最近大愛日式居酒屋💕和朋友好及沒聚,經她帶路,來到這間位於太子大南街的居酒屋~餐廳的裝修很漂亮,少少昏暗,很適合小酎一杯,開開心事台。我們點了幾款:燒芝士年糕 $38‼️要小心(≧∇≦)芝士年糕即叫即燒,外面熱辣辣,內裏更是一咬爆漿!超好味! 刺身沙律 $68以為只是開胃菜一度,想不到份量很多!有得奶魚、帶子、三文魚等等,而且醬汁混合了芥末,酸酸甜甜,帶點微辣,非常開胃!鹽燒牛舌 $68一串厚切牛有3件,惹味爽口,有嚼口,同時保留到肉汁!送酒一流!🍲月見壽喜燒 $208 (一人份)冬天吃壽喜燒的感覺真幸福!可以選擇一份薄牛肉或豚肉,配上嫩上豆腐、芝士、竹崙、雞蛋、冬菇、蔬菜盤,湯底底可以揀月見壽喜燒或濃厚豚骨湯,選了壽喜燒甜甜地又暖笠笠! 另外還可以視乎需要,有其他配料可以加點~鹽燒脆雞皮 $30又香又脆,💕👍🏻醬燒鯖魚 $68鮮嫩多汁,外皮帶點微微焦脆! 啜啜啫喱柚子酒 $218大約5-6%酒精度,在打開前搖一搖就會把裡面變成啫喱(≧∇≦)柚子味很清新,酒味不太濃。非常適合女士學,是喝完還想再encore的一種酒!

我們點了幾款:
燒芝士年糕 $38

刺身沙律 $68

鹽燒牛舌 $68

🍲月見壽喜燒 $208 (一人份)

鹽燒脆雞皮 $30
又香又脆,💕👍🏻

醬燒鯖魚 $68
鮮嫩多汁,外皮帶點微微焦脆!

啜啜啫喱柚子酒 $218
2023-02-23 59 浏览
今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服不過成間鋪得兩個員工,都幾唔主動,見有袋有盛咁都唔會主動比籃放野食物質素方面一d都唔差,有幾款一定要特別提一下月見牛肉壽喜燒 一人份 $208見佢寫一人份以為會好細,其實份量都幾足有菜有菇有豆腐仲有芝士竹輪, 應有盡有當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香自家製醬汁燒豆腐 $48外皮燒得好香脆既豆腐, 調味獨特, 係一種第二度食唔到既味道, 值得一試清酒煮蜆 $78每隻蜆都好大隻, 厚肉仲係完全無沙味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色而且蜆肉非常鮮甜好味月見雞肉棒 $48同類既雞肉棒之前只係係日本既居酒屋見過今次見到就直接叫左黎試下雞肉棒好厚實, 唔鬆散即使上面有燒汁, 點起蛋汁黎都配合得好好牛舌串燒 $68牛舌厚身得黎唔韌, 爽口彈牙都好有口感時間控制得好好最後仲叫左杯日本威士忌梅酒 $78口味偏甜, 比清酒易入口食日本野除左飲清酒之外呢類日式威士忌都係種幾好既選擇
今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋

入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服

食物質素方面一d都唔差,有幾款一定要特別提一下

月見牛肉壽喜燒 一人份 $208
見佢寫一人份以為會好細,其實份量都幾足
有菜有菇有豆腐仲有芝士竹輪, 應有盡有
當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香

自家製醬汁燒豆腐 $48

清酒煮蜆 $78
每隻蜆都好大隻, 厚肉
仲係完全無沙
味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色
而且蜆肉非常鮮甜好味

