2017-10-11 1653 浏览
平日晚市6:30,五成入座率。order了$178/位精選放題。食品質素一般,選擇唔多,每次refill的牛肉都唔同樣/種。令人印象深刻是夠鐘前已將枱面清淨。並兩次催就夠鐘。 雪糕已吃了三分二, 第三次以強硬語氣說:「 過時五分鐘要交枱!」 估唔到冇人等,五成入座率,都要咁催法。“好”客之道如此。
平日晚市6:30,五成入座率。

order了$178/位精選放題

2017-10-01 1868 浏览
去荷里活廣場睇戲前,見到有食飯+睇戲優惠今日特別想打邊爐,我地買完戲飛就去左日牛涮涮鍋食晚餐我地揀左特選套餐,憑戲飛可以有9折優惠,即係唔洗加一,$178呢到冇我最常點既豬骨湯底,所以今次叫左骨膠原雞湯對我泥講,醬料選擇無需太多,有我最愛既胡麻醬已經足夠啦除左肉,出面仲有多款菜,同埋我必食既烏冬一開始waiter就送左牛、豬、雞各一碟個爐亦都簡單易用,好快就有得食啦食完牛,最後緊係要食杯yogurt啦甜品區有好多配料,簡單又合我心意,特別係綿花糖同朱古力醬值得一讚既係服務非常好,令我地食得好開心
去荷里活廣場睇戲前,見到有食飯+睇戲優惠
今日特別想打邊爐,我地買完戲飛就去左日牛涮涮鍋食晚餐

呢到冇我最常點既豬骨湯底,所以今次叫左骨膠原雞湯

對我泥講,醬料選擇無需太多,有我最愛既胡麻醬已經足夠啦

除左肉,出面仲有多款菜,同埋我必食既烏冬

一開始waiter就送左牛、豬、雞各一碟
個爐亦都簡單易用,好快就有得食啦

食完牛,最後緊係要食杯yogurt啦
甜品區有好多配料,簡單又合我心意,特別係綿花糖同朱古力醬

值得一讚既係服務非常好,令我地食得好開心
2017-09-30
2017-09-02 1671 浏览
第一,個等位系統極亂。出飛就話A40,寫明仲有一枱就到我地,點知人地補飛補極都未到我入座🤷🏻‍♀️你唔止一位到我地既就唔好話仲有一枱啦🙄第二,不知所謂既補飛。咁我地行完街返到去發現過左我地啦。唔緊要,咪補飛囉。個員工講到明:「下一位到你地」咁我地先等。點知到有枱既時候係比左接住頭先叫號既下一號,直接skip左我地既補飛🖕🏻姐係咩意思?第三,啲員工好有問題。咁pass左我地,咁就梗係同佢講啦,爭論途中,個員工就好似機械人咁係咁重覆叫我地等,咁我地後尾叫經理出黎就話會幫我地處理安排,叫我地等下。但係出黎處理既員工,一句唔好意思或者對唔住,抱歉既說話都無講過。而且個經理話就話處理,轉頭又係繼續叫另外下一個號,無視左我地!不知所謂!食過其他分店都覺得可以,唯獨依間次次食都覺得有啲問題☹️👎🏻
2017-08-11 1487 浏览
最鍾意一人一鍋,想食咩就自己落咩去煮,屋企附近就有日牛,成日都會去食,最鍾意叫雞湯湯底,之後落蕃茄去煮個湯,會再好味好多架!!!一定要試下,肉就一份,配料自己拎,最鍾意佢有大量蔬菜同任飲飲品!仲有yogurt添,而且坐得好舒服,服務又好,價錢又抵,真係唔錯架!
2017-08-10 1140 浏览
聽friend講日牛一人一鍋 可以唔同湯底 是不錯吃的感覺今日就一試佢既真面目揀左日牛+蕃茄雜菜湯底湯底顏色雖然好紅 不過其實無咩味 😅我地自已再拎蕃茄同粟米加重個湯底食物方面款式唔算多 都是大眾的火鍋料🙋🏼比較亮眼的點就是有秋葵打 感覺蠻特別的😂照片裡紫色條狀的紫薯年糕和白色條狀的芝士年糕也是亮眼點 喜歡吃qq口感的人應該會很愛紫薯年糕裡面有蕃薯内餡芝士年糕裡面有拉cheese有來吃的話一定要吃看看
聽friend講日牛一人一鍋 可以唔同湯底

