2021-06-10 368 浏览
難得同媽咪食飯😊,為免左揀右揀,食放題就是最好的選擇,每樣都可以食少少🤏。入座時會經過一排自助區,有頭盤冷盤、沙律、熟食、甜點任君選擇。燒菠蘿🍍~菠蘿多汁而且清甜,仲有解膩作用。天婦羅~天婦羅也是我非常最愛的食物,上枱時還熱辣辣的,外脆內軟,尤其是虎蝦天婦羅,外脆內裹肉質彈牙,食得夠滋味。刺身~這裏的刺身都有十幾款,我們點了三文魚、北寄貝及鮮帶子,款款新鮮又肥美。壽司🍣~壽司新鮮款式又多,而且細細件可以食多幾款。烏頭魚🐟~原條烏頭魚很少在放題可以食到,魚肉鮮嫩幼滑,配上泰式醬味道更加提升。脆炸貓山王~外皮香脆可口,咬開榴槤香濃撲鼻。

燒菠蘿🍍~
菠蘿多汁而且清甜,仲有解膩作用。

天婦羅~

刺身

壽司🍣~
壽司新鮮款式又多,而且細細件可以食多幾款。

烏頭魚🐟~

脆炸貓山王~
外皮香脆可口,咬開榴槤香濃撲鼻。
2021-06-08 456 浏览
每次一想到食日式放題,就會去大喜屋簱下的分店,今次就嚟到位於旺角創興廣場的樂天大喜屋食午市放題,價錢合理,食物又多選擇。入到店內已經看見一個自助區的位置,入邊有水果,飲品,熱食,甜品及小食等選擇👍入座後店員就給我們一個QR code點食物,方便快捷食放題一定唔少得刺身拼盤,刺身種類都有十幾款,樣樣都很新鮮,特別喜歡這裏的三文魚,厚切肉質肥美,牡丹蝦鮮甜爽口。還有海膽手卷,海膽入口香濃幼滑。泰式生蝦生蝦配上甜酸醬特別開胃,更可加入蒜片,可以提升蝦的味道。鮮蟹粥蟹粥簡簡單單加入了粟米粒及蘿蔔絲已經好鮮甜入味。焗廣島蠔蠔起肉後再加入千島醬及一些配菜去焗,食落味道酸酸甜甜,口感不錯👍咖喱炒蟹濃郁的咖喱汁附上蟹肉上,與蟹肉的鮮甜完美融合。蟹肉經炸過香脆可口。湯烏冬烏冬幼細,食落煙煙韌韌。
入座後店員就給我們一個QR code點食物,方便快捷
泰式生蝦
生蝦配上甜酸醬特別開胃,更可加入蒜片,可以提升蝦的味道。
鮮蟹粥
蟹粥簡簡單單加入了粟米粒及蘿蔔絲已經好鮮甜入味。
焗廣島蠔
咖喱炒蟹
湯烏冬
烏冬幼細,食落煙煙韌韌。
2021-06-03 743 浏览
今日同朋友一齊嚟旺角度食放題。呢度幾乎全層都係屬於樂天大喜屋嘅,一上樓梯就係飲品櫃,已經有各式各樣唔同嘅飲品可以俾你揀。有啤酒啦,有果汁,有涼茶等等。之後有一間自助餐形式嘅房,係有唔同類型嘅甜品同水果可以俾你揀,例如西瓜,哈密瓜,提拉米蘇,牛乳布甸仲有好多雪條。 亦有唔同類型嘅飲品,譬如橙汁同一啲果茶。 食物種類超過百款,而家已經好方便呀全部都可以用手機自助落單,而且上菜嘅速度好快。我一坐低就即刻叫咗一個火炙左口魚嚟食,因為真係好肚餓。同埋佢有海膽手卷,亦都唔會好似其他放題咁樣海膽要出去排隊拎而係你叫10個佢都會上10個俾你,咁當然啦我都食唔到咁多所以我淨係嗌左六卷😂 而且海膽嘅味道都算新鮮。至於其他嘅刺身都有鮑魚,象拔蚌,吞拿魚,甜蝦,帶子。普遍都好新鮮!熟食嘅種類更加係極多有燒菠蘿有燒羊架有燒生蠔有牛油粟米全部都好好食😋我亦都叫咗一碗花膠同蟹粥全部都好入味,已經值回票價。最後再食埋我好想食嘅桃味雪條,簡直係捧住個肚走 😂

