2023-03-18 36 浏览
近年太子多了很多細細間不同的食肆。今晚約了老友暢談,在太子揀了間居酒屋,這裡裝修簡潔,以黑色為主,擺設很有日本感覺。我們點了:-燒菠蘿自家製醬汁燒豆腐豆腐炸得外面脆,內裏淋軟,加埋自家製醬汁,非常出色。-牛舌爽口彈牙唔韌。-燒豬頸肉-清酒煮蜆蜆肉鮮甜,還夾有清酒的香味。-甲羅燒蟹蓋全是滿滿的蟹肉,有隻生的鵪鶉蛋,與蟹膏蟹肉撈勻,增加味道,另有幾塊脆片,可把蟹肉放在上面一齊食,非常夾,又有口感。-燒鱈魚乾很薄脆,送酒一流。-燒芝士年糕-日本果酒-蜜桃-日本果酒-蘋果酒精含量少,很適合女士飲,還有很濃的果味,配串燒一流。

我們點了:

-燒菠蘿
自家製醬汁燒豆腐
豆腐炸得外面脆,內裏淋軟,加埋自家製醬汁,非常出色。

-牛舌
爽口彈牙唔韌。

-燒豬頸肉
-清酒煮蜆
蜆肉鮮甜,還夾有清酒的香味。

-甲羅燒

-燒鱈魚乾
很薄脆,送酒一流。

-燒芝士年糕

-日本果酒-蜜桃
-日本果酒-蘋果
酒精含量少,很適合女士飲,還有很濃的果味,配串燒一流。
2023-03-15
2023-03-17 156 浏览
為於太子的一間隱世日式居酒屋 - 朝Asa餐廳,是以月亮和星星為裝飾,營造出寧靜舒適的氛圍。這裡主打各類燒物和清酒,是一個適合朋友聚會、談心、品嚐美食的好地方。推薦食品包括清酒煮蜆(HK$78)、自家製汁燒豆腐(HK$32)、燒鱈魚干(HK$38)、月見雞肉棒(HK$48)、燒小甜薯(HK$32)、牛油燒甜粟米(HK$32)、燒糖心菠蘿(HK$32) 和前菜:山葵八爪魚、牛蒡漬(HK$58)。其中,清酒煮蜆是餐廳的招牌菜之一,鮮嫩的蜆肉在帶點甜味的清酒調味下更加美味。猶其喜愛自家製汁燒豆腐,外脆內嫩,入口惹味,配以獨特的醬汁,讓人回味無窮。燒鱈魚干看似餅干一樣,每片都非常鬆脆,而且帶有濃郁的鱈魚香味,非常適合搭配清酒品嚐。月見雞肉棒燒製得恰到好處,配上鮮蛋黃,令味道提升,讓人一口接一口。燒小甜薯不但外形可愛,而且甜美可口,口感軟糯,吃起來非常滿足。牛油燒甜粟米和燒糖心菠蘿也同樣美味。前菜方面,山葵八爪魚和牛蒡漬都是非常特別的小吃,味道鮮美。除了美食,餐廳的氛圍也非常舒適。店內裝潢簡潔,燈光柔和,讓人感覺非常放鬆。

