2016-04-16 2704 浏览
Hollywood Plaza 好多食店選擇 呢間排晒隊 睇餐牌都吸引 唔貴侍應員 有求入應 細心 有禮貌 湯汁大滾盤出 即刻有侍應清潔 無黑面涮涮煱 6下6下 大同小異 點咗單碟肉 & 任食餐牛肉 豬肉片 凍肉 肉鮮色 嫩滑湯底揀咗昆布湯, refill 都係倒番昆布湯加嫩滑豆腐召菜 飲湯都讚麵豉湯係我最愛 但呢度無 只有“辛辣麵豉湯“ 唔算辛辣 味道怪怪 唔好味好多 “丸類“ 魚片 炸旦 芝士腸 無牛丸嘅 綠色啲丸粉粉無咬口 豆腐 百福牌咁 滑滑滑 唔飽仲有烏冬 蕎麥麵 白飯加啲七味粉又得咗汽水 綠茶 雪糕 滿足晒 任食🐷🐮🐔肉就多30元 啱晒大肉王 假日 90分鐘 少少趕, 閒日試吓無限時 hea食
Hollywood Plaza 好多食店選擇
呢間排晒隊 睇餐牌都吸引 唔貴

侍應員 有求入應 細心 有禮貌
湯汁大滾盤出 即刻有侍應清潔 無黑面

涮涮煱 6下6下 大同小異 點咗單碟肉 & 任食餐
牛肉 豬肉片 凍肉 肉鮮色 嫩滑
湯底揀咗昆布湯, refill 都係倒番昆布湯
加嫩滑豆腐召菜 飲湯都讚

2016-04-02
庆祝纪念
纪念日
2016-01-30 2932 浏览
一人一鍋,今次揀咗粟米湯底,粟米湯味道都吾太濃,淡淡地食到d味有牛肉,豚肉同雞肉揀😊牛肉同豬肉切得好薄所以都好快就會熟。個人會推介豚肉,肉質嫩口,加上醬油黎食好惹味火鍋配料算係適中,有冬菇,豆腐,蔬菜,烏冬,腸仔,丸類⋯⋯而且仲有一兩款熟食俾你選擇🤓最後仲可以自己調較一杯frozen yogurt 作為火鍋嘅結尾🙂

2016-01-30 2067 浏览

2015-12-23 2820 浏览
第一次黎到位於荷里活廣場既日牛涮涮鍋專門店,門口見到餐牌後發現有好多選擇,肉有唔同既組合,亦都可以揀任食或者唔任食,如果肉唔揀任食,就只會有一碟,另外放題吧到既食物及飲品都係任食任飲,有汽水,咖啡,菜,菇,腸同埋丸等等。湯底有5個選擇,我地2位都揀左唔同既,有昆布清湯同埋蕃茄湯。昆布清湯味道比較淡,有D似水咁。蕃茄湯都幾濃蕃茄味,唔錯。另外叫左一碟豚肉+ 雞肉,一碟雞肉 + 牛肉,肉切得好薄,加埋每人都係得4-5片咁,肥膏又比較多,不過味道幾鮮甜。肉既份量雖然少,但係因為有無限量既丸,菜同埋菇供應,都夠食架啦。丸好彈牙,菜同菇都好衛生同新鮮,汽水咖啡仲係任飲,所以其實都夠架啦。食飽之後仲可以嘆返杯Frozen Yoghurt,甜甜地之餘仲有好多唔同既配料,咁既價錢,真係算超值架啦。