芝士年糕裡面有拉cheese
有來吃的話一定要吃看看
2017-08-05
2017-07-14 1428 浏览
係六合街上完堂諗住搵d野食,點知冇乜野岩食,就揀左呢間日牛涮涮鍋,見佢好評都唔差諗住試試。去到唔洗等位,就諗住晏少少再入,入到去見到個座位幾闊落唔錯既一人一個鍋囝,香港人最中意既然後就去夾下野食,不過款式就少左d,我個人黎講真係冇乜野岩食,飲品都唔少既有咖啡有汽水有茶包由輪到我講述既時間啦講環境— 幾好,晚餐時間都唔會話好嘈,雖然都唔係話靜,不過不失啦,坐既位置夠闊落,私人空間都尚算可以既講服務— 服務員都好nice,都會定時幫你fill下湯,收下碟咁樣講味道— 湯底就有點兒淡左少少,不過大致上都可以接受既比分數時間啦70/100啦
一人一個鍋囝,香港人最中意既
有咖啡有汽水有茶包
由輪到我講述既時間啦
講味道— 湯底就有點兒淡左少少,不過大致上都可以接受既
比分數時間啦
70/100啦
2017-07-11
2017-04-23 2102 浏览
一直都想一試的放題火鍋,今天終於一試。晚飯時段,由A007等到A028,大約是半小時的時間,等得不算久。叫了號碼,先點餐再進內。我們一行兩人點了最便宜的$148放題,湯底我選了蕃茄。後來發現的啤酒放題,只需每位加$15即可任飲啤酒,算是非常抵飲!甫入座我們就先去自助吧取食物,大部分都是蔬菜、瓜、菇類,有少量丸類和幾款麵食,任飲飲品包括茶、咖啡。取完食物,回到座位已經看到牛肉、雞球、豚肉片和湯底已上菜,非常有效率。而且湯底已經滾了。立即試我的蕃茄湯底,味道很假,不似是蕃茄煮出來的湯,而是加了茄膏、蕃茄醬,甚至是沖煮出來的。最後我多加了幾片在自助吧取的蕃茄片,多煮一會兒後味道有改善。雞件本身沒有味道,依靠湯底或醬汁,但肉質不錯。豚肉比牛肉好很多,嫩口也不韌,但牛肉就好韌。蘿蔔和其他蔬菜不錯,夠新鮮。最後還可以自取乳酪雪糕,好玩又好吃,不過溶得好快。

2017-04-23 1476 浏览
星期日天氣突然轉涼,夜晩想食得豐富D又唔想話太貴,所以決定去日牛打個平平邊爐🤓90分鐘任食,有4款牛同六款湯底畀你揀今次就先試$148日牛🐮同骨膠原雞湯🐔!同侍應order完個湯底同食邊種牛之後,就可以出去揀其他邊爐配菜啦GOGOGO配菜方面選擇以蔬菜菇類比較多,仲有小小丸呀腸呀蟹柳呀咁,未見驚喜拎完野食,當然唔小得醬汁!(邊爐重要嘅一環🙈)不過種類就⋯得4款拎哂野翻埋位已經見到侍應放好左D牛肉、豚肉、雞肉喺枱面,係有效率嘅整體嚟講,湯底唔係濃郁type,清清地咁,侍應服務態度幾好,加湯速度快,不過略嫌配菜選擇較少👉🏻👈🏻值得一提係,出奇地豚肉竟比牛肉出色,肉質較嫩呢打完邊爐記得食埋個DIY乳酪雪糕,咁就完滿結束架啦

