2018-03-08 106 浏览
難得約朋友黎食飯,想不到有個這麼好的體驗,店員的服務態度超好,十分細心,令我地好開心。廚師板 $188/人我同朋友二人黎食飯,被問到寫咩字個陣,好調皮地要求寫「世界和平」😆😆。在店員的建議下,先食左牛肉粒先,其後食鵝肝多士,蝦同帶子。牛柳粒大小適中,能夠緊緊鎖住肉汁。黑魚籽醬可以令我最surprise, 有酒店的質素,入口即溶,與酥脆的多士配搭下,別有一番滋味。蝦就好大隻,呈愛心狀。建議搭配著自家製醬汁食,味道一流!帶子落左牛油,所以帶著淡淡的奶香,有趣的是,帶子表面稍微煎左下,因此外熟內生,口感很正。食完沙律覺得飽滯的話,呢個時候食返粒布冧,酸味味,開一開胃,繼續食!戀之花煙三文魚意粉 $178煙三文魚,呈玫瑰花狀,好得意呀。意粉熱食好正,多汁得黎 十分creamy👍。跟餐 薰衣草玫瑰花茶 $45濃厚的薰衣草味,貼心的店員給我地一人一個茶杯,仲有可以無限refill!跟餐 曲奇大王 $45無諗過甘大杯!濃厚的曲奇香味,越溶味道越濃😍😍😍 仲有我最愛既Oreo。怪獸雪糕 $198最後呈上雪糕的時候,我同朋友都😱,好大呀!!起碼可供4-7個人食!!原來食夠$1000以上,就會送一個!有唔

廚師板 $188/人

在店員的建議下,先食左牛肉粒先,其後食鵝肝多士,蝦同帶子。

廚師發板

牛柳粒大小適中,能夠緊緊鎖住肉汁。

蝦就好大隻,呈愛心狀。建議搭配著自家製醬汁食,味道一流!

戀之花煙三文魚意粉 $178

煙三文魚意粉

跟餐 薰衣草玫瑰花茶 $45

薰衣草花茶

跟餐 曲奇大王 $45

怪獸雪糕 $198

最後呈上雪糕的時候,我同朋友都😱,好大呀!!

有唔同口味既雪糕,最好食係士多啤梨味😍😍好似食緊haagen dazs。另外cream都好正,奶味十足。
煙三文魚意粉
薰衣草花茶
2018-03-07 67 浏览
之前朋友推介我食呢間cafe 話呢到有個廚師發板 好值得試下放工同男友諗唔到食咩 即時諗起呢到 🤨一上到去就見到有兩隻貓仔啦😍好懶呀 坐起到唔郁廚師發板 $188/1位好似幅畫甘 好靚 有熟食同冷盤嘅 😀先講冷盤 有煙三文魚 蟹柳 同 鹽水煮榮螺 本身已經好喜歡呢三樣食物 榮螺仲要好爽口👍🏻熟食有黑魚子鵝肝多士 香煎加拿大特大虎蝦 蒜片配香煎安格斯牛柳粒 牛油檸檬汁煎帶子刺身食材也太豐富吧😍 味道也非常好👍🏻鵝肝有入口即融的感覺🤤 好想食多件呀牛柳好淋 好香☺️虎蝦真係好大隻 🦐為食貓都想食呀🙈🙈最後有烈酒煮布冧作總結☺️估唔到樓上cafe 水準這麼高 贊👍🏻
之前朋友推介我食呢間cafe

最後有烈酒煮布冧作總結☺️

估唔到樓上cafe 水準這麼高 贊👍🏻
2018-03-01
  • 廚師發板
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。樂園.夠童真夠relax。✰•*˚ ✿✿Dolce Vita@尖沙咀✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 去食個西餐,原來都可以好童真 與老友吃飯,被帶去樓上店 入門已見好多多的人 仲有好受歡迎的店主:小肥貓2隻 架有唔同的遊戲卡GAME 連個架都係移動式,方便執位開PARTY 整體感覺:relax得來又好有home feel 店員真的很細心,很好人 免費的WIFI 一問就有啦 點了2杯果汁類飲品 一款是百香果,一款是柑桔水 都是清新的味道 今天的餐湯是洋蔥湯,真有大量洋蔥 更有長餅乾條,香濃有口感 我點的主菜是7成熟的牛扒 份量大,切開夠牛香,還伴以牛扒汁 點與不點都夠味,因為牛扒夠靚,下次可試5成熟 配上香脆薯角,簡單好吃 加了2份前菜小食 比較欣賞虎蝦,大隻肉厚,燒出GRILL香 鵝肝質感也夠滑 不少小朋友都在和小肥貓玩 可能玩得累了,都懶洋洋的在睡覺 樂園Happyland令人很放鬆,很relax 小評: 味道:★★★☆☆ 環境:★★

