2017-04-10
星期日打算早啲開飯,早啲食完返屋企休息!😌上次喺葵涌廣場購物完,發現左呢一間雞煲烤魚火鍋店,俾佢廣告牌吸引住!見佢寫住:6:30前離座每位$100!😱見咁抵食,今次即刻來試一試!🤗😋我同男朋友兩個都好鍾意食烤魚!平時喺荃灣兩大出名嘅烤魚店食烤魚,平均消費都要$300左右落樓!今次任飲任食當然要食烤魚煲啦!同男朋友仔都唔食得辣,所以叫咗個走辣烤魚煲,落單待應姐姐好好,問我地想食咩魚,有三種魚可以選擇:脘魚,魽魚,仲有一種我唔記咗,最後我當然揀魽魚,因為比較少骨,肉質比較嫰滑好味!😋魽魚煲一上台,嘩!😛唔估到呢個價可以食到全條上嘅魚煲!心唸抵到爛🤗😍😎,淨係食一條烤魚我哋都已經返本!仲要可以任飲任食!男朋友仔咁不得不説!今次肥仔了!酸菜魚煲湯底夠晒味!魚夠鮮,夠滑!不錯!本身魚煲已經好多配料:有酸菜、豆腐卜、芽菜、娃娃菜、枝竹等等,講真食完條魚都已經飽左一半!跟住睇埋佢任任食嘅火鍋配料,包羅萬有,仲勁過一般火鍋放題!基本上你講得出都有講!有啲仲係你諗唔到添,有埋福麵,印尼撈麵,又係熟食,小食,糖水同雪糕任君選擇!👍🏻👍🏻其中每人仲有兩隻鮮蝦送,蝦係新鮮,味道鮮甜!我地兩個人食到唔捨得走,原
酸菜魚煲湯底夠晒味!魚夠鮮,夠滑!不錯!
其中每人仲有兩隻鮮蝦送,蝦係新鮮,味道鮮甜!
我地兩個人食到唔捨得走,原本打算18:30前埋單,但最後我地都係由17:00食到19:00先走!😅我哋兩個最後捧住個肚離開!都係每人$150到!👍🏻👍🏻😱💃🏻真心係平靚正!我決定下個星期嚟試埋豬肚胡椒雞煲!😋😋😍😍
任飲, 有好多款選擇
酸菜魽魚烤魚煲
魽魚原條上
肥牛
鮮蝦
手切牛都你任食!