2017-01-01 163 浏览
又到星期三 又同媽媽周圍搵食今晚近近地係葵芳搵到極品煮意餐廳有多元化嘅三合一選擇 雞煲烤魚同火鍋我地簡左最簡單嘅火鍋 湯底有川芎白止天麻魚頭湯鍋 勁香濃真材實料 真係成個魚頭係度餐前來一點小食 任君選擇款式方面都幾多 春卷幾好食火鍋料勁多款 好耐無見過咁多選擇嘅火鍋料足足放滿了兩個雪櫃 重要有出前一丁 正!打邊爐又點少得肥牛呢 的確多左少少肥重有魚片 菜 肉丸等等每次上枱嘅份量唔多 唔怕浪費食飽飽之後重有甜品食 雪糕無限loop
又到星期三 又同媽媽周圍搵食
真材實料 真係成個魚頭係度
餐前來一點小食 任君選擇
款式方面都幾多 春卷幾好食
火鍋料勁多款 好耐無見過咁多選擇嘅火鍋
足足放滿了兩個雪櫃 重要有出前一丁 正!
打邊爐又點少得肥牛呢 的確多左少少肥
重有魚片 菜 肉丸等等
每次上枱嘅份量唔多 唔怕浪費
食飽飽之後重有甜品食 雪糕無限loop
2016-12-23 179 浏览
Ok,150呢個價錢呢個質素,都無野好講了。夠雞味,,份量夠,多選擇。      。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
Ok,150呢個價錢呢個質素,都無野好講了。
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
無下次,食材很差無質素,牛肉豬肉太肥了,丸類睇見都唔想食,我一粒都無食。服務態度超差,其實餐廳係無咩人食好多空枱,千萬唔好相信top 10...個晚我哋過時,員工都叫我哋不要急,都無人食,但有位像似經理就非常惡,語氣唔友善地對我哋講「你哋已經超時了,再打,我就同妳熄爐。」
2016-12-13 316 浏览
去過北京和台灣食火鍋,好懷念這類任食火鍋的配料,酒水,前菜至甜品都份量十足,絕無欺場. 這家的雞煲可選擇不同口味和辣味,十分正宗,服務也不錯,最驚喜是糖水料足少甜,味道比自家做還好,前菜多選擇,飲料款式可比超市,超讚!真的回味無窮!

咸菜豬肚雞煲
木瓜雪耳低糖糖水
咸菜豬肚雞煲
木瓜雪耳低糖糖水
2016-12-08 2983 浏览
起D 出口行大約6-8分鐘,遠離葵芳廣場還有一個小舊區開不少食肆朋友起葵芳工作就照佢既提議在葵芳開飯喇網上剛好找到一間價錢完勝的任食就立馬訂位呢度你想叫鷄煲(五款)、烤魚(四款)、純火煱(三款)都得,簡直大包圍,想食咩就有咩鍋咁另外,亦可以加少少錢食好D因為比較夜食(約8:45PM),以為自己多多都食得,就叫左個祕制特式雞煲,睇下佢叫咁多樣野會唔會參差呢.....結果係點解會咁入味、咁香、咁好食平時食開出名既雞煲打邊爐,一個雞煲都要$160,配料就逐個同你計但呢度只需要$148,你食的是出色的雞煲打邊爐任食雞件細,醬汁重並帶微辣,雞件吸曬個味,啖啖都是醬汁香同時,份量也超級驚人,出面通常叫半隻雞兩個人,呢度係一隻雞兩個人,我地係飽到郁唔到了我地在個雞煲未來之前就四處找找看....有好多韓國飲品料,涼茶都有提供埋,亦有個啤酒櫃自己拎既...甚至,小食、涼菜都提供埋,真係岩曬我呢D愛小食既人炸春卷、薯角、鳳瓜都有架.....真係全方面照顧不同取向的食客肥牛、五花肉個D係要劃紙落單既,黎既份量不多,同埋脂肪層多,我地都只係叫左一次同時,順便留返D位食其他心急的我們已拿快熟快食的....總共有

