2022-06-17 157 浏览
柞木炭家(旺角)📍地址︰旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖韓燒真係食極都唔厭 尤其是高級韓燒帶埋朋友嚟到旺角柞木炭家坐低冇幾耐 侍應哥哥已經遞上各款豐富嘅韓式前菜👅牛舌三吃$358作為牛舌愛好者 呢次真係一次滿足三個願望有牛脷心 薄切牛脷 薄切牛脷配香蔥爽口彈牙 真係必食🐮柞木甕漬牛肋骨$298牛肉嘅油花均勻 而且好有肉味食肉獸朋友必點 醬汁都調好晒味 一燒即食🐟濟州活鰻魚$238鍾意食鰻魚嘅朋友不妨一點可以請侍應哥哥幫我哋燒外皮燒得香脆 魚肉保持嫩滑點埋鰻魚汁食一流🐥柞木雞拼盤$168一盤有晒雞翼 雞腿 雞胸肉用咗梨汁調味甜甜地 又容易燒 🐮1++ 生牛肉石鍋飯$188最後點左呢度嘅生牛肉石鍋飯用嘅牛肉質素都好高而且仲可以燒出飯焦 美味🙌🏻青檸檬梳打/柚子檸檬梳打$36食韓燒點少得飲梳打水 飲完條氣都順返🥤
柞木炭家(旺角)

韓燒真係食極都唔厭 尤其是高級韓燒

而且仲可以燒出飯焦 美味🙌🏻

青檸檬梳打/柚子檸檬梳打$36
食韓燒點少得飲梳打水 飲完條氣都順返🥤
2022-06-15 165 浏览
🤭除左打邊爐 我都勁鍾意食燒肉呢間餐廳好貼心 會幫手燒埋添呀~前菜好多款式 都係任食❤️仲有我最愛既生醃魷魚 食落帶點煙韌既口感 辣辣地好正~.牛舌三吃有厚切牛舌 薄切牛舌同薄切蒜葱牛舌😚厚切既牛舌好爽口 牛味最濃 蒜葱牛舌就特別啲 平時係其他餐廳都未食過🤤配梳打/啤酒🍻一流 味道更出活鰻魚兩面先煎香 再切開一件件慢慢燒就黎燒完既時候就搽醬汁 鰻魚肉質結實 面層脆卜卜 保持到肉汁🫶🏻一啲都唔乾身 爆好食!!.甕漬牛肋骨既醬汁甜甜地 燒到大約medium 入口好軟綿綿 雖然未至於入口即溶 但真係無乜筋位 加少少青檸汁 再用🥬生菜包住食😋雞肉拼盤有我最鍾意既去骨雞翼🐓啖啖肉.最後當然唔少得石鍋飯 蛋黃 生牛肉同葱花mix埋大家可以壓一壓個石鍋飯 有少少飯焦更香更好食💜
🤭除左打邊爐 我都勁鍾意食燒肉
呢間餐廳好貼心 會幫手燒埋添呀~

牛舌三吃有厚切牛舌 薄切牛舌同薄切蒜葱牛舌😚

活鰻魚兩面先煎香 再切開一件件慢慢燒

雞肉拼盤有我最鍾意既去骨雞翼🐓啖啖肉

最後當然唔少得石鍋飯 蛋黃 生牛肉同葱花mix埋
大家可以壓一壓個石鍋飯 有少少飯焦更香更好食💜
2022-06-10
2022-06-13 130 浏览
柞木炭家好耐冇食韓燒❤️❤️去旺角食高質韓燒晚餐😋😋開心😍😍韓燒😋😋前菜好多款😘😘仲可以refill,有芝士栗米、泡菜、茄子、芽菜等,好岩韓燒前食😆😆牛舌三吃$358牛舌用左最優質的部份😋😋好好食👍👍可以點少少鹽、或者芝士夾埋黎食😚😚仲可以加埋蔥花,好好食❤️❤️鐘意食牛的人一定要試😆😆柞木雞肉拼盤$188雞肉肉質好鮮嫩🥰🥰而且雞肉已經本身醃咗,好入味,燒一燒就金黃色😍😍柞木甕漬牛肋骨$338柞木甕漬牛肋骨係頂級高質韓牛,❤️❤️而且用咗韓國秘製醬料, 十分惹味,肉質鮮嫩,仲有好重牛肉味😙😙口感一流,入口即溶🤩🤩十分美味推介👍👍濟州活鰻魚 $238活鰻魚原條燒烤,令我好懷念韓國旅行食嘅鰻魚,鮮甜彈牙,好正☺️☺️1++韓牛生牛肉石鍋飯$188石鍋飯側邊有啲飯焦,好吸引,仲加埋生牛肉、雞蛋一齊食,美味😋😋飲品🍸🍹荔枝梳打$42柚子檸檬梳打$42夏天要飲梳打飲品,解渴好飲,仲有氣梳打,岩哂韓燒飲😘😘餐廳環境🏖⛱梳化卡位,坐得好舒服😆😆好岩同朋友食飯傾計🤩🤩一路燒肉一路傾偈,開心😘😘地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5
柞木炭家

