兩星期前,第一次食呢間雞煲+任食火煱,覺得都ok, 埋單後收到張'每人減$10既coupon (1個月內有效+只可晚上9:30入場才可用)。尋晚行開葵芳就諗住用埋張coupon食多次,晚上1000入場,食物正常,同上次差唔多。但當埋單時,收銀阿姐態度堅令人生氣,亦令我決定以後不會再來。當我地拎張coupon到cashier埋單,收銀阿姐話唔用得,要一入場既時候講明要用coupon先用得。我知道coupon通常都好多限制,所以我即刻翻轉張coupon指住第一點寫明'付款前出示' 喎,佢呆左又話,打左單轉唔到,我話埋單前拎左張coupon出黎架啦,但侍應冇攞,就咁嗌要埋單。收銀阿姐堅持唔俾用,最過份既係佢最後話,'咁你地兩個比少$20囉,我自己攞$20出黎填數。' 當然我地話唔駛,照比原價。收銀阿姐先笑住猛咁話,coupon留番下次用,下次用。張coupon仲有兩星期就过期,下次用??!!點解客人跟足條款用coupon,但好似好錯咁呢。埋單兩位$348, 每人減$10其实好少,講真前一個/後一個時段都可減到呢$10啦。俾coupon客人係想客人再次光顧,但如果極品雞煲餐廳真的不想客人用co

俾coupon客人係想客人再次光顧,但如果極品雞煲餐廳真的不想客人用coupon的話,可選擇唔派,連print coupon既$$都不用花。再加上收銀阿姐既態度,客人好難再有下次。

2017-01-27
$174 (宵夜)