2021-12-09 68 浏览
好耐無出城,第一次黎呢個現代青少年嘅聚腳點T.O.P商場,商場入面好多潮流品牌,而且仲有好多別具特色嘅餐廳,今晚同朋友就嚟到呢間韓式炭燒餐廳,地方夠晒大,坐得又闊落,餐廳裝橫都相當有格調,食物亦十分有水準,絕對物有所值呀~😋 方切和牛 $258每一塊方形牛都係肥瘦適中,廚房已經一早將和牛調味,加咗少少鹽同香草,燒一燒已經好快熟,入口d軟腍,和牛即係和牛,零舍好味呀!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 韓牛肋眼上蓋 $280原條牛肋上盤,又係有少少鹽同香料灑左係肉面,放喺爐前後轉一轉,燒到少少熟就即刻剪開一件件~嘩,入口個刻真係覺得好幸福呀!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 大墨魚 $218又大件又厚身嘅墨魚,燒到金黃色剪開細細件黎食,真係超級彈牙又新鮮,好好味呀!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 汁燒豬皮 $78豬皮淹得好入味,甜甜地,放係炭火上燒耐D,卜卜脆食真係好鬼正!唔好以為燒豬皮就會好肥膩,食落口一D都唔膩之餘仲越食越想食添呀!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 和牛三文治 $318薄薄嘅麵包夾住厚厚嘅和牛,燒完後麵包脆脆地,而和牛嘅脂肪就咇曬出嚟,不過夾

😋 方切和牛 $258

😋 韓牛肋眼上蓋 $280

嘩,入口個刻真係覺得好幸福呀!

😋 大墨魚 $218

😋 汁燒豬皮 $78

😋 和牛三文治 $318

薄薄嘅麵包夾住厚厚嘅和牛,燒完後麵包脆脆地,而和牛嘅脂肪就咇曬出嚟,不過夾住方包一齊食,唔會話太油膩,口感獨特,值得一試~

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

😋 海鮮豆腐湯 $118

熱辣辣嘅豆腐一枱已經急不及待將佢倒落隨湯附送嘅珍珠飯上,飯面仲鋪左小小芝麻同紫菜,微辣嘅湯加上嫩滑嘅豆腐,撈落D飯度真係好夾,冬天食無得頂呀!而且湯入面勁足料,大大粒青口,好多隻大蜆,蘿蔔同翠玉瓜等配料。。。真係食過返尋味呀!

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

😋 荔枝梳打&青檸梳打 $36@1

兩來凍飲都十分FRESH,唔會太甜,好飲!

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

🍽️ 柞木炭家
📌 旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
(港鐵旺角站 B1 出口, 步行約1分鐘)
☎️ 26190868
⏰ 星期一至日12:00 – 22: 00
2021-12-08 68 浏览
每次去開旺角top商場工作我都會去柞木炭家食lunch, 因為佢地既泡菜真係與眾不同, 同平時其他地方食到的味道好唔同🤤每次一坐低就會奉上一整棵完整既泡菜😂泡菜醬汁濃郁,口味偏甜😋唔會有搶喉的酸辣味👍🏻最正係仲可以refill!!!每次我都會點lunch set的石頭鍋飯 $88石鍋好夠熱👍🏻每次食都有大量飯焦係底,十分香脆配料非常豐富,牛肉新鮮肉嫩,好有牛味👍🏻份量亦非常慷慨加埋3碟前菜😂😂每次食完都超級飽 very good!
每次一坐低就會奉上一整棵完整既泡菜😂

每次我都會點lunch set的石頭鍋飯 $88
石鍋好夠熱👍🏻每次食都有大量飯焦係底,十分香脆
配料非常豐富,牛肉新鮮肉嫩,好有牛味👍🏻份量亦非常慷慨

加埋3碟前菜😂😂
每次食完都超級飽 very good!
2021-12-08 92 浏览
本人食韓國菜嘅目的之一就係期待佢嘅餐前小食,店家亦都毫不吝嗇,一大兜嘅泡菜任你食,包你食到滿足,除左泡菜之外,仲有菠菜,芽菜同埋蘿白&豆前菜味道不俗,令人胃口大開友人叫左一個石鍋飯我就叫左大醬湯配烤牛肉飯大醬湯超級熱辣辣,我要夾曬d配料出黎吹凍先食到,如果唔係有排先食到。d肉炆得好淋好入味,有d瓜菜,豆腐,金菇,就咁飲d湯有d咸,餸飯岩岩好至於烤牛肉都係非常入味,好香好濃嘅牛肉味,估計落左燒汁去烤。總括而言,味道好味。座位舒適,呢餐係非常滿足