2023-02-22
醬燒豆腐
梅酒威士忌
2023-02-23 39 浏览
朝 ———Asa太子大南街39號地舖太子大南街一間有feel居酒屋🏮外表門面低調沉穩 打開玻璃門---->第一眼比個’’朝’’ 字吸引眼球睇得出老細好想營造 或者講得直接D 想copy番日本🇯🇵果種感覺裝修大體舒服 別致有設計 清酒埕 酒杯擺位幾盞鬼 令人想試燈光效果幾好·暗暗地 --前菜--龍蝦沙律 & 螢光魷魚 ——————$58作為前菜 上枱一D都唔馬虎 睇得開心 相機都食得開心人未食 相機先食 這是廿一世紀的定律龍蝦夠味肉多 沙律醬味道甜甜地 相當開胃螢光魷魚食既係鮮味 牛油果蟹籽沙律 ——————$68--燒物系列--燒物中 每一碟上枱都隔左一段時間 唔係一次過上哂呢種先係食居酒屋🏮既特色雞皮不能不食 燒丁脆卜卜 食完再減多春魚 食串燒必備的 蒜蓉燒魷魚燒丁有點點焦黑最香口 辣辣地 同朋友一人一半燒鱈魚干 —————$38辣味蒜蓉燒魷魚 ——————$68鹽燒多春魚 ——————$68鹽燒脆雞皮 ——————$30燒蜜糖雞翼 ——————$30汁燒雞腿肉 ——————$40汁燒頂級安格斯牛肉串 ——————$58--清酒🍶—花邑雄町純米吟釀300ml ——————$420
朝 ———Asa

汁燒雞腿肉 ——————$40
汁燒頂級安格斯牛肉串 ——————$58

--清酒🍶—
花邑雄町純米吟釀300ml ——————$420
朋友中意小酌兩杯 就帶佢來太子大南街的日式居酒屋試試🏮店鋪環境清靜好放鬆 私隱度高 好適合情侶約會或朋友聚會🥰同場亦見到有食客慶生 仲會播埋生日歌好有氣氛🎂🎉食物同酒水方面選擇幾豐富而且質素有驚喜😍下次有聚餐會再黎啊!✨刺身沙律 $68沙律菜新鮮🥗醬汁不會過多調味剛好 角切刺身都好新鮮份量不吝嗇 有三文魚 鯛魚 吞拿魚 仲有晶瑩剔透的三文魚子😍✨清酒煮蜆 $78蜆肉新鮮飽滿又無沙👍🏻清酒湯底顯得更加鮮甜✨汁燒頂級安格斯牛肉串 $58食落肉汁豐富 牛味好濃郁 肉質嫩滑吾會韌🤤食一串吾夠喉🤣✨月見雞肉棒 $48免治雞肉混合脆軟骨整成雞肉棒口感好豐富 沾上金黃色的蛋黃🍳令肉質更嫩滑✨燒蜜糖雞翼 $30燒雞翼有兩大隻🐓加上蜜糖燒得香噴噴好惹味✨燒豬頸肉 $38豬頸肉一串有4塊🐷燒得外皮焦香 肉質爽脆✨鹽燒雞軟骨 $30雞軟骨香脆有嚼勁😬加少許鹽調味已經好好食✨燒芝士年糕 38熱辣辣燒起煙煙韌韌 包上脆卜卜紫菜 流心芝士好澎湃夠香濃🤤👍🏻✨炸池魚仔 $58份量好多 炸粉夠薄 酥脆不油膩😬系一個好好的下酒菜✨自家製醬汁燒豆腐 $48豆腐外皮燒得脆口 內裏滑嫩😋醬汁帶甜味加上芝麻香蔥好夾✨三粒米山田

刺身沙律 $68

炸池魚仔

✨自家製醬汁燒豆腐 $48
豆腐外皮燒得脆口 內裏滑嫩😋醬汁帶甜味加上芝麻香蔥好夾

✨三粒米山田錦50 $460
入口帶果香酸甜味 口感幾順滑的清酒🍶平常少飲酒的我都覺得容易入口 幾適合女士飲🥰
三粒米山田錦50

📍朝 (太子)
刺身沙律
燒豬頸肉
燒芝士年糕
炸池魚仔
三粒米山田錦50
  • 清酒煮蜆
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服😌比較得意既係通常居酒屋都係播住日文歌,呢到係播廣東歌😂食物質素方面一d都唔差,有幾款一定要特別提一下👍🏻🌼月見牛肉壽喜燒 一人份 $208見佢寫一人份以為會好細,其實份量都幾足✅ 有菜有菇有豆腐仲有芝士竹輪, 應有盡有😊當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香🌼 自家製醬汁燒豆腐 $48外皮燒得好香脆既豆腐, 調味獨特❤️係一種第二度食唔到既味道, 值得一試🌼 清酒煮蜆 $78每隻蜆都好大隻, 厚肉仲係完全無沙味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色⭐️而且蜆肉非常鮮甜好味☺️🌼 月見雞肉棒 $48同類既雞肉棒之前只係係日本既居酒屋見過今次見到就直接叫左黎試下雞肉棒好厚實, 唔鬆散即使上面有燒汁, 點起蛋汁黎都配合得好好🌼 牛舌串燒 $68牛舌厚身得黎唔韌, 爽口彈牙都好有口感時間控制得好好🌼 最後仲叫左杯日本威士忌梅酒 $78口味偏甜, 比清酒易入口食日本野除左飲清酒之外 🍶呢類日式威士忌都係種幾好既選擇 🌈服務 ⭐️ 一入門口,隔咗一陣就拿咗個藍黎比我地放野。都幾貼心😊