雜感女生 好味日記
˚*•。樂園.夠童真夠relax
✿✿Dolce Vita@尖沙咀✿✿
餓底飯聚.食勻全世界
吾係POL - Peggy On LineProof Of Life

去食個西餐,原來都可以好童真

與老友吃飯,被帶去樓上店

入門已見好多多的人
仲有好受歡迎的店主:小肥貓2隻
架有唔同的遊戲卡GAME
連個架都係移動式,方便執位開PARTY

整體感覺:relax得來又好有home feel

店員真的很細心,很好人
免費的WIFI 一問就有啦
點了2杯果汁類飲品
一款是百香果,一款是柑桔水

都是清新的味道

今天的餐湯是洋蔥湯,真有大量洋蔥

更有長餅乾條,香濃有口感

我點的主菜是7成熟的牛扒
份量大,切開夠牛香,還伴以牛扒汁
點與不點都夠味,因為牛扒夠靚,下次可試5成熟
配上香脆薯角,簡單好吃

加了2份前菜小食
比較欣賞虎蝦,大隻肉厚,燒出GRILL香
鵝肝質感也夠滑

不少小朋友都在和小肥貓玩
可能玩得累了,都懶洋洋的在睡覺

樂園Happyland令人很放鬆,很relax

小評:
味道:★★★☆☆
環境:★★★☆☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★☆☆
抵食:★★★☆☆
2018-03-06 79 浏览
同b先生一齊步入人生另一階段當然要好好慶祝一下啦😉Happyland 主題好切合我地Life short and be happy 生命短暫 為何不好好享受?所以我地黎呢到享受下平日7點黎 比我預期多人 都有8成滿 雖然人多 但唔會好嘈 同好岩傾計呢度d佈置好kawaii 充滿歡樂氣氛Toilet 都可愛過人餐前一甜一坐低就見到有糖係枱面 岩晒我呢d好鍾意食糖ge人睇左好耐餐牌 實在有太多想食啦我地又得2個人...最後決定要廚師發板特價$188一位(留意番要2位起跳)黑松露野菌意大飯 $168怪獸雪糕2.0 $198 (如果食滿$1000係免費送,多d人黎gathering 好扺)再加一杯熱蘋果茶好快杯蘋果茶就上左枱好香蘋果味 唔會過甜👍🏻廚師發板可以由你自己決定寫咩字一黎到 店員好主動咁幫我地影相又好好耐性咁介紹每一道菜加食法ge次序👍🏻先食牛枊粒 蝦 鵝肝多士 再食帶子 沙律菜同螺肉 煙三文魚 蟹棒 最後就係個烈酒煮布冧全部都好好食 -牛好淋 煎得好香 加埋蒜片食 正-蝦肉又彈牙-鵝肝一口size 岩岩好-帶子好香牛油味值得一提係沙律醬 其中一個係佢地自家制ge和風醬汁 問左店員先
同b先生一齊步入人生另一階段
當然要好好慶祝一下啦😉
Happyland 主題好切合我地
Life short and be happy
生命短暫 為何不好好享受?
所以我地黎呢到享受下

餐前一甜
一坐低就見到有糖係枱面
岩晒我呢d好鍾意食糖ge人

睇左好耐餐牌 實在有太多想食啦
我地又得2個人...
最後決定要廚師發板特價$188一位(留意番要2位起跳)
黑松露野菌意大飯 $168

-牛好淋 煎得好香 加埋蒜片食 正
-蝦肉又彈牙
-鵝肝一口size 岩岩好
-帶子好香牛油味

值得一提係沙律醬 其中一個係佢地自家制ge和風醬汁 問左店員先知原來用左蘿蔔去整 估唔到同沙律菜咁夾 係第二度食唔到ge味道 一定要試

黑松露野菌意大利飯
份量十足 仲有好多黑松露
另外加左唔少香草 令個飯冇咁漏
飯煮得岩岩 冇過淋 仲好有咬口
每一啖飯都充滿黑松露同香草 超夾 真係食唔停口🤤
野菌意大利飯