前菜味道不俗,令人胃口大開

友人叫左一個石鍋飯

我就叫左大醬湯配烤牛肉飯

總括而言,味道好味。座位舒適,呢餐係非常滿足

2021-12-06 61 浏览
柞木炭家是走中高檔路線的韓國燒烤🇰🇷,牛肉主要來自全羅南道的韓牛,而其他食材也使用了各地的優質食材,餐廳的特點是以柞木炭燒肉,使用了氣爐配合,好處是油份不像一般韓燒會留在鐵板上,除了會有更濃郁的香味,也能幫助鎖住肉汁~#韓牛肋眼上蓋 $280以原片牛肉上菜的牛肋眼,這個部位位於肋眼牛肉筋膜的上蓋肉,數量十分稀少,但牛肉上的油脂花紋分布頗為均勻,肉質口感滑嫩,肉味香濃而且十分鮮味,使用了炭爐令肉汁滿溢~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#和牛三文治 $318想不到在這裡也有和牛三文治🥪而且是即點即製!和牛的油香充溢在口腔裡,肉質柔嫩而不膩,外層多士微焦,配搭吉烈和牛,而豬扒醬的味道十分突出味道小評分:😋😋😋😋😋/5#方切和牛 $258把和牛切成薄片,雖然油花不算多,但肉質頗軟嫩味道小評分:😋😋😋😋/5#大墨魚 $218除了一大片的大墨魚外🦑,亦有醃製後的墨魚切件,使用生烤大墨魚的方法,令墨魚鮮味得以保存,口感爽口而彈牙😋而醃製後的墨魚切件帶微辣,味道較濃郁~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#汁燒豬皮 $78💖小編誠意推薦💖經醃製後的汁燒豬皮,豬皮經炭燒後釋放出陣陣油香,豬皮口感軟腍而味道香濃,必點之選

#韓牛肋眼上蓋 $280

#和牛三文治 $318

#方切和牛 $258
把和牛切成薄片,雖然油花不算多,但肉質頗軟嫩

#大墨魚 $218

#汁燒豬皮 $78
💖小編誠意推薦💖經醃製後的汁燒豬皮,豬皮經炭燒後釋放出陣陣油香,豬皮口感軟腍而味道香濃,必點之選😚

#擔擔味噌茄子 $78
作為冷盤前菜的擔擔味噌茄子🍆作為擔擔醬汁必備的花生🥜味不算太重,反而味噌的味道會較為突出,茄子較軟身

#荔枝梳打 $36
清爽的荔枝香梳打,味道偏甜

#柚子檸檬梳打 $36
清新的柚子檸檬梳打,柚子的香甜中和了檸檬酸味🍋
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅/5
打卡指數:📸📸/5
2021-12-05 60 浏览
喺呢個商場行過幾次市集,見到呢一間韓式烤肉店都幾吸引🙃所以今日放工就過咗嚟試💙坐低冇耐,店員已經拎咗一大堆韓式嘅前菜哋,有一大壼泡菜、芽菜同生菜等等。店員仲同我哋講,呢啲係可以無限添加,如果好鍾意食泡菜嘅就一定要啱晒!燒烤爐嗰度放咗兩舊炭,咁樣燒出嚟嘅烤肉就會有炭嘅香味!🔹菠蘿梳打& 青檸檬梳打無論係食日式或者韓式燒烤都好,一杯梳打絕對係必須嘅,可以減低食燒肉時候嘅油膩感,同時有非常清新解渴。🔹擔擔味噌茄子惹味開胃嘅前菜,大大片茄🔹方切和牛肉質偏瘦,但係都幾重口味,燒好後有咬口,用少少鹽調味已經好好食。🔹韓牛肋眼上蓋油花分布均勻,入口重油香,如果鍾意食種油脂嘅一定會鍾意🔹大墨魚墨魚身係鹽燒,墨魚鬚位置就係調教左辣汁。墨魚爽口彈牙,加辣汁就更加惹味。🔹汁燒豬皮微微嘅甜味,煙韌嘅口感,咬落口係重骨膠原嘅感覺。🔹韓牛石鍋飯熱辣辣石鍋上,嚟嘅時候牛肉仲係生嘅,靠石鍋嘅熱力整熟啲牛肉,攪拌號之後,只要等一等!石鍋飯係會有出現飯焦。惹味得來又飽肚。

燒烤爐嗰度放咗兩舊炭,咁樣燒出嚟嘅烤肉就會有炭嘅香味!

