2018-04-23 228 浏览
同朋友食放題係一個好好嘅選擇 因為放題有晒我同朋友都鍾意食嘅嘢!一坐低唔講咁多即刻落單首先第一時間梗係帶咗啲刺身食咗先啦佢啲刺身都幾新鮮 三文魚都好厚身 最鍾意都係食帶子同蝦 正!叫得極尚 品質方面都做得非常之好 熟食都有好多唔同種類 最啱一啲咩都想試吓嘅朋友我同朋友帶咗一啲壽司嚟食 整體來講都是好新鮮 味道都好好而一啲燒物都好出色 唔會太乾 但個串燒汁有啲鹹 但都好值得一試 燒菠蘿就好甜 食完仲嗌多咗兩個嚟食仲有呢個牛油粟米朋友就好鍾意 因為佢平時最鍾意就係食粟米 而且加左牛油特別香呢個和牛粒都幾大份 食落都好有咬口 唔會太韌 上面仲加埋啲蒜頭片 好香!!呢個我哋專登叫多咗一次嚟食仲有仲有 呢度嘅鰻魚燒得好好食 大家一定要嗌嚟食!!!食到咁上下就想帶啲熱嘢食 同朋友一人試小小呢個蟹粥 雖然啲蟹比較細隻 但係都食得出好鮮甜幾時都話食甜品係有第二個胃 梗係唔好錯過呢度嘅甜品啦 因為實在有太多選擇我就揀咗其中幾樣 甜品食落口整體都唔會太甜 甜度啱啱好食放題有個好處就係啱晒我哋呢啲眼闊肚窄嘅人 每樣帶少少share嚟食

首先第一時間梗係帶咗啲刺身食咗先啦

我同朋友帶咗一啲壽司嚟食 整體來講都是好新鮮 味道都好好

仲有仲有 呢度嘅鰻魚燒得好好食 大家一定要嗌嚟食!!!

2018-04-22 554 浏览
今日同男朋友去左銅鑼灣行街 行街前梗係要食啲嘢補充下體力先呀😂😂 放題就係最好嘅選擇啦😝😝 見到OpenRice呢間極尚大瀛喜超多人讚 超過左300個讚😮 我哋就決定book呢間試吓啦 佢仲做緊優惠 原價$218 而家$188咋😝又抵左😝 仲可以食足三個鐘長跑阿😂😂😂 易啲回本呀嘛😝一去到我梗係視察下個場先啦 有前菜區 飲品 甜品 仲有自助雪糕添啊😮 未睇Menu都覺得有好多嘢食😝我即刻要咗啲中華沙律同螺肉食呀 中華沙律都幾好味☺️不過螺肉我就覺得啲醬多咗啲 係我攞緊前菜食嘅時候 男朋友好聰明咁樣就點左刺身先啦😘😘😘 第一round我哋叫左幾款刺身 每樣兩塊試吓先😝好食果款先再專攻呀嘛😏 我哋就專攻左三文魚油金魚甜蝦帶子😝 三文魚油金魚都好肥美☺️魚油又足 好滿意☺️☺️ 甜蝦同帶子都超鮮甜!尤其是甜蝦!帶子就薄切左少少 我哋叫咗10塊 之後4-5塊夾埋咁樣食 就好似食左原粒2L咁正!😝放題識食一定係咁食☺️我地仲攻左好多花膠☺️☺️☺️女人係要補充骨膠原☺️佢都炆得好入味 又大塊幾厚下!!超推介!!黑松露炒雜菌都好好味!黑松露醬落得一啲都唔孤寒!勁香但又唔油!放題黎講都幾有水準!燒鰻魚都好食😋不過煮蜆

