2018-06-24 377 浏览
我跟朋友們都好鍾意食放題,貪佢勁多款多選擇食到飽飽,今日約咗朋友嚟銅鑼灣買嘢,順便食個午市放題,價錢平晚市好多啊坐低後店員叫我哋下戴一個app係用來點餐的,餐廳有wifi都快啊先點咗刺生食,三文魚好新鮮都幾肥美,大赤蝦都鮮甜又夠爽彈,另外仲有北寄貝同池魚醬燒雞翼外皮炸得香口,呢個會食到停唔到口壽司勁多款極尚拖羅蓉軍艦好新鮮又夠油香,黑松露玻璃蝦爽口彈牙之餘個黑松露都好香雪花肥牛鍋個湯甜甜地幾清香,牛肉5成熟左右好嫩腍御品鮑汁燴花膠真係名貴嘢都有得食,個鮑汁做得好好,塊花膠都大塊夠腍身

醬燒雞翼外皮炸得香口,呢個會食到停唔到口

雪花肥牛鍋個湯甜甜地幾清香,牛肉5成熟左右好嫩腍

2018-05-21
2018-06-12 529 浏览
日有個好朋友生日,大家見咁耐無食放題,所以就揀左呢間名氣唔錯既極尚大灜喜。入到黎已經見到有好多唔同既前菜,甜品同飲品。甜品方面仲有我最愛既froyo!! 即刻試左,好味,幾濃郁。朋友未到之前我就率先去食咗一杯乳酪雪糕和享用了沙律和前菜係正我隔離, 食完一杯又一杯. 食乳酪雪糕真係抵, 食返幾杯就回本. 同出面3X 一杯味道一樣. 沙律夠健康, 食D菜打定個底先.朋友到了後我們便一輪衝鋒點了不少美食 當中最令我驚喜的是燒牛舌 以及牛奶海鮮鍋燒牛舌好多間都有, 但佢係做得特別好. 同出面散點的質素有得比!刺身不用說依舊是大大碟 .唯獨是刺身蝦不夠新鮮有點令人失望. 都係咁好食壽司小小一件,一定不會吃到飽最愛燒牛肉壽司及皇帝蟹柳壽司- 軟軟熟熟,味道GOOD泰式蝦餅 - 好香口紫心香芋丸 - 外脆內軟,軟心又有香芋味甜品有兩大個櫃,一個係自家製的,有泡芺、CAKE仔、布丁等等另一個就有YOGURT同埋豆腐花總括而言,極尚一直都係質素有保證嘅放題,如果唔係想試新野,一定會揀返呢間.

朋友未到之前我就率先去食咗一杯乳酪雪糕和享用了沙律和前菜

壽司小小一件,一定不會吃到飽
最愛燒牛肉壽司及皇帝蟹柳壽司- 軟軟熟熟,味道GOOD
泰式蝦餅 - 好香口
紫心香芋丸 - 外脆內軟,軟心又有香芋味
另一個就有YOGURT同埋豆腐花

2018-06-12 461 浏览
極尚大瀛喜一向給我非常好的印象,自從吃過觀塘分店後就一直念念不忘, 這次是銅鑼灣分店. 放題選擇多, 成日都唔知點揀好. 我提早去攞位, 今次的位置十分好, 鄰近自助餐區! 小食同飲品既款式都幾多,好似buffet咁可以食幾多拎幾多另外,亦有蛋糕、乳酪同糯米糍等等。d細既超興奮,掛住食甜野,所以就淨係食左碗熱鳥冬+天婦羅。雖然熱鳥冬好似普通,但d鳥冬好好食,咬落去有口感,而且味道唔太咸,岩哂佢地間野雖然好多人,但D野都黎得幾快 ! 無論刺身還是壽司、熱盤、串燒、小食都有。珍寶大赤蝦刺身:體積龐大又新鮮,蝦刺身屬上等級,一食難忘!而且小小一碟,每樣嚐一口,喜歡可再點,不浪費又可以滿足為食的咀。清酒煮蜆清鮮,酒味香濃,是最正的小吃黃金焗帆立貝 - 個醬汁酸酸地好美味 開胃,粒帆立貝不是太大粒,但都算鮮味天婦羅蝦:這款天婦羅蝦是我的至愛食物,炸係上嚟啲皮非常薄,蝦肉亦很香甜我最鍾意就係個迷你既海膽手卷,幾鮮甜,俾既份量亦都合理;而另外就係清酒煮大蜆同日本蕃薯仔天婦羅。食大蜆既時候仲有清酒味,日本蕃薯仔天婦羅就外脆內軟, 好甜,同平時黃色果D好唔同。總括黎講,食物款式多(有沙律吧, ,熱食,蛋
我提早去攞位, 今次的位置十分好, 鄰近自助餐區!