一上枱 店員又好主動咁幫我地影相
(好值得讚👍🏻)
我地果然冇叫錯 好靚
呢個雪糕真係好巨型
有8球雪糕(芝麻 綠茶 士多啤梨 乳酪各2)
大量生果 威化餅 造型波板糖
下次叫多d黎食

如果你係鍾意貓呢度一定好岩你
D貓勁可愛 ☺️

好美滿ge一餐
熱蘋果茶
野菌意大利飯
怪獸雪糕2.0
這天於尖沙咀逛街,走得有點累,到openrice裡找到這間餐廳,於是就去嘗鮮!一入到去,一如其名,裝修色彩繽紛,充滿樂園的味道。最吸引我目光的是整櫃的桌遊,如果一大班朋友可以休閒地在這裡聊天,玩桌遊還真是不錯呢。坐下不久,我們就被兩隻小貓所吸引,眼睛大大的,在店裡到處遊走,十分可愛。這時,店員為我們介紹他們的廚師推介,可以在上面寫上一些字句,我見如此吸引,決定一試,另外再點了一客小食。"廚師發板"到了,是一塊塊大大的板,板上滿載冷熱小食,有4款熱食以及配菜,仲有一個解膩的小食。這是牛油檸檬汁帶子刺身,帶子吸收了油香,配上檸檬汁,入口濕潤,一人一隻剛剛好。在板上能寫下字句,雖然今次是跟朋友前來,若與伴侶前來,更可寫上浪漫的字句。另外,儘管螺片是冷盤,仍然充滿鮮味,沒有太大的腥味。旁邊的煙三文魚花賣相十分吸引,濃濃的煙燻味配上三文魚的鮮味。香煎大蝦的造型亦很有心思,兩隻蝦製作成一個心形,旁邊鮮花點綴,令人賞心悅目。蒜片安格斯牛柳粒也不錯,味道剛好,但需要趁熱進食,否則失去原有的香味,蒜片略為重口味,配上蒜粒或更好。最吸引的當然是鵝肝多士,熟度剛好,不太油膩,配上香脆的多士片,口感有層次。當

當然,還有蟹棒和雜菜沙律增加飽腹感,亦可配上餐廳提供的醬汁。

最後就是烈酒煮布冧,布冧香甜,但酒的味道未夠突出。

食完一個比較輕食的菜式,配上一客小食,更能畫上一個完美的句號,豬肉餡料足夠,配上鮮炸的香脆雞翼外層,味道不錯,差點忍不住想再叫一客。

最後,當然不少得一杯「呃Like」的朱古力沙冰,沙冰上真的有一顆金莎,但是因為金莎比較重,很容易跌下,所以應先食用。朱古力很香濃,飲完整杯後十分飽足。

下次與一大班朋友前來,相信能在這裡好好休息下,挺舒服的環境。
2018-02-26
2018-03-03 67 浏览
今天和朋友慶祝生日,只有我們兩個女生,所以便去了這間餐廳,可以一邊食嘢,一邊和朋友聚舊。 這間餐廳很適合喜歡貓的人去幫襯,因為店裏面有兩隻小貓,十分可愛。我們點了煙三文魚意粉, 吞拿魚pizza, 醬爆雞翼和美式BBQ肉排。 等了一段時間食物終於上枱了,雖然食物上菜比較慢,但味道還不錯。煙三文魚意粉的意粉有白汁,很creamy. 吞拿魚pizza沒有什麼特別,還可以. 醬爆雞翼很香口,美式BBQ肉排也很濃味.這裡原來還有其他board games可以在餐廳玩,男女都各自找到樂趣。

