2021-04-22 80 浏览
某次行街經過見到個牌寫住 「日本野」仲講緊改名咁求其既 但原來食物既質素一d都唔求其晚市超級full 記得要訂位先好黎環境方面可能會有小逼但食物質素可以彌補番!先叫左個軟殼蟹牛酒果卷 👍🏻👍🏻👍🏻睇相未必覺 但佢既份量係超級大份 超級大件絕對係無可能一啖放到入口 但當然相對就佢飯既比例都多既 鰻魚玉子燒👍🏻👍🏻👍🏻幾好唔錯 但記得趁熱食 凍左玉子會有d硬沙律醬上面仲有黑松露 👍🏻重頭戲!吉列和牛燒 set仲送溏心蛋 同飯同普通和牛燒唔一樣既係佢多層吉列形成外脆內軟 入口即融既感覺重點係只係$188set dinner仲包沙律同飲品 真心性價比高👍🏻
某次行街經過見到個牌寫住 「日本野」
仲講緊改名咁求其既 但原來食物既質素一d都唔求其
晚市超級full 記得要訂位先好黎
環境方面可能會有小逼
但食物質素可以彌補番!

先叫左個軟殼蟹牛酒果卷 👍🏻👍🏻👍🏻

同普通和牛燒唔一樣既係佢多層吉列
形成外脆內軟 入口即融既感覺
重點係只係$188

set dinner仲包沙律同飲品 真心性價比高👍🏻
多年没去過旺角的銀城廣場。朋友介紹有間上樓的日本野好抵食,而且是同路人,一於上來試試。日本野與Mini Friday同層,都是自己人呢。雖然share一半空間,但枱與枱之間的距離足夠,坐得舒服,又配合社交距離。甫坐下,店員立即送上熱茶,還簡介了餐牌一遍,超貼心服務。不用多看,石燒牛小扒已是必點之選,第二抵食選擇當然是鍋物。追加小食的價錢也很吸引。和風柚子雞翼 $58雞翼烤得非常香脆,配上柚子醬夠惹味。伴碟的沙律菜也夠新鮮,而且還有我喜歡的乳酸味爆珠,加分 石燒霜降牛小排 $178別忘了右下的肥膏,是用來燒熱塊石的,是讓牛小排燒得更香脆的秘訣!Prime級牛小扒雪花佈滿肉上,未食已覺吸引。店員很快便預備好石板,還叮囑我們小心熱,勁nice~牛小排肉味蠻香濃,入口juicy,油脂滿滿但不膩,果然是招牌菜。和牛壽喜燒 $198和牛片大塊過我塊面,size可與大雞扒鬥一鬥。壽喜湯底對我來說淡了點,不愛太甜的朋友則喜歡。除了重份量和牛,還配滑溜的稻庭烏冬,男生也未必食得晒。食物份量比預計多,再加上店員們超friendly的服務及寬敞的環境,推介大家跟朋友們慢慢吃再傾偈catch up一下~餐廳資

日本野與Mini Friday同層,都是自己人呢。

甫坐下,店員立即送上熱茶,還簡介了餐牌一遍,超貼心服務。

和風柚子雞翼 $58

石燒霜降牛小排 $178

Prime級牛小扒雪花佈滿肉上,未食已覺吸引。

店員很快便預備好石板,還叮囑我們小心熱,勁nice~

和牛壽喜燒 $198

除了重份量和牛,還配滑溜的稻庭烏冬,男生也未必食得晒。

餐廳資料:

日本野

地址: 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
電話: 36197478

地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
電話: 26820622
2021-04-12
2021-04-17 119 浏览
試試呢間日本菜,本身睇佢Menu有石燒牛😍所以就同朋友嚟試喇!我哋叫咗個和牛壽喜燒&吉列牛石燒🤤眼見檯檯都叫呢2樣咁滯😂一嚟到個石燒都算幾多份量,仲有配菜-溫泉蛋、蟹子青瓜沙律。而牛方面,牛嘅厚度尚算不錯,唔係薄切🤣不過味道就冇乜牛味,普通咗少少。另外和牛壽喜燒,就有D驚喜,都幾大塊吓,有3大塊左右,要咗烏冬,湯底幾濃,唔錯😋之後仲叫咗芝士餃子&鰻魚玉子,都係比較普通,唔算特別。另外服務好一般,叫咗幾次需要透火塊石燒板,都係冇人理😓行過都扮見你唔到🥴

之後仲叫咗芝士餃子&鰻魚玉子,都係比較普通,唔算特別。

💛逼爆大家個mon 既吉列牛🤣想食晒全香港既吉列牛🤪 大家仲有冇邊間吉列牛推介😋尼間午市經 OpenRice book有88折 不過只限午市套餐 而吉列牛唔包喺尼個優惠真心推介呢間嘅吉列牛 但係佢午市嘅壽司就令我有啲失望🥺☹️ 刺身唔夠新鮮而且加州卷太多沙律醬之前見過有人介紹佢丼飯好食 但係食完佢嘅壽司之後就唔敢再試🥺♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎〖石燒吉列霜降牛小排〗$158 (lunch)有個熱石俾你自己燒到自己想嘅熟度旁邊有燒汁、沙律醬、蒜蓉醬、鹽去配合燒肉呢個套餐有飯、湯、蛋附送,好齊全😋尼個價錢真心抵食👍🏻✨啲牛色澤鮮紅 而且雪花紋理 啲油脂分佈平均💕吉列既邊緣 十分脆口 賣相好吸引 將牛小排放在迷你熱石上 香氣十足 🤪好中意石燒手法品嘗霜降牛小排,生熟程度任憑自己個人喜好🤩我冇加多餘的醃料 希望試到純樸的牛肉原味道 口感滑溜 而且啲肉質好淋꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁#eatwithnous_旺角#eatwithnous_黃店#eatwithnous_日式~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
💛逼爆大家個mon 既吉列牛🤣
想食晒全香港既吉列牛🤪 大家仲有冇邊間吉列牛推介😋
〖石燒吉列霜降牛小排〗$158 (lunch)
有個熱石俾你自己燒到自己想嘅熟度
旁邊有燒汁、沙律醬、蒜蓉醬、鹽去配合燒肉
呢個套餐有飯、湯、蛋附送,好齊全😋尼個價錢真心抵食👍🏻

꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁
#eatwithnous_旺角
#eatwithnous_黃店
#eatwithnous_日式
  • 石燒霜降牛小排
2021-04-15 85 浏览
收工約左朋友食飯一早約好左唔洗等位直入正題先 吉列石燒牛$158呢到招牌菜,石燒感覺得意但好快熟牛油果軟殼蟹$88好大份,要幾個人share先得醬料好多,有dd蓋過左個味火炙帆立貝 $52滿滿的沙律醬包住鮮甜的帆立貝火炙三文魚$26沙律醬加上火炙的味道有小小魚香係口入面熱情果香蕉沙冰 $68顏色有d似西柚 味道有d似波子汽水椰香飄飄Cocktail $68超重椰香椰味 岩女仔飲
收工約左朋友食飯
一早約好左唔洗等位
直入正題先
吉列石燒牛
呢到招牌菜,石燒感覺得意
但好快熟