朋友起葵芳工作就照佢既提議在葵芳開飯喇

網上剛好找到一間價錢完勝的任食就立馬訂位
另外,亦可以加少少錢食好D
結果係點解會咁入味、咁香、咁好食

但呢度只需要$148,你食的是出色的雞煲打邊爐任食

雞件細,醬汁重並帶微辣,雞件吸曬個味,啖啖都是醬汁香

我地在個雞煲未來之前就四處找找看....
甚至,小食、涼菜都提供埋,真係岩曬我呢D愛小食既人
同時,順便留返D位食其他
心急的我們已拿快熟快食的....
總共有兩個大櫃自己拎野食....
種類都幾多,各款魚蛋、餃子、牛柏葉、魷魚、麵類,一一都有.....真係比想像中之多

呢個價錢任食咁多,真係搵命博咁食....
LAST既雪糕
2016-11-28
2016-12-07 1825 浏览
因為住附近 成日經過都會見到 離遠睇就覺得好吸引❤️ 今日終於同朋友兩個去食下😚 今次簡咗平日8點半左右上到去 唔算多人 即刻有位 地方睇落都幾闊落💁🏻 我地兩個人安排咗張四人枱💕 呢間野有好多選擇 雞煲 烤魚 火鍋✨ 三合一 好似滿足緊幾個願望😬湯底有唔同味 滿足哂每個人口味 六個人以上仲可以揀三選二😲 認真自主度夠哂大 而我地就揀咗秘制極味雞煲 走辣 因為感覺食完雞煲打邊爐感覺最夾👍🏻👍🏻👍🏻打邊爐自然食食下就去拎野飲 啤酒 汽水 茶類 涼茶 咩都有 我就飲咗韓國蘆薈汁😁除咗三款主食 仲有幾款熟食: 有冷盤既三絲 有薯仔雞 有雞腳❤️ 等咗一陣就有 好快手 上菜速度算係好快🤓 呢個雞煲鍋令人好驚喜 因為平日一般係出面食通常係骨多好少有肉食 但呢間好足料 份量比較適合多人聚會 😚😚個雞煲有好濃既孜然味 d雞件好嫩口好入味😋 如果唔想淨係食雞煲 仲可以加湯打邊爐 火鍋配料有好多選擇: 有蔬菜 用一籃籃裝住 幾乾淨🤔 方法幾特別 唔洗自己夾又可以好易咁簡自己想要既菜👍🏻 我地就簡咗娃娃菜🙆🏻另外打邊爐邊可以冇牛肉🐮🐮🐮我地嗌咗兩款美國肥牛同五花豬腩肉🐷 兩款肉都份量幾多 可以隨便嗌 我地兩個
另外打邊爐邊可以冇牛肉🐮🐮🐮我地嗌咗兩款美國肥牛同五花豬腩肉🐷 兩款肉都份量幾多 可以隨便嗌 我地兩個人嗌咗三份 其實加埋佢本身既配料都夠哂豐富同滿足😬😬又夾咗粟米同南瓜同芽菜👇🏻
好既一餐緊係唔少得甜品👏🏻 有涼粉 啫喱同一杯雀巢雪糕🍦🍦 涼粉味道幾好味 可以自己加花奶加糖😆 算係平日比較少見既甜品😊
其實平時出面食雞煲🐔🐔 一隻雞都要差唔多二百配料飲品仲要逐樣計 而哩度二個人都係296 仲要唔洗加一 服務唔錯 員工幾nice 😛會主動問我地洗唔洗幫手影相😚😚 環境又唔會令人覺得烏煙瘴氣🔥 下次聚會可以encore🙆🏻
2016-12-03 1955 浏览
女友要求去葵涌廣場看平衫由新都會逛落葵涌廣場,花79+70+50買入3件上衫覺 得意忘形行到盛芳街本來上大家樂下午茶那知大家樂樓上有任吃 雞湯火鍋立即去8中這個時段,人稀少但有全包任吃火鍋餐130!(118加一 明碼實價)不是不奇怪如此低消費任用2小時喜愛吃火鍋的我們,實在覺得應化午茶為飯量5点入場食至7点,看看形態,首先映入眼簾芝麻或其他雪糕一杯雪櫃放滿籃子青菜熟食鳳爪薯條女友已餓,要求立即開飯我解說魽魚鍋在太子單点這味260元一條這裡是130*2什麼都包可樂韓國樂天蘆薈凍飲煲五花茶和所有蔬菜肉類手拍黃瓜韓炒粉絲川風辣椒醬我要求分開上怕友人太辣紅蕃茄蓮藕片,青菜涼瓜雪白墨魚丸粟米貢丸真是輕輕的我來了重了幾公斤,我揮一揮衣袖,只每人花了130元食到七彩偶然,5点吃了一次好好吃火鍋,下次就算正價最貴不過148元加一我記得也好就算我忘掉這個友人也不太會忘記因為吃到魽魚一味已值回票價。真的。
女友要求去葵涌廣場看平衫
由新都會逛落葵涌廣場,
花79+70+50