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋

入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服😌
比較得意既係通常居酒屋都係播住日文歌,
呢到係播廣東歌😂

食物質素方面一d都唔差,
有幾款一定要特別提一下👍🏻

🌼月見牛肉壽喜燒 一人份 $208

當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香

🌼 自家製醬汁燒豆腐 $48

外皮燒得好香脆既豆腐, 調味獨特❤️
係一種第二度食唔到既味道, 值得一試

🌼 清酒煮蜆 $78

每隻蜆都好大隻, 厚肉
仲係完全無沙
味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色⭐️
而且蜆肉非常鮮甜好味☺️

口味偏甜, 比清酒易入口
食日本野除左飲清酒之外 🍶
呢類日式威士忌都係種幾好既選擇

🌈服務

⭐️ 一入門口,隔咗一陣就拿咗個藍黎比我地放野。都幾貼心😊 門面主要得兩個人做。都做得幾快手。

⭐️ 餐廳唔供應水,可以購買水或其他飲品。
如過係咁其實可以介紹下飲啲咩 😌

🔎 #cass_princeedward
🔎 #cass_日本菜
🔎 #cass_japnese
🔎 #eatwccinhk
A very impressive japanese 居酒屋, all food are at impressive quality, and will have surprise too! it did a good job on doing regular dishes compare to other japanese restaurants, eg 甲羅燒 with a very good ratio of crab meat & crab paste. the tofu topping is special, and the appetizer mix (lobster salad & squid) are tasty too! Highly recommended and will definitely revisit again.順帶一提,清酒煮蜆嘅蜆肉粒粒都好大粒,好有咬口同埋鮮甜!而且串燒雞腿肉仲有少少雞軟骨喺入面。可惜嘅係,佢餐牌上面冇邪惡玉子燒,而餐廳嘅店員都話冇,食到好後尾見到隔籬枱有叫玉子燒,再問另一位店員先話有不過可能要等好耐下次有機會一定要試!

下次有機會一定要試!
今個月係Jami自定既日本月💓👘,為大家努力搜羅香港地日本美食,いい食べ物🎌🎏自家製醬汁燒豆腐 (48)🧈一碟四件,一人兩件🤤豆腐皮燒得金黃可口👍🏻吾會一夾就,上面鋪左小小蔥花✨入口香口。薄牛月見壽喜燒 ($208)💫🫕呢個秋冬限定既料理🤭🇯🇵相信日本食控既各位吾會陌生,經典配搭既牛加日本蛋,金針菇、豆腐、洋葱、粟米、野菜。湯底加分,美味🥘將牛肉點埋蛋醬一齊食,正喔好味✨月見雞肉棒 ($48)🍗呢碌棒棒真的很棒棒,👍🏻🥰啖啖肉既雞串相當嫩滑,上碟配上同壽喜燒一樣既日本蛋漿,點黎食又得,吾點又得,任君選擇🤩🎌汁燒頂級安格斯牛肉串 ($58)🤤我鍾意佢有小小肥肉🍖咬落去有小小入口即溶既感覺,我覺得食居酒屋必食既小食~!💓燒菠蘿 ($32)🍍一串既燒菠蘿同時保留到入面既汁,酸酸甜甜,開胃既呢🍯醬燒鯖魚 ($68)🐟小妹比較鍾意食肉質實,小骨, 小脂肪既魚👍🏻🤤呢味經醃製既日本家常小菜就做到呢樣野啦~🍋檸檬汁淋左上面之後更加引出佢既鮮味~~記得點佢配既醬汁🫕❣️- 醬燒秋葵 ($32)🥒正所謂 新鮮的秋葵 - 何樂而不為😆✨本身充滿營養價值。醬汁燒既秋葵係上面加上小小芝麻🥢食落口保留到秋葵本身既