昆布清湯味道比較淡,有D似水咁。蕃茄湯都幾濃蕃茄味,唔錯。

2015-12-19 2350 浏览
天气冷自然想打邊爐,平時要45分鐘等一張2人枱現在要等一個多小時, 我跟朋友選擇了價值$274元霜降和牛肉自助火煱,坐在枱上不久就有待應拿2盒用黑色膠盒盛載的雜肉來,包括牛、豬和雞,但牛的質素好明顯是下欄貨,沒有雪花,而且薄如牛油紙 ,最慘的是好鞋好多「渣」,食過後跟待應說再要多幾盒牛肉,我們也各回出去拿了一碟配料,包括蔬菜,肉丸,烏冬等,我們由把助料下煱煮到配料熟了,牛肉還未拿出來,途中我們要求待應跟進,什至後來配料差不多吃光,也沒有見到牛肉,我差不多要用強硬的口吻待應才再三看看,我們的和牛終於出場。果然沒有錯,第一盤食的是最多160元左右牛肉,因為之後我們所食的牛肉全部用木盒盛載,牛肉質素比第一盒好太多,當然一分錢一分貨啦。無論牛肉是$160還是$270,都是又薄份量又小得可憐,(我真心認為呢個價錢食如此質素的牛肉都是倒錢落海),二人食了幾塊就要再叫待應拿,也感覺到其他待應好像故意無視我們,借招待其他客人就對我們的要求不聞不問 ,食自助火煱好像在難民營乞求人施捨似的。我朋友故意不到自助區拿食物,坐在座位等牛肉,都要等一陣才送來新的牛肉。總括而且,2人共六百元的結賬,換來的是一個

總括而且,2人共六百元的結賬,換來的是一個好好的教訓,食物質量極差,服務差,無必要都唔會再光顧這間火煱店
2015-12-18
  • 完全沒有什何東西可以推介
2015-08-26 3872 浏览
第一次來日式打邊爐,中午任食牛豬都只是百鬆d價錢我份人飲食都以清淡為主,特別外出用膳更要注重,昆布湯就是我首選。一人一鍋唔怕有沖突。牛肉好似好淡色,涮一陣就轉色食得,唔算太肥點麻醬柚子豉油超開胃。轉眼已吃了5碟,不過薄切加起來應該無超量。多拿點蔬同日本丸類,是自助式出去食物櫃拿,而肉則由店買瑞上。清湯最能散發出食物原本味道。汽水同乳酪雪糕任食,女生愛甜食那會放過這大好機會。乳酪只有原味,有yogurt酸,但都是偏重甜的,加上醬料同粟米片,香口好食。
第一次來日式打邊爐,中午任食牛豬都只是百鬆d價錢

2015-08-02 3709 浏览
生日既中午, 睇戲前黎左呢間打個小邊爐, 見佢十一點幾已經座無虛席, 應該不錯的, 於是等左15分鐘左右就有得入座啦!我同友人揀左$78既set lunch, 有一份牛肉, 另外配菜就可以任食! 我揀左骨膠原雞湯, 友人就揀胡椒牛肉湯底。我個雞湯極咸, 完全不能就咁飲!! 講返啲配菜, 無諗過佢得咁少選擇, 連豆卜, 雞肉呢啲咁基本既都無... 印象中只有娃娃菜, 生菜, 南瓜, 兩款不知名既丸, 大蔥, 烏冬, 白飯。而啲菜好唔新鮮, 又殘哂又有好多黑色點點, 咁點食啊? 至於醬汁, 個鼓油唔知點解完全唔係鼓油味, 唔咸又有少少酸, 但又唔係醋?! 個麻醬又稀到好似水咁, 一啲芝麻味都無!都好彩啊主菜, 即係碟牛, 比想像中份量多啲, 亦都幾好食! 牛肉唔算好肥, 淥完唔會軔, 入口亦唔會痴牙, 幾新鮮! 老老實實, OK係俾碟牛肉嫁姐! 香港咁多呢類火鍋, 有得揀我唔會揀食佢!