立即去8

這個時段,
人稀少
但有全包任吃火鍋
130!(118加一 明碼實價)
不是不奇怪

這個友人
也不太會忘記
因為

吃到魽魚一味
已值回票價。真的。

2016-12-03
  • 南瓜片
  • 冬瓜片
  • 蓮藕片
  • 墨魚丸
  • 魽魚鍋
2016-12-02 256 浏览
好朋友見面吹吹水,黎左葵芳行街,順便揾埋食,朋友話想食雞煲,就揾到呢間,地方都幾大,坐位都算舒服,好多一家大細黎食。 我地得兩個人食。 叫左沙窩雲呑雞。雲呑都算不錯,都算多,彈牙多肉。 雞件都算滑,不鞋口,不過份量就不算多。 另外有些肉可以任點黎食,我地叫左美國肥牛同鯇魚片。 美國肥牛都算有牛味,不過就好薄身,有點肥,鯇魚都算不錯。 有新鮮菜可以任拎。 其他食物種類都算多,有四五種丸類,午餐肉,牛肚,豬皮,豬血,素食有苦瓜,鮮冬菇,蕃茄,整體食物黎講都算乾淨整齊,可以食到你飽,飲品種類就不算多,不過有好多啤酒類
我地得兩個人食。
叫左沙窩雲呑雞。
雲呑都算不錯,都算多,彈牙多肉。
雞件都算滑,不鞋口,不過份量就不算多。
另外有些肉可以任點黎食,我地叫左美國肥牛同鯇魚片。
美國肥牛都算有牛味,不過就好薄身,有點肥,鯇魚都算不錯。
有新鮮菜可以任拎。
2016-11-02
2016-11-30 184 浏览
任食雞煲成巷成市,但味道四處不同,本人喜歡汁偏稠偏濃味,雞皮微燶,稱上美味!今次分享這間雞煲除了味道蠻好食外,自助吧食物模式更減小漏單,上菜慢等問題!中辣雞煲,但感覺只有小辣,香噴噴,雞剛好熟透,肉質嫩滑,十分野味!一藍藍蔬菜,既衛生又份量適中不會造成浪費!食物新鮮!蟹粉包,雞脾茹,苦瓜,脆肉瓜,正!自助吧食物選擇多,海鮮,蔬菜類,茹類,都應有盡有!“真的跟宣傳句一樣!“任飲任食 食到飽 兩小時!
一藍藍蔬菜,既衛生又份量適中不會造成浪費!
食物新鮮!
蟹粉包,雞脾茹,苦瓜,脆肉瓜,正!
自助吧食物選擇多,海鮮,蔬菜類,茹類,都應有盡有!