前菜

花膠

黑松露炒雜菌

燒鰻魚
不過煮蜆既湯底就咸左d
勁多野飲!
自助軟雪糕

最後佢啲飲品同甜品都好多選擇 睇吓我飲咗幾多🤣🤣 甜品呢記得試佢個自助軟雪糕呀 朱古力味好香又軟滑 仲有三款topping醬俾你揀 我揀咗朱古力 凍左之後仲形成脆皮面添😝😝好好玩阿!
2018-04-21
黑松露炒雜菌
燒鰻魚
自助軟雪糕
  • 刺身
  • 軟雪糕
  • 花膠
2018-04-22 223 浏览
晏就約左朋友食放題!見呢間評價都唔錯而且價錢唔貴決定一試呢度係用手機app自助落單夠哂環保值得一讚出面自助區有好多唔同沙律,甜品,小食拎多到花多眼亂例如有蛋撻薯角同炸燒賣等等飲品選擇都唔少而且仲有清酒啤酒等任飲先食刺身佢d刺身都幾新鮮特別係甜蝦好重海水味三文魚一塊分量都好厚油脂分佈平均壽司方面十分推介呢個甜蝦黑松露壽司黑松露味道十分香而且分量一點都不吝嗇我都encore左4-5件炸香蕉見呢個咁特別就諗住試下點知又有驚喜香蕉炸左後澆上鍊奶味道好match!清酒煮蜆蜆無沙而且粒粒既size都好大仲有雪糕機有朱古力同埋雲哩拿味仲有其他配料可以加仲有macaroons 但因為太飽所以無食到算係一間幾高質既放題侍應收碟都幾快無咩漏單
晏就約左朋友食放題
見呢間評價都唔錯而且價錢唔貴
決定一試

呢度係用手機app自助落單
夠哂環保
值得一讚

出面自助區有好多唔同沙律,甜品,小食拎
多到花多眼亂

炸香蕉
見呢個咁特別就諗住試下
點知又有驚喜
香蕉炸左後澆上鍊奶
味道好match!

清酒煮蜆

算係一間幾高質既放題
侍應收碟都幾快
無咩漏單
2018-04-19 202 浏览
揀得食放題,我既目標都一定係喪食芝麻雞翼!點知今次比個黑松露炒什菌爆冷,變左呢間放題既第一位首先黎既係鹽燒牛舌,唔會燒到咬唔開,咸咸地但都食到牛味!香芒吉列大蝦卷,因為好鍾意食某壽司店既炸蝦卷又鍾意食芒果所以即叫!雖然炸蝦冇連鎖店咁大舊,但依然脆卜卜,配埋芒果即刻冇咁油蒲燒鰻魚,預左冇入口即溶既感覺,但個汁好味!比眾人遺棄既牛油粟米,明明就好好食,又係每次食放題必叫!不過如果可以再熱少少會更好。刺身!有甜蝦同珍寶大赤蝦,朋友就覺得赤蝦正啲好多肉,但我始終鍾意甜蝦既鮮甜!黃金燒帆立貝!隻帆立貝係大過個5蚊銀!又厚肉,絕對值得一叫!七味醬燒雞翼,其實燒得好好,皮脆多汁,但就比較咸我期待已久既芝麻雞翼!一樣脆卜卜冇失水準!連炸蠔都相當唔錯,唔會係冇味既蠔!虎蝦天婦羅,炸粉脆卜卜,蝦肉好彈牙重點推介!將黑松露同什菌撈渾,撈個陣已經勁香黑松露味,撈好每一條菇都有黑松露,同朋友秒速清哂,即刻再叫!真係好好食出面仲有好多小食同甜品可以拎,好多款色可以揀,但淨係個黑松露炒什菌已經夠我一而再再而三咁去食了!
首先黎既係鹽燒牛舌,唔會燒到咬唔開,咸咸地但都食到牛味!
蒲燒鰻魚,預左冇入口即溶既感覺,但個汁好味!
七味醬燒雞翼,其實燒得好好,皮脆多汁,但就比較咸
虎蝦天婦羅,炸粉脆卜卜,蝦肉好彈牙
重點推介!