我一坐低就即刻叫咗一個火炙左口魚嚟食,因為真係好肚餓。

2021-06-03 484 浏览
好耐無食放題,心血來潮黎左旺角食午市放題。價錢平食物種類又多!覺得好抵食。依家有得手機自助落單,方便又環保,仲減少左漏單既問題👏 呢度二樓全層都係樂天大喜屋,一上電梯就係飲品櫃,有啤酒同各式各樣既飲料,我自己揀左荔枝烏龍茶😝之後有一個corner位係放甜品 同其他炸物,水果,雪糕同雪條!好好味、我揀左蜜桃味雪條❤️ made in Hong Kong 但好好食!至於野食方面,我地兩個人總共食左3-4轉。都係叫左一堆刺身,abalone,赤貝,甜蝦,油甘魚等等,亦有一啲芝士火灸壽司🍣 海膽手卷,唔洗排隊,全部都幾新鮮好味😋熱食方面叫左一個蟹粥,連埋蟹蓋蟹肉,鮮甜到爆。仲有花膠湯,同埋炸天婦羅,都好香口入味。值得一讚既係員工服務態度都好好。雖然工作繁忙但對客人都好有禮貌👍下次有機會會再光顧🤣
好耐無食放題,心血來潮黎左旺角食午市放題
價錢平食物種類又多!覺得好抵食。

海膽手卷,唔洗排隊,全部都幾新鮮好味😋
熱食方面叫左一個蟹粥,連埋蟹蓋蟹肉,鮮甜到爆。
仲有花膠湯,同埋炸天婦羅,都好香口入味。

值得一讚既係員工服務態度都好好。
雖然工作繁忙但對客人都好有禮貌👍
下次有機會會再光顧🤣
2021-06-03 463 浏览
聽講大喜屋一向放題質素都唔錯,但真係第一次食樂天大喜屋,入店時已經見到店外位置擺放左非常多既前菜、小食同飲品😳😳😳 對於選擇困難症既我 都簡左幾耐下🙊😳 估唔到...仲有啲起放題店見唔到既提子燒酒、梅酒🍷、清酒🍶。入座之後就可以用QR code 落單叫野食☺️,勁方便😍另外,呢間日本放題既食物款式都非常多😋🤤有刺身、壽司、炸物、鍋物、拉麵、生果、甜品、雪糕應有盡有......🤤😍,刺身厚切😳🤤口感好又無雪味🤤👍🏻,壽司又多款 有火灸、軍艦、卷物...最愛❤️就係蟹籽軍艦同辣味三文魚啦🤤🤤🤤 見到好多人推薦芝麻雞翼🤪...食完第一隻之後番唔到轉頭😳🙈,外脆內軟,肉質又滑🤤,串燒款類多...每串都少少地🤪,可以咩都試下😬。
另外,呢間日本放題既食物款式都非常多😋🤤有刺身壽司、炸物、鍋物、拉麵、生果、甜品、雪糕應有盡有......🤤😍,刺身厚切😳🤤口感好又無雪味🤤👍🏻,壽司又多款 有火灸、軍艦、卷物...最愛❤️就係蟹籽軍艦同辣味三文魚啦🤤🤤🤤 見到好多人推薦芝麻雞翼🤪...食完第一隻之後番唔到轉頭😳🙈,外脆內軟,肉質又滑🤤,串燒款類多...每串都少少地🤪,可以咩都試下😬。
2021-06-03 175 浏览
很久沒食放提,我到這裏不用排隊很快入坐,落單食物七八分鐘就到 ,款式也差不多,食物質素普通,用餐兩小時,1小時後追埋單先,250人.點解.評論一定要寫足八十字 真的荒謬
2021-06-01 285 浏览
搭扶手電梯上二樓 已經有幾個大雪櫃擺滿咗各式各樣汽水飲品 全部已經分門別類 擺放得整整齊齊 歡迎食客任飲唔嬲我鍾意食大喜屋集團嘅放題 已經經營多年 雖然佢哋做到好似劈場形式 但係勝在送餐速度夠快 快得嚟食物又有水準 款式夠多 餐廳有完善嘅規劃 整體服務非常流暢第一輪瘋狂落單等候期間 先去自助食物區巡視一番 店內多咗凍海鮮區 有冰鎮海蜆,青口,海蝦提供 感覺有啲似去咗酒店食自助餐 海蝦全部都好大隻 勁新鮮 肉質爽口鮮甜 手快有手慢冇熟食區嘅章魚小丸子好味 味道正宗又足料 真係有粒粒八爪魚喺入面 入口微暖由於食客確實人數眾多 而且非常瘋狂 所以我決定先拿取生果 這是明智的選擇點餐嘅食物好快就已經送到桌上 打頭陣一定係食刺身 冇雪藏味 夠新鮮又鮮甜 最欣賞大蝦 蝦頭嘅蝦膏非常甘香 肉是甜的泰式生蝦刺身 平時去泰國餐廳食 好貴而且份量少 這裏是無限任吃 醬汁酸酸甜甜 越食越開胃壽司同樣有水準 主角大過舊飯 咁先至夠滿足 而且件件壽司上面都加咗啲點綴/設計 可說是色香味俱全炸香芋波波好食 煙煙韌韌口感非常Q彈刺身再食多轉 是常識吧! 另外還點了蟹粥,串燒。 羊架必食 又大件又厚肉 帶有少少騷味