牛油燒甜粟米和燒糖心菠蘿也同樣美味。

前菜方面,山葵八爪魚和牛蒡漬都是非常特別的小吃,味道鮮美。

2023-03-16
  • 燒鱈魚干
  • 月見雞肉棒
  • 自家製醬汁燒豆腐
中午吃太飽,夜晚不想吃太多。想跟朋友喝一杯,多聊一會,除了居酒屋,想不出更好的選擇☺️太子可算是眾多地區的一個中間點,無論新界、九龍、港島下班,約出來都十分方便。今次選了名字有點酷的【朝 Asa】Asa(あさ)是日文,就是朝。餐牌價錢等等光明正大放了在門口,看到是很合理的居酒屋價錢,就安心進去了😁(平常在中上環的居酒屋價錢收得偏隱蔽,令窮窮的我常常卻步🥹)空間雖不大,但很有氣氛。微微昏暗的環境,充滿日式的擺設。2個人的餐點,絕大部份都很推薦💕🔸月見壽喜燒吃了很滿足的壽喜燒!雖然寫是寫1人前,但2個人分享也很ok😋湯頭很甜,泡得腐皮、豆腐、金菇等掛汁食材很入味。選了牛肉肥瘦適中,甜甜的肉質,熱騰騰的吃著非常享受🥰🔸醬燒自家製飯團推推推!不必擔心沒餡料的飯團會否很dry,放心,好吃得不得了!醬油的鹹甜經烤過後散發出點點焦香,微微薄脆的口感夾上紫菜更滋味。不説還以為裡面有配料呢~口感實在太好了。🔸鹽燒牛舌外層肉汁很夠,咬下去是爽的,咀嚼時是軟的。就是來到居酒屋必須要有的串燒😜🔸醬燒豬腩片印象沒有很深刻,就是很濃的醬香,但豬腩片的味道好像沒有很吃得到,反正不會太肥的豬肉,就覺得已經不錯。🔸鹽燒雞
中午吃太飽,夜晚不想吃太多。
想跟朋友喝一杯,多聊一會,
除了居酒屋,想不出更好的選擇☺️

太子可算是眾多地區的一個中間點,
無論新界、九龍、港島下班,約出來都十分方便。

今次選了名字有點酷的【朝 Asa】
Asa(あさ)是日文,就是朝。

餐牌價錢等等光明正大放了在門口,
看到是很合理的居酒屋價錢,

空間雖不大,但很有氣氛。
微微昏暗的環境,充滿日式的擺設。

2個人的餐點,絕大部份都很推薦💕
🔸月見壽喜燒
吃了很滿足的壽喜燒!
雖然寫是寫1人前,但2個人分享也很ok😋
湯頭很甜,泡得腐皮、豆腐、金菇等掛汁食材很入味。
選了牛肉肥瘦適中,甜甜的肉質,熱騰騰的吃著非常享受🥰

🔸醬燒自家製飯團
不説還以為裡面有配料呢~口感實在太好了。

🔸鹽燒牛舌

🔸醬燒豬腩片

🔸鹽燒雞軟骨
好吃好吃!一粒一粒爽脆爽脆的,很好餸酒😋

🔸醬燒雞腎
跟牛舌的口感有點似,不同的雞腎外層爽,裡面也是爽的!

🔸月見雞肉棒
全力推🔥全力推🔥全力推🔥
不吃後悔🔥 不吃後悔🔥 不吃後悔🔥
並不是平常串燒店會吃到的普通雞肉串,
這是將打碎的雞肉做成的肉棒,口感夾雜着一點點軟骨的感覺,吃下去啖啖肉。
沾著他們付上的蛋黃一同品嘗,濃厚口感超滿足💕💕💕

🔸燒糖心菠蘿🍍
無論去到那裏都甚少會出錯的一款燒物!
推薦當作飯後甜品,甜得不得了!

正正因為餐廳空間不算是太大,客人數量就算座滿了也適中不會太嘈。
實在是談天的好地方!
2023-03-07 254 浏览
平時食到普普通通嘅,都未必會寫食評。今次真係第一次😩😩希望大家停一停諗一諗。突然想食屋酒屋,見到依間有3百幾個好評個樣又ok,就去試吓。我全程都無影咩相,講真連賣相都唔吸引,成餐飯,我搵唔到一樣野係叫好食。我哋叫左2個Shabu Shabu, 一牛一豬。雖然2百幾蚊既野真係唔可以要求太多,但第一次食牛係可以咁「嚡」,d豬好大陣味。再加左d串燒:燒白鱔(好醒,無汁,好多骨)、燒牛舌(正常)、牛肉青蔥卷(正常)、雞泡魚干(好咸)、雞棒(正常)、雞皮(無味)、炸多春魚(完全唔香口)、蜜糖雞翼(叫做全晚最出色)、燒青魚(正常)。我哋都係半飽,但係已經唔想再比任何機會其他嘢食,寧願再去第度食過。以上串燒都係1串+2個Shabu Shabu (1人前),3個人埋單$1170。以咁嘅價錢,真係唔應該係咁既質素

