡!
皇朝小籠包
上海生煎包、紅油抄手
上海炒年糕
火焰燒雞