2018-04-16 272 浏览
今日生日 男朋友話請我食好西 所以就book左呢間大瀛喜 原本想book夜晚 不過我總係覺得食夜晚貴幾十之餘 食得太飽又消化唔切就瞓 負擔太大所以就揀食Lunch12點上到去 宜家有滿左半場用app好方便咁點左一轉野食先 就出去睇下自助區有咩攞前菜區 多款揀 味道唔錯強烈推薦飲湯 當日係椰子煲雞 好鮮甜好香 係正到我食飽都飲左兩碗甜品方面就一般般 啲cake唔係太值得浪費quota 反而個自助雪糕區可以自己落唔同料朱古力醬一吱落去就凝結成朱古力脆好玩好食飲品方面凍飲選擇唔少 由汽水 啤酒 果汁 到維他奶都有 連清酒都任飲 相反 熱飲就少左啲 得茶同柑桔蜜 如果可以有啲酸梅湯 豆漿 熱朱之類就好啦講返點既食物質素 刺身壽司新鮮 特別係三文魚 應有既油甘香都有 不過蝦類就略嫌唔夠鮮甜 推薦椒鹽左口魚群邊壽司 火灸芝士鰻魚 熱食方面 吉烈蠔 冬菇花膠 同蒲燒饅魚值得推介 吉烈蠔夠熱夠脆身冬菇花膠真材實料蒲燒饅魚多汁唔腥可以改善既 可能係員工既態度 有少少唔客氣 無笑容一幅好想你快啲走咁同埋啲枱真係迫左啲 出入唔係咁方便而且未到3點就開始收哂甜品區同熱飲
今日生日 男朋友話請我食好西 所以就book左呢間大瀛喜

同埋啲枱真係迫左啲 出入唔係咁方便
而且未到3點就開始收哂甜品區同熱飲
2018-04-15
2018-04-16 292 浏览
今日和朋友在此慶祝生日,5:30凖時入座,卡位寬闊舒適。自取食物區有:冷盤類 - 螺肉、八爪魚、中華沙律、泡蘿蔔、韓式泡菜甜品類 - 有雪糕、馬卡龍、豆腐花、乳酪、迷你杯裝甜品、糯米糍、迷你朱古力蛋糕刺身類:我想講厚切新鮮、很難得帶子是鮮味的,很多地方供應的都是沒有味的。當晚的炸蠔特別出色,內裡的蠔很多汁,不會過熟而又乾又硬。燒波羅也很香甜多汁,食到停不到囗。這間分店和其他分店之前都有食過,但覺得都是銅鑼灣的分店水準保持得最好,還會再來食。
今日和朋友在此慶祝生日,5:30凖時入座,卡位寬闊舒適。
自取食物區有:
冷盤類 - 螺肉、八爪魚、中華沙律、泡蘿蔔、韓式泡菜
當晚的炸蠔特別出色,內裡的蠔很多汁,不會過熟而又乾又硬。
燒波羅也很香甜多汁,食到停不到囗。
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 燒菠蘿
2018-04-15 233 浏览
有得揀至先至係老闆!依間日式放題餐廳係愛其中一間幾鍾意的,食物選擇多樣化,價錢又唔太貴,所以同朋友黎慶祝生日食飯岩哂!飲品有凍有熱,凍飲由果汁、水、茶、而至啤酒都有,應有盡有呀!甜品除左雪糕雪條,仲有健康既豆腐花及乳酪。仲要玩下既仲可以自己動手「吱」雪糕,加上自己鐘意既雪糕配料。刺身新鮮款式又多,當中刺身蝦已經有三種:甜蝦、虎蝦、珍寶大赤蝦。刺身又厚又大件,入口相當有口感!壽司同卷物相對較細件,每款食一舊都唔怕會撐飽個胃喇!燒菠蘿外層燒的乾脆,咬落juicy,果味非常濃郁。飲咗太多刺身,又食左雪糕....食到人都覺得凍凍地,就叫左碗烏冬食暖下胃。烏冬麵條適中,咬落煙靭,湯地清清地,都幾好味。

壽司同卷物相對較細件,每款食一舊都唔怕會撐飽個胃喇!

燒菠蘿外層燒的乾脆,咬落juicy,果味非常濃郁。

2018-04-15 232 浏览
平日食放題都係用紙筆落單,宜間放題就好先進可以用手機dl app落單,好有新鮮感呀!而餐廳亦有wifi,唔洗擔心網絡問題好貼心方便呀,like!除左可以落單order 刺身、壽司、燒物、鍋物等等食物之外,仲可以出去自助bar拎野食,一分一秒都唔會浪費呀!除左罐裝飲品仲有清酒,選擇好多。食刺身點少等三文魚,宜度既三文魚刺身比預期中好,幾高質!刺身肥厚鮮甜,入口魚脂豐腴。刺身款式超過十款,都幾多選擇!就連我最愛食既玉子都有呀!手卷同壽司都係小巧玲瓏,壽司飯好少,就算食好多都唔怕會食飽,非常好呀!清酒煮蜆係我食放題其中一個必食既熱薰唷!宜間放題不錯,蜆肉幾肥美,而且又冇沙,good!天婦羅新鮮熱辣上檯,入口脆卜卜,油份唔太多。一口牛肉質鬆軟,加上少少黑椒既辣味,非常惹味。

