2021-12-02 165 浏览
企響銅鑼灣一期、搵下食咩諗唔到,咁不如食放題,去到想食咩都得lunch $188 仲可以食三個鐘最後其實食個半鐘已經好飽、但可以坐到三點,幾好 hea 🤪估唔到日式放題都有凍海鮮串燒牛舌前後 encore 左三次🤤 燒完都好 juicy天婦羅蝦同蟹捧,熱辣辣新鮮炸起,放題都無話凍冰冰拎出黎 hea 你我個 friend 唔食鰻魚,我又自己 encore 左三次!厚身,好食刺身好新鮮燒雞翼又係必食嘩嘩嘩!呢個咖哩蟹不得了個汁好惹味!有兩隻蟹鉗,但⋯個殻無扑過、又無工具提供⋯牛肉鍋,大量菜、好想食碗飯花膠雞個湯好香,好濃放題黎講真心高質又唔漏單、仲出得好快所以個半鐘都飽晒甜品芝士蛋糕、泡芙、抹茶大福推介雪糕雪條因為是日太寒冷、我就無食飲品係勁多選擇,汽水、檸檬茶、純茶有就唔奇啦,連 asahi 都有得飲 wor 真係估唔到
企響銅鑼灣一期、搵下食咩
諗唔到,咁不如食放題,去到想食咩都得
lunch $188 仲可以食三個鐘
最後其實食個半鐘已經好飽、但可以坐到三點,幾好 hea 🤪

估唔到日式放題都有凍海鮮

串燒牛舌前後 encore 左三次🤤 燒完都好 juicy

刺身好新鮮

燒雞翼又係必食

嘩嘩嘩!呢個咖哩蟹不得了
個汁好惹味!有兩隻蟹鉗,但⋯個殻無扑過、又無工具提供⋯

牛肉鍋,大量菜、好想食碗飯

花膠雞
個湯好香,好濃

放題黎講真心高質
又唔漏單、仲出得好快
所以個半鐘都飽晒

甜品芝士蛋糕、泡芙、抹茶大福推介
雪糕雪條因為是日太寒冷、我就無食

午餐
  • 刺身
  • 壽司
  • 海膽手卷
  • 燒鰻魚
2021-12-02 84 浏览
想用二百多但可以吃到很多款日本美食一般第一個就會想到放題吃了幾間 都是大喜屋最得我心選了晚上6點至8點的時段 238一位平日夜晚都幾多人 不過上菜都很快 QR code落單夠方便有幾個大雪櫃 各式汽水 無汽飲品 茶 啤酒任飲還有熱飲 冷熱清酒 好多選擇吃放題第一件事就要點刺身叫了兩盤都很新鮮壽司選擇都不少天婦羅炸衣夠薄 吃了很多日本小甜薯串燒有好多款 牛舌必點放題都用牛舌芯 好有誠意芝麻雞翼都好好味 顧著吃忘了拍照燒銀鱈魚炸榴槤球剛剛炸起 外脆內流心 好重榴槤味 榴槤迷必吃
想用二百多但可以吃到很多款日本美食一般第一個就會想到放題

燒銀鱈魚
炸榴槤球
剛剛炸起 外脆內流心 好重榴槤味 榴槤迷必吃
2021-12-01 76 浏览
幾個月冇食放題趁媽咪生日又係時候放肆下今次去銅鑼灣嘅極尚大喜屋貪佢位置方便 地方又夠大呢度放題啲野食款式都好多最緊要完全冇漏單情況基本上落完單5分鐘就一定有得食刺身全部魚類都夠晒厚切油甘魚真係可以狂點好肥美油脂好夠 勁高質牡丹蝦都好正 出面食平極都十幾蚊隻想回本可以食多幾隻鰻魚蛋壽司好好味出面自助區都有好多野揀我就食左兩碗中華沙律放題必食 因為出面單點唔抵 呢度食番夠本如果你鍾意熟食 呢度都好多選擇食完咁多刺身 可以食番個雞湯暖下胃仲有花膠 咖哩蟹 燒蠔 天婦羅 串燒等等 樣樣都好正 咖喱蟹叫一份都有半隻 唔係太辣 大人細路都食到出去食400幾蚊嘅buffet都係食呢啲咋所以我鍾意嚟呢度放題 平一大截最後食埋甜品 真係飽到攬住個肚走
幾個月冇食放題