90分鐘任食,有4款牛同六款湯底畀你揀
今次就先試$148日牛🐮同骨膠原雞湯🐔!
GOGOGO

日牛
打完邊爐記得食埋個DIY乳酪雪糕,咁就完滿結束架啦
2017-04-23
2017-04-02 1389 浏览
朋友喺鑽石山結婚。觀完禮去醫肚。其實都係亂咁撞。呢間唰唰鍋放題。都幾多嘢食個喎。而且啲菜好新鮮又有好多選擇。有好多種類唔同嘅菇啦,例如金菇雞髀菇。菜方面都有好多種:有韭菜啦、日本生菜啦、有南瓜啦、粟米啦、蘿蔔片啦。如果好似我咁鍾意食蔬菜就會好開心囉。一人一個鍋幾好玩。老實講啲肥牛片就一般啦。雞肉同豬肉反而係好食啲。不過一個人$100任食質素算唔錯架啦。湯底好似有五個選擇。唔記得咗自己要乜嘢啦。辣辣地嘅日本湯底。都幾嘢味。睇嚟分店都好多喎。之後仲有呢一個酸乳酪OK啦。
朋友喺鑽石山結婚。
觀完禮去醫肚。
其實都係亂咁撞。
火鍋放題
呢間唰唰鍋放題
都幾多嘢食個喎。
而且啲菜好新鮮又有好多選擇。
有好多種類唔同嘅菇啦,例如金菇雞髀菇。
如果好似我咁鍾意食蔬菜就會好開心囉。
一人一個鍋幾好玩。
老實講啲肥牛片就一般啦。
雞肉同豬肉反而係好食啲。
不過一個人$100任食質素算唔錯架啦。
湯底好似有五個選擇。
唔記得咗自己要乜嘢啦。
辣辣地嘅日本湯底。
都幾嘢味。
睇嚟分店都好多喎。
乳酪雪糕
之後仲有呢一個酸乳酪OK啦。
火鍋放題
2017-03-11 1504 浏览
上星期同男友平身打算食隔離個間.2間都要等,2間都咁耐,但日牛涮涮鍋專門店快小小. 咁我地就入座試下入座先知, 原來一人一鍋,又幾好喎~ 可以有2個口味.  男友要左個雞湯,我要左個壽喜燒. 雞湯好清,又或者應該話冇乜味. 壽喜燒就通常都冇死.牛係任叫任食,而且一order 都上得好快, 唔會話拖你時間. 我地係咁叫都食左成6盤. 味道算幾好, 有牛味,口感又唔錯. 但有D就比較多肥膏,有D 又雪花得幾靚, 唔太一致,不過大致上都算唔錯其他配菜都係個D 野~只係D丸奇怪D,又唔太好食, 但我黎食牛既,OK 啦!

2017-03-04
2016-09-30 4921 浏览
90分鐘 $148日式放題 牛啊牛啊牛啊�薄切牛 食左十底牛 應該有四分之一���感覺回本�手打烏冬 都好好味。食左兩個�仲有乳酪任食���..吾系話好平 但牛既質素 都吾錯�牛啊牛啊牛啊!
  • 手打烏冬
2016-08-14 4762 浏览
之前食午餐讚過 再食“晚餐“失望失望荷李活廣場人流多 食肆經常都等位“日牛“無得定位 要排 都算一視同人嘅午晚餐都係90分鐘 食得好趕 午晚市食材差唔多 勉強講就只多咗 芋絲 薯仔片 細墨魚丸用咗會員 coupon 買1送1 但要加番10%只可選 $148 最平嗰種牛肉 嘅任食肉餐豬牛肉片薄切 排得靚 溶咗雪水水咁但“牛肉片“好嚡冇乜味 冇再order雞件即雞扒 切四四方方大大件 冇腥味 9:30pm至入坐 可以食到11點 (收11:30)10:30 任食肉類 last order 任取菜枱 我最愛 清清地 豆腐滑 菜甜但蕃茄浸喺水度 爛爛亂晒 菜枱嘅烏冬 菜 茄 都冇再refill未夠鐘 就收菜枱 醬料都收埋女侍應黑面 語氣重講:夠晒鐘囉未離坐 就即動手收爐 碗 筷
之前食午餐讚過 再食“晚餐“失望失望

只可選 $148 最平嗰種牛肉 嘅任食肉餐
豬牛肉片薄切 排得靚 溶咗雪水水咁

但“牛肉片“好嚡冇乜味 冇再order
雞件即雞扒 切四四方方大大件 冇腥味

9:30pm至入坐 可以食到11點 (收11:30)
10:30 任食肉類 last order

2016-08-12
用餐优惠
優惠券
2016-07-18 3882 浏览
同個friend睇戲前吃餐好野先!有成個半鍾,唔想食韓燒又唔想食日本野,西餐又坐唔到咁耐,見到呢間日牛涮涮鍋,有壽喜燒放題,HK$158/位,價錢OK,就試下...坐位方面,有塊牌隔住兩邊,唔洗眼望望,有privacy,ok!有籃放袋,都唔錯...食物方面,牛同豬都切得幾薄,脂肪分佈都幾ok,而雞就一般,我地仲諗緊點解好彩叫最平果種(其實佢地仲有HK$179/HK$288..),點知叫第二碟時,牛就差左好多,部份好硬,而部份就鬼死咁多肥膏,反而豬就可以保持水準。到左叫第三次,以為我地醒目,淨係叫豬,點知黎到時,目測好似ok,不過涮完就比較「鞋口」,真係完全估佢唔到...反而d菜就幾新鮮,除左黃牙白,仲有大蔥、蕃茄、洋蔥、菇等等,選擇唔算多,不過質素ok...甜品得一款yogurt,我覺得偏酸(不過夠凍!),個friend就好鍾意,吃左兩大杯!服務方面,我想講真係要多加改善先留得住客...除了叫野唔答你收唔收到就走左,仲可以未聽完order就走左...好彩我地EQ有返咁上下...個差評係比服務,野食算ok啦...