除左可以落單order 刺身壽司、燒物、鍋物等等食物之外,仲可以出去自助bar拎野食,一分一秒都唔會浪費呀!
除左罐裝飲品仲有清酒,選擇好多。

天婦羅新鮮熱辣上檯,入口脆卜卜,油份唔太多。

一口牛肉質鬆軟,加上少少黑椒既辣味,非常惹味。
2018-04-07 333 浏览
午市在銅鑼灣找一個地方午膳,不是太過迫,便是限時年膳,放題會是不二之選!選了極尚大灜喜是在OpenRice searching 中較多正面評價的。發現接待和環境也如評價一樣,環境不會太迫,而且清潔,門口接待及帶位的也禮貎的。飲品選擇多,種類也不錯,不會是不知名的X X 爽或汽水,飮品也賺回不少成本。刺身種類適中,廚房安排的刺身厚度絕不吝嗇,厚厚的油甘魚,帶子,三文魚....太美味!OpenRice 食評中提到是必點及必encore食品:燒鰻魚!果然沒有介紹錯,鰻魚肉肥,厚,燒得啱啱好,皮脆,燒汁又不太多,不會搶過鰻魚鮮味!我encore 了三次炸物的炸粉不太厚,薄薄的,又不油膩,可以食到食物的原味。芝麻鷄翼是必選的!鷄翼的油香,芝麻的脆,可口,美味。另外蒜香牛柳也是必選的,香口美味。其他的也是美味可口,燒物保持蝦的鮮味,不會燒到太乾,是煮的水準!見到這紫米雪條,就算已經好飽,也要食兩條,亦是回本必選的!不錯的放題餐廳,食物質素不會因放題而差,怪不得午餐也有不少人幫襯!

另外蒜香牛柳也是必選的,香口美味。

見到這紫米雪條,就算已經好飽,也要食兩條,亦是回本必選的!

2018-01-29
  • 鹽燒海蝦
2018-04-06 310 浏览
吃過觀塘的分店很好!所以今次嘗試銅鑼灣食物款式差不多,但始終都是觀塘比較多,但是食物比較偏鹹,就連點壽司的豉油都很鹹.....倒如雞軟骨串,牛肋骨串,一品料理都是鹹..............................😫😫😫有些食物鹹到食唔落。服務態度良好!
有些食物鹹到食唔落
。服務態度良好!
串燒蝦👍
軟骨串,鹹到食唔到。😢
青酒煮蜆
刺生
黑松露煮炒雜菇
串燒蝦👍
青酒煮蜆
刺生
黑松露煮炒雜菇
店裏既中間有一張長枱 , 係擺住小食 、沙律 、飲品及甜品既長枱。🍸🍹🍦🍨🍮🍰🍲佢地有A、B、C、D、E1、E2、F、G、H、I、J、K、H既紙卑我地揀 , 雖然每張只係6、7款食物 , 但係有咁多張✓✓紙(A-H)畀我地揀 , 所以都唔怕食唔飽。😜推薦食品:朱古力味雪糕 , 朱古力味好濃 、黑松露炒雜菌 , 好香既黑松露味。
佢地有A、B、C、D、E1、E2、F、G、H、I
2018-04-02
2018-04-02 355 浏览
銅鑼灣樓上放題,交通方便,地鐵站exit c 行三分鐘就到,坐得好舒服㗎,週末午餐時段都坐得滿滿的。第一次遇到要即場download apps 落單,真係好方便,好在點好晒之後可以預覽一次所有order,又唔會怕唔記得有無落單。刺身上咗三四輪都無溜單,款式件數都好足,劍魚腩同帆立貝係好推介,新鮮同好有口感。天婦羅都好正,新鮮炸起,皮又薄,推薦蕃薯天婦羅,細細粒又甜,唔怕太飽肚。鰻魚都係必食必食,如果坐底真係好餓,可以先點哩個,幾次落單都係先上鰻魚!