2015-07-20
2015-07-29 3200 浏览
行開鑽石山,見到日牛開左咁耐我都未試,於是就入去試下.可能晚市關係,2個人都等左差唔多30分鍾,入到去暗暗地,望落去都算舒服乾凈.坐低先知原來呢到係一人一個鍋,每個人都可以選不同湯底湯底黎講呢間都算多頻選擇,我同朋友都選左骨膠原雞湯,食落無咩味,好似清湯咁,鍾意食濃味既就唔建議揀啦><晚市每位最平$148+1,可選牛同豬,日牛既牛同豬都比較薄身,食落去本人覺得豬好食D,牛就無咩牛味,好似加工肉咁.呢到既配料種類唔多,茹又得冬茹,相比牛陣,牛涮鍋,以呢個價錢黎講認真唔抵,本身都幾期待佢個甜品(任唧乳酪),但食落好酸,唔係太好食,有D失望
行開鑽石山,見到日牛開左咁耐我都未試,於是就入去試下.
坐低先知原來呢到係一人一個鍋,每個人都可以選不同湯底
2015-06-07 3574 浏览
和朋友一起到場,等了很久,差不多十個字才有得入座。繁忙時間,等位不是問題,只要值得的話。可是等了這麼久,卻得到滿滿的失望。最大的問題是服務質素差,入座前已看清楚入座的時間,明明只吃了一小時,卻有店員行來說已夠鐘,實在太過份,明明是90分鐘任食,做生意這麼不老實,以後也不會再來。少了半個鐘,連甜品也吃不到,滿滿的失望。食品方面,出面能自選的食物太少,湯底也淡到無味。綜合以上實在不會推介給朋友來,分分鐘去酒樓火鍋都仲盡興過食佢。
和朋友一起到場,等了很久,差不多十個字才有得入座。
繁忙時間,等位不是問題,只要值得的話。
可是等了這麼久,卻得到滿滿的失望。

最大的問題是服務質素差,入座前已看清楚入座的時間,
明明只吃了一小時,卻有店員行來說已夠鐘,實在太過份,
明明是90分鐘任食,做生意這麼不老實,以後也不會再來。
少了半個鐘,連甜品也吃不到,滿滿的失望。

食品方面,出面能自選的食物太少,湯底也淡到無味。
题外话/补充资料: 不會推介給朋友,滿滿的失望。
2015-06-06
2015-05-05 3830 浏览
呢日同friend去食日牛,晏左去搞到等位等得幾耐,建議大家lunch嘅話揀佢開門時間去會好d。可能就係因為咁,肚餓嘅我地覺得d野特別好食。我叫左個豚肉+牛肉嘅餐,肉同煲好快就黎到。不過豬同牛嘅顏色非常相似,未食根本分唔清。蔬菜係任食嘅,而且種類好多,食落都好新鮮。仲有d類似魚蛋嘅丸,同平時嘅魚蛋唔係好同,幾特別。除左普通嘅火鍋料,任食froyo先係最吸引人嘅地方,droppings選擇唔多,但唧fro yo簡直就滿足左將froyo唧滿隻杯嘅心願。整體黎講,味道雖然冇乜特別(個人認為火鍋道道都差唔多),但的確好抵食,$100唔洗就食到好飽,而且一人一鍋夠衛生。
2015-04-07
2015-04-14 3750 浏览
朋友推介此店可邊吃邊談,雖然只有90分鐘,仍然值得一試。從未嚐過此類火鍋店,對於餐具的安排不太熟悉,原來是重覆使用桌面大碟到自助桌到取蔬菜麵食,小碟可作進食器皿或盛載醬油。一人定價放題套餐預設一份牛肉或豬肉片,可無限添食。多款蔬菜、海鮮類製品(如魚蛋、蝦丸)、日式糕點和粉麵可在自助餐桌任取,另還有自助汽水和乳酪雪糕。火鍋湯底選擇多,我選了昆布清湯,配豬肉片。每位座上有小爐,是電子板。各款新鮮蔬菜和鮮嫩柔軟的肉類邊灼邊吃,甚是好吃和有風味。薄肉片在湯底煮過後十分入味,肉片的脂肪份量輕微,肉片很薄,吃下很香軟。其他蔬菜和麵食新鮮柔軟,在湯煮過後,好味道。汽水是自由斟形式,有雀巢檸檬茶、可樂和雪碧;乳酪雪糕是自斟軟雪糕,可加配料如七彩朱古力、粟米片、提子軟、朱古力豆,及醬料(朱古力、士多啤梨和焦糖),令人十分滿足和高興!是一頓高質素的晚餐!