2016-07-17
2016-07-07 2868 浏览
我同朋友2日完全唔知自己排緊乜, 只係想搵個地方食飯, 只係想食日本嘢, 所以埋到去就拑飛仔等位, 好彩都唔算等得耐, 只係有啲驚訝, 已經成8:30pm, 都要等位! 香港人食飯真係好晏呢!坐低先知係牛涮鍋放題, 叫咗最平嘅日牛涮涮鍋 ($148) 90分鐘放題, 一個蕃茄湯底, 一個雞湯湯底! 我從來沒有食過一人一爐嘅牛涮鍋, 感覺好新奇, 而且一人一個鍋真係好方便又衛生!我哋2日只係食咗4底牛肉, 就夠飽了, 但畢竟, 仲有出面任攞嘅菜, 菇, 丸類, 豆腐等, 都足以可以填飽個肚!牛肉真係一般, 好薄, 而且唔嫰口, 有點靭, 口感同豬肉居然一樣, 較鞋! 雞肉見到都唔想食! 豬肉都係好薄, 但以豬黎講, 都算係咁!  其它嘅菜菇丸類, 可以話係一般, 冇驚喜!  連最後食嘅乳酪雪糕都真係味道好淡!唔係貴, 但亦唔見得好抵食!

唔係貴, 但亦唔見得好抵食!
2016-07-06
2016-05-24 3500 浏览
夜晚諗唔到食乜,住黃大仙既我唔想郁又想食好啲,諗到近近地有間和牛日式火鍋放題,仲記得當年開業時對佢讚不絕口,估唔到今次再臨,可以將我推入萬丈深淵。牛肉有四個級提供,分別兩種美國牛肉,兩種和牛,而我就揀左個二百幾連加一約三百蚊既日本和牛。喜愛日本火鍋既我熱愛麻醬加牛肉,拿拿林出去攞醬先,一睇!嘩!乜料?稀到水咁,叫麻汁或者麻水就差唔多,何來醬??個味都總算係麻醬味,但就一啲都唔掛肉,同埋個甜味都幾明顯係後期制作。主角出場,睇野啦,和牛呀,根據商品說明條例,你都無佢符,日本和牛常見A3-A5,呢個大約係我喺日本肉檔所見既B-C級和牛,當然都係和牛啦,我諗佢無呃我掛。瘦,都算,無肉味都算,出晒血水,有無窮盡既血味。呢排睇完幾套彊屍劇,真係夠晒應境啦喂。跟住到豬啦,認真,相比之下呢個的確好味,豬梅肉肥瘦均勻,但比二百幾蚊叫個和牛餐,但要倫落到食豬肉食到津津有味,我做唔到。唔信邪,叫多碟牛,加多句投訴,結果如此。真係意見接受,態度照舊,當然都係果句例牌菜,因為有好多唔同部位,所以會有呢個情況囉。即係咁,投訴完都係得呢份,即係全隻和牛最靚已經係咁架啦...由於死心不息,問下可唔可以比左二百幾,食就

由於死心不息,問下可唔可以比左二百幾,食就食返百幾果啲,好彩可以,結果比左份百幾蚊既我,我叫係四款入面第二貴,而呢款係排第三,即第二平果款,望落仲多脂肪過和牛,仲有驚喜添,人地切出嚟分開賣既牛胸油,佢竟然由得佢痴喺塊牛肉上面(即係左邊明顯白左一舊唔似肥果個位),牛胸油同牛肉受火能力差好遠,肉熟時,牛胸油就變硬,家陣一齊嚟,結果係點?咪好似加多舊軟骨喺塊牛肉度咁囉。

三百蚊位埋單,食左啲咁既野,呢個算係我食過最最最差既一餐和牛火鍋放題,出面食二百幾蚊就算無靚牛比你,都會喺其他地方落足料,但呢度,可以差得咁徹底,唔容易。
我建議,如果好想食fro-yo,蔬菜,豚肉,同時間你係鍾意醮豉油既火鍋,好,你可以一試呢度。