2018-03-02 209 浏览
位於人流極旺嘅尖沙咀,竟然有一間世外桃園嘅樂園cafe餐廳!一入到去已經充滿着樂園嘅喜悅,餐廳裝飾別緻,牆壁有好多彩虹同小朋友畫像,個到仲有好多唔同得意既board games 玩,不時仲聞到陣陣嘅香薰味添!講起食呢,一定要是”廚師發板”,戀之花三煙文魚、牛油檸檬汁煎帶子刺身、香煎加拿大得大虎蝦同埋黑魚子鵝肝多士真係聽個名都覺得好正,味道同賣相都好一流!刺身食落好新鮮同鮮甜,真係諗起都再三回味啊!每個人加多杯特飲都係只需要加多$15! 老闆話而家係Promotion,所以每位只需要$188 ,喺尖沙咀呢個位置黎講,比呢個價錢食咁好嘅嘢真係好難搵!最好嘅係餐廳老闆勁貼心,比我預先book枱同埋寫低祝福句子!個員工仲不厭其煩咁介紹每一道菜同教我地點樣品嚐先係最好!最令我驚喜嘅係,如落單滿$800就會送一個超巨型嘅怪獸雪糕,上面仲插左支蠟燭。佢仲會專登熄晒燈,係佢地面前唱生日歌,同埋免費送咗張即影即有俾佢地!所以我決定下次生日都要去嗰度慶祝!

我愛金莎
怪獸雪糕
2018-03-01
2018-03-01 92 浏览
朋友係附近番工,極力推薦呢間cafe,星期六在附近行完街決定上去一試。餐廳內提供了不同類型的食物,例如甜品、特飲和正餐。而餐廳內的食物都是即叫即煮,在等待食物上枱期間,我們還可以玩餐廳所提供多款不同類型的board game,為聚會中添點歡樂的氣氛。厚燒美國安格斯肉眼扒 $218第一道菜是厚燒美國安格斯肉眼扒,肉質不但很嫩,而且咬下去還充滿了牛肉汁,配以附上的芥茉醬,別有一番風味。由於肉眼扒又厚又大塊,加上薯菜,我很快便有飽肚的感覺,所以這道菜比較適合食量大的朋友。第二道菜是烤焗西班牙黑毛豬肋骨配薯角 不但外形十分大,而且黑毛豬亦燒得十分合時,唔會燒得太老,破壞本身的豬肉味。加上,用上美式醬汁來燒製,所以食落好有美式風味。除左食物,cafe仲有提供card game任玩。仲有係兩隻可愛貓貓,好乖好溫純,同佢地一齊食飯心情特別好。呢間食物水準出乎預料地好,係一大驚喜!雖然價錢偏貴,但食物味道好,仲可以任坐傾計玩card game,係一個聚會好地方!

厚燒美國安格斯肉眼扒 $218

烤焗西班牙黑毛豬肋骨配薯角
【#supermama開心Share】 ♉ 樂園:好多人又玩又食的聚腳點今次同朋友去尖沙咀搵食,食一間叫「樂園」的餐廳屬於樓上店,推門入去都見到唔少人已經準備開餐而且有2隻貓貓行來行去,感覺好FREE好自在咁我就同朋友開餐套餐真係幾抵食,點個「香煎石斑柳配奶油翡翠汁」都只係218之後,我地加左D小食同餐湯每個SET配鵝肝、餐湯、特飲 柑桔檸檬都只是加少少,具體盛惠:218+38+58餐湯係洋蔥湯,送到黎都仲好熱好多洋蔥,夠多料呀,味道都幾濃主菜香煎石斑柳配奶油翡翠汁的份量都幾多,大家一齊分來食石斑skin真心脆脆,好好味白滑的魚肉,份量大又多,2個人食都夠!我地叫多左個芝士焗菇,2隻上大大隻,夠多汁又夠芝士香味每人一隻都勁飽肚特飲可以選凍或熱,同價柑桔檸檬好大杯架,味道都唔錯本身想同隻貓玩,但佢地都好悠閑咁瞓下又坐下只好做龍友,影相相講開又講,呢度都好relax仲有卡GAME畀你自己玩帶小朋友去放電,都係一個好選擇

今次同朋友去尖沙咀搵食,食一間叫「樂園」的餐廳

屬於樓上店,推門入去都見到唔少人已經準備開餐

而且有2隻貓貓行來行去,感覺好FREE好自在

咁我就同朋友開餐

套餐真係幾抵食,點個「香煎石斑柳配奶油翡翠汁」都只係218

之後,我地加左D小食同餐湯

每個SET配鵝肝、餐湯、特飲 柑桔檸檬

都只是加少少,具體盛惠:218+38+58

餐湯係洋蔥湯,送到黎都仲好熱

好多洋蔥,夠多料呀,味道都幾濃

主菜香煎石斑柳配奶油翡翠汁的份量都幾多,大家一齊分來食

石斑skin真心脆脆,好好味

白滑的魚肉,份量大又多,2個人食都夠!