間野雖然好多人,但D野都黎得幾快 !
清酒煮蜆

清鮮,酒味香濃,是最正的小吃
黃金焗帆立貝 -

個醬汁酸酸地好美味 開胃,粒帆立貝不是太大粒,但都算鮮味

總括黎講,食物款式多(有沙律吧, ,熱食,蛋糕),味道亦okay,有機會再同朋友食多次!
2018-06-10 391 浏览
呢度個放題真係令我幾意外魚生厚切新鮮令我意外嘅就係油甘魚同劍魚腩比起其他放題真係好食好多但係第二round就變咗薄切細塊又變返普通放題刺身 燒牛舌我覺得靭咗少少天婦羅又多粉咗少少壽司都唔錯佢有個芝士鰻魚壽司真係一流超級好味佢個手捲非常可愛細細粒佢嘅蟹柳壽司加埋mayonnaise真係好好味不過沙律蔬菜種類欠奉都係要自己出去攞好聰明芝士焗 帶子個汁都好惹味最緊要係服務一流雖然冷氣係大咗啲但係現場尚算舒適
呢度個放題真係令我幾意外
最緊要係服務一流
雖然冷氣係大咗啲
但係現場尚算舒適
2018-06-05 472 浏览
本人雖然不太喜愛食刺身。但家人喜愛,幾個月都會食一次,每次都唔會失望每次都會先叫一盤刺身屋企人食,幾新鮮我自己就叫最愛天婦羅食。蝦🍤係首選,蟹柳肉都好似蟹鉗肉咁,所以都係忍唔住口再加一點熟食,個芝麻雞翼都好好食,好滑種類選擇真係好多,但次次都忍唔住食好多天婦羅食唔多好多其他野最後呢個鮮奶布甸都真係忍唔住飽都食左兩杯,奶味好夠,又滑,真係好想再食飲品飲飲,晚上七點時段,每人$238加10%,真係幾抵而且大部分員工都很有禮物,食都食得開心d😃
本人雖然不太喜愛食刺身