2023-03-06 35 浏览
餐廳位於太子旺中帶靜位置,門面的黑彎月招牌很吸引到我,內裡裝修亦很吸睛,主題都是跟月亮有關,滿滿的藝術感亦帶著神秘感。汁燒頂級安格斯牛肉串牛肉串燒非常嫩口,好香牛味,汁燒得好入味,呢個牛肉串值得推介!!清酒煮蜆海蜆大隻夠多,清酒湯底酒味濃,蜆肉鮮甜美味!自家製醬汁燒豆腐用自家製醬汁去燒豆腐,豆腐外皮燒到脆口豆腐身滑溜,再加埋碎葱非常香口。燒蜜糖雞翼蜜糖燒雞翼係我最鍾意食嘅食物之一,雞翼燒得皮脆肉嫩,越食越好味。汁燒雞腿肉雞腿肉燒得好惹味,啖啖肉,好嫩滑。鹽燒大蝦好大隻新鮮的大蝦,唔會太鹹,鮮甜的蝦肉食到我意猶未盡。牛油果蟹籽沙律沙律除咗有牛油果和蟹子,還有芝麻和芽菜,青瓜絲夠多非常豐富。

清酒煮蜆
海蜆大隻夠多,清酒湯底酒味濃,蜆肉鮮甜美味!

汁燒雞腿肉
雞腿肉燒得好惹味,啖啖肉,好嫩滑。

鹽燒大蝦
好大隻新鮮的大蝦,唔會太鹹,鮮甜的蝦肉食到我意猶未盡。

牛油果蟹籽沙律

2023-03-01 36 浏览
秋冬限定,✨一齊嚟shabu shabu吧!一日前嘅火鍋都幾豐富,◕‿◕HKD218已經🥩有薄牛/豚肉,仲有多款配菜。.我揀咗牛🐮配有豆腐,雜菜,🍄冬菇,芝士竹輪。湯底可以二選一,٩(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)و有月見壽喜燒同埋🐷濃厚豚骨湯。.炸池魚仔 HKD58,🐟原條嘅炸魚仔得意,都好香,幾鮮味,🔥用嚟配酒必備。.醬燒鯖魚HKD68,👍比預期份量更大,性價比足。醬燒佐料,(⃔ *`꒳´ * )⃕↝好入味。.鹽燒雞軟骨 HKD30,🐤香脆可口。

鹽燒雞軟骨 HKD30,🐤香脆可口。

一間我幾鐘意嘅隱世居酒屋🏮朝ASA 雖然話佢隱世 不過其實位置十分方便 就喺太子大南街 喺地鐵站行過去大概都係5分鐘😂不過呢度黑色簡約時尚嘅裝修 令我成日都覺得充滿神秘感餐點選擇都唔少 價錢亦唔貴😛今次我哋主要係食火鍋同串燒▪️壽喜燒火鍋話就話係一人分 但份量夠晒兩個人share🥘我地揀咗配薄牛肉 質地軟嫩 仲追加咗雞件 好嫩滑🐓湯底味道濃郁 配料索晒湯汁超正 尤其係娃娃菜/甜甜嘅腐皮同菇菌 最正係有我好鐘意嘅芝士竹輪 整鍋都超滿足呢🤤▫️燒串汁燒頂級安格斯牛肉勁稔😍同燒汁好夾 味道唔會太膩 燒蜜糖雞翼富有肉汁 雞皮仲有點脆脆地串燒豬頸肉帶點炭燒香🐖而月見雞肉棒口感好好 點埋蛋汁令味道層次提升除咗火鍋串燒 仲有其他小食/炸物 當然唔少得日本酒🍶我哋都叫咗日本蘋果酒同威士忌梅酒 另外仲有清酒/gin等等