🔹菠蘿梳打& 青檸檬梳打

🔹擔擔味噌茄子
惹味開胃嘅前菜,大大片茄
🔹方切和牛

🔹韓牛肋眼上蓋
油花分布均勻,入口重油香,如果鍾意食種油脂嘅一定會鍾意

🔹大墨魚

🔹汁燒豬皮
微微嘅甜味,煙韌嘅口感,咬落口係重骨膠原嘅感覺。

🔹韓牛石鍋飯
2021-11-29 97 浏览
柞木炭家🔍🖇📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖📍大家需要喺商場最高嗰層上條樓梯仔或者直接搭lift上5樓,感覺好神秘。依間韓式食肆主打炭式燒烤,不過今次我就試咗佢哋嘅午餐先~下次有機會就一定會再去試燒烤。😍🍴入到去第一眼就覺得個環境好空曠,座位之間都有足夠嘅空間,唔會一入到去就成浸油煙味。而且環境格局偏灰暗,顏值超高。👍🏻今次我就叫咗最傳統嘅名品石頭鍋飯($88),感覺製作時間需時,約10-15分鐘先泥到。雖然佢係一個lunch set,但需另加$10先有飲品。味道方面,佢既甜醬係另上,客人可以自行調教份量。成碗飯嘅配菜主要都係蔬菜,肉嘅方面就相對少,但係每一舊肉都有唔錯嘅水準,味道唔會太鹹,食唔出有筋。其餘嘅蔬菜配菜都不過不失。呢個鍋傳熱能力高,一開始影左幾張相就已經形成左好多飯焦,唔太仲意食飯焦既要快啲攪拌!😋🍴
柞木炭家🔍🖇

名品石頭鍋飯
名品石頭鍋飯
2021-11-29 138 浏览
天氣轉涼最適合食韓燒,近近地黎到旺角人氣商場呢間柞木碳家食韓燒,實不相瞞由新開張開始已經好想試下,餐廳裝潢很韓系設計,而且還可以選擇坐室內或室外呢,今次我們揀左室內坐。一坐下,店員就立刻遞上前菜,注意喔,前菜都可以任添,非常貼心。前菜包括豆芽、泡菜、蘿蔔和雞蛋捲!對於有雞蛋捲真係超級興奮,並唔係每間韓燒餐廳都有提供,所以最後忍唔住encore。而爐中間亦放了芝士呢,也可以無限添。汁燒豬皮地道韓燒必點之一非豬皮莫屬,而呢個豬皮已經預先用秘制醬汁燒過。燒豬皮外層有小小焦香,咬入去煙煙硬硬。擔擔味噌茄子另一道前菜點了呢個擔擔味噌茄子,茄子面層鋪上擔擔味噌,帶點麻辣風味。韓牛肋眼上蓋主菜方面點了呢個招牌韓牛肋眼上蓋,韓牛一向係貴價菜,而呢個部位牛肋眼上蓋,味道好重牛味,但牛肋肉很腍身,店員更好好人幫我地燒,砌得好靚大墨魚而呢塊大墨魚扒,魷魚爽口彈牙,記得燒的時候剪開一條條,方便食用。韓牛生牛肉石鍋飯此外我們點了一客韓牛生牛肉石鍋飯,鍾意食熟小小的朋友可以等多一陣,拌勻一點,上面仲有生蛋呢。石鍋飯好惹味,拌勻之後飯粒粒分明,又有飯焦,十分推薦。方切和牛最後試下呢個方切和牛,本身已經切到方形一塊塊