自家製醬汁燒豆腐 (48)🧈

薄牛月見壽喜燒 ($208)💫🫕

薄牛月見壽喜燒
將牛肉點埋蛋醬一齊食,正喔好味✨

月見雞肉棒 ($48)🍗

汁燒頂級安格斯牛肉串 ($58)🤤

燒菠蘿 ($32)🍍
燒菠蘿

一串既燒菠蘿同時保留到入面既汁,酸酸甜甜,開胃既呢🍯

醬燒鯖魚 ($68)🐟

醬燒鯖魚
  • 薄牛豆腐壽喜燒
  • 燒金菠蘿
2023-02-19 21 浏览
「今朝有酒今朝醉,明日愁來明日當」隱秘居酒屋木系調🏮,巷仔夜闌人靜,呢度卻熱鬧,幾乎每檯都叫酒飲,日本酒種類都多😲,叫埋Sake 試下🫡 日式燒物為主,少量刺身選擇。串燒即叫即製,推薦雞肉棒😍🥇月見雞肉棒$48 𝄪 ⁸ ⁄ ₁ ₀ 橙紅色日本生蛋好吸睛,底層帶有秘制醬汁,用筷子輕輕攪勻,雞肉棒蘸蛋液,好入味,食完再追加😎🥈甲羅燒$128 𝄪 ⁸ ⁄ ₁ ₀ 滿滿蔥花蟹肉、魚籽、蟹膏,伴有生鵪鶉蛋,蟹肉比蟹膏多🥰 配脆片幾好食🤤🥉燒豬頸肉$38 𝄪 ⁸ ⁄ ₁ ₀ 肥瘦均勻,爽口彈牙😝🎖️自家製醬汁燒豆腐 $48 𝄪 ⁷ ⁄ ₁ ₀外脆內軟,表面有秘制燒汁,可見廚師功底🥺𝄪 炸池魚仔 ⁷ ⁄ ₁ ₀ 送酒一流,有啲似炸多春魚,口感幾特別𝄪 鹽燒白鰻串 ⁶ ⁄ ₁ ₀ 𝄪 牛舌 ⁶ ⁄ ₁ ₀ 🍶Sake三粒米山田錦50 300ml $460 每人起碼飲到5 杯左右,入口清甜清純,唔會有燒灼喉嚨感,比其餘2 種更香甜米酒。不過度數都唔低,酒量差啲都易醉😏 𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵❀抵食:⁶ ⁄ ₁ ₀✿美味:⁷ ⁄ ₁ ₀❀回頭:⁷ ⁄ ₁ ₀ ✿人均:$ ₂ ₀ ₀ - ₃ ₀ ₀

日式燒物為主,少量刺身選擇。串燒即叫即製,推薦雞肉棒😍

🥇月見雞肉棒$48 𝄪 ⁸ ⁄ ₁ ₀

🥈甲羅燒$128 𝄪 ⁸ ⁄ ₁ ₀

🥉燒豬頸肉$38 𝄪 ⁸ ⁄ ₁ ₀
肥瘦均勻,爽口彈牙😝

🎖️自家製醬汁燒豆腐 $48 𝄪 ⁷ ⁄ ₁ ₀
外脆內軟,表面有秘制燒汁,可見廚師功底🥺

𝄪 炸池魚仔 ⁷ ⁄ ₁ ₀
送酒一流,有啲似炸多春魚,口感幾特別

𝄪 鹽燒白鰻串 ⁶ ⁄ ₁ ₀

❀抵食:⁶ ⁄ ₁ ₀
✿美味:⁷ ⁄ ₁ ₀
❀回頭:⁷ ⁄ ₁ ₀
✿人均:$ ₂ ₀ ₀ - ₃ ₀ ₀
同朋友喺太子附近上完堂決定附近搵嘢食經過朝Asa居酒居被木系裝修吸引左店內環境舒服好啱我倆傾計 放鬆下😍食物選擇款式多 價格合理 食物質素高仲叫左杯日本甜酒好似去左日本旅行咁 放鬆左一晚 大滿足😍期間限定Shabu Shabu -月見壽喜燒湯底 配牛肉,豆腐,雜菜,冬菇,芝士竹輪,鮮蛋 $208食材新鮮,高質牛醬燒冬菇 $30燒冬菇好香 菇身有口感 吾乾身醬燒飯團 $32配紫菜 醬燒飯團好味 又飽肚自家製醬汁燒豆腐 $48外層好香脆 豆腐軟綿綿配自家醬漿汁 好惹味清酒煮蜆 $78每次去居酒屋必叫清酒配蜆肉好鮮甜月見雞肉棒 $48配日本雞蛋汁 雞肉棒肉質好味 好有驚喜日本果酒(柚子)$58日本果酒(蘋果) $58果酒微甜 輕量酒精 好啱我倆口味環境指數🌕🌕🌕🌕🌗服務指數🌕🌕🌕🌕🌑味道指數🌕🌕🌕🌕🌕抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑推介指數🌕🌕🌕🌕🌕
同朋友喺太子附近上完堂

