2021-10-31
大喜屋系放題係encore首選,無他質素好價錢親民! 今次我地去左銅鑼灣廣場一期嘅極尚大喜屋~好快手安排咗地方俾我哋坐低咗,佢咪就梗係要同大家黎個美食分類tour la ~ Round 1 刺身有齊所有大路嘢,三文魚帶子鮑魚甜蝦大蝦~Round 2 sushi類,有特色卷物,火炙系壽司三文魚和牛左口魚等等,最推當然係海膽手卷,海膽鮮甜份量多,叫多幾個就回晒本!Round 3 跟住就係特色料理,燒羊鞍西京燒比目魚、蜜汁牛柳粒,咖喱蟹等等~當中最推呢個香蔥炒鱔球,白鱔油炸過外皮脆口肉質彈牙,正正正!除左以上推薦食物,其實仲有啲串燒炸物同天婦羅咁,但太熱氣我就無叫喇~~ Round 4 除咗以上呢啲要落單之外,出邊其實都仲有好多料理湯品海鮮可以俾你揀當中推薦係啲海鮮,有蜆青口/另外仲有日式同韓式小食~~仲有湯品糖水等等!Round 5 食到最後梗係甜品時間,甜品首推佢哋嘅北海道牛乳奶凍,另外仲有我係唔同款嘅雪條雪糕,當中最推黑糖珍珠奶茶味雪條!!Round 6 final round!飲品有幾個大雪櫃嘅飲品比你慢慢揀啤酒果汁汽水茶咩都有,仲有清酒梅酒tim!
Round 1
刺身有齊所有大路嘢,三文魚帶子鮑魚甜蝦大蝦~
Round 2
Round 3
Round 4
Round 5
Round 6 final round!