出去食400幾蚊嘅buffet都係食呢啲咋
所以我鍾意嚟呢度放題 平一大截

最後食埋甜品 真係飽到攬住個肚走

2021-11-29 143 浏览
平時去開同旺角尖沙咀個間,今次試下銅鑼灣先。打去訂位個接待同事態度好好,而且呢一間比起旺角樂天同尖沙咀殿,起碼都叫有人聽電話先🤣12點去到條人籠都好長,排左20分鐘就有位,重點啲位唔迫,唔會同隔離搭枱咁。其實一向食呢啲集團式放題質素同食物都差唔多,無咩特別,除非好差。海鮮冷盤有青口,蜆同小龍蝦,小龍蝦出左兩轉左右,我一次都拎唔到,然後就無出過。除左羊架太熟比較鞋口,個牛肉鍋甜到暈,雞軟骨乾爭爭之外都無咩特別。刺身今次都算新鮮,個炒鱔球仲幾好食添🤤每人188蚊呢個價錢都已經算平,之前dl左個飯糰app,會員生日內一個月食大喜屋集團放題,有半假優惠仲平,2個人埋單都係320蚊左右,不過留意淨係得午市用得架咋😊
2021-11-28
2021-11-28 101 浏览
今天秋高氣爽,正好行山,相約好友行龍脊,行完山後,朋友一早已book好位於銅鑼灣之 極尚大喜屋。想早啲回家休息,朋友book了五點鐘食。我們四個人剛好坐卡位,卡位好寬敞及 舒適。我們點了,魚生、鰻魚、炒鱔球、tempura、壽司、燒雞翼、燒菠蘿、雞軟骨、燒羊架、焗蠔、花膠、咖哩蟹、燒菠蘿、貓山王榴槤球、燒牛舌等等。我最欣賞就係個炒鱔球,好入味啲鱔好多肉又彈牙。老公好欣賞燒羊架,好有羊騷味。貓山王榴槤糖勁有呢個榴槤味,唔錯。 燒牛舌比較韌。咖哩蟹冇乜肉。魚生壽司等味道ok啦。其實款式都幾多嘅。甜品:我好欣賞這個東歐捷克嘅雪條,有脆皮、果仁脆皮及 coffee latte。但coffee latte嗰焦糖太甜。還有好多食物自己出去攞多到食唔曬。整體嚟講係唔錯嘅。況且落單冇甩底、食物好快到。

還有好多食物自己出去攞多到食唔曬。

整體嚟講係唔錯嘅。況且落單冇甩底、食物好快到。

2021-11-28
2021-11-27 85 浏览
平時我最鍾意食日本料理❤️如果食放題呢我就覺得更加滿足同埋選擇多啦又可以識到唔同嘅食物🤣最緊要就係夠新鮮,呢度嘅刺身三文魚同埋象拔蚌都超級正我覺得佢哋環境好舒服啦,同埋坐得都好闊落✌🏻最緊要就係嘢食超級快就上咗平時驚等得耐,呢啲快手嘅就超好🙈仲有呢而家冬天,放題最好就係佢仲有埋啲暖心嘅甜品🍮佢居然有熱牛奶🥛作為甜品仲有咖喱蟹,同埋唔同嘅特色壽司🍣我覺得鰻魚壽司最好味😋仲有海膽手卷都一定要食下🤣好耐之前同朋友食過都覺得唔錯,佢哋銅鑼灣分店嘅質素一樣咁好👌🏻
平時我最鍾意食日本料理❤️
如果食放題呢我就覺得更加滿足
同埋選擇多啦又可以識到唔同嘅食物🤣
最緊要就係夠新鮮,呢度嘅刺身三文魚同埋象拔蚌都超級正