牛油果軟殼蟹
好大份,要幾個人share先得
醬料好多,有dd蓋過左個味

滿滿的沙律醬

椰香飄飄Cocktail
超重椰香椰味 岩女仔飲

2021-04-14
2021-04-14 58 浏览
火灸三文魚壽司 $26厚切、啖啖肉,口感味道同其他店比,屬於平均線以上。火灸帆立貝壽司 $52大粒肉厚結實,口感值得一讚。吉列一口牛 $158口感外脆內軟,可以自己即燒即食,適合鐘意食牛肉原味既朋友。喜歡濃味既朋友可能會略嫌調味料唔夠味,可加蒜鹽燒更香口。牛油果軟殼蟹 $ 88Size有驚喜,好大舊,仲好多件好大碟,牛油果大大塊放面,屬於多醬型牛油果卷。係飽肚底食之選。炭燒雞腎 $28爽口,味道香口夠味。飲品Pina Colada $68耶香味偏重,酒味偏低,輕微菠蘿味,整體係甜甜耶香。適合唔係好飲酒既朋友。對於鍾意酒味既我來講就屬於中等品。飲品熱情果香蕉沙冰 $68有驚喜,香甜得宜,合適配日式料理。個人比較喜歡呢款飲品。水玄餅 $28好細粒,岩鍾意食甜既朋友
火灸三文魚壽司 $26
厚切、啖啖肉,口感味道同其他店比,屬於平均線以上。

火灸帆立貝壽司 $52
大粒肉厚結實,口感值得一讚。

吉列一口牛 $158

牛油果軟殼蟹 $ 88

炭燒雞腎 $28
爽口,味道香口夠味。

飲品Pina Colada $68

飲品熱情果香蕉沙冰 $68
有驚喜,香甜得宜,合適配日式料理。個人比較喜歡呢款飲品。

水玄餅 $28
好細粒,岩鍾意食甜既朋友

2021-04-13
  • 牛油果軟殼蟹卷
2021-04-14 75 浏览
之前去過【日本野】覺得佢地個石燒牛幾特別同都幾抵食,所以就再去食一次。吉利石燒牛定食配溫泉蛋、味增湯:上次去食係食無炸粉,今次就試下有炸粉既吉列牛。其實用石爐自己燒都幾過癮,牛肉都好軟同霖、牛味香濃。外面有少少炸過都幾香口同有唔同口感,而且有唔同調味料調味,帶出牛既唔同香味。和牛壽喜燒配烏冬、味增湯:有好多蔬菜,搭配3-4片厚切和牛。不過略嫌牛肉有少少柴,不過調味都幾好食。之後再加入烏冬、吸收曬D精華又有另一番風味。和風柚子鷄翼:鷄翼個皮炸得超級脆,但完全唔會油膩。外面柚子醬汁酸酸甜甜好開胃!餐飲:定食全部都包茶或者咖啡

餐飲:定食全部都包茶或者咖啡
2021-04-05 99 浏览
今日朋友想食日本野,所以唸住係旺角搵下啲日本餐廳見到呢間個名好特別既 “ 日本野”, 所以就試吓預約左下午1點鐘,到達後人流吾算多,好快入坐裝修吾錯,地方亦都好大因為午餐餐牌選擇吾多,所以諗住嗌個特選壽司拼盤定食再加主餐牌的其他食物午餐的壽司拼盤定食既份量都幾多壽司不過不失,豬骨湯烏冬同溫泉蛋比較出色豬骨味濃郁同埋太陽蛋晶凝通透,想一啖咬落去嗌左個石燒吉列霜降牛小排份量吾算多,但勝在入味,肉質唔肥膩,share食啱啱好黎多個牛油果軟殼蟹壽司,牛油果新鮮,軟殼蟹大舊同炸得夠脆,好味最後嗌埋個燒魷魚,燒汁唔鹹,味道啱啱好魷魚唔會好韌,非常入味
今日朋友想食日本野,所以唸住係旺角搵下啲日本餐廳
見到呢間個名好特別既 “ 日本野”, 所以就試吓
預約左下午1點鐘,到達後人流吾算多,好快入坐

