2021-12-14 103 浏览
自從上個月帶媽咪食過大喜屋之後,佢大讚,成日都嘈住要我地再帶佢去食。又係嘅,呢個價錢可以有唔錯嘅質素加上海量嘅選擇,係好吸引!今日係銅鑼灣工作完就帶埋媽咪去食,第一次食銅鑼灣呢間,晚市時段都幾多人,walk-in 都未必有位,記得預約啊!餐廳內裡非常闊落,自取區位置空間十足,而定疫情雖然緩和咗,但有足夠嘅社交距離都感覺安心啲。媽咪係酒鬼,最鍾意就係清酒梅酒任飲,今次佢飲咗5杯梅酒🤣媽咪大讚佢地嘅梅酒甜得嚟酒精濃度都好夠,又好香。我就最鍾意佢琳瑯滿目嘅飲品區,每次都唔能夠試晒咁多款飲品。海鮮區推介海蝦,肉質彈牙,新鮮清甜。青口略嫌味道偏淡,口感亦較硬。蜆不錯都幾甜,不過間中會有砂。燒物我地叫咗燒羊架、燒饅魚。兩款都十分推介,羊架烤得好香,羊騷味十足,肉質鮮嫩。唯一美中不足係無薄荷醬去陪襯。饅魚夠厚身,燒得好均勻。蟹粥好甜,有足足半隻蟹係裡面。刺身拼盤照舊高水準👍🏻

蟹粥好甜,
有足足半隻蟹係裡面。

刺身拼盤照舊高水準👍🏻