餐點選擇都唔少 價錢亦唔貴😛今次我哋主要係食火鍋同串燒
▪️壽喜燒火鍋
▫️燒串

2023-02-26 74 浏览
位於大南街既朝ASA居酒屋,距離太子地鐵站只係3分鐘路程,非常方便。當晚去到座無虛席,好熱鬧。✨ShabuShabu秋冬限定一人份量日式火鍋。湯底可以選擇月見(壽喜燒)或濃厚(豚骨湯),揀左後者,味道的確好濃郁。主菜肉類可選薄牛或豚肉,揀左薄牛。其他配料包括豆腐、雜菜、冬菇、芝士竹崙。尤其喜歡芝士竹輪,流心芝士實在美味☺️✨鹽燒脆雞皮燒得非常脆口,但食落完全唔覺油膩,送酒必備。✨鹽燒牛舌牛舌好厚身,口感彈牙煙靭,牛味香濃。✨燒芝士年糕外脆內軟,咬落去入面熱辣辣,芝士仍然流心,芝士控真係好難抗拒。✨清酒煮蜆蜆肉鮮甜,無沙。醬汁好清甜帶有淡淡酒香。✨醬燒自家製飯團作為飯團愛好者點可以唔試。飯團既醬汁非常之香濃,亦都燒得好香口,夾埋塊紫菜,好味啊🤤✨山梨蜜桃果酒✨青森蘋果果酒兩款果味都好出,酒精濃度唔高,非常容易入口🤭
當晚去到座無虛席,好熱鬧。

✨ShabuShabu
秋冬限定一人份量日式火鍋
主菜肉類可選薄牛或豚肉,揀左薄牛。

✨鹽燒脆雞皮
燒得非常脆口,但食落完全唔覺油膩,送酒必備。

✨鹽燒牛舌
牛舌好厚身,口感彈牙煙靭,牛味香濃。

✨燒芝士年糕

✨清酒煮蜆
蜆肉鮮甜,無沙。醬汁好清甜帶有淡淡酒香。

✨醬燒自家製飯團

✨山梨蜜桃果酒
✨青森蘋果果酒
兩款果味都好出,酒精濃度唔高,非常容易入口🤭
2023-02-21
【壽喜燒一人份 (薄牛)🐮🍲】($208)二選一 ⬇️壽喜燒🍲/ 豚骨湯🐖薄牛🐮/ 豚肉🐷我哋揀咗壽喜燒湯同埋薄牛🥩🥩壽喜燒湯底會包埋隻蛋🥚其他配菜有豆腐、芝士竹輪🧀、腐皮🫔同埋雜菜(粟米🌽、金菇🍄、娃娃菜🥬等等) 薄牛真心食落幾有驚喜🥳🥳淥完之後好淋好嫩😍😍油脂都好豐富👍🏻👍🏻 壽喜燒嘅湯底都好入味🥰🥰 係好食到我哋想叫多碟嘅程度😎😎芝士竹輪淥完都幾有咬口✨✨唔會太淋,入邊嘅芝士醬都幾多🧀🧀芝士味好濃💛💛腐皮吸晒壽喜燒嘅湯汁🫔🫔 食落都幾滿足💓💓雜菜嘅話都算新鮮🌱🌱特別係娃娃菜同埋粟米幾鮮甜😻😻整體嚟講食材嘅質素都幾高😽😽推薦推薦👏🏻👏🏻【配料 - 蜆】(+$48)佢總共有八隻蜆🐚🐚 海水味亦都夠重🌊🌊即使係擺喺咁濃味嘅壽喜燒入面都keep到浸味💛🤍再加上食落冇沙🏖️🏖️整體來講尚算不俗~—————————【三文魚🐟🍣】($58)雖然佢得3塊🍣🍣 但係每塊都幾厚🐟🐟 食落都幾新鮮✨✨啲肉都唔會話太厚實💪🏻💪🏻 加埋擺盤都算靚🧡🧡整體來講不過不失🤪🤪—————————【汁燒頂級安格斯牛肉串🐮🍢】($58)啲醬汁都幾濃稠🫙🫙掛晒喺牛肉串上面🍢🍢醬汁嘅味道係甜甜地嘅燒汁🍬🍬牛肉嘅質感係屬於實肉嗰
【壽喜燒一人份 (薄牛)🐮🍲】($208)

二選一 ⬇️
壽喜燒🍲/ 豚骨湯🐖
薄牛🐮/ 豚肉🐷

整體嚟講食材嘅質素都幾高😽😽推薦推薦👏🏻👏🏻

【配料 - 蜆】(+$48)

—————————
【三文魚🐟🍣】($58)

—————————
【汁燒頂級安格斯牛肉串🐮🍢】($58)

牛肉嘅質感係屬於實肉嗰隻🥩🥩有啲咬口☺️☺️但係唔會覺得太靭👍🏻👍🏻牛肉本身嘅味道都唔會俾燒汁蓋過咗 🐮🐮都算唔錯

—————————
【燒豬頸肉🐷】($38)