裝修吾錯,地方亦都好大

午餐的壽司拼盤定食既份量都幾多
壽司不過不失,豬骨湯烏冬同溫泉蛋比較出色
豬骨味濃郁同埋太陽蛋晶凝通透,想一啖咬落去

嗌左個石燒吉列霜降牛小排
份量吾算多,但勝在入味,肉質唔肥膩,share食啱啱好

最後嗌埋個燒魷魚,燒汁唔鹹,味道啱啱好
魷魚唔會好韌,非常入味

2021-04-03 73 浏览
喺日本野度食嘢真係幾開心,特別鍾意係佢個和牛壽喜鍋,賣相好之餘,和牛亦都好大份好大片,再配埋一碗加左漬物嘅飯,一啖牛肉,一啖湯嘅香味,再一啖飯,係幾開心😊自己本身都係旺角嗰邊返工,收工嘅時候就去始創中心搵嘢食,然後因為黃藍地圖嘅關係,就嚟咗日本野度食。入到去嘅時候,餐廳分開咗兩部份,入邊是做西餐廳,另外一邊是做日本餐廳。我叫咗個和牛壽喜燒晚餐食,二百幾蚊,自己覺得價錢都尚算可以,因為和牛都幾大塊,而且成個餐有埋飯,有埋飲品,都算幾抵食。滾好嘅牛肉,大大塊,一啖過,再撈埋飯一齊食,飯仲有漬物,開胃。之後我叫咗一客海膽食,海膽應該係來自加拿大,因為北海道海膽唔係咁嘅味道,如果問我嘅話,海膽都算還可以,但就唔會係入口即溶嗰種。

2021-03-08
2021-04-02 72 浏览
限聚令解左即刻約朋友食野 朋友中意日本菜就搵左呢間 係名附其實既《日本野》🏮🎎裝修都非常日系🎏連紙巾同濕紙巾都印自己logo🎐⭐️串燒牛舌💲3️⃣8️⃣(2串)⭐️串燒粟米💲3️⃣2️⃣(原條)串燒都燒得剛剛好🔥係牛舌有少少偏乾粟米都可以🌽比較有咬口😋⭐️石燒吉列牛定食🔥💲1️⃣8️⃣8️⃣每個定食都會配一碗飯🍚,湯或沙律🥗另外有得俾你揀糖心蛋或溫泉蛋🥚🍳呢個🥩基本上係每枱必點😆質素基本上超出價錢☄️仲有得玩有得食肉質鮮美多汁💦配埋佢個燒肉醬一流💯✨絕對係必點之選‼️而且回頭率仲100%⭐️火炙三文魚壽司💲2️⃣6️⃣⭐️八爪魚壽司💲2️⃣2️⃣⭐️蟹棒壽司💲1️⃣8️⃣⭐️三文魚壽司💲2️⃣2️⃣各類壽司都好新鮮~全部都正常發揮🤤而且價錢仲非常親民🪄⭐️牛油果加州卷💲5️⃣8️⃣呢個加州卷超級大件🍣🍙而且上面仲有蟹子沙律🥗🤤呢個真係絕對有驚喜‼️食到攬住個肚都只係人均💰2️⃣0️⃣0️⃣呢間絕對有下一次😆🙆🏻‍♀️
限聚令解左即刻約朋友食野 朋友中意日本菜
就搵左呢間 係名附其實既《日本野》🏮🎎