我地叫多左個芝士焗菇,2隻上

大大隻,夠多汁又夠芝士香味

每人一隻都勁飽肚

特飲可以選凍或熱,同價

柑桔檸檬好大杯架,味道都唔錯

本身想同隻貓玩,但佢地都好悠閑咁瞓下又坐下

只好做龍友,影相相

講開又講,呢度都好relax

仲有卡GAME畀你自己玩

帶小朋友去放電,都係一個好選擇

2018-02-27 61 浏览
同朋友仔一年一度團年。 更係 要 Happy la 就去 Happyland 樂園因為朋友仔不怕貓 而且Happyland 又是一間特色餐廳所以好開心去食下野 吹下水 今次叫左香煎龍膽石班柳配奶油翡翠汁及煙腩蛋黃忌廉扁意粉兩杯熱飲青蘋果綠茶菊花杞子綠茶煙腩蛋黃忌廉扁意粉材料簡單制作的意粉但味道沒想過有酒店水準醬汁濃度不稠不稀不油膩不是死實質感上菜時,意粉仍是熱騰騰,令入口味道更濃郁啖啖香濃芝士味意粉煮起不淋身爽口之餘,夠滑配上香濃汁及簡單煙肉已經讚不絕口另一道主菜香煎龍膽石班柳配奶油翡翠汁石班肉本身屬於厚實肉質用慢火輕煎用少量鹽去調味但可惜煮時火力未夠熱.令魚身味道未能帶出來.略微失望再以薯蓉及沙律菜配搭不錯.材料夠新鮮. 入口爽脆清甜整個主菜以輕盈為主對於剛食了個濃味意粉可以減輕膩口感飯後來杯熱茶,菊花杞子綠茶,菊花清香杞子甜,添水幾次綠茶味仍有,可見足料,加上有燭台伴熱, 暖著時, 慢慢喝, 暖身之餘及帶點滋潤。而青蘋果綠茶,淡淡微香蘋果味, 重點是不會太甜. 在短短3小時暢談中, 店員會在場內間中熄燈為慶祝別枱客人生日,滿載浪漫氣氛
同朋友仔一年一度團年。
更係 要 Happy la

用慢火輕煎
用少量鹽去調味
但可惜煮時
火力未夠熱.
令魚身味道未能帶出來.
略微失望
再以薯蓉及沙律菜配搭不錯.
材料夠新鮮.
入口爽脆清甜
整個主菜以輕盈為主
對於剛食了個濃味意粉
可以減輕膩口感

飯後來杯熱茶,菊花杞子綠茶,菊花清香杞子甜,
添水幾次綠茶味仍有,可見足料,

加上有燭台伴熱,
暖著時, 慢慢喝, 暖身之餘及帶點滋潤。
而青蘋果綠茶,

淡淡微香蘋果味, 重點是不會太甜.
在短短3小時暢談中,
店員會在場內間中熄燈為慶祝別枱客人生日,
滿載浪漫氣氛
2018-02-13
  • 煙腩蛋黃忌廉扁意粉
2018-02-26 74 浏览
今日約左幾個好耐冇見既friends黎尖沙咀食飯,我地決定去一間靜靜地既樓上cafe坐得耐啲傾下計,點知非常有驚喜!見到menu有呢個「廚師發板」就知道同一般既樓上cafe 唔同!我地4個人,一共嗌左二人份既廚師發板!適逢情人節,餐廳好有心咁將佢變成情人節version。總共有9款小食,好用心、好精緻!大推介既係 黑魚子鵝肝多士爽脆既黑魚子配上鵝肝香脆可口嘅味道,簡直一流!鵝肝亦都入口即溶,高質!!而且呢一個廚師發板上面色彩繽紛嘅其實都係唔同口味嘅醬料,每一種都專for其中一款小食,非常有心思,值得一試!另外去Cafe點可以唔叫小食share呢,如果心大心細唔知揀邊款嘅話,呢度一個小食拼盤可以任揀五款小食泡菜釀雞翼呢一個都係好推介呀!微辣嘅泡菜釀左係好香口嘅雞翼入面,啖啖肉配上泡菜味道,好夾,好好食!芝士焗大啡菇原本仲擔心只會得一塊大啡菇,點知份量都有兩塊,啱晒同fd share!芝士味道好濃,配合大啡菇清爽嘅味道,啱啱好!燒豬仔骨主菜方面叫咗呢一個燒豬仔骨,豬仔骨燒得好入味,份量亦都唔細,令人食唔停口,抵食!正當我哋差唔多食飽嘅時候,店員攞出本身我哋已經想試嘅怪獸雪糕出嚟!原來食滿$

