2022-04-21
# #旺角 @thecharcoalroomhk🥳終於都開返晚市堂食喇! 我倆決定在最後關閉晚市堂食的時候, 早早5pm食個晚飯, 希望這是最後一次闗閉晚市堂食吧! 🥲💃之前朋友請我嚟食過一次, 好欣賞! 泡菜是一顆上的, 自己剪, 好讚! 是我喜愛的泡菜味道! 前菜竟有蟹仔, 好罕見啊! 🐄韓國牛柳 $295 ~ 單睇油花已經知道好味, 厚厚的一件牛柳, 肉味濃郁, 油份經燒過後, 更為醇厚! 一整片底面燒後再剪開, 再按自己對生熟喜好再燒燒, 放涼後沾上三種不同的鹽同芥末同食, 別有風味!🥩和牛三筋肉 $215 ~ 薄切, 牛味仍然香濃, 燒至焦香, 包上生菜同食, 滿滿的油香! 🍖一頭黑毛豬拼盤 $278 ~ 包括: 豬肩肉、豬五花、豬皮及豬腸! 好欣賞個豬皮, 好厚, 滿滿骨膠原! 豬肉嫩滑, 不會有肉羶味, 醃肉的調味料亦很讚, 用上新鮮水果, 增添獨有的甜味! 🐖韓國豬手 $255 ~ 肉質完全唔嚡, 唔會過肥, 豬皮煙靱, 特別係沾醬汁, 咸咸香香, 好好好讚! 🍲濟州鮑魚人蔘雞湯 $198 ~ 用上烏雞, 更滋補清淡, 鮑魚軟滑, 湯頭入口濃郁! 🍍荔枝梳打 & 菠
🍍荔枝梳打 & 菠蘿梳打 @$36 ~ 原來仲可以少甜, 太欣賞喇!