炸香芋波波好食 煙煙韌韌口感非常Q彈

刺身再食多轉 是常識吧! 另外還點了蟹粥,串燒。

羊架必食 又大件又厚肉 帶有少少騷味 非常香口

焗蠔幾特別 醬汁酸酸甜甜 與蠔的味道非常相配

即使再飽 都一定要食佢個叉燒拉麵 個湯底真係好香好濃 拉麵爽滑彈牙

最後食埋甜品 確實大滿足
2021-05-31 243 浏览
放題係大胃王慶祝之選屋企人一直都好鐘意食大喜屋,貪佢刺身都算新鮮,又叫多野食。午市就最抵食,188(另加一)我自己都鐘意食放題,貪佢咩都有得叫,火炙壽司同一口鰻魚係我必叫,有出面日本壽司質素,佢相對size迷你d,,連飯都會有微微火炙,但料足好食。芝麻雞翼都係熱辣辣香口之選!而屋企人就鐘意食有小菜部分,魷魚西蘭花!一口牛!薑蔥爆鱔球,西京目燒比目魚,都係我每次都會叫的選擇!唔會好多獻汁,都係啖啖肉的獲氣小菜!不過大喜屋最好處,真係勁多野食,韓式小菜,炸物,海鮮,生果,甜品,雪糕都勁多選擇,同埋refill好快,難怪係放題長青之選!
放題係大胃王慶祝之選

屋企人一直都好鐘意食大喜屋,
貪佢刺身都算新鮮,又叫多野食。
午市就最抵食,188(另加一)

我自己都鐘意食放題,貪佢咩都有得叫,
火炙壽司同一口鰻魚係我必叫,

芝麻雞翼都係熱辣辣香口之選!