“真的跟宣傳句一樣!
“任飲任食 食到飽 兩小時!
2016-11-28 253 浏览
中學同學係外國返嚟一聚餐,天氣轉凍就去咗食雞煲,朋友介紹呢間平靚正就去試吓啦。入到去環境幾好整間成間店都幾大下,我地四個人坐去係卡位,個場都幾大好,唔使book都有位坐。分咗幾個時段每個時段係唔同價錢,最平6:30前埋單都係$100,原本諗住食七點九之前嘅時段,但係同學遲咗嚟咁就食最貴嗰個晚餐時段,不過都係$150左右。有幾種雞煲或魚煲俾揀,我哋揀咗極品雞煲同學唔係幾食得辣所以帶咗少辣,肉類任點,跟住出面有得自己拎丸類、菜、菇嘅嘢食仲有熟食同埋飲品都係任拎,款唔算多,但呢個價錢算係咁,最尾我地都食到好飽。
秘製極品雞煲
2016-11-28
秘製極品雞煲
2016-11-27 1613 浏览
麻辣雞煲掀起了熱潮後,仍然有種心癮再不停去食。其實每一間雞煲的味道都不一樣!今晚到葵芳嘗試一間任飲任食的雞煲,要行樓梯上2樓,當走到1樓時,已經聞到陣陣的雞煲香味!大約8:30pm,店內非常熱鬧,全場已坐滿,幸好我們2位有訂座,跟隨著這熱鬧氣氛,心情也變得更好。陣陣的麻辣香味,更令我食慾大增!再看看人家枱上的食物,使腳步更快進入座位!這間「極品煮意」是任飲任食2小時,只需$148!原來除了主打招牌極品的麻辣雞煲之外,還有其他味道的雞煲選擇,正所謂「有辣有唔辣,任君選擇」!即使不想吃雞煲的話,還有明爐烤魚和火煱湯底選擇,看到很多食客都有選擇烤魚,賣相也非常吸引!今次第一次來光顧,當然要先試這個招牌極品雞煲吧!當等待雞煲的時候,侍應很熱誠地對我們說:「外面有各款飲品及其他火煱材料可以自取。」老實說,當時全場已爆滿客人,基本上都忙過不停!員工還能在這個時候顯示出細心的服務態度!必定要讚一讚!飲品方面選擇眾多,有三個大雪櫃放置,除了基本的汽水之外,還有其他特式飲品,而且有店內自家制的健康小糖五花茶!秘制極品雞煲雖則是二人,原來份量都不少喔!當雞煲滾起時,一打開蓋子,香氣四溢!雞件厚肉,入味得來
麻辣雞煲掀起了熱潮後,仍然有種心癮再不停去食。
其實每一間雞煲的味道都不一樣!

這間「極品煮意」是任飲任食2小時,只需$148!

今次第一次來光顧,當然要先試這個招牌極品雞煲吧!
。」
的服務態度!必定要讚一讚
秘制極品雞煲

雞件厚肉,入味得來夠惹味,又不會過度濃郁!味道不錯!雞件肉質彈又滑,雞皮與雞肉之間很多肉汁
。最緊要是一件件完整而無碎骨!吃得爽快!
肉類的食物是落單形式,基本上都即點即到,沒有漏單!肥牛看起來很薄身,但沒有鬆散,入口都不錯,有牛肉味!
基本上吃完雞煲,再加入清湯打邊爐,味道仍然夠!
至於其他火煱材料總括都新鮮,而且不停會添加!
各種菜類,蕃茄,瓜類,丸類,粉麵,箘類,牛柏葉,墨魚仔,魚肚,水魷,鵝腸,豬紅……
另外還有餐前小食,熟食,熱糖水等自助供應,
我們有試麻辣拍青瓜,白雲鳳爪…開胃小食,青瓜新鮮爽脆麻辣,鳳爪小辣入味,很醒胃的冷盤!
至於這個鯇魚骨腩,雖然是新鮮的,但稍為小了一點
! 希望下次會改變一下體積吧!
鯇魚片
吃飽後,甜品也有一個自助雪櫃,有Q彈的啫喱杯,涼粉,還有雀巢雪糕杯!
以$148
這個價錢, 真的吃到飽
,果然非常豐富,十分超值!而且雞煲的味道的確是不錯!
下一次來必試烤魚!
2016-11-27 203 浏览
天氣突然轉凍,最好就係食火鍋,而又唔想單叫火鍋咁簡單,雞鍋又食到有點厭,烤魚鍋就最好選擇,難得一間店有齊多樣選擇,有同辣度選擇,就叫左個麻辣酸菜烤魚中辣,有齊基配料,師傅亦很有心思,將魚分2邊,不用自己翻魚,魚亦非常鮮味,辛辣剛剛好,豬皮好入味及爽口,食完烤魚亦可以到自助吧夾野食,推介鮮牛肉,超滑及新鮮,仲有多款飲品選擇。最重要咁多多都係平民價,百令蚊一位咋,低
2016-11-27 191 浏览
天氣突然好凍,決定去打邊爐暖一暖啦!好少會有火鍋店係食雞煲同烤魚既,一於就去試一試啦一入到店環境好大好舒適,有別於一般酒樓逼到喊咁!所以第一個感覺係好舒服嘅揀選鍋底嘅選擇都好多,我地見咁凍就食一食辣吧!點了麻辣酸菜烤魚做鍋底。麻辣酸菜烤魚中辣真係好正,麻辣嘅香味好濃,而且有兩條魚俾我地,入面都好足料嫁,唔會一路食一就無晒味。條魚非大條,唔會好多骨,而且骨都非常粗,可以好放心大口大口食。餐廳主張自助,由湯底到配料都係全自助。配料嘅種類都好多,麵食都有好多款。就算係食素菜嘅朋友都唔洗擔心,真係有好多素食配料。