1++韓牛生牛肉石鍋飯$188

飲品🍸🍹
荔枝梳打$42
柚子檸檬梳打$42
夏天要飲梳打飲品,解渴好飲,仲有氣梳打,岩哂韓燒飲😘😘

餐廳環境🏖⛱

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
2022-06-12 136 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$600-700+📍Address: 柞木炭家 The charcoal room, Mong Kok其實呢間韓國餐廳,我已經嚟過好多次,因為無論係食物質素或者服務態度都好好,服務生會親自幫手燒。上一次食濟州燒鰻魚🐟,肉質非常結實厚身,入口係有新鮮彈性,今次同樣出色,配以秘製醬汁,外皮香脆。另外佢哋嘅牛舌三吃同埋韓牛都非常出色,甕漬牛肋骨,牛肉除咗有咬口外,亦有充分嘅油脂,難怪係高級嘅韓牛。牛舌有分厚身、薄切同蒜蔥調味,牛味非常濃郁。本身以為雞肉都會普通,用香草同埋蒜蓉調味,雞肉依然嫩滑。同埋超級推介呢度嘅1++韓牛生牛肉石頭鍋飯,由於牛肉份量好多,所以每一啖飯都可以食到牛肉,撈上生雞蛋增加石頭鍋飯嘅香氣。飲左荔枝梳打,可以去除食韓國菜嘅油膩感。不過好重要都要講多次鰻魚一定要encore!
🇭🇰Hong Kong

2022-06-12 89 浏览
木炭房提供良好的韓國燒烤體驗!我們喜歡濟州鰻魚(238 美元)。服務員人很好,在我們面前幫我們烤了鰻魚,還把特製的醬汁塗在了鰻魚上。光看鰻魚的油和金黃 就迫不及待想再次光臨試試這個!!我們強烈推薦的第二道菜是家醃牛肋骨(298美元),醃製的醬汁軟化了牛肉,讓它變得超級嫩! 對於像我這樣的牛舌愛好者,我會向你推薦牛舌拼盤(358美元)!我們喜歡用大蒜和洋蔥調味的重口味,他們把它切成薄片,就像在我們嘴裡融化一樣。優質的雞肉拼盤(168 美元)出奇的好,去骨雞肉很好吃,肉很滑,一點也不耐嚼!! 對於傳統食物,我們點了生牛肉石拌飯(188 美元)。他們使用最優質的 1++ 韓國牛肉,脂肪和肉的平衡很好。米飯很完美,攪拌後不會太軟。如果我們想要韓國燒烤,認為我們會再次訪問
2022-06-10 175 浏览
因為落大雨,所以求其喺商場揀咗一間餐廳坐低食。一日去order嘢食,就覺得侍應禮貌好好(個侍應戴勞)前菜有小棠菜,腌蘿蔔,芽菜同泡菜,樣樣都好好食,仲可以任添,侍應好好會幫手剪開d泡菜。午餐叫咗泡菜五花肉年糕鍋同一個燒烤餐。個鍋嘅年糕同泡菜超好味,五花肉又林又入味,好有驚喜!另一個燒烤套餐包埋和牛飯,全部都好好味。令我最窩心嘅係,侍應們都好主動幫忙,見到燒肉燒得差唔多,會過嚟問需唔需要幫手剪開,前菜食完又會主動問需唔需要添加。service 稍為差少少嘅係餐具有少少污糟,不過侍應們都好快幫我更換左。今餐真係食得好開心
因為落大雨,所以求其喺商場揀咗一間餐廳坐低食。
一日去order嘢食,就覺得侍應禮貌好好(個侍應戴勞