汁燒豬皮

擔擔味噌茄子

韓牛肋眼上蓋

大墨魚

韓牛生牛肉石鍋飯

方切和牛
最後試下呢個方切和牛,本身已經切到方形一塊塊,燒底面兩邊,和牛建議唔好燒太耐。和牛好juicy,鍾意食和牛的朋友仔必食推介啊。

柚子檸檬梳打
飲品方面點了一杯柚子檸檬梳打,清新酸酸甜甜,幫助解膩。

荔枝梳打
另一杯荔枝梳打夠鮮甜,食韓燒最適合飲梳打。

今次韓燒體驗好好,食物高質而且店員服務態度好好,會主動過黎幫客人燒。
2021-11-23
2021-11-27 118 浏览
柞木炭家lunch就食過好幾次,水準幾好,又抵食。今次約埋老友一齊嚟試吓佢夜晚嘅韓燒。我哋叫咗牛舌,同埋兩款牛肉,仲有海鮮煎薄餅,黎得韓國餐廳食嘢,梗係唔少得韓式炸雞啦。每樣牛都好高質素,好重牛味,好好食。海鮮煎薄餅用料充足,唔會話食到好多麵粉,正。炸雞非常驚喜,雞肉嫩滑,多肉汁,唔會話炸到乾爭爭,雖然肥,大家都忍唔住食埋香脆嘅炸雞皮。****************評分 : 8/10簡評 : 正宗又好食既韓燒
每樣牛都好高質素,好重牛味,好好食。
海鮮煎薄餅用料充足,唔會話食到好多麵粉,正。
****************
評分 : 8/10
簡評 : 正宗又好食既韓燒
2021-08-20
2021-11-27 78 浏览
今日同朋友出旺角食韓燒,於是就去咗T.O.P.既「柞木炭家」度食晚餐。黎到職員就送咗配菜,我地再叫咗個小食擔擔味增茄子,茄子面鋪滿醬汁,食落很開胃。之後不得不叫牛肉,所以我地就叫咗方切和牛和韓牛肋眼上蓋,塊韓牛肋眼上蓋真係不得了,一望見到啲雪花好均勻,燒完食到好香牛味,真係好令人回味。而方切和牛都唔差,牛味亦都好濃。之後叫咗汁燒豬皮,燒完之後食到香油脂味,豬皮充滿濃濃嘅醬汁味,入口即溶,真的不錯。另外再叫咗大墨魚,黎到都好大塊吓,燒完之後咬落煙煙韌韌,口感不錯。我地仲叫韓牛生牛肉石鍋飯,石鍋飯一到,我地就馬上撈勻,啲生牛肉好快就變熟,石鍋飯份量唔少,足夠兩人食,總括而言呢餐食完好滿足。

2021-11-27 1647 浏览
<柞木炭家>環境舒適,主打高質韓國燒肉,安坐在寬闊的卡位,看著窗外的空中花園,舒適寧靜。放鬆心情,好好享受韓牛盛宴。韓式前菜5小碟,可以清新味蕾: 泡菜、蒜蓉白菜、醃蘿蔔、豆芽及辣魷魚等,魷魚入口辣香四溢,加上清爽的蔬菜點綴,清新而開胃。擔擔味噌茄子 $78擔擔四川風味,表面舖上肉醬及辣椒粒,惹味微辣,茄子軟軟、粉糯,加上濃郁的味噌香,每口“油”誘滋味! 方切和牛 $258食過前菜後,是期待已久的極尚韓牛,方切和牛色澤嫰紅,迷人的雪花。放在網中快炒至金黃色,飄來陣陣誘人肉香。入口多汁細膩,邊沿焦香,軟腍香甜的味道,令人食指大動。牛味純厚香濃,簡單沾上鹽粒,肉汁鮮香加倍誘發。韓牛肋眼上蓋 $280牛肋眼雲石紋滿佈,肥美厚身,十分吸引。油花令爐火旺盛,由豔紅變成褐色,七成熟恰到好處。入口油脂豐腴,內裡肉質嫰紅,咬下時柔軟綿化感,滋味過人。肉汁香郁,熱燙的牛肉汁在口腔縈繞,令人醉心。 大墨魚 $218墨魚仔燒至慢慢蜷縮,變成金黃色,剪碎後再在網上均勻快炒,咀嚼時口感爽彈,富嚼勁,鮮香、焦脆,沁出啖啖鮮味,過足口癮,細膩窩心。汁燒豬皮 $78豬皮透明外層,燒至油潤煙韌,甜甜的汁
擔擔味噌茄子 $78
方切和牛 $258
韓牛肋眼上蓋 $280
大墨魚 $218
汁燒豬皮 $78
豬皮透明外層,燒至油潤煙韌,甜甜的汁燒調味,非常有咬口,愈食愈滋味!
和牛三文治 $318
吉列牛被金黃的麵包糠包著,外層酥脆可口,夾在多士之中。咬一口牛香四溢,脆卜卜口感,惹味濃香,十分治癒。
菠蘿/ 荔枝梳打 $36
菠蘿梳打清新冰爽,配上菠蘿果肉,果香濃郁,感覺清爽解膩。荔枝味入口蜜甜、濃郁,加上荔枝果肉,迷人的果香,十分甜思思。
2021-11-26 58 浏览
韓式前菜前菜有醃製泡菜,蘿蔔茄子,辣螃蟹,土豆絲,大棠菜,芝士粟米,生菜仲有一個超大既泡菜比你自己refill🤣-擔擔味噌茄子 有少少涼拌茄子feel,不過加左味噌醬😜茄子既軟腍度岩岩好👍🏻-方切和牛//韓牛肋眼上蓋我地嗌左兩款牛肉☺️兩款牛肉燒出黎都好有牛味👍🏻同埋都唔洗燒太耐,表面燒到微焦後,可以沾鹽或者包菜食😍-大墨魚大墨魚有醃左既,有無醃既兩種口味😆覺得無醃既比較好食,加少少檸檬汁將鮮味吊出黎☺️-汁燒豬皮男朋友堅持要叫既豬皮,燒既時候唔好擺係爐中間,因為豬油好容易搞到好大火😂豬皮醃料甜甜,超級香💕-和牛三文治上網見到呢個已經覺得好特別,所以叫左黎試下🤣呢個要襯熱食,因為個包係烘熱過,夾埋和牛一齊食一流😋😋
韓式前菜