• 月見雞肉棒
  • 自家製醬汁燒豆腐
  • 薄牛豆腐壽喜燒
2023-02-16 17 浏览
今日去太子天下貓貓幫主子補給罐罐,過對面馬路,就俾呢間居酒屋門口大月亮吸引住,入面裝修都係以月亮主題,加上波波吊燈,增添左一份浪漫既氣氛🥰🥰🥰,由於岩岩係放工時間6點,唔算多人,加上播放既日文歌首首都好好聽,感覺忙完一整天工作黎到呢度即刻放鬆晒🥳🥳🥳而且呢度除左食shabu shabu重有串燒,多款日本酒類飲品,係一個傾計飲野既好地方🍺🥃🥂🥩薄牛豆腐壽喜燒 ($148)薄牛豆腐壽喜燒,鍋物黎講薄牛好嫩,份量都多,而牛味唔會太重。鍋內除左滑豆腐外,仲有用黎吸壽喜燒汁既油豆腐同埋配菜,口感豐富❤️❤️❤️🍢牛肉青蔥卷($48)牛肉卷很札實,不易散口,一啖一口,牛肉加上青蔥燒得很香😋😋😋😋🍣刺身沙律($68)刺身份量十足,沙律汁加入醋及Wasabi,很開胃💕💕💕啜啜啫喱柚子酒 ($218)好似食緊啫喱一樣,比較易入口,微薰🥰好岩女仔飲,值得一試👍🏻👍🏻👍🏻威士忌梅酒 ($78)呢杯好香梅子味,加冰飲比較順喉,酒精濃度14%🤣🤣🤣少少醉了

🥩薄牛豆腐壽喜燒 ($148)

🍢牛肉青蔥卷($48)

🍣刺身沙律($68)
刺身份量十足,沙律汁加入醋及Wasabi,很開胃💕💕💕

啜啜啫喱柚子酒 ($218)

威士忌梅酒 ($78)
2023-02-14 33 浏览
# 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐞 𝐄𝐝𝐰𝐚𝐫𝐝居酒屋《朝》主打日式串燒,富有木系格調裝修,地方寬敞乾淨,牆身貼上日本各縣地方名,以星星月亮作主題,感覺好似返咗家鄉🎌今次試左:1-岩鹽燒頂級牛板腱 🥩HKD168牛味好重,燒得唔會過燶,每塊可清晰見到淡淡粉紅色,上面加左少少芝麻同蒜令味道更豐富,唔需要點任何調味料已經好好味。2-月見雞肉棒 🍖HKD48必點💯雞肉棒加醬汁燒得好香,點上蛋汁後食味道更豐富,入面食到加左好多雞軟骨,好有咬口,一定要趁熱食3-醬燒鯖魚 🐟HKD68鯖魚用特製醬汁高溫炭燒,師傅燒得十分乾身而且冇破皮,又不失魚的肉汁,非常脆口。如果怕腥可灑上檸檬汁,是一款健康又高蛋白質海鮮4-甲羅燒🦀 HKD128上網見到個樣幾好,叫左個試下。一上碟不算小份量,把蟹肉,蟹膏同蟹籽和鵪鶉蛋撈勻再放上鱈魚片上一啖過食,十分滿足,呢個價錢咁多蟹肉算係高質。5-自家製醬汁燒豆腐 ☁️HKD48豆腐炸完再拎去燒,好香好脆,而且不會油膩,食落好嫰滑,如果份量多返少少就prefect 6-日本果酒 柚子🍶(1 glass ) HK58食串燒太口乾一定要叫酒飲先正,佢有好多款酒包括gin, highball ,我今
# 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐞 𝐄𝐝𝐰𝐚𝐫𝐝

今次試左:

1-岩鹽燒頂級牛板腱 🥩HKD168

2-月見雞肉棒 🍖HKD48

3-醬燒鯖魚 🐟HKD68

4-甲羅燒🦀 HKD128

5-自家製醬汁燒豆腐 ☁️HKD48

6-日本果酒 柚子🍶(1 glass ) HK58

食串燒太口乾一定要叫酒飲先正,佢有好多款酒包括gin, highball ,我今次叫左柚子味果酒,58元都好大杯,又夠凍🍻

🥢餐廳而家除咗有秋冬限定·Shabu shabu 壽喜鍋一人份HKD208起外,更由即日起至2月28日,每晚九點前清酒300ml 半價優惠,九點後720,1800ml 清酒半價!不諭約會或聚餐都很適合。🥢

📍 朝 (太子)

#主題居酒屋 #朝ASA#太子#隱世小店 #清

• 月見雞肉棒
  • 岩鹽燒頂級牛板腱
  • 自家製醬汁燒豆腐
2023-02-13 14 浏览
今晚帶埋朋友仔食日式居酒屋餐廳喺大南街,店面有格調座位唔算太多但絕無壓迫感🤗٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡清酒🍶煮蜆💗 👍食清酒煮蜆我好鐘意飲湯😋清酒味濃帶甜滲入每一粒肥嘟嘟嘅蜆肉將蜆肉嘅鮮甜昇華🤩٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡辣味蒜茸燒魷魚💗 同平時嘅燒魷魚唔同餐廳調味好正醬汁帶有麻辣嘅滋味魷魚🦑 有陣陣炭燒香燒得JuicY又唔會硬梆梆٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡炸池魚仔💗 池魚仔炸得酥脆可口配上滋味沙律醬送酒一流٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡牛舌💗 好重嘅牛香味而且好有口感٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡燒豬頸肉💗 同燒魷魚一樣炭香味重餐廳燒得比較乾身所以食落豬頸肉有脆邊效果😜٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡月見雞肉棒💗 雞肉棒除咗免治雞肉之外仲有細細粒雞軟骨食起上嚟好有口感而唔會卡喉嚨,滿滿肉汁沾上橙紅色嘅滑滑日本雞蛋漿🤗٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡日本蜜桃果酒💗 水果酒係我最愛香香蜜桃味甜甜地,好容易入口
今晚帶埋朋友仔食日式居酒屋
餐廳喺大南街,店面有格調
座位唔算太多

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡月見雞肉棒💗
雞肉棒除咗免治雞肉之外
仲有細細粒雞軟骨
食起上嚟好有口感
而唔會卡喉嚨,滿滿肉汁
沾上橙紅色嘅滑滑日本雞蛋漿🤗

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡日本蜜桃果酒💗
水果酒係我最愛
香香蜜桃味
甜甜地,好容易入口
Asa
2023-02-13 14 浏览
🍽️ 甲羅燒 $128蟹蓋裡面有蟹肉、蟹膏、蔥花、蟹籽、鵪鶉蛋~ 首先將鵪鶉蛋倒落個蟹蓋裡面,撈勻,再擺一啖喺鱈魚乾上面食😌 蟹肉鮮甜,蟹膏夠多,鱈魚乾脆卜卜!好味😋🍀🍽️ 月見雞肉棒 $48雞肉棒入面多汁,嫩滑,混咗少少軟骨,整體口感較實。隔離配上橙紅色嘅蛋黃😍同少少甜嘅燒汁!🍀🍽️ Shabu Shabu 火鍋 $208湯底可以揀月見壽喜燒或濃厚豚骨湯,可配薄牛或豚肉。我哋揀咗豚骨湯配六片薄牛肉,好香呢🦴 配料有豆腐、娃娃菜、金菇、冬菇、芝士竹輪。🍀🍽️ 三文魚 $58三片厚切三文魚🍣 送酒一流🤗🍀🍶 上手新酒山田錦 $460店員介紹呢款上手新酒山田錦,唔算太甜,易入口!🥰
🍽️ 甲羅燒 $128