稍為差少少嘅係餐具有少少污糟,不過侍應們都好快幫我更換左。

今餐真係食得好開心

2022-06-09 135 浏览
今日擇左呢間韓燒同朋友慶生,鍾意佢服務唔錯,有人Serve埋幫手燒,最緊要係食物質素keep到水準🥳。前菜任食好高質😋.🍴牛舌三吃 $358 三款唔同既牛舌、有薑蔥牛舌、牛舌芯同薄牛舌,各有特色,好既食材就係簡單燒就好好味,唔使特別加調味都好出色。.🍴柞木甕漬牛肋骨 $338牛肋骨原條上,職員會幫手剪開再燒,牛肋骨微甜好juicy,咬落好淋身又滑身,牛味濃。.🍴濟州活鰻魚 $238大半條活海鰻,真心推介,勁勁勁好食,會跟左個鰻魚汁,仲要有人幫你燒埋同剪埋,職員好有技巧咁慢慢燒,燒到面層脆脆地咁,好彈牙有口感。.🍴柞木雞肉拼盤 $188雞肉拼盤分左3款唔同醃料,不過不失,正正常常,幾抵食。.🍴1++級韓牛生牛肉石鍋飯 $188次次黎都會叫既石鍋飯,成隻生蛋+生牛肉撈埋珍珠米一齊食,牛味勁突出,每啖飯都食到粒粒牛肉👍🏼.🍴青檸檬梳打$42 and 柚子檸檬梳打$42野飲建議叫少甜,唔係就會比較甜,大大杯正常發揮。

🍴牛舌三吃 $358

🍴柞木甕漬牛肋骨 $338

🍴濟州活鰻魚 $238

🍴柞木雞肉拼盤 $188
雞肉拼盤分左3款唔同醃料,不過不失,正正常常,幾抵食。

🍴1++級韓牛生牛肉石鍋飯 $188

🍴青檸檬梳打$42 and 柚子檸檬梳打$42
野飲建議叫少甜,唔係就會比較甜,大大杯正常發揮。

2022-05-27 160 浏览
🥢牛舌三吃$358份量好多,牛舌芯肉嫩多油,薄薄一片烤到表面香脆金黃色。蔥蒜牛舌好「韓式」,令牛舌味道層次更豐富👍🏻。🥢沙漠雞肉拼盤$158雞肉以蜜糖、醬油、麻油等醃過,雞髀肉等肉嫩易烤,中火烤烤令雞肉迅速變金黃色😍。🥢柞木甕漬牛肋骨$298牛肋骨喺甕漬醃製,令牛肉呈醬油色,味道帶甜,肉嫩多汁,令人食指大動。🥢濟洲活鰻魚$238超巨型鰻魚,差唔多有成人手掌咁大隻,令人驚喜🤗。專業店員為嚟到幫手燒烤,火喉控制得好好,將表面烤至金黃色,每邊都能夠均勻咁受熱。鰻魚肉厚,比起其他餐廳嘅鰻魚明顯彈牙,配上特製醬油,令人留下深刻印象😍。🥢韓牛生牛肉石鍋飯$188滿滿嘅生牛肉望落吸引,高溫石鍋令牛肉同蛋高速烤熟,飯焦亦食得津津有味。🥢青檸檬梳打$36🥢菠蘿梳打$36🥢前菜
🥢牛舌三吃$358

🥢沙漠雞肉拼盤$158

🥢柞木甕漬牛肋骨$298

🥢濟洲活鰻魚$238
超巨型鰻魚,差唔多有成人手掌咁大隻,令人驚喜🤗。

🥢韓牛生牛肉石鍋飯$188

🥢青檸檬梳打$36
🥢菠蘿梳打$36

🥢前菜
2022-05-21
  • 牛舌三吃
2022-05-26 121 浏览
一諗起想食韓燒,位於旺角T.O.P. 5樓嘅柞木炭家必定首選,地點相當就腳方便,最重要係柞木地方乾淨,抽風抽氣系統非常好👍🏻。坐落店員好快就送上幾款韓式前菜,泡菜、酸蘿蔔我最鍾意,味道咸酸適中,唔會太搶喉;仲有大豆芽、小棠菜同醃製過嘅魷魚🦑,各款都可以refill👍🏻。太耐冇食韓燒啦,翻開餐牌,樣樣都想點😋,最後點左壅漬牛肋骨、濟洲活鰻魚、雞拼盤、牛舌,朋友係飯桶,於是就再order左生牛石鍋飯🤭🤭。好快各款食材陸續上枱,嘩,份量比想像中多🫣,今晚一定可以滿足我地食肉嘅渴求😊。🥢牛舌三吃,4片薄切、兩件厚切、仲有4件鋪滿蒜溶蔥花;薄切口感最好,入口輕輕咀嚼幾下機乎已經溶化;厚切就有咬口,牛味亦相對較豐富;蔥花牛舌多左一層蔥花蒜香。🥢牛肋骨係我最期待嘅,燒至外層些小焦香,中間仲係5成熟嘅狀態,入口就最正,油花係口腔四淺,𡁻幾下都機乎溶化,用生菜🥬包裹一齊食,減去油膩感覺,可以食多幾件🤭。🥢雞拼盤 - 雞件分別唔同部位,有雞柳、雞髀肉同去骨雞翼部分,好嫩滑,就算雞柳都唔會鞋,醃料調味都值得讚👍🏻。🥢鰻魚😋😋,好厚好大件,成塊燒,燒至魚皮有些小微焦,再加上醬油汁,燒至魚皮金黃香脆;入口滿滿油