好好運用難得清假的閒日,首先是幫自己安排午餐。平時大喜屋在假日很多人又full booking,所以是好機會。今次是第二次食,跟朋友仔二人同行。我們已熟悉「架部」,所以重點出擊。😂我是熟食系和草食系,朋友仔是生食係和肉食系。大喜屋放題選擇多,滿足到大家的需要。熟食我極力推薦燒比目魚和鯖魚。通常放題的魚類,不是很粉就是很散,即是雪藏了很久、不新鮮和overcook的表現。大喜屋的魚就肉質鮮嫩,又彈牙,可見是廚師懂得怎樣煮,煮得好吃又多人點,所以turnover也快!而且味道不腥,證明處理恰當。另外有些燒物也很不錯👍🏻,例如翠玉瓜和菠蘿。放題經常吃得太滯,吃些瓜菜生果可解膩。平時好少食菠蘿,因為要開很麻煩,現在處理好有燒得好吃,我前前後後也點了十多塊😂今次來發現新大陸,有時令菜式 - 貓山王炸球和炸椰汁炸球。兩樣炸球內裡的餡料已熔化,外脆內軟,口感極佳。因為貓山王平時很貴,我又勁點吃了六隻😂肉食系朋友點了雪花牛肉鍋,不太好肉的我也覺得不錯。牛肉煮得恰到好處,不un。內裡還有金菇、旺菜和生雞蛋,基本上就是一個小型sabu sabu鍋物,送飯或烏冬一流。另外也點了香草葡式煮蜆,很香的牛油味,配

肉食系朋友點了雪花牛肉鍋,不太好肉的我也覺得不錯。牛肉煮得恰到好處,不un。內裡還有金菇、旺菜和生雞蛋,基本上就是一個小型sabu sabu鍋物,送飯或烏冬一流。另外也點了香草葡式煮蜆,很香的牛油味,配上蜆的鮮甜,很醒胃。

來到食日式放題又怎會沒有魚生?肉食系朋友打骰,勁點甜蝦呑拿甸油甘魚三文魚帶子。我不是很能吃生冷野,很容易肚疴。但大喜屋的我很放心吃,因為吃得出是很新鮮,味道完成不帶腥味。現在不能去日本食,即管在放題吃到夠!

另外自助區域,少不了大量冷盤、小食、甜品、飲品啤酒汽水、生果、雪糕雪條。推介面豉湯,夠暖胃。另一特點是清酒任飲,坊間很少日本放題提供,因為價值不菲。我當然不放過這機會,狂飲。

今次為清假幫自己編排的第一個行程相當滿意,在大喜屋吃了兩個半小時,食物新鮮又多元化,腸胃滿載而歸😆。
旺角鬧市要搵一間質素唔錯又好坐嘅放題都唔容易,大喜屋都可以稱得上係清泉😂我自己就比較鍾意星期一至四晏晝去食,唔使咁多人又唔使食得咁趕時間,價錢又相對平啲。刺身睇落都夠濕潤,食落就梗係唔差,有鮮味,油甘味。各款壽司嘅賣相好靚仔,質素都幾好,似係師傅即刻整。左口魚同埋三文魚燒過之後好甘香👍🏻燒鰻魚。都係新鮮炸起,炸蝦都幾大隻。燒羊鞍同埋雞翼。時間啱啱好,唔會好鞋,調味亦都夠。燒牛舌,爽口彈牙。芝麻雞翼 香芋球同埋炸椰奶,香脆入味,食完呢個唔想食其他雞翼😋牛油粟米,放縱之餘都算係食返少少蔬菜啊😂除咗飲品之外仲有一個自助區,有甜品水果同埋一啲熟食,不過如果唔係太肚餓嘅話就當然入去叫主菜啦💁🏻‍♂️整體來講,每一樣嘢食都唔錯,員工態度都幾好,環境闊落,旺角來講大喜屋放題係不二之選。