裝修都非常日系🎏連紙巾同濕紙巾都印自己logo🎐

⭐️串燒牛舌💲3️⃣8️⃣(2串)
⭐️串燒粟米💲3️⃣2️⃣(原條)
串燒都燒得剛剛好🔥係牛舌有少少偏乾
粟米都可以🌽比較有咬口😋

⭐️石燒吉列牛定食🔥💲1️⃣8️⃣8️⃣
每個定食都會配一碗飯🍚,湯或沙律🥗
另外有得俾你揀糖心蛋或溫泉蛋🥚🍳

⭐️牛油果加州卷💲5️⃣8️⃣
食到攬住個肚都只係人均💰2️⃣0️⃣0️⃣
呢間絕對有下一次😆🙆🏻‍♀️

• 牛油果加洲卷
旺角人氣日式料理餐廳, 主打多款和風料理, 例如有刺身、丼飯、卷物等等, 頗受大眾歡迎, 平日來吃晚飯已經坐滿人! 🍣三文魚刺身 - 新鮮又肥美, 三文魚脂肪的口感好正😋! 🍠燒紫薯串燒 - 一口一粒燒紫甜番薯, 外層脆皮, 入口軟綿又軟糯, 味道香甜。個人推薦燒粟米🌽! 粟米粒粒飽滿, 好爽甜, 有牛油香味~🥩石燒霜降牛小排 - 晚餐定食會配日本米飯、溏心蛋。霜降牛小排有細緻的油花紋理, 牛肉味濃。溏心蛋有蛋香, 送飯一流!跟套餐還可以追加小食🍳厚燒鰻魚玉子 - 厚厚的玉子, 大約有三至四層, 有蟹籽、柴魚片作點綴。玉子燒煎得剛剛好, 充滿蛋香, 質感嫩滑, 裏面包住鰻魚, 味道層次豐富~ 蘸上黑松露蛋黃醬, 更好味!

🍣三文魚刺身 - 新鮮又肥美, 三文魚脂肪的口感好正😋!

個人推薦燒粟米🌽! 粟米粒粒飽滿, 好爽甜, 有牛油香味~

跟套餐還可以追加小食

2021-03-31
  • 和風炒野菜
  • 厚燒鰻魚玉子燒
2021-03-31 161 浏览
放長假應該就要去旅行,但今年冇得去😭唯有去 “日本野”食日本嘢解下思鄉情懷🤣冇錯呢間野就係叫日本野,夠晒特別,餐廳環境佈置優雅,坐得都幾舒服🤩❣️石燒霜降牛小排$148由於嗌咗個午餐豬扒丼,所以呢個燒牛小排就冇配任何其他主食,$148得8嚿牛小排,價錢略貴,牛小排尚未完全解凍,所以燒個陣都需要一定嘅時間,牛味並唔係好重,有得燒又有得食,不過試下就算,唔會encore🌚❣️滑蛋吉列豬扒丼配沙律及飲品 $52吉列豬扒炸得香脆,滑蛋配上洋蔥同醬汁撈飯食一流❣️炸薯條配日式芥末醬$48薯條係粗薯條,新鮮炸起,再點埋個日式芥末醬,食落口感相當豐富🤩👅好味度:7.5(10分滿分)食物味道中規中矩,定價略高,如果想食燒牛小排,呢個價錢可以有更加多嘅選擇💁🏻‍♀️

