2019-05-09 165 浏览
旺角女人街真係好多食店, 地舖多之餘, 連樓上舖都有, 今日就同朋友燒韓燒, 質素不錯, 抽氣系統做得好好, 唔會覺得煙, 真心讚!韓式牛骨湯,  湯底雪白香濃, 在舌尖上漾著肉味與淡淡奶香, 唔使去韓國都得到高級享受, 正!辣汁五花肉, 肉感更豐富,也能鎖住肉汁,燒香後是難以拒抗的美味燒肉店不少得的當然是五花八門的伴菜,和用來吸收肉汁精華的蔬菜。牛肩肉全部都不經醃製,原汁原味的油花分明,味道濃郁、層次豐富,也絕不乾柴,口感幼嫩又多汁!

2019-05-05 152 浏览
今日小編黎到旺角食韓國野!🇰🇷6點半黎到,吾算full。7點之後就陸續多人要等位嚕。🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♂️可以選擇燒烤同吾燒,兩樣一齊又得!😆小編同友人就點左幾樣特價餐,真係好抵食呀!🤩前菜已經贏左,有成6個小菜。平時啲韓國餐廳最多都係3個小菜。小編最like佢既蘿蔔醃酸,好開胃嫁!👅1. 海鮮煎餅煎餅正常發揮,無咩特別。香脆可口,略嫌粉餅有點厚。2. 辣炒五花腩肉推薦!有大大件為數4左右既五花腩,醃得好入味。泡菜吾太辣,帶少少甜味,岩曬吾食得辣既小編!輕鬆送曬一碗飯!😋😋3. 豆腐湯飯豆腐非常嫩滑!湯入面有蜆,翠肉瓜,金茹等。上菜既時候都仲係滾嫁。4. 炒粉絲粉絲都十分入味,吾乾身。多葱多菜,不過啲肉就係肥豬肉。😅成餐飯食到勁飽,最後埋單都只係$236 兩個人! 好抵呀!😲
今日小編黎到旺角食韓國野!🇰🇷
6點半黎到,吾算full。
7點之後就陸續多人要等位嚕。🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♂️

可以選擇燒烤同吾燒,兩樣一齊又得!😆
小編同友人就點左幾樣特價餐,真係好抵食呀!🤩

前菜已經贏左,有成6個小菜。
平時啲韓國餐廳最多都係3個小菜。
小編最like佢既蘿蔔醃酸,好開胃嫁!👅

1. 海鮮煎餅
煎餅正常發揮,無咩特別。
香脆可口,略嫌粉餅有點厚。

2. 辣炒五花腩肉
推薦!
有大大件為數4左右既五花腩,醃得好入味。
泡菜吾太辣,帶少少甜味,岩曬吾食得辣既小編!
輕鬆送曬一碗飯!😋😋

3. 豆腐湯飯
豆腐非常嫩滑!
湯入面有蜆,翠肉瓜,金茹等。
上菜既時候都仲係滾嫁。

4. 炒粉絲
粉絲都十分入味,吾乾身。
多葱多菜,不過啲肉就係肥豬肉。😅

2019-05-02 153 浏览
出面食好多韓國菜其實都唔係好正宗 但係呢度嘅蟹 同埋粉絲都好夜魅我特別鍾意佢個粉絲因為佢炒得好濃味同埋入面有牛肉 另外去嘅前菜都好足料 有好多唔同嘅選擇除咗粉絲之外 泡菜飯都係另一個好嘅選擇 佢嘅配料配搭得唔錯同埋有啲泡菜醬 🙈 燒肉方面我全部都叫咗牛 牛肩肉最好食 牛粒都好好食 yip料方面做得唔錯應該係一早已經yip好因為好入味 燒完出嚟仲有啲肉汁同埋醬料另外呢度嘅服務都好好如果你燒燒下覺得太lone 仲可以叫佢換咗佢 飲品方面會推介桃味同埋葡萄味嘅有氣飲品

2019-05-01 113 浏览
好少落旺角食嘢,原來隱藏響女人街嘅樓上餐廳都有好好味嘅韓國菜,唔係朋友帶來真係唔識!雖然係響旺角,但價錢好平!前菜已經有六小碟,味道全部正常,泡菜好好食!唔會過咸!食韓國菜當然想食燒肉!我地點左一份牛肋骨肉,估唔到份量有咁多!牛味濃郁,醃的味道剛剛好唔會死鹹。另外呢一份豬肉都好新鮮,食得出有豬肉嘅鮮甜。呢一份豬肉燒完之後用生菜包住食中和油膩感。生菜可以叫職員添加,職員態度好好!值得一讚。人蔘雞湯份量亦都好多!湯底好清甜!
雖然係響旺角,但價錢好平!