刺身睇落都夠濕潤,食落就梗係唔差,有鮮味,油甘味。

燒鰻魚。

都係新鮮炸起,炸蝦都幾大隻。

燒羊鞍同埋雞翼。時間啱啱好,唔會好鞋,調味亦都夠。

燒牛舌,爽口彈牙。

牛油粟米,放縱之餘都算係食返少少蔬菜啊😂

整體來講,每一樣嘢食都唔錯,員工態度都幾好,
環境闊落,旺角來講大喜屋放題係不二之選。
2021-05-27
2021-05-29 256 浏览
一向都好中意食放題,平民價錢但又有自助餐嘅感覺,而旺角大喜屋係我覺得水準平均得黎又抵食嘅👍🏻襯閒日放假,試下午市,因為可以食成3個鐘,都係188,啱晒我呢啲鍾意慢慢食嘅人😂座位寬敞,環境都乾淨舒適,落單係掃QR code 環保方便又唔怕漏單。飲品係出面自己拎。一開波例牌梗係食刺身先,兩個人去食擺盤就無咁震撼架啦,不過質料幾好。基本融雪就當然冇問題,有鮮味,三文魚係腩位,好肥美 有油香👍🏻放題唔少得嘅壽司。其實近年放題嘅壽司質素真係高咗好多,同喺出邊逐碟叫嘅比,我會寧願食放題嘅壽司(當然唔係好貴嗰啲)Size唔會太大,可以試多啲唔同嘅野食。飯嘅溫度適中,亦唔會好乾,個人最鍾意就係食蟹棒,叫咗四次😂串燒牛舌,爽口juicy。燒羊架,唔蘇,肉質嫩滑,細細舊,不過冇所謂啦唔夠咪再叫💁🏻‍♂️都係好鍾意食嘅芝麻雞翼,外脆內嫩,非常香口,香芋球熱辣辣,外層煙韌,入面流心🤤天婦羅都係即叫即整,甜薯好好味😋燒菠蘿,燒完好甜,正出面自助區有甜品同埋水果添,記得留返少少位呀。呢個價錢食到咁多嘢真係超值,出邊餐廳我諗淨係壽司都叫咗呢個價錢😂

飲品係出面自己拎。

放題唔少得嘅壽司。其實近年放題壽司質素真係高咗好多,同喺出邊逐碟叫嘅比,我會寧願食放題壽司(當然唔係好貴嗰啲)

串燒牛舌,爽口juicy。

天婦羅都係即叫即整,甜薯好好味😋

燒菠蘿,燒完好甜,正

出面自助區有甜品同埋水果添,記得留返少少位呀。

2021-05-27
2021-05-28 191 浏览
今日V仔同麗妹又係平日放假嘅時候,大家都放縱一下,食個大完足。V仔一直鍾情日式放題同任飲任食。但麗妹就要慳家,有啲衝突喎,不過200蚊筆直,旺角大喜屋係首選。睇過大喜屋食評,話服務慢慢,同前陣子有食物問題,V仔同麗妹較早之前都有食開大喜屋,又無發現有咩問題。所以我地就選擇左再去一試。兩人去到排左一陣隊,前台客服安排得好快,我地響落單時都大叫突叫,刺身要,壽司要,榴蓮炸波波要。刺身算新鮮,唔腥,V仔較like 貝類刺身,鮮甜,爽口。特別係帶子,介乎爽爽地,好鬼甜,叫左好幾轉先滿足到。赤蝦大大只,都是好甜口焗蠔,加左沙律醬一起焗,好鬼魔鬼👹,但好好食,蠔唔會太熟太韌,剛剛好有鮮蠔味。非常值得推介嘅係牛肉煱,唔試唔得,牛肉唔係薄唔係太肥有牛味,唔韌口,因為係生牛煱,唔會太老,肉質剛剛啱晒。麗好就非常鍾意佢嘅燒波羅,多汁鮮甜。V仔都食左幾塊,係好嫩口吓。兩人一直食到人地cut單先停口,真是唔錯。
V仔一直鍾情日式放題同任飲任食。但麗妹就要慳家
,有啲衝突喎,不過200蚊筆直,旺角大喜屋係首選。