2018-03-24 451 浏览
午餐晚餐喺銅鑼灣食襯嘢都會覺得好焗束,樓上舖都唔例外,排隊上樓都要花一段時間,不過今次去銅鑼灣極尚大瀛喜感覺好好,枱都係坐滿人,但空間感十足!另一驚喜係,電子落單!一齊都覺得食放題落單嗰下好浪費,同一類就算只叫一件都要用一張紙,叫太多食唔曬又浪費。電子落單又快又有紀錄,唔怕落咗唔記得。放題嘅刺身當然係主角,上得快又足數,特別推介係劍魚腩同帆立貝刺身。燒鰻魚都係亮點,點完再點。食壽司當然係一個挑戰,好在飯唔會太大舊,而左口魚群邊係必試必試!

另一驚喜係,電子落單!

放題刺身當然係主角,上得快又足數,特別推介係劍魚腩同帆立貝刺身

燒鰻魚都係亮點,點完再點。

2018-03-24 342 浏览
平時去開官塘亞太中心5樓間極尚大瀛喜,今次轉地區去銅鑼灣食!首輪先食刺身,款款都好新鮮,必食之選!餐前小食,都有好多款,這到只是冰山一角,一定有啱你心水除了啤酒,銅鑼灣還有供應清酒,梅酒健康之選,有機炒蕃薯苗,少油夠健康花膠夠滋補至愛榴連炸彈,每次都必食,大大粒,又多榴連肉,又香,食到停唔到口!蒲燒鰻魚,燒得剛剛好,好味串燒牛舌,食落口有口感,不是薄切,正迷你日本紫薯,甜甜地,燒得唔燶卷物,壽司,好新鮮鳯味蝦,新產品,都好好味甜品區都有好多選擇,有雪糕,生果,豆腐花,西式蛋糕,樣樣都好好味
首輪先食刺身,款款都好新鮮,必食之選!
餐前小食,都有好多款,這到只是冰山一角,一定有啱你心水
除了啤酒,銅鑼灣還有供應清酒,梅酒
健康之選,有機炒蕃薯苗,少油夠健康
花膠夠滋補
蒲燒鰻魚,燒得剛剛好,好味
串燒牛舌,食落口有口感,不是薄切,正
迷你日本紫薯,甜甜地,燒得唔燶
卷物,壽司,好新鮮
鳯味蝦,新產品,都好好味
2018-03-24 271 浏览
今晚有朋友約咗銅鑼灣見面,話想食放題,咁就去咗極尚大灜喜食啦!食9點半,上到11樓,嘩,好多人等位,之前訂咗位,好快就有枱啦!食碗瑤柱蟹粥暖下身先,一隻蟹,有羔,好鮮甜是日中湯,椰子雞湯,好甜,椰子味好濃,正餐前小食,枝豆,蒜蓉牛油焗三文魚,份量少少,好味!另外,還有其他餐前小食,例如,中華沙律,螺絲肉,沙律吧,任君選擇!一定有款啱你食!食放題,剌身一定少不了,款款都好新身,大大件清酒煮花蜆,好味,冇沙!串燒海蝦,大大隻,天婦羅南爪,紫薯,外皮炸得脆,不厚身有機蕃薯苗,好健康,不油,正至愛榴連炸蛋,好香榴連味,忍唔到口!一口芝士,炸紫芯丸,脆口,正甜品專區,好多選擇,食到停不下來今晚食得好滿足,下次再繼續
食碗瑤柱蟹粥暖下身先,一隻蟹,有羔,好鮮甜
是日中湯,椰子雞湯,好甜,椰子味好濃,正
餐前小食,枝豆,蒜蓉牛油焗三文魚,份量少少,好味!
放題,剌身一定少不了,款款都好新身,大大件
清酒煮花蜆,好味,冇沙!
串燒海蝦,大大隻
,天婦羅南爪,紫薯,外皮炸得脆,不厚身
有機蕃薯苗,好健康,不油,正
至愛榴連炸蛋,好香榴連味,忍唔到口!
一口芝士,炸紫芯丸,脆口,正
甜品專區,好多選擇,食到停不下來
今晚食得好滿足,下次再繼續