🥢鰻魚😋😋,好厚好大件,成塊燒,燒至魚皮有些小微焦,再加上醬油汁,燒至魚皮金黃香脆;入口滿滿油花,肉質厚實彈滑,呢個值得推介,係encore必選👍🏻。

🥢生牛肉石鍋飯,將生牛肉,蛋黃,蔥花一拼與白飯拌勻,入口味道豐富,飯底粒粒圓潤鬆軟,拌勻後稍等一陣,鍋嘅熱度使鍋邊同鍋底嘅飯開始微微起蕉,更加香口。

2022-05-26 208 浏览
趁未返新工前嘅空檔,帶兩老去飲飲食食先,之前食過覺得唔錯,入座後先嚟一罌泡菜平時盡量避食辣嘅老爸居然勁like呢度嘅泡菜,味道偏甜,一啲都唔鹹,無平時泡菜獨有嘅發酵味道,確實好。前菜係可以refill嘅,茄子淋淋又入味,嚟咗第二轉之後就無哂,轉左醃蘿蔔,味道剛好又爽脆。栗子牛肋骨煲帶少許甜味,牛肋骨同肉容易分離又入味,個汁撈飯都一流。海鮮煎餅唔會有一口粉嘅感覺,煎得夠脆口,好好味。蕎麥拌麵就一般,佢雖然係涼拌,但撈埋醬料就覺得好笠口。
海鮮煎餅唔會有一口粉嘅感覺,煎得夠脆口,好好味。
蕎麥拌麵就一般,佢雖然係涼拌,但撈埋醬料就覺得好笠口。
2022-05-25
2022-05-24 164 浏览
今日係旺角T.O.P.又見到柞木炭家即刻入去回味吓!坐低睇吓個menu 先嘩真係見到都好興奮,叫咗好多嘢食!有消費券係食得豪啲!1++韓牛生牛肉石鍋飯呢個石鍋飯唔係講笑,送上枱果吓已經聞到香噴噴,店員幫我哋撈吓佢再分埋比我哋,真係好享受。食落牛肉香滑仲有脆卜卜既飯焦。濟州活鰻魚店員主動幫我地燒,佢話鰻魚好容易燒燶,所以主動出擊,真係好窩心。嘩又肥又美味既活鰻,真係好正😋配埋個鰻魚汁無得輸👍柞木甕漬牛肋骨見到都好想食😋肉質又淋又juicy 😋😋😋牛舌三吃有鹽燒,蔥燒同厚燒我就鐘意食鹽燒😋柞木雞拼盤雞翼仲起埋骨啲雞肉又滑食落淡淡肉😋😋😋柚子檸檬梳打同青檸檬梳打
今日係旺角T.O.P.又見到柞木炭家
即刻入去回味吓!
坐低睇吓個menu 先

嘩真係見到都好興奮,叫咗好多嘢食!
有消費券係食得豪啲!