平時驚等得耐,呢啲快手嘅就超好🙈
仲有呢而家冬天,放題最好就係佢仲有埋啲暖心嘅甜品🍮
佢居然有熱牛奶
🥛作為甜品

仲有咖喱蟹,同埋唔同嘅特色壽司🍣我覺得鰻魚壽司最好味😋
仲有海膽手卷都一定要食下🤣
2021-11-17 221 浏览
🎂同好朋友慶祝生日,佢話想去就近佢嘅日式放題。我好耐之前去過,有1 年多無去。 今次用手機落單,無乜漏單情況,亦唔使追單。🦐出面有海鮮,好似鮮蝦、青口同蜆肉,尚算新鮮。仲有少量熟食,麥樂雞、魚類等等,可以喺等緊食物時食住先。🍣而刺身款式大眾化,有三文魚、油甘魚、鮑片,赤蝦。壽司比較迷你,方便試多幾款,有花之戀、芝士燒玉子、鮑魚壽司等等。 廣島蠔醬料味突出。牛舌、雞翼同蒲燒鰻魚都係正常發揮,幾厚肉惹味。羊架燒得幾香口,唔會太羶。🍤炸物種類有常見嘅脆炸貓山王同紫芋丸,仲有少有啲嘅炸鮮奶。🥘🍲熟食中嘅花膠雞湯有一大件花膠,軟稔。🦀咖哩蟹香濃惹味,雖然無乜蟹膏,但蟹肉有啖啖肉。🥤食放題唔少得飲嘢,烏龍茶係解膩之選,而清酒同梅酒都係任飲。🍨我哋簡咗紅豆雪條同珍珠奶茶雪條,入面有硬硬地嘅珍珠,幾得意。

🍤炸物種類有常見嘅脆炸貓山王同紫芋丸,仲有少有啲嘅炸鮮奶。

🥘🍲熟食中嘅花膠雞湯有一大件花膠,軟稔。
🦀咖哩蟹香濃惹味,雖然無乜蟹膏,但蟹肉有啖啖肉。

• 焗廣島蠔
  • 羊架
  • 刺身拼盤
2021-11-09 301 浏览
以放題黎講,大喜屋可以迎合到不同年齡層既人,因為生冷野同熱野比例差唔多,雖然中意食刺身/壽司既你會有d失望,因為款式比較少,但另外熱食有特別,例如係蟹粥﹑咖哩蟹﹑花膠雞等,帶父母黎就最岩,除左食物,仲有唔同飲品,款式多,仲有熱飲,例如羅漢果茶﹑菊花蜜,但係甜品方面,主要有雪條,雪糕杯一時時,最搞笑係有個糖果區,有d軟糖供應。CP值高,仲要係連屋企人都岩,價錢都正常,$242每人(星期日5:30pm-7:30pm)
放題黎講,
大喜屋可以迎合到不同年齡層既人,
因為生冷野同熱野比例差唔多,
雖然中意食刺身/壽司既你會有d失望,
因為款式比較少,
但另外熱食有特別,
例如係蟹粥﹑咖哩蟹﹑花膠雞等,
帶父母黎就最岩,
除左食物,仲有唔同飲品,
款式多,仲有熱飲,
例如羅漢果茶﹑菊花蜜,
但係甜品方面,
主要有雪條,雪糕杯一時時,
最搞笑係有個糖果區,有d軟糖供應。
CP值高,仲要係連屋企人都岩,
價錢都正常,$242每人
(星期日5:30pm-7:30pm)
2021-11-05 268 浏览
朋友去食放題,估唔到八點幾都坐滿人,好彩有訂位。刺身款式唔少,唔會太重雪藏味,有基本嘅三文魚、甜蝦、希靈魚、鮑片之外,仲有回本之作赤蝦。壽司方面,除咗花之戀同火炙壽司,仲有幾有特色菠蘿蝦壽司,幾開胃。 少有地有鮑魚壽司同海膽手卷,都幾迷你,唔會太多飯。燒烤種類同普遍放題差唔多,有焗廣島蠔:醬料味道惹味。雞翼、蒲燒鰻魚、西京燒比目魚同樣水準唔錯。燒温室甜菠蘿開胃。 炸物嘅款式基本上齊全,天婦羅外脆內軟,炸鮮奶😍,滑嘟嘟,甜度適中。脆炸貓山王嘅榴槤味濃郁。熟食有小菜同鍋物。花膠冬菇:煙煙韌韌,放題質素嚟講算係過關。雪花牛肉鍋嘅湯底係壽喜燒,蔬菜同豆腐吸收曬甜味。最後,我哋食甜品同雪糕,有韓國雪條、Mega等。大櫃裝滿多款飲品任我哋簡。