仲有一個超大既泡菜比你自己refill🤣
擔擔味噌茄子

有少少涼拌茄子feel,不過加左味噌醬😜
茄子既軟腍度岩岩好👍🏻
方切和牛//韓牛肋眼上蓋

我地嗌左兩款牛肉☺️
大墨魚

大墨魚有醃左既,有無醃既兩種口味😆
覺得無醃既比較好食,加少少檸檬汁將鮮味吊出黎☺️
汁燒豬皮

豬皮醃料甜甜,超級香💕
和牛三文治

韓牛肋眼上蓋(單點$280),厚切韓牛,油脂分布均匀,牛味厚重。方切和牛(單點$258),肉質厚度適中,油脂部分食落入口即化。大墨魚(單點$218),份量多,新鮮大墨魚肉質厚嫩,味道鮮甜,辣味大墨魚味道香辣,食落好入味,口感彈牙,附有檸檬、蓮藕、節瓜、冬菇。1++韓牛生牛肉石鍋飯(單點$188),表面鋪滿韓牛生牛肉、雞蛋、芝麻、蒜蓉、香蔥、醬油,生牛肉肉質鮮嫩,配以雞蛋食用,口感更加嫩滑,牛味濃厚,石鍋底部有鍋巴,食落好香口。汁燒豬皮(單點$78),表面鋪滿芝麻、黑椒,豬皮口感爽脆帶腍,油脂味濃,充滿膠原蛋白。擔擔味噌茄子(單點$78),表面鋪滿辣椒、香蔥、蒜蓉、芝麻、味噌醬,味道鹹辣,食落好惹味。韓式前菜(跟餐$0),包括有生菜、原盅泡白菜、古早味醃白蘿蔔條、蒜蓉辣椒小棠菜、蘿蔔洋蔥豆角、涼拌大豆芽、蒜片、辣椒、豆瓣醬、黑椒細鹽、芝士粟米。麥茶(單點$0),茶味淡香。青檸檬梳打(單點$36),味道酸溜,飲落好清爽。荔枝梳打(單點$36),漸層效果分明,味道清甜,荔枝食落好Juicy。