佢總共有4塊豬頸肉🐷🐷 配上蜜糖燒過嘅外皮特別惹味🍯🍯 完全做到外脆內軟嘅感覺😋😋 豬頸肉嘅口感亦都唔錯👍🏻👍🏻脂肪同肉相間得宜🛢️🐖成件事真係非常滿足 🥰🥰大推大推❣️❣️

—————————
【鹽燒脆雞皮】($30)

佢唔係全部都係雞皮嚟嘅🐔會有一半雞肉喺入面👀👀

鹽燒嘅感覺做得幾好🧂🧂 配埋脆脆地嘅雞皮食落都唔錯👍🏻👍🏻不過就要當佢雞肉串燒咁食喇~

—————————
【燒芝士年糕🧀⚪️】($38)

佢嘅賣相都幾得意✨✨再加埋有紫菜俾我哋自己包住嚟食🥰🥰成件事會有趣咗

年糕拎上枱嘅時候係啱啱燒好🔥🔥咬落去熱辣辣❤️‍🔥❤️‍🔥年糕浸皮燒到脆脆地🤩🤩入邊煙煙韌韌🤍🤍芝士係多到會流出嚟嘅程度🧀🧀個人幾鍾意😋😋

不過要小心啲唔好滴落隻手度 真係幾熱下😂😂

—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 朝ASA (太子)
📍地址 : 太子大南街39號地舖
2023-02-25 29 浏览
這天晚上和姐姐二人晚上到了朝ASA ,這是第一次光顧,店內坐位不多, 空間也不太大,但裝修有濃濃的日本味,燈光比較有情調。加上樓底高,如果星期五下班後想找人小談一下也是個不錯的地方。食物方面:燒年糕不錯,十分軟糯10/10分豆腐很入味9/10分燒翠肉瓜,8/10分薄牛豆腐壽喜燒,正常5/10分啜啜啫喱柚子酒 8/10分

食物方面:
燒年糕不錯,十分軟糯10/10分

豆腐很入味9/10分

燒翠肉瓜,8/10分
薄牛豆腐壽喜燒,正常5/10分

啜啜啫喱柚子酒 8/10分

• 燒芝士年糕
最近大愛日式居酒屋💕和朋友好及沒聚,經她帶路,來到這間位於太子大南街的居酒屋~餐廳的裝修很漂亮,少少昏暗,很適合小酎一杯,開開心事台。我們點了幾款:燒芝士年糕 $38‼️要小心(≧∇≦)芝士年糕即叫即燒,外面熱辣辣,內裏更是一咬爆漿!超好味! 刺身沙律 $68以為只是開胃菜一度,想不到份量很多!有得奶魚、帶子、三文魚等等,而且醬汁混合了芥末,酸酸甜甜,帶點微辣,非常開胃!鹽燒牛舌 $68一串厚切牛有3件,惹味爽口,有嚼口,同時保留到肉汁!送酒一流!🍲月見壽喜燒 $208 (一人份)冬天吃壽喜燒的感覺真幸福!可以選擇一份薄牛肉或豚肉,配上嫩上豆腐、芝士、竹崙、雞蛋、冬菇、蔬菜盤,湯底底可以揀月見壽喜燒或濃厚豚骨湯,選了壽喜燒甜甜地又暖笠笠! 另外還可以視乎需要,有其他配料可以加點~鹽燒脆雞皮 $30又香又脆,💕👍🏻醬燒鯖魚 $68鮮嫩多汁,外皮帶點微微焦脆! 啜啜啫喱柚子酒 $218大約5-6%酒精度,在打開前搖一搖就會把裡面變成啫喱(≧∇≦)柚子味很清新,酒味不太濃。非常適合女士學,是喝完還想再encore的一種酒!

我們點了幾款:
燒芝士年糕 $38

刺身沙律 $68

鹽燒牛舌 $68

🍲月見壽喜燒 $208 (一人份)

鹽燒脆雞皮 $30
又香又脆,💕👍🏻

醬燒鯖魚 $68
鮮嫩多汁,外皮帶點微微焦脆!

