2021-06-03 739 浏览
今日同朋友一齊嚟旺角度食放題。呢度幾乎全層都係屬於樂天大喜屋嘅,一上樓梯就係飲品櫃,已經有各式各樣唔同嘅飲品可以俾你揀。有啤酒啦,有果汁,有涼茶等等。之後有一間自助餐形式嘅房,係有唔同類型嘅甜品同水果可以俾你揀,例如西瓜,哈密瓜,提拉米蘇,牛乳布甸仲有好多雪條。 亦有唔同類型嘅飲品,譬如橙汁同一啲果茶。 食物種類超過百款,而家已經好方便呀全部都可以用手機自助落單,而且上菜嘅速度好快。我一坐低就即刻叫咗一個火炙左口魚嚟食,因為真係好肚餓。同埋佢有海膽手卷,亦都唔會好似其他放題咁樣海膽要出去排隊拎而係你叫10個佢都會上10個俾你,咁當然啦我都食唔到咁多所以我淨係嗌左六卷😂 而且海膽嘅味道都算新鮮。至於其他嘅刺身都有鮑魚,象拔蚌,吞拿魚,甜蝦,帶子。普遍都好新鮮!熟食嘅種類更加係極多有燒菠蘿有燒羊架有燒生蠔有牛油粟米全部都好好食😋我亦都叫咗一碗花膠同蟹粥全部都好入味,已經值回票價。最後再食埋我好想食嘅桃味雪條,簡直係捧住個肚走 😂

我一坐低就即刻叫咗一個火炙左口魚嚟食,因為真係好肚餓。