石燒霜降牛小排
❣️石燒霜降牛小排$148

滑蛋吉列豬扒丼配沙律及飲品
❣️滑蛋吉列豬扒丼配沙律及飲品 $52
吉列豬扒炸得香脆,滑蛋配上洋蔥同醬汁撈飯食一流

炸薯條配日式芥末醬
❣️炸薯條配日式芥末醬$48

👅好味度:7.5(10分滿分)
2021-01-19
滑蛋吉列豬扒丼配沙律及飲品
炸薯條配日式芥末醬
2021-03-29 64 浏览
午餐黎食食左魚生飯 , 壽司餐魚生唔新鮮,唔鮮甜啲飯又硬又多魚生個兩塊...總之意想不到咁難食...之前晚餐黎見佢排曬隊咁以為好好食呃曬。就咁,一次就好,無下次。🤢🤢
午餐黎食
食左魚生飯 , 壽司
魚生唔新鮮,唔鮮甜
...
之前晚餐黎見佢排曬隊咁
以為好好食
呃曬。
就咁,一次就好,無下次。🤢🤢
2021-03-29 95 浏览
呢間係人氣高企嘅日本野,雖然book 咗位,但好想快啲去試一下 😅 6:30到已經有三,四檯客人,我們四位安排坐卡位,位置寬敞,感覺好舒服 👍🏼👍🏼由於午餐食得少所以急不及待就落單⋯⋯伙計先來兩個飯 🤣🤣🤣🤣吞拿魚碎三文魚籽丼照燒雞扒飯兩個飯份量都唔少,材料充足,好味。吞拿魚碎新鮮,雞扒煎得嫩滑,有汁另上,仲配溏心蛋及味噌湯☺️ 細心 👍🏼再來兩個串燒分量就細咗D,帶子燒完較乾而且汁醬唔多,牛舌亦不是厚切,性價比低下次應該唔會再叫啦⋯⋯壽司及醬油三文沙律,質素 👌🏼個人比較喜歡吃炙壽司☺️。大大片牛油果嘅軟殼蟹卷,好大件,不能一口 KO 一件,開始有D飽啦 🙄🙄芝士煎餃子再來一個邪惡之選,好彩人多大家分擔吓,罪惡感都少D。鰻魚玉子卷厚厚嘅玉子住肥美的鰻魚,𥚃面有啲甜甜鰻魚汁,上面有鰹魚絲、蟹籽,一啖咬落去非常之滿足 😋仲有條燒茄子已經俾人食晒啦都影唔到。四個人坐到差唔多8:30 ,抱住個肚仔走,又開心又滿足,而且又冇人催趕檯,可以一邊傾偈一邊食,確實係一個好開心嘅飯局 🤗🤗

由於午餐食得少所以急不及待就落單⋯⋯
伙計先來兩個飯 🤣🤣🤣🤣

吞拿魚碎三文魚籽丼
照燒雞扒飯

再來兩個串燒

芝士煎餃子
再來一個邪惡之選,好彩人多大家分擔吓,罪惡感都少D。

鰻魚玉子卷

仲有條燒茄子已經俾人食晒啦都影唔到。

2021-03-27 3007 浏览
今晚同朋友黎旺角日本野食日本野。我都幾鍾意呢間餐廳,之前黎過幫襯午餐,都好抵食,大大份好滿足。今次同朋友黎食下晚餐,選擇都幾多,又可以食晚餐定食,有好多款唔同選擇,又可以自己係main menu點餐。我點了一款自選丼飯,可以因應自己口味選四款想吃的刺身,如果選一些名貴少少的刺身就可以加錢,彈性好大。我點了流心蛋、三文魚、玻璃蝦,仲加了$12選了大大粒既三文魚籽。每款刺身都好好味,唔錯唔錯,全部食材鋪滿整個飯面,賣相好靚。定食都可以任選配湯/沙律的。朋友點了石燒吉列牛定食。好吸引,一片又一片的吉列牛鋪於碟上,外脆內軟的感覺,而且吉列牛的數目都不少,好豐盛。一片又一片的吉列牛慢慢放到石燒上燒烤,燒烤時間不用太長,又有得食又有得玩,好正。經過烤過的吉列牛,外皮會更為香脆,中間的牛慢慢熟了,牛味更香更重。好滋味。眼見都不少食客會點呢款石燒吉列牛。除了主食外,我們還點上了兩款小吃,都好好味。分別有鰻魚玉子卷,熱辣辣的,玉子又軟又香,好好味,中間包著又香又惹味既饅魚,啖啖滋味,好正。另一款是芝士餃子,餃子大大粒,中間包著滿滿既餡料,外皮仲煎到脆脆的,好好味,正。仲有好多芝士,大滿足。另外仲有兩杯餐
今晚同朋友黎旺角日本野食日本野。

自選丼飯

定食都可以任選配湯/沙律的。
石燒吉列牛定食

除了主食外,我們還點上了兩款小吃,都好好味。
厚燒饅魚玉子
芝士煎餃子

另外仲有兩杯餐飲。
唔錯,又抵食又好坐。
2021-03-22
自選丼飯