但家人喜愛,幾個月都會食一次,每次都唔會失望

每次都會先叫一盤刺身屋企人食,幾新鮮

再加一點熟食,個芝麻雞翼都好好食,好滑

種類選擇真係好多,但次次都忍唔住食好多天婦羅

食唔多好多其他野

飲品飲飲,晚上七點時段,每人$238加10%,真係幾抵

而且大部分員工都很有禮物,食都食得開心d😃
2018-06-05
2018-06-04 371 浏览
一定要食刺身啦!一見到他有三文魚當然要不如就叫!而且還有北寄貝本在旁簡直令我的刺身生色不少!不但賣相不10分討好,而且新鮮的刺身吃得10分開心,特別北寄貝十分大!一陣陣的海鮮味滲出,令我十分回味!不同種類的燒物也是燒得恰到好處,不會太窿,但也有淡淡的炭燒味。令我最欣賞的是那個燒菠蘿, 多汁和新鮮,燒菠蘿的餘溫度也控制得好好!另外即11時那個雞軟骨,笑得10分爽口!但右邊的燒牛肉汁太鹹,可以不叫!係因為人多,所以要了一個牛肉煲,但是湯底亦是太鹹,令人不能吃完😖自己另外兩個燒麥就做得非常好,正如的分量不會太多而肉質非常嫩滑,配上檸檬汁真是十分好吃最後要推介的是那個錫蘭紅茶的飲品,真是百看不厭!只那條紅豆雪條,有一位朋友吃了三條紅豆雪條,味道很有紅豆味👍🏻
2018-04-29
  • 鹽燒鯖花魚
  • 燒菠蘿
2018-06-04 298 浏览
以前放題只係得一啲日本刺身和壽司,見到有天賦食已經係件好開心嘅事!但而家放題種類真是層出不窮😂😂😂首先壽司方面,不單平日很經典的壽司,就連象拔蚌海膽醬汁加黃金蝦也有,就算平時放題不吃壽司的我也被吸引。而且壽司種類非常多!就連平時好受歡迎的左口裙邊壽司也有!!!完全吸引着我而且左口魚的分量剛剛好,但也不會太大舊,食得到左口魚的香味和上面蔥的香味,味道非常平衡👍🏻至於隔離蒜香牛油蝦壽司也是十分好吃,牛油的香味和蝦的鮮味配合得非常好!而且十分新鮮😍值得一題就是那個三文魚腩壽司,賣相及味道好正,是三文魚愛好者必愛選擇。另外海膽手卷也是我的最愛,性價比高,而且不會有很重的意味,在香港放題店來說屬於上品選擇外在環境屬於歡堂,吃飯時會被隔離位偷聽haha另外現在放題連冷盤也有得任吃!而且梅酒清酒也是任喝,要在方法真是越來越抵
以前放題只係得一啲日本刺身壽司,見到有天賦食已經係件好開心嘅事!但而家放題種類真是層出不窮😂😂😂

外在環境屬於歡堂,吃飯時會被隔離位偷聽haha
2018-05-04
宵夜
  • 海膽手卷
2018-06-04 339 浏览
香港寶貴的地方之一:去銅鑼灣吃放題竟然任用花膠-⋯⋯這膠很林,今天首次恐怕我一定會食到連花膠魚翅魚生甚至龍蝦-都不再希罕希望我不致那麼折墮任喝清酒燒比目魚非常不錯👌👍燒烤堪稱一絕真值得一讚牛油果軟殻蟹卷火炙芝士三文魚魚生壽司方面有劍魚蔥吞拿魚茸軍艦罕見的左口魚別緻的火炙率性的火炙三文魚壽司因為三文魚火炙注重輕手不宜過熟廚師率性係咁倚燒燒我認為率性最宜至於前面紅色的是牛油火炙牛肉效果幾好較少在其他店有供應天 口熱我也學其她美女吃湯和多些豆腐類- 素d 健康些食物日本人用豆腐非常考究往往比我們媽婆輩仲找到鮮滑柔軟的豆腐真令人慚愧-怎麼辦⋯⋯怎麼辦⋯⋯連豆腐都好吃過我輩感覺好像豆腐花唯有化悲憤為食量看到別家沒有的馬卡龍有芝麻的也連著熱榴連炸彈一起吃心裏果然舒服緩和了.! I
香港寶貴的地方之一:

• 馬卡龍
  • 牛肉鍋
  • 花膠
  • 燒比目魚
第一次嚟極尚大瀛喜一直都見到好多人推介佢,但覺得晚餐有點貴,今日難得食晏得閒,梗係要來試一試午餐時段好抵食加埋一差唔多$200可以食3小時真係食一個鐘抖一個鐘再作戰都仲得地方好企理好舒服我食過嘅放題之中最新鮮嘅刺身就係呢度好味過一般連鎖壽司店唔再講甚至覺得拍得住中上價錢嘅壽司店$200其實食一轉刺身已經係返到壽司非常精緻絕不馬虎飲品方面非常高質素唔止係平嘢睇一睇價錢牌晚餐250左右如果晚餐食自助餐我就未必會選擇日本放題但午餐時段真係非常抵食 十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻
第一次嚟極尚大瀛喜