1++韓牛生牛肉石鍋飯

濟州活鰻魚
店員主動幫我地燒,佢話鰻魚好容易燒燶,
所以主動出擊,真係好窩心。

嘩又肥又美味既活鰻,真係好正😋
配埋個鰻魚汁無得輸👍

柚子檸檬梳打同青檸檬梳打

• 濟州活鰻魚
  • 牛舌三吃
2022-05-22 89 浏览
#meloin @thecharcoalroomhk一星期食三次韓燒,究竟小編有幾掛住去韓國🇰🇷旅行🫢的日子炸木炭家是小編最愛的韓燒店,綜觀食物質素、店舖環境、位置、價錢等條件,都是最好的❤️❤️所以今次第二次到訪泡菜是韓國餐廳最重要的前菜,這裏給你完整一棵泡菜,在你面前剪成小片,份量多,非常之滿足其他前菜包括大豆芽、小棠菜、薯仔🥔、生菜籃和芝士👅牛舌三吃$358牛舌有兩款不同味道的薄切牛亦有一款厚切牛全部都非常好食😋店員兩塊兩塊地慢慢燒,好細心呀🐮柞木甕漬牛肋骨$298原條牛肋肉甜甜哋好易入口,要切成幾份燒烤,記得要用大火燒啊鮮嫩牛味濃,加上生菜和泡菜非常合適🐟濟州活鰻魚$238韓式鰻魚真的比較少食,店員全程幫我們燒,先用新鮮檸檬🍋搽勻網面,再把原條鰻魚慢慢地烤熟,期間加上特製醬汁,令每一口鰻魚都滲透了鹹鹹甜甜的味道。魚肉爽口惹味值得推介🍗柞木雞拼盤$168有兩款不同味道的去骨雞翼,和一款冇皮雞肉。非常之細心,方便易食。雞肉好滑身,醃味合適,好多肉汁🍚1++ 生牛肉石鍋飯$188熱烘烘的石鍋載滿了白飯,上面滿在生牛肉,中間打了一隻生蛋,旁邊加入了蔥花打完卡後,店員還幫忙把石鍋飯撈勻,所有
#meloin @thecharcoalroomhk

一星期食三次韓燒,究竟小編有幾掛住去韓國🇰🇷旅行🫢的日子

其他前菜包括大豆芽、小棠菜、薯仔🥔、生菜籃和芝士

👅牛舌三吃
牛舌有兩款不同味道的薄切牛
亦有一款厚切牛
全部都非常好食😋
店員兩塊兩塊地慢慢燒,好細心呀

🐮柞木甕漬牛肋骨
原條牛肋肉甜甜哋好易入口,要切成幾份燒烤,記得要用大火燒啊
鮮嫩牛味濃,加上生菜和泡菜非常合適

🐟濟州活鰻魚

🍗柞木雞拼盤

🍚1++ 生牛肉石鍋飯
打完卡後,店員還幫忙把石鍋飯撈勻,所有材料也熟透,下面還有最後的脆口飯焦

除了青檸梳打外,這裏還有熱飲,小編特別點了鮮檸檬柚子蜜❤️❤️

服務一流,燒烤每道菜時都會換上新網,店員亦會細心地慢慢燒,確保食物以最佳質素呈上。
2022-05-20 102 浏览
朋友生日緊係要去食好西,揀左係T.O.P.商場既呢間柞木炭家,係久遺了的韓燒!! 食韓燒最好就係有好多前菜可以食,前菜俾左4款,包括有芽菜、蘿蔔絲、豆角同泡菜!全部都好好味,泡菜仲要成桶俾,可以自己refill,我地竟然成桶食得晒!▪️濟州活鰻魚🐟職員好好,會幫手燒,見佢燒得好細心,火喉掌握得好好,燒到好靚!仲會幫手剪到細細件方便我地食,超加分!鰻魚外皮燒到好香脆,肉質彈牙有口感,鰻魚味濃,好驚喜!本身對鰻魚興趣不大既我都覺得好好味,食左好多件啊!▪️牛舌三吃🐮三吃分別有兩款薄切(原味/蔥蒜味) 同一款厚切。薄切肉質嫩滑,牛味濃郁,蔥蒜味食落更惹味!厚切牛舌質感好好,超彈牙而且完全唔會韌,牛舌高質!▪️柞木甕漬牛肋骨🐮一份有一大條,剪開左有兩至三份,牛肋肉用左韓國醬油醃製,味道甜甜地,好惹味,肉質鮮嫩,牛味都濃!▪️柞木雞拼盤雞肉拼盤有去骨雞翼同雞肉,係去左骨既雞翼 超細心,燒出黎啖啖肉又嫩滑~而另一款雞肉即使烤左好耐依然非常juicy嫩滑!▪️1++ 生牛肉石鍋飯賣相好吸引,牛肉既份量好多,店員會即場幫手拌勻,牛肉好好味!食到底仲有飯焦添,脆卜卜超正啊!▪️柚子檸檬梳打 + 菠蘿梳打兩款都好fr

