2020-01-22
樂天皇朝 (將軍澳).醋醬海蜇頭 $78.涼拌小食或前菜的首選,非常爽口入味,沾上醋汁,底有青瓜.瑤柱芙蓉賽螃蟹$85.一直覺得蛋白能夠加醋做到蟹肉味真的好神奇,好吃!.蟹粉小籠包10隻$208.以小籠包聞名的樂天皇朝,初次嘗試蟹粉味,真材實料有少量蟹肉,但吃兩粒已有點膩.松子桂魚$238.非常大條再淋上咕嚕汁,炸得香透,再配上菠蘿及松子,拌飯一流!.上海炒飯$85.本來已經非常濃味的一個飯,單吃佢都夠惹味!內有蝦仁,臘味等. . 📍樂天皇朝 (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #將軍澳美食#樂天皇朝
醋醬海蜇頭 $78
涼拌小食或前菜的首選,非常爽口入味,沾上醋汁,底有青瓜
瑤柱芙蓉賽螃蟹$85
一直覺得蛋白能夠加醋做到蟹肉味真的好神奇,好吃!
蟹粉小籠包10隻$208
松子桂魚$238
上海炒飯$85
本來已經非常濃味的一個飯,單吃佢都夠惹味!內有蝦仁,臘味等
📍樂天皇朝 (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖
—————————————————————-