睇一睇價錢牌晚餐250左右
如果晚餐食自助餐我就未必會選擇日本放題
但午餐時段真係非常抵食 十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻
2018-05-29 347 浏览
因為每次食放題都好快就飽, 加上我唔鐘意食魚生, 所以都好少食放題。但係今日突然諗起好想食下,同朋友一齊簡左喱間。雖然上去既時候只係大約5點半, 但係已經超級多人係到排隊, 但好彩都仲有位。坐低一睇, 原來7點半前離座有折,唔怪得之咁多人啦HAHA 一坐低我就去左拎野飲, 喱到好多野簡,飲品唔洗落單,直接拎就得。有茶,酒,汽水,咩都有, 我就簡左支茶,廢事飲到個肚飽哂食唔落LU朋友食開放題, 一坐低就寫左好多魚生, 睇下本簿就見到喱到有好多野食簡。打開串燒同熟食, 都仲有好多款式簡, 例如鹽燒蝦﹑雞軟骨﹑牛肉串etc,最誇張係仲有咖哩炒蟹喱D比較多工序既菜式。其實一般食放題都預左多款但係唔好食, 同埋叫幾多廚房唔會出齊叫既數量。但係喱到最好一點就係,每次我寫左幾多件, 就會黎齊咁多件, 唔會有被搵笨既感覺! 而且食物味道唔錯, 好像蝦咁樣我都重複叫左兩三次 好鮮甜又有烤既香味,天婦羅都唔似炸完放左好耐J 雖然我冇食魚生, 但朋友話魚生都好鮮味,而且件件都厚切~放題自在多野食簡, 除左餐紙可以叫既野食之外,外面仲有好多野食拎,例如甜品, 雪糕就一定有~~仲有一D配菜,好似泡菜,麻醬豆腐都

放題自在多野食簡, 除左餐紙可以叫既野食之外,外面仲有好多野食拎,例如甜品, 雪糕就一定有~~仲有一D配菜,好似泡菜,麻醬豆腐都可以係外面隨便拎, 每次出去都見到食物全部齊款,相信店員都非常留意外面,唔會畀食物缺貨J 最後飽飽埋單每人只係240唔洗, 又抵又好食!!
2018-05-19
2018-05-28 265 浏览
今日同幾個fd去呢間放題食✨✨一入到去裝修都幾靚地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻同朋友gathering 就perfect💋價錢好大眾化,一人二百幾元食物都幾多款式,有炸物,有壽司,有飯,有湯,有串燒,有刺身叫幾多來幾多,唔會俾小你感覺好新鮮,D食物唔係放左好耐既仲好熱好脆,真係值得一讚呀!影相一流ah😆😆😆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻全部都好出色呀,一定再黎第二次員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日同幾個fd去呢間放題食✨✨
一入到去裝修都幾靚
地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻
同朋友gathering 就perfect💋

價錢好大眾化,一人二百幾元
食物都幾多款式,有炸物,有壽司,有飯,有湯,有串燒,有刺身
叫幾多來幾多,唔會俾小你
感覺好新鮮,D食物唔係放左好耐既
仲好熱好脆,真係值得一讚呀!
影相一流ah😆😆😆

全部都好出色呀,一定再黎第二次

員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-05-27 248 浏览
朋友試過話呢間放題好食,所以今次搞聚會我即刻提議食呢間,大家都一致贊成。一入門口已經見到琳瑯滿目既飲品櫃,真係你講得出既佢都有,仲有沙律吧同小食區域,好多選擇。坐低即刻落單叫刺身,刺身都好新鮮,夠曬凍,特別推介蝦刺身,好鮮甜,啖啖肉。朋友重點推薦呢度個海膽手卷,果然好食,海膽無怪味,入口即溶,手卷細細個,食幾個都唔怕。鰻魚好食,夠肥美,燒得亦夠火喉。呢度d壽司多款,而且每件都細細件,我覺得餐廳非常貼心,等你可以試多d款,而唔係務求塞飽你好食既燒菠蘿唔係度度有,好多餐廳求其燒兩燒,但這裡燒得唔錯,好甜好好食。牛舌有驚喜!爽嫩有嚼勁,肉味自然,整體屬水準之上!甜品勁多選擇,係出面個甜品櫃到拎,雖然好多人左揀右揀,但職員補給都好快。仲有百福豆腐花,瘋狂掃食!二百幾既放題,意外地每道菜都好有水準,絕對值回票價。

坐低即刻落單叫刺身刺身都好新鮮,夠曬凍,特別推介蝦刺身,好鮮甜,啖啖肉。

鰻魚好食,夠肥美,燒得亦夠火喉。

牛舌有驚喜!爽嫩有嚼勁,肉味自然,整體屬水準之上!

