2021-02-02
由於疫情同限聚令無左晚市,朋友同我提早慶生。我地去左旺角T.O.P食韓國野。我地都想食下燒烤同埋小菜泡菜青花魚 $78朋友喜歡食魚,我鍾意食泡菜,所以點左呢道(Why not both)黎試下。青花魚入左泡菜味,都幾特別。左: Pineapple soda ; 右:magic soda (倒入糖漿會變色)我叫左杯pineapple soda 酸酸甜甜夠開胃;朋友杯magic soda 就好夢幻!是日·雪下覓炙 (5款部位)由左至右有:西冷、牛小排、牛腹肉、上胸肉,以及方切和牛。一次食曬五款唔同滋味。好耐無食韓國🇰🇷燒烤見到都開心燒完點配料,再用附上既生菜包好食,食出外脆內嫩既滋味。柞木甕漬牛肋骨 呢款韓式風味比較重,有濃郁既韓式燒烤醬製成,配生菜一齊食可以中和濃味既醬汁,平衡一下口感。賣相一流甜辣炸雞 呢款係韓式炸雞入面,算比較新鮮,我同好友都讚嘆個個酸酸甜甜既口味。仲有蓮藕外脆內軟,好有口感又開胃。炸雞新鮮又香口。雞蛋蛋糕口感似台灣既蜂蜜蛋糕,鬆軟好吃。
我地都想食下燒烤同埋小菜
泡菜青花魚
泡菜青花魚 $78
梳打(左:Pineapple soda; 右: Magic Soda)
是日· 雪下覓炙 (5款部位)
是日·雪下覓炙 (5款部位)
由左至右有:西冷、牛小排、牛腹肉、上胸肉,以及方切和牛。
一次食曬五款唔同滋味。
好耐無食韓國🇰🇷燒烤見到都開心
燒完點配料,再用附上既生菜包好食,食出外脆內嫩既滋味。
柞木甕積牛肋骨
柞木甕漬牛肋骨
賣相一流
甜辣炸雞
甜辣炸雞
雞蛋蛋糕
雞蛋蛋糕
口感似台灣既蜂蜜蛋糕,鬆軟好吃。