2015-12-23 2820 浏览
第一次黎到位於荷里活廣場既日牛涮涮鍋專門店,門口見到餐牌後發現有好多選擇,肉有唔同既組合,亦都可以揀任食或者唔任食,如果肉唔揀任食,就只會有一碟,另外放題吧到既食物及飲品都係任食任飲,有汽水,咖啡,菜,菇,腸同埋丸等等。湯底有5個選擇,我地2位都揀左唔同既,有昆布清湯同埋蕃茄湯。昆布清湯味道比較淡,有D似水咁。蕃茄湯都幾濃蕃茄味,唔錯。另外叫左一碟豚肉+ 雞肉,一碟雞肉 + 牛肉,肉切得好薄,加埋每人都係得4-5片咁,肥膏又比較多,不過味道幾鮮甜。肉既份量雖然少,但係因為有無限量既丸,菜同埋菇供應,都夠食架啦。丸好彈牙,菜同菇都好衛生同新鮮,汽水咖啡仲係任飲,所以其實都夠架啦。食飽之後仲可以嘆返杯Frozen Yoghurt,甜甜地之餘仲有好多唔同既配料,咁既價錢,真係算超值架啦。

昆布清湯味道比較淡,有D似水咁。蕃茄湯都幾濃蕃茄味,唔錯。