昆布清湯
2015-03-06
用餐优惠
優惠券
2015-03-05 3857 浏览
我想食Froyo, 也想食一人一窩牛肉涮涮窩, 因此我想去「日牛」食涮涮窩的心意已掩藏了很久, 當初我只知道「日牛」在鑽石山, 我知道現今車船發達, 但無端端去鑽石山與行李喼碰撞是不智的。幸而有次要到鑽石山出席活動, 活動後我們一起再闖蕩去「日牛」...假日在下午四時前還算是午市放題, 成人每位$98, 小童每位$78, 任飲任食90分鐘。一人一窩湯底有五款選擇: 昆布清湯、骨膠原雞湯、胡椒和牛清湯、辛口赤味噌湯、鹽麴蕃茄雜菜牛湯。任食的美國穀飼牛、豬肩肉皆刨得薄薄, 只要放進滾湯裏灼灼便行。 肉色紅透光澤, 吃落有肉味, 不需要再蘸醬汁。與另一品牌牛肉涮涮窩店一樣, 客人可以任取放在外面的丸丸、蔬菜、粟米、菇菌、麵條等等生料。丸丸的質數總比凍肉店所賣的特別兼好味, 例如有綠色丸丸的內餡是吞拿魚蓉、黃色丸丸爆拉絲芝心等等。最後, 輪到我想吃的Froyo了, 有奶香無碎冰, 既清涼又酸甜, 配料有粟米片、花生碎、葡萄乾等等終於可以一嚐所願, 直至現在我才知道原來旺角也有分店喔。

任食的美國穀飼牛、
終於可以一嚐所願, 直至現在我才知道原來旺角也有分店喔。
$107.80 (下午茶)
2015-02-11 3502 浏览
很久没有到此日式Shabu Shabu店用餐,今次發覺偷工減料了.第一是酱汁全被開稀了, 麻醬好似水咁稀, 豉油及柚汁全部無味, 投訴時佢地就話D豉油隻隻唔同味, 當人好似第一次食 Shabu Shabu 咁, 唯有加多些蘿蔔蓉及葱加味. 牛肉比以前更薄已經更透明, 豬肉煮後依然是粉红色, 以前彈牙的烏冬已经变成扁平麵, 刀切年羔也变成片装硬年羔, 唯一冇变是甜品, 所有野都冇味, 差点要自備豉油, 唔會再光顧.
Shabu Shabu
2015-02-07
2015-01-24 3456 浏览
行開鑽石山廣場,睇到MENU價錢可以接受,就入去試下店內裝修簡約,座位闊落,最重要係乾淨佢餐牌由$128起,最貴好似係$368定$468,$268以上先有海鮮食我地叫左個$168特選Shabu shabu,有牛同埋豚肉,一開始上時每樣俾兩客,份量都算多食到最後都無再追加到...湯底有四款揀,我就揀左豆乳湯,未放野之前飲左啖,好香豆味佢呢度有樣野好,就係一人一鍋對於減緊肥既我...真係好方便而任食既其實都幾多款,以菜為主芋絲,金菇,栗米,娃娃菜,菠菜呢d基本野一定有仲有蒟蒻板,日式年糕,日式豆腐,豆腐芝士魚旦,竹輪卷,葛條,稻庭烏冬等等雖然只係好普通既野,但呢d野同平日去食火金鍋既真係唔同豆腐好有豆味,又香又滑,栗米勁甜稻庭烏冬一落就可以食..好滑牛肉肥膏一般多,都幾重牛味豚肉唔太肥,都幾好食甜品竟然有froyo,食左一杯,都做得唔錯!任飲就有可樂,橙汁,梳打水同埋zero,不過當日我去到時無zero...,所以全晚飲冰水講咁耐,睇下相先相既顏色同實物有偏差,牛肉現實中係紅好多好啦,要彈既就係佢只係得90mins俾你食無論你叫乜野餐都只係得90mins如果我要叫蟹食一定食唔晒...去到7
行開鑽石山廣場,睇到MENU價錢可以接受,就入去試下
店內裝修簡約,座位闊落,最重要係乾淨
食到最後都無再追加到...
湯底有四款揀,我就揀左豆乳湯,未放野之前飲左啖,好香豆味
佢呢度有樣野好,就係一人一鍋
對於減緊肥既我...真係好方便