赤蝦大大只,都是好甜口

兩人一直食到人地cut單先停口,真是唔錯。
2021-05-27 17878 浏览
和朋友去了旺角創興廣場的樂天大喜屋食飯。這是一間出名非常出名的放題店。很多時和朋友食放題,都會選擇這一間,因為地點就腳,樓下已經非常多巴士直接到達,地鐵站行過去也只是幾分鐘。這間放題餐廳佔地相當大,位置很多,而且枱櫈也算寬闊,坐得舒服。食品選擇非常多, 除了用手機點放題食品外,在大棠還有一些炸物,涼菜,甜品,雪糕雪條及生果等,款式非常多。而且飲品方面有十多款可以選擇,有含糖與不含糖的茶類飲品,可以滿足各人口味。沙律吧款式相當齊全,可以先食個沙律,清清味蕾,再開始點菜。另外生果方面有西瓜火龍果及哈密瓜, 非常新鮮西瓜好甜好食。薯角與章魚小丸子非常香口。海鮮方面,可以在大堂取凍蝦,青口,與蜆等,相當大堆頭👍👍放題方面,食物選擇相當多元化,我們先來刺身,甜蝦,赤貝,帶子,三文魚等,好肥美見到都流口水。另外羊架也是我的最愛,這間廚房出品不錯。牛舌也是好彈牙,好有趙頭。海膽壽司也不錯,必食推介。另外甜品也有很多選擇,豆腐花,木糠蛋糕,奶凍,雪糕等等。作為一餐圓滿的終結總結:樂天大喜屋是旺角放題的老大哥,除了食品選擇多之外,食物質素,上菜速度等都令人滿意,是聚餐放題的推介之一😉👍👍

沙律吧款式相當齊全,可以先食個沙律,清清味蕾,再開始點菜。

另外生果方面有西瓜火龍果及哈密瓜, 非常新鮮西瓜好甜好食。

薯角與章魚小丸子非常香口。

海鮮方面,可以在大堂取凍蝦,青口,與蜆等,相當大堆頭👍👍

另外羊架也是我的最愛,這間廚房出品不錯。

牛舌也是好彈牙,好有趙頭。

海膽壽司也不錯,必食推介。

2021-05-27 7232 浏览
好耐未試過同老友午餐食放題今日適逢放假😄😄就約咗老友去食返夠本一上到去門口已經被呢個飲品櫃所吸引而且而家仲做特價...平日只需要$188一位起...裏面有一個自助吧....任攞任食...有唔同種類嘅熱食...又有雞翼又有咖喱魚蛋...而且仲有凍蝦凍顯添👍🏻👍🏻另外仲有好多唔同種類嘅甜品同雪糕食放題梗係要叫佢哋嘅刺身...而且佢哋仲有加咗特大牡丹蝦...真係大大隻而且三文魚都好大件肥美我同老友就叫咗唔同種類嘅壽司...各適其式有好多款任君選擇...仲有我最鍾意嘅海膽手卷呢個西蘭花鮮尤都好好味仲有我最鍾意食嘅銀雪魚...我一個人都食咗三件最後我一次過試晒佢哋所有甜品真係小小錢食到飽一飽
好耐未試過同老友午餐食放題
今日適逢放假😄😄就約咗老友去食返夠本
一上到去門口已經被呢個飲品櫃所吸引
而且而家仲做特價...平日只需要$188一位起...

而且三文魚都好大件肥美
呢個西蘭花鮮尤都好好味
仲有我最鍾意食嘅銀雪魚...我一個人都食咗三件
最後我一次過試晒佢哋
所有甜品
真係小小錢食到飽一飽
2021-05-26 205 浏览
同朋友一齊簡中呢間樂天大喜屋食放題,果然冇簡錯!好多野食而且用apps 落單超方便👍🏻飲品多選擇不在話下仲有清酒任飲一開始唔使問一定係咁叫魚生,我來來去去都係食幾種,油甘魚、三文魚腩、帶子、甜蝦(真係好甜又大隻)全部都好新鮮壽司D飯仲有微熱嘩好味!估唔到有中式炆鱔食又整得好嘢味而且夠曬肥厚京燒銀雪魚係每次食日本野必食👍🏻真係連骨都可以食埋😋食到飽飽都要食呢度嘅紫芋丸子同芝士流心丸子炸得啱啱好又唔油膩👍🏻

飲品多選擇不在話下仲有清酒任飲

壽司D飯仲有微熱嘩好味!

估唔到有中式炆鱔食
又整得好嘢味而且夠曬肥厚