啜啜啫喱柚子酒 $218
2023-02-23 70 浏览
今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服不過成間鋪得兩個員工,都幾唔主動,見有袋有盛咁都唔會主動比籃放野食物質素方面一d都唔差,有幾款一定要特別提一下月見牛肉壽喜燒 一人份 $208見佢寫一人份以為會好細,其實份量都幾足有菜有菇有豆腐仲有芝士竹輪, 應有盡有當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香自家製醬汁燒豆腐 $48外皮燒得好香脆既豆腐, 調味獨特, 係一種第二度食唔到既味道, 值得一試清酒煮蜆 $78每隻蜆都好大隻, 厚肉仲係完全無沙味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色而且蜆肉非常鮮甜好味月見雞肉棒 $48同類既雞肉棒之前只係係日本既居酒屋見過今次見到就直接叫左黎試下雞肉棒好厚實, 唔鬆散即使上面有燒汁, 點起蛋汁黎都配合得好好牛舌串燒 $68牛舌厚身得黎唔韌, 爽口彈牙都好有口感時間控制得好好最後仲叫左杯日本威士忌梅酒 $78口味偏甜, 比清酒易入口食日本野除左飲清酒之外呢類日式威士忌都係種幾好既選擇
今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋

入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服

食物質素方面一d都唔差,有幾款一定要特別提一下

月見牛肉壽喜燒 一人份 $208
見佢寫一人份以為會好細,其實份量都幾足
有菜有菇有豆腐仲有芝士竹輪, 應有盡有
當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香

自家製醬汁燒豆腐 $48

清酒煮蜆 $78
每隻蜆都好大隻, 厚肉
仲係完全無沙
味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色
而且蜆肉非常鮮甜好味

2023-02-22
醬燒豆腐
梅酒威士忌
2023-02-23 39 浏览
朝 ———Asa太子大南街39號地舖太子大南街一間有feel居酒屋🏮外表門面低調沉穩 打開玻璃門---->第一眼比個’’朝’’ 字吸引眼球睇得出老細好想營造 或者講得直接D 想copy番日本🇯🇵果種感覺裝修大體舒服 別致有設計 清酒埕 酒杯擺位幾盞鬼 令人想試燈光效果幾好·暗暗地 --前菜--龍蝦沙律 & 螢光魷魚 ——————$58作為前菜 上枱一D都唔馬虎 睇得開心 相機都食得開心人未食 相機先食 這是廿一世紀的定律龍蝦夠味肉多 沙律醬味道甜甜地 相當開胃螢光魷魚食既係鮮味 牛油果蟹籽沙律 ——————$68--燒物系列--燒物中 每一碟上枱都隔左一段時間 唔係一次過上哂呢種先係食居酒屋🏮既特色雞皮不能不食 燒丁脆卜卜 食完再減多春魚 食串燒必備的 蒜蓉燒魷魚燒丁有點點焦黑最香口 辣辣地 同朋友一人一半燒鱈魚干 —————$38辣味蒜蓉燒魷魚 ——————$68鹽燒多春魚 ——————$68鹽燒脆雞皮 ——————$30燒蜜糖雞翼 ——————$30汁燒雞腿肉 ——————$40汁燒頂級安格斯牛肉串 ——————$58--清酒🍶—花邑雄町純米吟釀300ml ——————$420
朝 ———Asa