二百幾既放題,意外地每道菜都好有水準,絕對值回票價。

2018-05-24 291 浏览
成日都諗住試新嘅放題,雖然有機會試到性價比高嘅,但始終都要冒險,今次唔想咁risky ,所以去返有質素保證嘅極上放題去到果然係有保持返水準黎到食物方面,第一輪當然係刺身!刺身就嗌左三文魚,甜蝦,油甘魚同帶子,好好食!各種壽司都表現唔錯!熱食方面,牛舌好淋好入味,炸物都好新鮮,唔會放得太耐而淋晒,羊架都好夠味!全部都好值得encore! 壽司方面,黑松露玻璃蝦係值得一提。 黑松露嘅香味唔會蓋過玻璃蝦嘅鮮味,而兩者味道又可以相輔相成。建議食法:唔需要點任何豉油或者wasabi, 食返佢原味就可以。另一樣海鮮,蜆雖然唔算好清甜,但都算大粒,無沙,都係回本之作黃金咖喱炒蟹:這款咖喱炒蟹屬於小辣,咖喱味啱啱好,蟹肉很新鮮,另一必食之選!燒有機新鮮菠蘿:這款燒菠蘿水分充足,食落很甜很新鮮,很讚的食飽之後,當然要食甜品。我就再食多次froyo, 間既froyo都幾出色,可以同出面froyo鋪頭媲美!總括黎講,呢間放題真係幾好食,推薦!

黎到食物方面,第一輪當然係刺身刺身就嗌左三文魚,甜蝦,油甘魚同帶子,好好食!各種壽司都表現唔錯!熱食方面,牛舌好淋好入味,炸物都好新鮮,唔會放得太耐而淋晒,羊架都好夠味!全部都好值得encore!