大推介既係
黑魚子鵝肝多士

泡菜釀雞翼

芝士焗大啡菇

燒豬仔骨

正當我哋差唔多食飽嘅時候,店員攞出本身我哋已經想試嘅怪獸雪糕出嚟!原來食滿$1000會送怪獸雪糕,再加一張即影即有添啊!

呢個怪獸雪糕好大,共有9球雪糕,全部都唔同味!底下仲有威化餅、香蕉、朱古力脆脆,真係好滿足!

呢度食物質素幾高質,係同fd gathering 既好地方!
新年前又再同貓奴朋友上,位於尖沙咀的樂園聚一聚了!今次偶然發現原來他們是得獎食店.他們其實有很多不同類型的玩具,適合任何年齡或男女一邊食一邊玩.最適合一些家長聚會, 帶埋小朋友時,有玩具提供小朋友, 可以令他們安安定定坐下來.心想這裡可以包場開派對也可.好喜歡這裡的西方家庭FEEL的設計.今次同朋友都想食一些特別的,一問店員: 原來他們有一個叫做廚師發板.食物來了! 真的是一塊板上面廚師利用各款食物很有心思地設計到好像一幅美麗的油畫!而且還有很多花花呢!還隨需要寫上如生日快樂等!        而板上的食物有很多款式,最吸引我的朋友當然是牛柳粒啦!朋友喜歡牛柳粒有五成熟, 灑上了黑椒,原來混合埋炸了的蒜片, 她感覺很惹味,未曾試過這個食法!而香草烤大蝦, 因為開了邊烤, 容易熟, 卻又不會過火又香口!另外, 香草牛油烤帶子, 本身帶子鮮甜得來, 比較淡淡然,加了香草和牛油, 便使帶子更香, 滑, 和濃.輪到食奢侈的鵝肝多士, 本身多士已經脆卞卞,加上肥美得來的鵝羶味, 那種入口即溶的複雜口感,真的難以言喻!煙三文魚, 自己本身喜歡肥美的三文魚刺身,因為三文魚的油甘香, 很肥美.而一般煙
新年前又再同貓奴朋友上,位於
尖沙咀的樂園聚一聚了!

今次偶然發現原來他們是得獎食店.

他們其實有很多不同類型的玩具,
適合任何年齡或男女一邊食一邊玩.
最適合一些家長聚會, 帶埋小朋友時,
有玩具提供小朋友, 可以令他們安安定定坐下來.
心想這裡可以包場開派對也可.

好喜歡這裡的西方家庭FEEL的設計.
廚師發板

今次同朋友都想食一些特別的,
一問店員: 原來他們有一個叫做廚師發板.

食物來了! 真的是一塊板上面廚師利用各款食物
很有心思地設計到好像一幅美麗的油畫!
而且還有很多花花呢!
還隨需要寫上如生日快樂等!

而板上的食物有很多款式,
最吸引我的朋友當然是牛柳粒啦!
朋友喜歡牛柳粒有五成熟, 灑上了黑椒,
原來混合埋炸了的蒜片, 她感覺很惹味,
未曾試過這個食法!

另外, 香草牛油烤帶子, 本身帶子鮮甜得來, 比較淡淡然,
加了香草和牛油, 便使帶子更香, 滑, 和濃.

輪到食奢侈的鵝肝多士, 本身多士已經脆卞卞,
加上肥美得來的鵝羶味, 那種入口即溶的複雜口感,
真的難以言喻!