而任食既其實都幾多款,以菜為主
芋絲,金菇,栗米,娃娃菜,菠菜呢d基本野一定有
雖然只係好普通既野,但呢d野同平日去食火金鍋既真係唔同
豆腐好有豆味,又香又滑,栗米勁甜
稻庭烏冬一落就可以食..好滑
牛肉肥膏一般多,都幾重牛味
豚肉唔太肥,都幾好食

甜品竟然有froyo,食左一杯,都做得唔錯!
講咁耐,睇下相先
相既顏色同實物有偏差,牛肉現實中係紅好多
好啦,要彈既就係佢只係得90mins俾你食
無論你叫乜野餐都只係得90mins
如果我要叫蟹食一定食唔晒...
去到75mins就有人黎提你,你得返15mins

時間真係太短,如果可以加多半個鐘就最好啦
至於服務,裡面好多新手
唔知係我早去佢地岩岩落場未清醒定係點...好多o係度遊緊魂
但都算有禮貌既,合格!
2015-01-14
2015-01-09 3409 浏览
火鍋並不是中菜的專利,日式也有 sabu sabu,相對來說,在下吃中式火鍋還要比日式的還要多,既然如此,為何不可以多一點日式涮一涮呢?在完成了一個活動後,便和朋友一起在荷里活廣場的日牛涮涮鍋專門店吃一個日式火鍋。餐廳以深啡色為主,每張枱都有木板和木條相隔,令顧客有種自成一角的感覺,不會讓其他顧客眼望望。而每個坐位都有一個爐,讓顧客自己用上一個火鍋。火鍋配料以自助形式,有蔬菜和各款丸類任君選擇,而火鍋中也不少牛肉和豚肉,故點來不少牛肉和豚肉。今次的湯底選了蕃茄湯底,湯底沒有之前吃過的湯低那麼濃烈,而是非常清甜,也有蕃茄的酸甜度,喝起來也感到清新和滋味。個湯底還是一人一鍋,無需要與別人共享一個,故此可以獨自把湯底喝完。牛肉和豚肉。牛肉質感很幼嫩,而且很幼滑沒有渣,每吃一口都很滿足,而且並不太靭,故吃得滋味。而豚肉也很鮮味,亦不嚡口,幼滑而富咀嚼口感。其他配料有各款丸類和蔬菜。配料以放題自助形式,喜歡吃甚麼,可以自由選擇。當中有獅子狗,魚蛋等,其中綠色的九都幾特,味道與別不同。當然除了丸類,還有蔬菜。在下也很喜歡吃蔬菜,一來可以緩和一下多肉,二來也可以均衡一一下飲食。然而蔬菜亦頗頗為新鮮和

在完成了一個活動後,便和朋友一起在荷里活廣場的日牛涮涮鍋專門店吃一個日式火鍋。餐廳以深啡色為主,每張枱都有木板和木條相隔,令顧客有種自成一角的感覺,不會讓其他顧客眼望望。而每個坐位都有一個爐,讓顧客自己用上一個火鍋火鍋配料以自助形式,有蔬菜和各款丸類任君選擇,而火鍋中也不少牛肉和豚肉,故點來不少牛肉和豚肉。
牛肉和豚肉。
當然除了丸類,還有蔬菜。在下也很喜歡吃蔬菜,一來可以緩和一下多肉,二來也可以均衡一一下飲食。然而蔬菜亦頗頗為新鮮和脆爽,螿不錯嘛。當中最喜愛的,是粟米,是因為夠甜嘛。
除了配料外還有乳酪。其實在下也少見有乳酪吃的,故此點來兩次。乳酪的甜度沒有雪糕的那麼的多,不過在下還是加上了朱古力碎和粟米片等等,便乳酪變得多樣化,
咱們一行三人,並經過多次點來的牛肉和豚肉,也俯咱們吃得很滿足,也頗為豐富呢!

2014-12-13