汁燒雞腿肉 ——————$40
汁燒頂級安格斯牛肉串 ——————$58

--清酒🍶—
花邑雄町純米吟釀300ml ——————$420
朋友中意小酌兩杯 就帶佢來太子大南街的日式居酒屋試試🏮店鋪環境清靜好放鬆 私隱度高 好適合情侶約會或朋友聚會🥰同場亦見到有食客慶生 仲會播埋生日歌好有氣氛🎂🎉食物同酒水方面選擇幾豐富而且質素有驚喜😍下次有聚餐會再黎啊!✨刺身沙律 $68沙律菜新鮮🥗醬汁不會過多調味剛好 角切刺身都好新鮮份量不吝嗇 有三文魚 鯛魚 吞拿魚 仲有晶瑩剔透的三文魚子😍✨清酒煮蜆 $78蜆肉新鮮飽滿又無沙👍🏻清酒湯底顯得更加鮮甜✨汁燒頂級安格斯牛肉串 $58食落肉汁豐富 牛味好濃郁 肉質嫩滑吾會韌🤤食一串吾夠喉🤣✨月見雞肉棒 $48免治雞肉混合脆軟骨整成雞肉棒口感好豐富 沾上金黃色的蛋黃🍳令肉質更嫩滑✨燒蜜糖雞翼 $30燒雞翼有兩大隻🐓加上蜜糖燒得香噴噴好惹味✨燒豬頸肉 $38豬頸肉一串有4塊🐷燒得外皮焦香 肉質爽脆✨鹽燒雞軟骨 $30雞軟骨香脆有嚼勁😬加少許鹽調味已經好好食✨燒芝士年糕 38熱辣辣燒起煙煙韌韌 包上脆卜卜紫菜 流心芝士好澎湃夠香濃🤤👍🏻✨炸池魚仔 $58份量好多 炸粉夠薄 酥脆不油膩😬系一個好好的下酒菜✨自家製醬汁燒豆腐 $48豆腐外皮燒得脆口 內裏滑嫩😋醬汁帶甜味加上芝麻香蔥好夾✨三粒米山田

刺身沙律 $68

炸池魚仔

✨自家製醬汁燒豆腐 $48
豆腐外皮燒得脆口 內裏滑嫩😋醬汁帶甜味加上芝麻香蔥好夾

✨三粒米山田錦50 $460
入口帶果香酸甜味 口感幾順滑的清酒🍶平常少飲酒的我都覺得容易入口 幾適合女士飲🥰
三粒米山田錦50

燒芝士年糕
炸池魚仔
三粒米山田錦50
  • 清酒煮蜆
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服😌比較得意既係通常居酒屋都係播住日文歌,呢到係播廣東歌😂食物質素方面一d都唔差,有幾款一定要特別提一下👍🏻🌼月見牛肉壽喜燒 一人份 $208見佢寫一人份以為會好細,其實份量都幾足✅ 有菜有菇有豆腐仲有芝士竹輪, 應有盡有😊當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香🌼 自家製醬汁燒豆腐 $48外皮燒得好香脆既豆腐, 調味獨特❤️係一種第二度食唔到既味道, 值得一試🌼 清酒煮蜆 $78每隻蜆都好大隻, 厚肉仲係完全無沙味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色⭐️而且蜆肉非常鮮甜好味☺️🌼 月見雞肉棒 $48同類既雞肉棒之前只係係日本既居酒屋見過今次見到就直接叫左黎試下雞肉棒好厚實, 唔鬆散即使上面有燒汁, 點起蛋汁黎都配合得好好🌼 牛舌串燒 $68牛舌厚身得黎唔韌, 爽口彈牙都好有口感時間控制得好好🌼 最後仲叫左杯日本威士忌梅酒 $78口味偏甜, 比清酒易入口食日本野除左飲清酒之外 🍶呢類日式威士忌都係種幾好既選擇 🌈服務 ⭐️ 一入門口,隔咗一陣就拿咗個藍黎比我地放野。都幾貼心😊

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

今晚黎到太子既朝ASA,試下呢間比較隱世既居酒屋

入到黎環境偏暗,氣氛同格調都幾舒服😌
比較得意既係通常居酒屋都係播住日文歌,
呢到係播廣東歌😂

食物質素方面一d都唔差,
有幾款一定要特別提一下👍🏻

🌼月見牛肉壽喜燒 一人份 $208

當然唔少得牛肉, 肉味好濃, 點埋蛋汁好滑好香

🌼 自家製醬汁燒豆腐 $48

外皮燒得好香脆既豆腐, 調味獨特❤️
係一種第二度食唔到既味道, 值得一試

🌼 清酒煮蜆 $78

每隻蜆都好大隻, 厚肉
仲係完全無沙
味道同其他居酒屋有d唔同, 有自己特色⭐️
而且蜆肉非常鮮甜好味☺️

口味偏甜, 比清酒易入口
食日本野除左飲清酒之外 🍶
呢類日式威士忌都係種幾好既選擇

🌈服務

⭐️ 一入門口,隔咗一陣就拿咗個藍黎比我地放野。都幾貼心😊 門面主要得兩個人做。都做得幾快手。

⭐️ 餐廳唔供應水,可以購買水或其他飲品。
如過係咁其實可以介紹下飲啲咩 😌

⭐️ 無加一