煙三文魚, 自己本身喜歡肥美的三文魚刺身,
因為三文魚的油甘香, 很肥美.
而一般煙三文魚, 自己不喜歡沒有新鮮和肥美的口感,
不過今次特別卷住海螺食, 鹹鹹的三文魚與新鮮海螺,
味道非常夾.

終於, 貓貓睡醒了, 貓奴朋友食飽飽,
又繼續下半場 [ 玩貓貓嘍 ! ]
2018-02-13
2018-02-21 85 浏览
今晚同朋友黎呢間餐廳慶生,估唔到質素幾高首先我地叫左個小食拼盤,可以揀三款或五款,我地揀左五款,有雜丸燴(流心芝士丸,黑椒牛丸,龍蝦丸),明太子泡菜釀雞翼,日式雞軟骨豬肉餃子,芝士焗青口,芝士焗有機大傘菇我最欣賞大傘菇,size真係好大!!!芝士份量好多,可以拉絲另外芝士焗青口都啖啖肉,唔係果d細細隻既青口黑松露香煎帶子刺身意大利飯黑松露好香,滲入每粒意大利飯中,帶子刺身好大粒,好新鮮是日餐湯係蕃茄湯,好香濃,落足料怪獸雪糕餐廳製造驚喜,突然熄燈,拎個怪獸雪糕出黎,哇!!!真係好大份!!有8,9球雪糕左右,包括士多啤梨,益力多,芝麻,綠茶,朱古力味等,另外底部仲有好多忌廉,朱古力威化餅等,好正!!!
今晚同朋友黎呢間餐廳慶生,估唔到質素幾高

另外芝士焗青口都啖啖肉,唔係果d細細隻既青口

黑松露香煎帶子刺身意大利飯

黑松露好香,滲入每粒意大利飯中,帶子刺身好大粒,好新鮮

是日餐湯係蕃茄湯,好香濃,落足料

怪獸雪糕

2018-02-20 122 浏览
今日好開心朋友約咗嚟尖沙咀一間特色餐廳食私房菜😎未去之前朋友已經講定有貓咪🐱可以陪我哋邊食邊玩!一聽見有貓咪🐱我就特別興奮, 因為我都零舍中意同貓咪🐱玩。一去到餐廳估唔到就有兩隻超可愛嘅貓貓...一坐低店主就親自介紹一個情人節套餐畀我哋, 而家呢個時間仲喺做緊超特價, 店主仲話我哋可以自己親手寫返自己名上去, 兼且仲印有情人節嘅生題名: Happy Valentines Day超貼❤真係好好玩而且啲野食又靚又好味道, 我最鍾意食隻大蝦同埋牛柳粒, 隻蝦爽脆鮮甜好好味, d安格斯牛柳粒厚肉又多汁, 簡直冇得彈!仲有一樣超正嘅流心蛋食落真係齒頰留香, 而且配埋德國燒烤腸同埋超厚身脆薯塊簡直冇得彈 "超正" 啊... 仲有呢間餐廳有好多特色野飲未試過真係要試下!大家未食過就要快啲嚟試下啦, 記住要預先book位, 因為呢間餐廳係超爆好快冇位架!
今日好開心朋友約咗嚟尖沙咀一間特色餐廳食私房菜😎
2018-02-20 111 浏览
這是一間樓上CAFÉ,亦是一間很用心經營的小店。它身處人煙稠密、人來人往的尖沙咀鬧市中。距離地鐵站亦只有5-10分鐘路程,十分方便。一進店門,裡面全是童話般的裝飾,天花上吊滿彩色氣球,牆邊亦掛住一幅幅色彩繽紛的壁畫,滿是浪漫。店員亦在我們坐低後,馬上遞上餐牌,亦介紹小店的特色菜式,正正正。然後,我們點了一個廚師發板,即是每款菜式由廚師親手設計,選取當天最新鮮的食材,將每道菜拼湊成一幅美麗的圖晝,每款菜式也很特別,味道高質。其中最難忘的是牛柳粒,入口即溶,一咬落去有肉汁唧出黎,口感豐富,就像是吃一口棉花糖的感覺。廚師仲特登將牛柳粒燒熱再上盤,味道帶點甘香,真係無得輸。最後,我們點了一份怪獸雪糕,雪糕質地軟滑,好味呀,仲有曲奇一齊夾埋食,正!