2021-11-05 253 浏览
在社交平台看到有生日前後一星期半價優惠,打電話去問,確認係有既,但自己喺app操作找不到,whatsapp再問下,第一日無解決問題,第二日先覆話登記24小時後先有,好,我已經登記超過24小時都無,佢先話要生日後先收到,我原定係朋友生日前一日去,搞到無coupon,佢怪我信錯社交平台人亂噏,又怪我無早d打電話去問清楚, 如果我再早d問好,可以開新account,留個假生日,拎coupon先,而家趕唔切了,佢講到全部係我既問題,佢前一日放假,同事無好好handle wtsapp,居然全部怪我?我問過係有coupon,諗住大不了到時會處理到,點知原來操作如此繁複?佢放假了,同事就唔做野嗎?放假大哂嗎?是我的問題嗎?態度非常差,不聽我說話,佢有佢講,無幫我解決。以前去過,食物差勁,樣式少,環境差劣,但見在有半價,平平地先去下,結果咁樣,唔會去
2021-11-04 220 浏览
一路都知道大喜屋集團嘅放題都出名,每一個level嘅鋪頭都係超值之選。就係是最高級嘅之前,就揀咗第二高級嘅呢間極尚大喜屋試左先,當然係有驚喜冇失望啦!一入門口好多飲品呀!唔甜既茶去到有糖既可樂等應有盡有。行過少少酒區仲有幾隻品牌既啤酒同梅酒清酒,岩哂啲酒鬼!由以前寫紙仔去到以家電子落單,餐少左出少餐情況。由於太多嘢食嘅關係,我就重點推介下邊幾種食品啦。魚生方面必叫既赤蝦,又甜又Lim口,超級好食串燒方面必叫牛舌,有和牛質素,夠肥夠油香!天婦羅就唔使諗啦,全部都叫,個皮夠香夠脆又唔油。燒牛肉鍋都係一個唔錯嘅推介,牛都靚

由以前寫紙仔去到以家電子落單,餐少左出少餐情況。
由於太多嘢食嘅關係,我就重點推介下邊幾種食品啦。
魚生方面必叫既赤蝦,又甜又Lim口,超級好食
串燒方面必叫牛舌,有和牛質素,夠肥夠油香!
天婦羅就唔使諗啦,全部都叫,個皮夠香夠脆又唔油。
燒牛肉鍋都係一個唔錯嘅推介,牛都靚
2021-10-29
  • 梅酒
  • 刺身
2021-11-03 176 浏览
數數手指,原來都有半年無食過放題😶印像中,大喜屋集團一系列的餐廳都好抵食。 只需200幾蚊就食到10多款刺身、30多款壽司、天婦羅、串燒、40多款飲品和20多款甜品和雪糕,前菜小食和沙律都多不勝數!呢間更有飲品暖櫃去照顧不同需要嘅人選擇😍,真係好貼心。 刺身方面都encore了4轉🤣,赤蝦又大條又粗,真係好鮮甜肥美和腍口,其他刺身魚都好厚切和肥美🤤,款式多,某些質素更勝酒店🥳 壽司飯量少,食多幾件都唔怕塞漲個胃 天婦羅炸粉好薄脆,海老都食左幾條😁 串燒牛舌好幾厚切,油香豐腴又有咬口😋
數數手指,原來都有半年無食過放題😶
印像中,大喜屋集團一系列的餐廳都好抵食。