前菜已經有六小碟,味道全部正常,泡菜好好食!唔會過咸!

生菜可以叫職員添加,職員態度好好!值得一讚。

人蔘雞湯份量亦都好多!湯底好清甜!

2019-04-29 129 浏览
自上次黎梨滿園食野之後,一直對佢既韓國菜念念不忘,因為其他店食唔翻呢度既正宗韓國味必食海鮮煎餅,好大塊,而且煎到外脆內軟,加埋個特別醬油,真係勁好食。我地一行幾人仲叫左燒肉set,d肉醃得夠入味,而且肉質都幾好,唔係出面cheap cheap 肉。加埋生菜同配菜等等一齊包住,一啖食落口好滿足。醬油蟹又係撈飯既最好配搭,滿滿既蟹膏再加埋紫菜,大推薦!係最好食既組合。另外炒粉絲都幾好味,唔會炒到好油。整體但為係好滿足,食左餐好正宗既韓國菜,值得再黎!
另外炒粉絲都幾好味,唔會炒到好油。
整體但為係好滿足,食左餐好正宗既韓國菜,值得再黎!
2019-04-24 68 浏览
暑假book咗機票去韓國,上網睇咗好多人去邊度食韓燒比較正,搞到自己條韓燒引出晒嚟,就叫埋幾個朋友一齊去旺角食韓燒韓燒又點少得前菜叫咗一碟燒牛肉同燒雞肉,見到店家將牛肉同雞肉醃好,而且份量都唔少係燒嘅途中店員教我地可以用生菜蒜頭大豆醬去食,會令油膩感去除一半,你食落都唔會覺得咁油膩另外我重點多咗一個人蔘雞湯,材料都好充足,聞落去勁大浸人蔘味,店員叫我地可以放少少鹽落去提鮮,而且會係你面前將雞隻剪開,雞肉好滑好幼,我就覺得個湯淡味左少少

韓燒又點少得前菜

好耐冇食韓燒,所以今晚專程為食韓燒去到旺角! 本來想試下醬油蟹,不過朋友不食生野,所以我地就點左 烤無骨雞脾肉($68)、辣汁五花腩肉($78),黎韓式燒烤 🔥 燒烤配在生菜、同埋一碟醃過既蔥條生菜粒,仲有烤肉醬。配料可以免費任加,咁就唔使就住食,因為d肉既份量很多另外,點左一個紅燜牛肋骨($78),呢個跟一碗飯!呢個牛肋骨真係要大讚,燜得十分入味,個底仲有蘿蔔,蘿蔔都好入味,甜甜香香的👍🏻👍🏻👍🏻 而且只係$78,係尖沙咀食的話可能就要$158價錢! 而且侍應服務好週到,會同我地講解點食,又會好細心留意幫我地加茶、執野👍🏻👍🏻餐廳好大,座位都好闊落,好舒適,呢個價錢,十分抵食,如果想要韓烤感覺,十分推薦👍🏻👍🏻
好耐冇食韓燒,所以今晚專程為食韓燒去到旺角!

2019-04-18 97 浏览
🇰🇷 平民韓國料理發現旺角通菜街真係好多野食 今次走上樓上食韓國菜睇menu都好似唔貴 試下質素點先😏落order後 店員好快手就拎左六小碟俾我地啦!有我最愛嘅泡菜同芽菜 起等食嘅期間開胃下🥰✨ 肉類拼盤 有齊豬、牛、雞豬五花好正 慢慢燒 燒到皮脆肉嫩再加埋生菜 生蒜 泡菜 豆瓣醬 開胃又唔怕肥😏✨ 辣海鮮豆腐湯熱辣辣嘅豆腐湯 飲落順口 裏面仲有大量蔬菜 蜆肉加埋白飯飯 一流✨ 泡菜煎餅煎餅煎得香脆可口 啖啖泡菜味好似置身於韓國甘😍✨ 韓國提子汁 啖啖果肉🍽 梨滿園韓國料理🔎 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓
🇰🇷 平民韓國料理
發現旺角通菜街真係好多野食 今次走上樓上食韓國菜
睇menu都好似唔貴 試下質素點先😏