麥茶(單點$0),茶味淡香。

青檸檬梳打(單點$36),味道酸溜,飲落好清爽。

• 韓牛肋眼上蓋
  • 泡菜
  • 前菜
  • 青檸檬梳打
  • 大墨魚
2021-11-24 78 浏览
好耐無食韓式燒肉,今次黎到T.O.P. 既柞木炭家,呢間係全港首間係以柞木炭作韓式燒烤的餐廳,以炭取代鐵板燒,燒出黎既食物更香更好味呢度有室外同室內可以選擇,我就揀左室內,雖然係燒烤店,但燒烤味道唔算強烈,抽風系統都做得好好,地方亦都闊落舒適4-5人餐Starter: 慶洲五花肉·夏胡麻沙律:五花肉配上沙律菜,橙,係一道幾開胃既前菜名品醬油蝦:醬油蝦索晒醬油既味道,鮮甜又美味Barbecue item:壽喜燒和牛西冷:和牛油脂爆登肥美,用壽喜燒汁醃過味道甜甜的,配上生雞蛋一齊食更綿更滑溜,再食少少個飯團仔,可以減左和牛油膩感,好好食是日雪下覓炙·5款部位:韓牛牛柳、和牛三筋、和牛特上貝身肉、和牛上肋肉 & 和牛牛舌,薄身既牛舌口感欠奉,厚身會更好食,其餘4款部位都肉味香濃,牛柳好腍身,包生菜食真係一流特上黑毛豬梅肉再追加既黑毛豬醃得好入味,燒後好香仲好juicy韓式炸雞半隻韓式炸雞,外皮都幾脆,我自己就鍾意食甜甜辣辣既炸雞,如果有多d味道選擇就更加好海鮮煎蔥餅海鮮餅味道好淡,好厚粉,我唔太鍾意仁川產鰻魚飯因為無晒,所以換左個海鮮豆腐湯,但我就麻麻地豆腐湯,所以有點失望甜品竹炭Brown

4-5人餐
Starter:

名品醬油蝦:醬油蝦索晒醬油既味道,鮮甜又美味

Barbecue item:

特上黑毛豬梅肉
再追加既黑毛豬醃得好入味,燒後好香仲好juicy

韓式炸雞

海鮮煎蔥餅
海鮮餅味道好淡,好厚粉,我唔太鍾意

仁川產鰻魚飯

甜品
竹炭Brownie唔好睇佢黑忟忟咁,蛋糕軟熟,仲有塊黑色既薄脆,味道出奇地好食

肉既質素唔錯,侍應仲會幫我地燒埋剪埋,介紹返唔同既部位,相當貼身,燒完個身都唔算好大陣味,真係一間不錯既韓式燒肉店

2021-11-23 108 浏览
今日放假約左妹妹出旺角食lunch,叫了兩份烤肉午餐定食,肉既份量較少,味道還可以,前菜可以添既,魷魚咸左d。不過估唔到原來係富臨集團😰,依家大部份餐廳都係集團式🙈。
不過估唔到原來係富臨集團😰,依家大部份餐廳都係集團式🙈。
2021-11-23 721 浏览
🍽柞木炭家———————————————🐈:今日嚟到T.O.P行街,見到有一間好似幾好食嘅韓國料理就入咗嚟。———————————————🌟方切和牛 $258一嚟到見到和牛脂肪比例都好完美,放去爐燒,燒生d都係咁好食,燒熟啲都係咁好食,完全唔會變老牛,肉質係上等貨,推介!🌟 韓牛肋眼上蓋 $280呢塊牛原塊上碟,服務員好細心過嚟幫我剪開,牛肋眼牛味濃同juice,拍得住塊和牛!🌟大墨魚$218我想講呢塊大墨魚真係超級好食,來貨非常靚,燒到魷魚面金黃色,內裏真係非常彈口,有墨魚燒焦味,食完之後我都仲問個侍應呢條墨魚喺邊度入貨,勁正!🌟汁燒豬皮第一次食咁樣嘅豬皮,完全吸收晒甜甜嘅汁,一燒落去好快就變黑,所以要快手反黎燒,食落去甜甜地軟林林,勁香!🌟和牛三文治$318三文治我放咗入爐燒一陣,燒到面包金黃色就食啦,牛肉味勁濃,夾埋個三文治食係另一種享受!🌟擔擔味噌茄子$78茄子好軟身,加埋本身嗰醬汁好夾,食咗咁多牛食返少少蔬菜會舒服d。🌟青檸梳打 柚子檸檬梳打杯野唔會太甜,好清新嘅感覺,解到食咁多牛嘅油膩。———————————————#旺角美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #
🍽柞木炭家

🌟方切和牛 $258

🌟 韓牛肋眼上蓋 $280

🌟大墨魚$218

🌟汁燒豬皮

🌟和牛三文治$318

🌟擔擔味噌茄子$78

🌟青檸梳打 柚子檸檬梳打
杯野唔會太甜,好清新嘅感覺,解到食咁多牛嘅油膩。
———————————————

#旺角美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood #thecharcoalroomhk #thecharcoalroom #koreancuisine #koreanbbq #柞木炭家 #柞木 #韓國菜 #韓燒 #燒肉 #和牛 #韓牛 #koreanfood
  • 和牛三文治
  • 擔擔味噌茄子