🍽️ 月見雞肉棒 $48

🍽️ Shabu Shabu 火鍋 $208

🍽️ 三文魚 $58

三片厚切三文魚🍣 送酒一流🤗
🍶 上手新酒山田錦 $460

店員介紹呢款上手新酒山田錦,唔算太甜,易入口!🥰
2023-02-11 53 浏览
今日放工同同事去居酒屋輕鬆一下食串燒樓底高永遠令人好輕鬆冇壓迫感,十分好。啜啜啫喱柚子酒大約5-6%酒精度,係飲之前搖一搖就會把裡面變成啫喱, 好重既柚子味,好fresh 酒味不太濃幾個朋友 或者吾太好酒既人都會岩飲的。佢會用冰裝住,咁即使食住串燒都keep 到凍啦冬天先叫了壽喜燒一人份,可以揀牛肉或豚肉。冬天可以食牛肉壽喜燒真係好爽加上豆腐及蔬菜盤有暖笠笠既感覺。其實都有料理長推介既餐牌黑板上寫住每日既推介,今次叫左豚肉車厘茄卷出面豚肉燒得好香中間個茄好juicy, 好夾。 鹽燒雞軟骨雞軟骨-燒到好脆好脆鹽燒個味道又好正, 脆得很。燒蜜糖雞翼係一隻雞全翼,全翼可以食到我最愛既雞槌部分,個調味相當不錯, 連雞皮都好脆。辣味蒜蓉燒魷魚燒魷魚有驚喜,上面個汁好好味,辣辣地,而且燒得吾會過硬。與平日原隻燒魷魚筒吾同,今次打直切,不是一魷魚圈一圈圈食。仲有蒜蓉同埋蔥,可以自己選擇加不加。清酒煮蜆重點係每隻蜆都超大隻,超新鮮肥美,比平日既蜆更大隻,真好味。 而且清酒味好出,又吾會過多調味。
今日放工同同事去居酒屋輕鬆一下食串燒
樓底高永遠令人好輕鬆
冇壓迫感,十分好。

大約5-6%酒精度,係飲之前搖一搖
就會把裡面變成啫喱,
好重既柚子味,好fresh 酒味不太濃
幾個朋友 或者吾太好酒既人都會岩飲的。
佢會用冰裝住,咁即使食住串燒都keep 到凍啦

冬天先叫了
壽喜燒一人份,可以揀
牛肉或豚肉。
冬天可以食牛肉壽喜燒真係好爽
加上豆腐及蔬菜盤
有暖笠笠既感覺。

其實都有料理長推介既餐牌
黑板上寫住每日既推介,今次叫左
出面豚肉燒得好香
中間個茄好juicy, 好夾。

雞軟骨-燒到好脆好脆
鹽燒個味道又好正, 脆得很。

辣味蒜蓉燒魷魚
燒魷魚有驚喜,上面個汁好好味,辣辣地,
仲有蒜蓉同埋蔥,可以自己選擇加不加。

2023-02-09 24 浏览
⸝⸝⸝⸝期間限定𝙎𝙃𝘼𝘽𝙐 𝙎𝙃𝘼𝘽𝙐|𝟮𝟬𝟴湯底二選一 月見壽喜燒 / 濃厚豚骨湯包含薄牛或豚肉、豆腐、什菜、冬菇、芝士竹輪可以另外加配配料 蜆 / 帆立貝 / 豚肉 / 雞件等等⸝⸝⸝⸝唐揚炸雞軟骨|𝟱𝟴送酒必備𝙞𝙩𝙚𝙢 ୧⃛՞•ﻌ•՞୨⃛份量好多 新鮮熱新新 香口酥脆⸝⸝⸝⸝月見雞肉捧|𝟰𝟴混入軟骨增加口感層次 肉汁滿滿再沾上橙紅色日本雞蛋 ʕ•̀ω•́ʔ⸝⸝⸝⸝清酒煮蜆|𝟳𝟴一樣居酒屋不能缺少的東西蜆肉粒粒飽滿 清酒將鮮甜味帶出⊂(˃̶͈̀ε ˂̶͈́ ⊂ )⸝⸝⸝⸝自家製醬汁燒豆腐|𝟰𝟴外層炸至香脆 豆腐軟綿 加上自家製醬汁非常惹味₍ᵔ๑・ᴥ・๑ᵔ₎
期間限定𝙎𝙃𝘼𝘽𝙐 𝙎𝙃𝘼𝘽𝙐|𝟮𝟬𝟴
湯底二選一 月見壽喜燒 / 濃厚豚骨湯
包含薄牛或豚肉、豆腐、什菜、冬菇、芝士竹輪
可以另外加配配料 蜆 / 帆立貝 / 豚肉 / 雞件等等

唐揚炸雞軟骨|𝟱𝟴