落order後 店員好快手就拎左六小碟俾我地啦!
有我最愛嘅泡菜同芽菜 起等食嘅期間開胃下🥰

✨ 肉類拼盤 有齊豬、牛、雞
豬五花好正 慢慢燒 燒到皮脆肉嫩

✨ 韓國提子汁 啖啖果肉
🍽 梨滿園韓國料理
🔎 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓
2019-04-18 84 浏览
好耐冇食韓燒,所以今晚專程openrice 搵間抵食既為韓烤我地就點左 烤無骨雞脾肉、辣汁五花腩肉用黎燒燒烤 🔥 配料跟埋生菜🥬、bbq醬,而且可以免費任加,因為d肉既份量很多,唔使就住食👍🏻👍🏻另外,我地都點左一個紅燜牛肋骨,跟餐送左一碗飯!呢個牛肋骨十分出免,燜得十分入味,蘿蔔都燜好入味,個汁係甜甜地👍🏻👍🏻👍🏻 價錢只係$78,超值而且侍應服務都好細心、週到。餐廳座位都好闊落,坐得好舒適,十分推薦

又平又抵食既韓國菜😉一入到黎已經feel到好親切既感覺,侍應姨姨好似d阿豬媽咁好客,俾左個menu叫我地慢慢揀,見我地揀左好耐又會行埋黎介紹下,問我地有咩唔食😆同一般韓國餐廳一樣,等緊主菜時都有6碟前菜冷盤。肉類拼盤呢個韓燒拼盤有豬,雞,同牛。跟大生菜同豆瓣醬,最適合和燒好既肉類夾埋一齊食,食落冇咁油膩呀。辣海鮮豆腐湯好貼地既菜式。平時冬天去韓國,簡簡單單食碗熱辣辣既湯已經好享受。配白飯一流泡菜煎餅好大塊泡菜煎餅呀~薄薄既餅皮包住微辣既泡菜👍韓國提子汁😍好鍾意果汁入面有果肉,其實我分唔到係果肉定蘆薈😂不過一路飲一路有野咬感覺好正食到最後姨姨走黎問我地夠唔夠飽,洗唔洗食多d,好似媽媽咁呀❤🤣好鍾意d咁有愛既服務態度
又平又抵食既韓國菜😉

同一般韓國餐廳一樣,等緊主菜時都有6碟前菜冷盤。

肉類拼盤

辣海鮮豆腐湯

泡菜煎餅
好大塊泡菜煎餅呀~薄薄既餅皮包住微辣既泡菜👍

2019-04-06 95 浏览
店鋪位於旺角女人街窄巷大廈內,即是充斥劣質日式放題重災區,餐廳不斷取替,今日同男友大大去一戰韓國餐廳-梨滿園。店內環境寬敞,裝潢佈置簡約,所以都坐得幾舒服。眼見選擇太多,食物份量又太多,仲要好有驚喜,大部分亦是水準之作。不單是食物選擇多,飲品啤酒都好多選擇。餐廳佈置簡約,行入餐廳內,便閒到濃濃燒肉味,立即有食燒肉的衝動!絕對係韓式的感覺今晚同男朋友仔2人叫左個2人套餐。韓式大醬湯大醬湯送飯一流 有豆腐同腩肉加埋再大醬汁一齊食 仲有金菇 夠曬飽肚又健康烤牛肋骨肉 牛肉新鮮 厚身 蘸得岩岩好 食落爽滑 配上餐廳特製醬汁 好味!非常推介點這個味道得以提昇五花腩肉厚 再加上生菜 醬料 一齊食 效果唔錯整體食物質素頗高 性價比不錯 冇令我失望 始終餐廳位置不算上乘 但食材環境手藝絕對合格
今日同男友大大去一戰韓國餐廳-梨滿園。