2016-11-26
2016-11-26 1039 浏览
葵涌廣場係所有年齡層都岩既購物天堂。終於夾到同妹妹一齊放假,約定去葵涌廣場整甲,食酸辣粉,逛街逛個夠本!!!由2點玩到7點。。都咪話唔誇張!女人既購物能力同行街耐力真係唔睇得少。行到腳軟,買到窮哂,好想坐下食餐好既~就係葵涌廣場對出條天橋過對面,就有間火鍋雞煲一入門口已經聞到好香辣雞煲味~~仲見到呢d川味涼拌小食真係超正!!個鍋又未到,夾住d小食醫下肚先!酸酸辣辣 開胃小食,好好味呀因為我地兩個都咳唔食得雞,所以點左個麻辣魚試下。條魚好大條啊而且煎過先放落去煮,香口d又無咁易煮爛一上個鍋已經好香 流哂口水!問左店員 呢條係大魚,骨較少而家幼細,肉好鮮,好嫩滑!用黎做麻辣魚全條上簡直一流鍋入面仲有粉絲,菜,蘿蔔,豆卜等配料,食哂都唔洗叫餸,夠哂飽。出面除左有雪糕甜品之外,仲有糖水選擇。今晚咁凍,雪糕真係食唔到,食番碗蕃薯糖水暖下胃先兩姊妹既開心時光過得特別快,飲飽食醉齊齊返屋企做豬嚕

一入門口已經聞到好香辣雞煲味~~仲見到呢d川味涼拌小食
真係超正!!
而且煎過先放落去煮,香口d又無咁易煮爛
一上個鍋已經好香 流哂口水!

兩姊妹既開心時光過得特別快,飲飽食醉齊齊返屋企做豬嚕
2016-11-25 164 浏览
今晚同朋友兩個人黎食,一坐底就叫左要加錢既蠔、牛頸片、墨魚滑同聖子,好快就黎左蠔、墨魚滑同聖子,本身好地地都覺得呢間幾好唔錯,好開心咁食到一半去加水見到隔離枱碟牛先記得我地有叫到但無黎過,咁就問人係咪漏左,諗住如果係就取消唔要,點知佢同我講頭先已經黎左,仲好肯定黎齊哂!咁我同我朋友都好肯定我地無食過牛肉咁就問佢係咪搞錯左喇。點知佢d同事(起碼4,5個)行哂過黎話肯定個同事有拎過黎,仲話見到放左係我地張枱,咁我地真係見都無見過,食都冇食過就梗係話睇返cctv喇,佢就話即時睇唔到要第二日先得,又話可以留底電話睇完通知返我但宜家要照比左錢先,咁我都接受左,諗住起碼睇完可以肯定我無食過先退返$!咁我地以為完左喇,點知佢之後拎返碟牛過黎同我講:算喇我當你地無食過比返碟你! 之後又即時細細聲話明明俾左又話冇俾過,明明見到佢地食咁講。哇!咩叫當無食過?宜家姐係我錯丫?最後我地決定唔食個碟牛,$照俾,因為我覺得我地冇錯,我地唔係為貪佢個$68便宜,而係佢地由頭到尾冇俾過牛肉但話我地食左,唔通我地連自己食過乜都唔記得!ps佢地d態度一開始就好差!
ps佢地d態度一開始就好差!