燒有機新鮮菠蘿:這款燒菠蘿水分充足,食落很甜很新鮮,很讚的

大瀛喜有好多間分店,尼間係寫住"極尚",比普通大瀛喜更多選擇,而且銅鑼灣尼間空間大,舒服。另外,前離座或後入座有85折,折後每位$248。放題必食刺身,如果一次過叫得多,會用大盤裝,上枱個陣好大煙由個盤傳上黎,裝飾埋。而叫得少,就普通一個小盤裝。刺身質素高,三文魚切得非常厚。蝦有3款,另有帶子,魚類刺身。特色壽司各樣叫左一件,可以一啖放入口,抵讚。另外bar有自家製壽司可以夾。天婦羅炸蝦及紫薯仔,超級好食,炸粉薄薄一層,蝦肉彈牙唔會乾,而紫薯食落口,唔似炸過,入面係軟,大讚。不過因為紫薯飽肚,所以試一試就ok。蜜汁燒骨入味,燒得夠香。應該係唯一一款豬肉類食物,但出色。鍾意食羊肉既朋友,就要叫尼個。大大件羊鞍扒(?),同出面餐廳食既水準有得揮。甜酸炒蝦,我覺得同各種蝦比較,天婦羅炸蝦係第一,尼個係第二好食,而個人就麻麻地刺身蝦。甜酸蝦好開胃,一份有3件蝦,先泡油再炒,令蝦肉呈透明,爽口。炒牛柳粒既份量多,有10粒左右,黑椒味同牛柳絕配。燒牛舌亦顯功力,仍然juicy,每串有2塊,而且切得厚。清酒煮蜆亦唔錯,每碗有4隻,每隻都大粒,而且蜆肉冇沙,所以值得食完一輪再叫多輪。蟹粥確實有鮮味,另
大瀛喜有好多間分店,尼間係寫住"極尚",比普通大瀛喜更多選擇,而且銅鑼灣尼間空間大,舒服。另外,前離座或後入座有85折,折後每位$248放題必食刺身,如果一次過叫得多,會用大盤裝,上枱個陣好大煙由個盤傳上黎,裝飾埋。而叫得少,就普通一個小盤裝。刺身質素高,三文魚切得非常厚。有3款,另有帶子,魚類刺身。特色壽司各樣叫左一件,可以一啖放入口,抵讚。另外bar有自家製壽司可以夾。天婦羅炸蝦及紫薯仔,超級好食,炸粉薄薄一層,蝦肉彈牙唔會乾,而紫薯食落口,唔似炸過,入面係軟,大讚。不過因為紫薯飽肚,所以試一試就ok。蜜汁燒骨入味,燒得夠香。應該係唯一一款豬肉類食物,但出色。鍾意食羊肉既朋友,就要叫尼個。大大件羊鞍扒(?),同出面餐廳食既水準有得揮。甜酸炒蝦,我覺得同各種蝦比較,天婦羅炸蝦係第一,尼個係第二好食,而個人就麻麻地刺身蝦。甜酸蝦好開胃,一份有3件蝦,先泡油再炒,令蝦肉呈透明,爽口。炒牛柳粒既份量多,有10粒左右,黑椒味同牛柳絕配。燒牛舌亦顯功力,仍然juicy,每串有2塊,而且切得厚。清酒煮蜆亦唔錯,每碗有4隻,每隻都大粒,而且蜆肉冇沙,所以值得食完一輪再叫多輪。蟹粥確實有鮮味,另有南瓜蓉係入面,不過味道俾海鮮搶走。甜品種類算多,持續供應。而飲品種類非常多,更提供清酒,梅酒,唔飲凍飲既,可以飲熱柚子蜜,非常貼心。人多既話,有d好似房仔型式既位,一大班人暢所欲言,大聲講野都唔怕太擾人。
2018-05-18
香港有各色各樣既放題,價錢差唔多,所以揀"極尚",有多d類型既食物。前離座有85折。當日,book位就最好。放題首選尼間。每位$248 (下午5點半至7點半)。揀尼間餐廳主因係,有自助前菜/甜品/飲品bar。前菜有章魚燒,驚喜係章魚大粒。有炸薯角,葡撻。螺肉,八爪魚夠大粒。甜品既款式亦多,不過食熟食太飽冇全試,但水準ok。刺身擺盤有唔同風格,一大盤有氣飄出,華麗哂。帶子刺身最鮮甜,而三文魚厚身,比起平時食既更厚更大件。最期待係燒鰻魚,超級肥美,厚身,加上燒得入味,一口size。壽司/手卷/卷物方面,壽司飯夠細,大約正常女仔手指公仔,細細件唔會好快飽。而且有特製鰻魚玉子壽司。燒芝麻雞全翼必點,燒完唔乾,仲保留雞汁,熱食首選。仲有另一款七味雞中翼,bb辣,兩者比較,雞全翼好食d。吉列生蠔,即使放耐左,仍然脆口,入面仲係熱,不過蠔既size就唔算好大隻。最後雪糕任食,有自助式,旁邊有配料,特別係有gummy bear軟糖。雖然得雀巢牌子既杯裝雪糕,雪條,但有芝麻味雪糕已經足夠。當日既侍應非常好,不斷收走空碟,倒走骨盛入面既垃圾。剩番30mins會問你仲落唔落/有冇漏單。雖然最後食唔切天婦羅,

揀尼間餐廳主因係,有自助前菜/甜品/飲品bar

甜品既款式亦多,不過食熟食太飽冇全試,但水準ok。
刺身盤

當日既侍應非常好,不斷收走空碟,倒走骨盛入面既垃圾。剩番30mins會問你仲落唔落/有冇漏單。雖然最後食唔切天婦羅,侍應不斷幫我地追單,但我地見好飽,所以就取消走人。
2018-05-18
刺身盤