▪️濟州活鰻魚🐟

▪️牛舌三吃🐮

▪️柞木甕漬牛肋骨🐮

▪️柞木雞拼盤

▪️1++ 生牛肉石鍋飯

▪️柚子檸檬梳打 + 菠蘿梳打
兩款都好fresh,唔會過甜,好解渴
2022-05-15 620 浏览
朋友生日梗係要食好野🥰😍高質燒肉E間燒肉店既肉都好高質 加上環境坐得好舒服💓同埋令我好驚喜係 前菜竟然有韓式生魷魚🦑😍以前每次去韓國都會買返香港🥺😍係e度竟然有🦑 仲可以任加前菜😍去相!!!牛舌三吃 $358牛舌質感超好食😍彈牙有牛味三吃有原味 蔥蒜味 同厚切😋蔥蒜味令個牛舌好野味而我最鍾意係厚切😍超彈牙 一啖食落口牛既油脂係爆出黎 超正‼️ 仲要完全唔會韌 牛舌高質👍🏻濟洲活鰻魚$238鰻魚磾牙有口感 鰻魚味濃最最最欣賞係 竟然有專人幫手燒😍對於唔太識掌握火喉既我😍超讚1++韓牛生牛肉石鍋飯 $188賣相超級靚😳😍牛既份量好多韓牛非常有牛味 而且仲有飯焦‼️D飯焦超好食😋正柞木甕漬牛肋骨 $298用左韓國秘製醬汁醃製 牛脂味好濃 好惹味😋肉質柔嫩 仲要好多汁😍啖啖肉仲要好嫩柞木雞肉拼盤 $168雞肉拼盤有三款 去左骨既雞翼 超細心😳😍真係燒出黎啖啖肉又嫩滑青檸檬梳打 $36好fresh😋唔會過甜 鐘意飲青檸檬🍋既一定要點啊荔枝梳打 $36有2粒荔枝係面 非常吸睛🤣荔枝味超濃~
朋友生日梗係要食好野🥰😍高質燒肉

荔枝梳打 $36
有2粒荔枝係面 非常吸睛🤣
荔枝味超濃~

2022-05-14
韓式燒烤以往以放題形式居多,不過年紀漸長不免更重質不重量。旺角柞木炭家的食物品質不錯,一份的份量亦誠意十足。懶得想吃什麼的朋友可以選擇$698的二人套餐,想吃得豐富一點的話亦可以單點。.🎈前菜柞木炭家前菜的種類也太多了吧😍‼️有泡菜、芽菜、酸蘿蔔、八爪魚及蔬菜。前菜均可以添加,桌上亦放了一壺泡菜方便食客隨時添加。.🎈牛舌三吃 ($358)一份包括三款不同吃法的牛舌,一款薄切、一款有蔥蒜的薄切及一款厚切。肉質嫩滑,牛味非常濃郁!.🎈柞木甕漬牛肋骨 ($298)韓式燒烤必點的牛助骨,經醬油醃製過後味道甜甜的。一份有一大條,性價比頗高!而且肉質鮮嫩,根亦不多。絕對是必點的牛肉😍.🎈柞木雞肉拼盤 ($168)同樣一份份量非常多,有去骨雞翼及雞肉。雞肉即使烤了很久依然非常Juicy嫩滑!.🎈濟州活鰻魚 ($238)一般去日式料理店都會點蒲燒鰻魚,小編第一次見生鰻魚~店員會幫忙烤,一份已經包括一份專屬醬汁。店員會先將青檸塗在鰻魚上,烤至半熟後再塗上醬汁。鰻魚的外皮烤到香脆,肉質嫩滑!.🎈1++韓式生牛肉石鍋飯 ($188)生牛肉要在石鍋還熱的時候趕緊拌勻!石鍋飯可以不用急着吃,讓米飯變成飯焦。石鍋飯

🎈前菜

🎈牛舌三吃 ($358)

🎈柞木甕漬牛肋骨 ($298)

🎈柞木雞肉拼盤 ($168)

🎈濟州活鰻魚 ($238)

🎈1++韓式生牛肉石鍋飯 ($188)

生牛肉要在石鍋還熱的時候趕緊拌勻!石鍋飯可以不用急着吃,讓米飯變成飯焦。石鍋飯的材料很簡單,沒有太多調味。很適合配上味道濃郁的烤肉。
🎈柚子檸檬梳打 ($36)
吃烤肉難免會比較油膩,柚子檸檬的味道非常清新~吃烤肉必點哦😛
🎈總括而言
食物質素不錯,地理位置亦非常方便。店員非常熱心,經過也會幫忙看一看食物,以免食客烤焦了~總括來說是一間值得推薦的韓國燒烤!