店內環境寬敞,裝潢佈置簡約,所以都坐得幾舒服。

不單是食物選擇多,飲品啤酒都好多選擇。

絕對係韓式的感覺

今晚同男朋友仔2人叫左個2人套餐。

韓式大醬湯

整體食物質素頗高 性價比不錯 冇令我失望
始終餐廳位置不算上乘 但食材環境手藝絕對合格
2019-04-03
2019-04-06 91 浏览
店鋪位於旺角女人街窄巷大廈內食肆,林林印象還停留在5,6年前,即是充斥劣質日式放題重災區,餐廳不斷取替,今日同男友大大去一戰韓國餐廳-梨滿園。店內環境寬敞,裝潢佈置簡約,所以都坐得幾舒服。眼見選擇太多,食物份量又太多,不想浪費食物。食物亦是水準之作,不單是食物選擇多,飲品啤酒都好多選擇,炸雞加啤酒係下一次預設餐,唯有下次再來吧。餐廳佈置簡約,行入餐廳內,便閒到濃濃燒肉味,立即有食燒肉的衝動!絕對係韓式的感覺食物方面韓式大醬湯大醬湯送飯一流 有豆腐同腩肉加埋再大醬汁一齊食 仲有金菇 夠曬飽肚又健康烤牛肋骨肉 牛肉新鮮 厚身 蘸得岩岩好 食落爽滑 配上餐廳特製醬汁 好味!非常推介點這個味道得以提昇五花腩肉厚 再加上生菜 醬料 一齊食 效果唔錯整體食物質素頗高 性價比不錯 冇令我失望 始終餐廳位置不算上乘 但食材環境手藝絕對合格

店內環境寬敞,裝潢佈置簡約,所以都坐得幾舒服。
眼見選擇太多,食物份量又太多,不想浪費食物。

絕對係韓式的感覺

整體食物質素頗高 性價比不錯 冇令我失望
始終餐廳位置不算上乘 但食材環境手藝絕對合格
2019-04-03
2019-04-06 63 浏览
前幾日同朋友出開旺角,就揀咗呢間餐廳食韓國嘢啦❤️❤️我哋三個大食嘅女仔叫咗一個四人餐share,最後食到勁飽🙈🙈烤肉雜錦拼盤呢個拼盤包括左有牛舌、牛肉、雞肉同埋五花肉,牛舌食落好爽口,牛肉味都好濃牛肉味,雞肉腌製得好嫩滑,食落一啲都唔鞋,五花肉既油脂都分佈得好好,食落好重油香🤤🤤泡菜煎餅煎餅嘅份量好大,而且好濃泡菜味,而且煎得啱啱好,小小脆口😚😚鹽燒鯖魚鯖魚一啲腥味都冇,而且魚肉都好鮮嫩👍🏻👍🏻配上檸檬汁感覺更加新鮮韓式薯仔雞鍋雞鍋嘅份量超大,薯仔好入味,而且雞肉同樣都好鮮嫩,個汁嘅味道啱啱好唔會過鹹,配埋白飯食啱啱好

烤肉雜錦拼盤

泡菜煎餅

鹽燒鯖魚

韓式薯仔雞鍋

2019-04-05 65 浏览
喺香港食韓國野係比較貴,呢間韓國餐廳既二人烤肉套餐只係兩舊幾水性價比好似不錯,就入左去食啦~首先佢上左個湯,都係平時去韓國餐廳飲開既嗰款湯,好快佢又上左六小碟前菜,有芽菜、南瓜、白菜、泡菜,薯仔絲等,開胃又好吃,仲有得不停refill~~主菜來了~有五花腩,牛同雞,侍應建議我地啲肉可以包菜食同埋最緊要加麵豉醬~~五花腩肥瘦均勻,連菜食簡直一流!牛同雞都好好味~佢另外仲有碟年糕,唔太辣,軟硬度適中,仲要大大碟,食到好飽~~~佢仲有野飲tim~ 叫左罐粒粒桃汁同埋韓國米酒~~米酒超級大支!最後飲唔晒拎左返屋企🙊
喺香港食韓國野係比較貴,
呢間韓國餐廳既二人烤肉套餐只係兩舊幾水
性價比好似不錯,就入左去食啦~
2019-04-05 52 浏览
成日都聽朋友講話女人街好多正嘢食,今次黎依間食韓國嘢,又幾多嘢食同抵食喎。我哋叫咗二人套餐,首先會上咗六碟前菜。有南瓜,白菜,泡菜,馬鈴薯條,芽菜同酸蘿蔔條。肉就有五花肉,牛同雞。味道好好,雞就算係烤完都好嫩滑。另外仲有配生菜,大蒜同麵豉醬,老闆娘好熱心咁教我地點包先最好食👍套餐入邊仲有炒年糕或者粉絲可以揀,我哋就揀咗年糕。年糕夠Q彈而且唔會好辣,仲有翠玉瓜,菇同魚片喺入邊。飲品方面就叫咗韓國桃汁同埋酒。

肉就有五花肉,牛同雞。味道好好,雞就算係烤完都好嫩滑。

飲品方面就叫咗韓國桃汁同埋酒。