呢間更有飲品暖櫃去照顧不同需要嘅人選擇😍,真係好貼心。

壽司飯量少,食多幾件都唔怕塞漲個胃

天婦羅炸粉好薄脆,海老都食左幾條😁

串燒牛舌好幾厚切,油香豐腴又有咬口😋
2021-10-27
2021-11-02 254 浏览
收工突然好想食放題就同朋友揀咗食呢間,我地八點左右walk in入座都可以即刻入唔洗等食物方面種類都幾多,特別係刺身,好新鮮而且三文魚係厚切。另外壽司方面都好多選擇,細細舊可以一次叫多幾款嚟試又唔洗驚食到好飽。另外仲有串燒,炸物,天婦羅,熟食等等,嫌唔夠仲可以出自助區拎野食同飲品,種類都好多。最令人驚喜係竟然有個位係比人夾糖!第一次見放題有呢d🤣🤣即刻夾咗少少嚟試。呢度無論野食野飲定甜品種類都好多 下次一定會再encore😋
收工突然好想食放題就同朋友揀咗食呢間,
我地八點左右walk in入座都可以即刻入唔洗等
另外仲有串燒,炸物,天婦羅,熟食等等,
講起食放題好多時都會講起大喜屋,而我哋呢次嚟到位於銅鑼灣廣場一期嘅極尚大喜屋。餐廳夠哂大,無論自助區同埋佢哋嘅座位都好寬敞,夠哂舒服。依家落單都係用上QR CODE,非常之方便,唔驚話有漏單嘅情況,亦都可以睇返自己落過啲咩嘢。食物方面壽司當然要推介海膽手卷,佢哋啲海膽勁鮮甜,份量又夠,而且佢哋嘅飯量又唔太多,叫多幾客都唔會咁快飽。而佢哋仲有多款嘅火炙嘅壽司都好好味,燒過之後,油香逼哂出嚟,味道更加突出。熟食方面佢哋有好多好多款式,好似燒羊鞍,西京燒比目魚,蜜汁牛柳粒,各式嘅串燒,不同種類嘅炸物,多款酥脆嘅天婦羅等等,但係令人印象深刻,食唔停口想再encore嘅係呢款香蔥炒鱔球,佢哋嘅鱔用嘅係無咩細骨嘅白鱔,白鱔有經過油炸,所以佢哋嘅外皮好香脆,但係肉質仍然夠哂彈牙爽口,加埋香蔥同秘製醬汁爆炒,除咗鑊氣十足之餘,仲令鱔球變得更加惹味。飲品方面,有幾個大雪櫃嘅飲品比你慢慢揀,入面啤酒,汽水,各式嘅茶類都應有盡有,咁都滿足唔到你嘅話佢仲有清酒梅酒供應,唔想飲凍野嘅話,仲有各款嘅美式咖啡可以提供。食到最後梗係甜品時間,甜品首推佢哋嘅北海道牛乳奶凍,奶味勁濃,夠哂嫩滑,甜味適中。

餐廳夠哂大,無論自助區同埋佢哋嘅座位都好寬敞,夠哂舒服。
2021-10-31 5739 浏览
大喜屋系放題係encore首選,無他質素好價錢親民! 今次我地去左銅鑼灣廣場一期嘅極尚大喜屋~好快手安排咗地方俾我哋坐低咗,佢咪就梗係要同大家黎個美食分類tour la ~ Round 1 刺身有齊所有大路嘢,三文魚帶子鮑魚甜蝦大蝦~Round 2 sushi類,有特色卷物,火炙系壽司三文魚和牛左口魚等等,最推當然係海膽手卷,海膽鮮甜份量多,叫多幾個就回晒本!Round 3 跟住就係特色料理,燒羊鞍西京燒比目魚、蜜汁牛柳粒,咖喱蟹等等~當中最推呢個香蔥炒鱔球,白鱔油炸過外皮脆口肉質彈牙,正正正!除左以上推薦食物,其實仲有啲串燒炸物同天婦羅咁,但太熱氣我就無叫喇~~ Round 4 除咗以上呢啲要落單之外,出邊其實都仲有好多料理湯品海鮮可以俾你揀當中推薦係啲海鮮,有蜆青口/另外仲有日式同韓式小食~~仲有湯品糖水等等!Round 5 食到最後梗係甜品時間,甜品首推佢哋嘅北海道牛乳奶凍,另外仲有我係唔同款嘅雪條雪糕,當中最推黑糖珍珠奶茶味雪條!!Round 6 final round!飲品有幾個大雪櫃嘅飲品比你慢慢揀啤酒果汁汽水茶咩都有,仲有清酒梅酒tim!

Round 1

刺身有齊所有大路嘢,三文魚帶子鮑魚甜蝦大蝦~

Round 2

Round 3

Round 4

Round 5

Round 6 final round!

• 焗廣島蠔
  • 羊架